Domácí práce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
30.9.21 16:28
@Fiducia píše:
A ona nemá kolotoč s miminem? Co myslíš, že celý den dělá? 8o

Má, o tom nepochybuji. Sám to obdivuji. Ale vypnout prostě potřebuji. Se vším pomůžu, udělám. Myslím, že pár hodin týdně nějakého sportu mi v tom bránit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
30.9.21 16:43
@Benny777 píše:
Má, o tom nepochybuji. Sám to obdivuji. Ale vypnout prostě potřebuji. Se vším pomůžu, udělám. Myslím, že pár hodin týdně nějakého sportu mi v tom bránit nebude.

Upřesni pár hodin týdně, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.9.21 16:44

Nečetla jsem předchozí příspěvky, ale za mě je to spíš o lenosti. Proboha, jedno malé miminko! Chápu všechny jsme nevyspale s miminkem, někdy více, někdy méně, ale nenapadlo by mě tyhle věci, kord když sem stále doma, nechávat na chlapovi, co máš živí.
Maminy mají dvě i více dítě a zvládají to.

Mě osobně, by bylo trochu hloupé, kdyby přišel chlap domu a neměl doma co jíst. Neříkám, že na 100% bylo vždy tip top, ale převážně ano, minimálně nákupy, vaření a menší úklid se za ten určitě zvládnout dá. Mimojine já jsem večer pracovala a pracuji na homeoffice a není to lehké, ale je to organizací.

No, nevím, asi to byla trochu nešťastná volba, ale snad se to spraví. Je fakt, že můj chlap je taky na pořádek, dobře jídlo, ale chápe když nejsou dobré dny a pomůže. Ale být to pravidlem, tak je mi ho líto. To už by na té mateřské mohl být on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.9.21 17:06
@Pidulka1991 píše:
Upřesni pár hodin týdně, prosím.

Třeba jednou bazén jednou běhat po práci, večer? Zakázané to nemám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.9.21 17:14

Upřímně řečeno se to zlepšit bude muset. Jinak to bude jenom o tom vydržet pár let a… Takhle to trvá moc dlouho, popravdě jsem nezažil nic jiného. Je to potom o to těžší když ani na 100% nevím, jestli je přítelkyně schopná v domácnosti fungovat. Je to blbé takhle psát ale je to tak. Chápu že ve vztahu kdy oba fungují několik let a až potom se rozhodnou pro dítě se takové období překoná snadněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.21 17:27
@Benny777 píše:
Upřímně řečeno se to zlepšit bude muset. Jinak to bude jenom o tom vydržet pár let a… Takhle to trvá moc dlouho, popravdě jsem nezažil nic jiného. Je to potom o to těžší když ani na 100% nevím, jestli je přítelkyně schopná v domácnosti fungovat. Je to blbé takhle psát ale je to tak. Chápu že ve vztahu kdy oba fungují několik let a až potom se rozhodnou pro dítě se takové období překoná snadněji.

Tohle je prostě pitomá situace, protože jste spolu před dítětem vůbec nežili. Nevíš, zda je tohle její setrvalý stav, bordel jí nechává klidnou, vařit nechce a žehlení je sprosté slovo :nevim: Nebo je prostě fakt rozhozená z náročného miminka. Nicméně stejně, jako tu obvykle radíme holkám s líným chlapem (já vydělávám, ty se o mě starej), nezbývá než poradit i tobě: musíte si sednout a probrat, co vše je doma potřeba dělat. Samozřejmě citlivě s ohledem na končící šestinedělí. Ale upřímně, já měla extrééémně nespavé první dítě, jakože opravdu extrém (rok spával celé noci po 20 minutách, pak 10 minut řev a zase 20 minut spánku) a do toho těžké rozjezdy kojení a tu základní péči jsem taky nějak dala. Nebyla vždycky teplá večeře a někdy došla i ta vyžehlená trička, ale aby doma nebylo uděláno vůbec nic, to by mě hamba fackovala..

Příspěvek upraven 30.09.21 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
30.9.21 17:28

@terka-com v sestinedeli se má odpočívat, starat se o miminko, a domácnost jde stranou. Bordel neutece :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.21 17:31
@Semtex píše:
@terka-com v sestinedeli se má odpočívat, starat se o miminko, a domácnost jde stranou. Bordel neutece :lol:
Ále, děti se maj rodit do manželství, chlap má živit rodinu, miminko má mít svojí postýlku…mám pokračovat? Kdybych měla celé šestinedělí odpočívat a jen se starat o miminko, tak pak ani neprolezu bordelem ke dveřím :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.9.21 17:34

Když mimco spalo tak jsem uvařila hodila pračku potvrdila prádlo vytrela atd.. spala jsem když muž přišel z práce a věděla jsem že se postará o mincí a c noci chvilku… Na tv jsem se koukala u kojení jela jsem furt jak fretka

• Citovat
  • Upravit
3837
30.9.21 17:39
@Benny777 píše:

Co znamená moc dlouho? Konec těhotenství a 4 týdny co je miminko na světě? Co jsi čekal, že ho vyprdne a bude fungovat jak kdyby se nic nedělo, však je ještě v šestinedělí. Onp se těch prvních 6 týdnů nezmiňuje furt dokola pro nic za nic. :D vydrž aspoň ještě měsíc a pak si o tom promluvte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.9.21 18:14
@Barbucha3 píše:
Co znamená moc dlouho? Konec těhotenství a 4 týdny co je miminko na světě? Co jsi čekal, že ho vyprdne a bude fungovat jak kdyby se nic nedělo, však je ještě v šestinedělí. Onp se těch prvních 6 týdnů nezmiňuje furt dokola pro nic za nic. :D vydrž aspoň ještě měsíc a pak si o tom promluvte.

Moc dlouho když počítám únavu v těhotenství a starosti s bydlením - třeba tohle má myslím dost vliv. Když se dítě narodí do zaběhlé domácnosti je to bomba ale když se narodí do domácnosti která ještě nezačala fungovat a celé to řeším a rozjíždím sám je to Hiroshima.

Zase ty nákupy třeba nábytku mají i výhodu že se nehadame co koupit. Téměř ji to nezajímá. Jenom mám smůlu že tam potkávám spokojené páry a já zombie tam sám zkouším sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
30.9.21 18:51
@Benny777 píše:

Vypnout potřebuje zejména ona :nevim: Ty jsi celý den v práci, pár hodin sportu a doma tedy budeš kdy? Ještě do toho montuješ nábytek, nebo co. To se ti samozřejmě do pomoci doma nepočítá :mrgreen:
Moc dlouho? Trvá to maximálně devět měsíců, spíš pár týdnů. Dítě je na celý život, víš o tom? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
30.9.21 18:56
@Benny777 píše:
Moc dlouho když počítám únavu v těhotenství a starosti s bydlením - třeba tohle má myslím dost vliv. Když se dítě narodí do zaběhlé domácnosti je to bomba ale když se narodí do domácnosti která ještě nezačala fungovat a celé to řeším a rozjíždím sám je to Hiroshima.Zase ty nákupy třeba nábytku mají i výhodu že se nehadame co koupit. Téměř ji to nezajímá. Jenom mám smůlu že tam potkávám spokojené páry a já zombie tam sám zkouším sedačku.

Ty, mě tě není vůbec líto :roll: Působíš jako neuvěřitelný sobec. Tak se vykašli na sedačku, a jdi vozit kočár, ať se ta holka může vyspat :nevim:
Ona byla těhotná zřejmě neplánovaně, místo porodu, po kterém by nejspíš byla brzy fit jí udělali řez, stará se celý dny a noci o měsíční miminko. A ty chudák sám vybíráš pohovku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
30.9.21 19:04
@Fiducia píše:
A ona nemá kolotoč s miminem? Co myslíš, že celý den dělá? 8o

tak já nevím, co zas takového dělá, když všechno dělá on… Mi spíš přijde, že kdyby mohl kojit nechá i to na něm :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.9.21 19:05
@Fiducia píše:
Vypnout potřebuje zejména ona :nevim: Ty jsi celý den v práci, pár hodin sportu a doma tedy budeš kdy? Ještě do toho montuješ nábytek, nebo co. To se ti samozřejmě do pomoci doma nepočítá :mrgreen:
Moc dlouho? Trvá to maximálně devět měsíců, spíš pár týdnů. Dítě je na celý život, víš o tom? :mrgreen:

Práce se snad do vypnutí / odpočinku nepočítá :P
Sport myslím pár (=2) hodin týdně. Ne denně. Nakonec mi to pomůže se domů těšit. Ono 9 měsíců chodit domů uklízet a koukat jak někdo sleduje televizi není zrovna povzbudivé.

No doufám že to bude zase lepší - at tohle všechno není zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný