Domácí práce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12884
1.10.21 20:18
@Benny777 píše:
Má, o tom nepochybuji. Sám to obdivuji. Ale vypnout prostě potřebuji. Se vším pomůžu, udělám. Myslím, že pár hodin týdně nějakého sportu mi v tom bránit nebude.

Ona taky potřebuje pár hodin týdně vypnout, ještě víc než ty (nejsi zhuntovaný těhotenstvím a porodem) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
1.10.21 20:21
@Benny777 píše:
Má, o tom nepochybuji. Sám to obdivuji. Ale vypnout prostě potřebuji. Se vším pomůžu, udělám. Myslím, že pár hodin týdně nějakého sportu mi v tom bránit nebude.
Ona taky potřebuje pár hodin týdně vypnout, ještě víc než ty (nejsi zhuntovaný těhotenstvím a porodem) :nevim:
@Benny777 píše:
Práce se snad do vypnutí / odpočinku nepočítá :P
Sport myslím pár (=2) hodin týdně. Ne denně. Nakonec mi to pomůže se domů těšit. Ono 9 měsíců chodit domů uklízet a koukat jak někdo sleduje televizi není zrovna povzbudivé.No doufám že to bude zase lepší - at tohle všechno není zbytečné.

Tak pro mě je třeba montování nábytku nebo vybírání sedačky zábava :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.10.21 20:35

A nebo se domluvte, co budeš dělat ty, a co zatím ona doma.. třeba uvařit, třeba okolo pračky a ta kydž přijdeš tak uklidiš kuchyn a takový ten provozní nepořádek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.21 18:25
@Salome123 píše:
No popravdě jestli už teď nezvládá miminko, tak se připrav na to, že bude spíš hůř. Takhle malé mimčo hodně spí, takže má zatím poměrně hodně času, zvládala jsem toho podstatně víc a to jsem měla i zdravotní komplikace. Jak to bude dělat až bude potřebovat dítěti uvařit, to bude čekat na tebe až přijdeš z práce? Dítě začne lézt, to ho nechá lézt v čurbesu po zemi, než přijedeš z práce vyluxovat? Po příkrmech bude taky podstatně více prádla na praní, žehlení. Dítě začne spát čím dál méně.A v těhotenství pracovala?

Miminka prý hodně spí!!! :pocitac: :pocitac:
To mi všichni říkali, moje miminko nespalo, vyżadovalo mnoho pozornosti a udělala jsem doma fakt málo! Teď jsou jí dva roky, spí jen v noci a udělám všechno, protože je parťačka a „pomáhá“, od doby, co začala lézt a zkoumat, se to zlepšovalo, že se aspoň chvíli zabavila.
Už nikdy mimino nechci, a vždycky, když nějaký chytrák tvrdí, že miminka jsou v pohodě, jde s nimi všechno a hlavně hodně spí, mám chuť ho praštit po hlavě. Možná některá miminka hodně spí, jiná řvou a zbytek vyžaduje pozornost, jako vyžadovalo to moje dítě, a nějaký spánek má na háku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
2.10.21 20:07

@Lesní přízrak žejo, kamarádka má teď úplně stejně staré dítě jako přítelkyně z příběhu, a kdybych jí řekla, že přece mimino pořád spí, tak by mě asi vzala pánví po hlavě, a zasloužila bych si to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
2.10.21 21:28

Pridam svuj pohled na vec. Starsi byl nespavec a urvanec. Byla jsem hotova z toho, ale nemela jsem sedce ho nechat nekde vyplakat samotneho. Domaci prace pro me byly odpocinek, kdyz prisel manzel z orace a strcila jsem mu miminkk, ktere jsem cely den chovala (a ze jsem z toho mela dost zhuntovana zada a zapesti). A taky jsem chodila cvicit, i kdyz jsem naspala dve max tri hodiny za noc. Pomohlo mi, ze jsem byla na 30-60 min pryc, sama. A nekdy jsem byla uz tak vyrizena, ze jsem manzelovi strcila dite a koukala do blba. Ano, tv bylo pustene, ale ha vubec ani neregistrovala, co davali. Mela jsem unavou rozmazane videni a nebyla jsem schopna ani usnout. Nerada na to obdobi vzpominam. V pul roce syna se to zlepsilo a konecne jsem stihala i normalne fungovat v domacnosti. Asi az cas ukaze, co mas doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
3.10.21 07:45

@Perandoreshe @Lesní přízrak ci by jste dělali, kdyby takový bylo druhé dítě?? No hejbly by jste zadkem, protože o to druhé je taky třeba se postarat. Nebojte se, vím jaké to je mít náročné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
3.10.21 07:48

@Pidulka1991 tak to nevim. Ale ted mam druhe za odmenu(ted 5 M) a se dvema je to daaaaleko vic na pohodu nez s tim jendim starsim. A ne, nevim, jestli bych tak hejbla zadkem v domacnosti, kdyby to tak bylo. Proste bych se postarala o deti. Domacnost pocka. Materska je o tom se postarat v prve rade o ne. To bychom jinak mohly do prace po sestinedeli jak v Americe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.21 11:49
@Pidulka1991 píše:
@Perandoreshe @Lesní přízrak ci by jste dělali, kdyby takový bylo druhé dítě?? No hejbly by jste zadkem, protože o to druhé je taky třeba se postarat. Nebojte se, vím jaké to je mít náročné dítě.

Další dítě nebude, nemíním se zase podřizovat miminu. Vyzkoušela jsem si, že mateřství fakt pro mě není. Radši dám jedné holčičce všechno, než dělit pozornost. Ti starší jsou pak odstrkováni. Nejsem typ ženy, co miluje být doma s dětmi, ubíjí mě to. Od dvou dávám dceru do dětské skupiny, pracuji na zkrácený úvazek a je mi tak líp, mám na ni víc energie, než když jsem s ní byla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.10.21 18:47

@Lesní přízrak tak ono je to i tím, že většina si myslí, že to měla nejhorší.. Fakt si myslím, že nejde o to jaké dítě je, a le jak to mají lidi nastaveno..
MOje kamarádka byla bordelář i před dítětem, a prostě i když ji to dítě spalo tak nestíhala..
Takže já zase, když mi někdo napíšeš co ty, tak si zase myslí, že i když dítě je náročné a jsou v domácnsoti dva, že pokud bordeláři nejsou trak prostě nepořádek neni,,
Známá taky tak bědovala, ale měla poházená kdekoliv oblečení poblité- proč nedala do koše, pleny se jí válely, po bytě- v té chvíli nemohla do koše a už nechala, nádobí tři dny, pro dva lidi jsem nechápala, bylo to tam jakoby, tam měli oslavu..
Unás kluk nespal, první rok byl žáně nemocný, a teda můžu řict, že jako jenom dva lidi, dospělí, co si po sobě uklízeli, to opravdu na bordel nebylo..
Jako spát nemusí, ale zase nevěřím, že někdo nesihne pár hrníčku, a talířek po sobě dát do myčky a nebo ráno ustlat,, případně hodit věci do prádla.. a ne nechat tři týdny se převalovat hromady po bytě..
Ono se říká, že každýmá jinhý pohled na slovo, uklid a nestíhání, a to můžu upřímně napsat, že jsem taky mírná bordelářka, a teda v tu dobu bych neřekla, že by člověk nestíhal- unavený jo, nevyspaná, a le pokud se uklidilo tak prsotě bylo.
Tak nevím, proč bys měla někoho po hlavě, možná si měla špatný režim a ted dostanu i po hubě :mrgreen: jako mít doma ještě jedno, dvě ok, ale s jedním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.21 22:02
@Janasas píše:
@Lesní přízrak tak ono je to i tím, že většina si myslí, že to měla nejhorší.. Fakt si myslím, že nejde o to jaké dítě je, a le jak to mají lidi nastaveno..
MOje kamarádka byla bordelář i před dítětem, a prostě i když ji to dítě spalo tak nestíhala..
Takže já zase, když mi někdo napíšeš co ty, tak si zase myslí, že i když dítě je náročné a jsou v domácnsoti dva, že pokud bordeláři nejsou trak prostě nepořádek neni,,
Známá taky tak bědovala, ale měla poházená kdekoliv oblečení poblité- proč nedala do koše, pleny se jí válely, po bytě- v té chvíli nemohla do koše a už nechala, nádobí tři dny, pro dva lidi jsem nechápala, bylo to tam jakoby, tam měli oslavu..
Unás kluk nespal, první rok byl žáně nemocný, a teda můžu řict, že jako jenom dva lidi, dospělí, co si po sobě uklízeli, to opravdu na bordel nebylo..
Jako spát nemusí, ale zase nevěřím, že někdo nesihne pár hrníčku, a talířek po sobě dát do myčky a nebo ráno ustlat,, případně hodit věci do prádla.. a ne nechat tři týdny se převalovat hromady po bytě..
Ono se říká, že každýmá jinhý pohled na slovo, uklid a nestíhání, a to můžu upřímně napsat, že jsem taky mírná bordelářka, a teda v tu dobu bych neřekla, že by člověk nestíhal- unavený jo, nevyspaná, a le pokud se uklidilo tak prsotě bylo.
Tak nevím, proč bys měla někoho po hlavě, možná si měla špatný režim a ted dostanu i po hubě :mrgreen: jako mít doma ještě jedno, dvě ok, ale s jedním…

Tak zase jako u nás má nádobí, prádlo apod. svoje místo. Jen když to srovnám s miminem, co se nemohlo hnout, nechtêlo být v šátku ani dvacet minut a jenom vyžadovalo mou pozornost, to batole je prostě lepší, že neječí, ale pomáhá vysávat, zametat, v kuchyni se jakž takž zabaví, venku se s ní dá chodit, aniž bych tahala kočár. A velké plus je, že mi rozumí.

S třïměsíční dcerou jsem netušila, co se děje, když občas ječela z neznámých důvodů, dneska se už domluvím, co jí vadí. Když ječela několik hodin v kuse a nepomáhalo NIC, ani na pohotovosti si nevěděli rady, že je prý v pořádku, byla jsem na pokraji zoufalství, naštěstí to bylo krátké období, ale rozhodilo mě to dost.

Ale s miminem mi přejde lehčí propadat prokrastinaci, únavě a depresím, kdy člověk sotva se probudí, nechce vstát z postele. Já to chápu, začala jsem něco dělat a vždycky mi to malá přerušila. Naštěstí můj partner ani slovo nikdy neřekl a co bylo nejnutnější, udělal sám od sebe.

A jsem alergická na zobecňování, že miminka hlavně spí… Takže mám teda doma asi ufona! Já si právě s miminem sáhla na dno, že jsem kvůli nedostatku spánku usínala i ve stoje, a mimino mě nutilo být vzhůru. A holka pořád čilá a smála se, dokud jsem nezavřela oči, to začala ječet.

Tím chci říct, že mi prostě mimino připadá strašně náročné na psychiku (má cenu něco dělat, když mě stejně vyruší?) a sice to svoje mládě zbožňuju, ale podruhé už bych to nedala a zdrhla bych asi někam do lesa :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.10.21 06:42
@Lesní přízrak píše:
Další dítě nebude, nemíním se zase podřizovat miminu. Vyzkoušela jsem si, že mateřství fakt pro mě není. Radši dám jedné holčičce všechno, než dělit pozornost. Ti starší jsou pak odstrkováni. Nejsem typ ženy, co miluje být doma s dětmi, ubíjí mě to. Od dvou dávám dceru do dětské skupiny, pracuji na zkrácený úvazek a je mi tak líp, mám na ni víc energie, než když jsem s ní byla doma.

Tak si jen dej pozor, ať jí skutečně nedáš všechno, jinak ti z ní vyroste rozmazlenej fracek ;) A řeči, jak starší jsou pak odstrkováni jsou zcela mimo. Ale je dobře, že další děti nechceš, protože u tebe by nejspíš odstrkováni byli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
4.10.21 08:40
@unuděná píše:
Tak si jen dej pozor, ať jí skutečně nedáš všechno, jinak ti z ní vyroste rozmazlenej fracek ;) A řeči, jak starší jsou pak odstrkováni jsou zcela mimo. Ale je dobře, že další děti nechceš, protože u tebe by nejspíš odstrkováni byli :mavam:

Z dítěte nemusí rozhodně vyrůst fracek, protože mu rodiče věnují všechno, to přece nemusí být jen o materiálnu :roll:

A starší děti často odstrkované jsou (ne vždycky samozřejmě, ale ani to není nějak extrémně vzácný jev), jen si to lidi neradi přiznávají.

A nechápu, proč jsi na ní tak hnusná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.10.21 08:51

@Liberalissima A kdo mluví o financích? Když dítěti takzvaně „dáš vše“, tím se myslí i ten čas a 100% pozornost, je mnohem jednodušší z něj vychovat sebestředného jedince, který není ochoten se nikomu přizpůsobovat. Tím nechci říct, že všichni jedináčci takoví jsou, ale ta šance je tam bohužel vyšší. Nemyslím, že jsem na ní hnusná. Ale člověk, který napíše, že starší děti jsou odstrkovány, by to nejspíš na vlastních sám praktikoval. Já to mám třeba přesně naopak, trochu jsem vždy „upozaďovala“ (byť neúmyslně) mladší dítě, protože se s ním toho nedalo tolik podnikat, jako s tím starším :nevim: Není výjimkou, že druhé děti jsou mnohem samostatnější a od malička méně „problémoví“, protože se prostě od narození musí přizpůsobit chodu rodiny, kde už nějaké dítě je. Myslím, že je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
4.10.21 09:26

@unuděná chtelo by to nejake statistiky o jedinaccich. Mam zkusenosti s jedinacky, kteri by se pro druhe rozdali a naopak spatne zkusenosti s lidma z velkych rodin, kteri se nechteji delit vubec o nic, protoze k tomu byli nuceni cely zivot a pravdepodobne ignorovany jejicj potreby. Zalezi, co se tomu diteti dava za pozornost - jestli dostatek trpelivosti vedouci k respektujici vychove nebo se jen skace, jak dite piska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný