Domácí práce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
30.9.21 19:34
@Fiducia píše:
Ty, mě tě není vůbec líto :roll: Působíš jako neuvěřitelný sobec. Tak se vykašli na sedačku, a jdi vozit kočár, ať se ta holka může vyspat :nevim:
Ona byla těhotná zřejmě neplánovaně, místo porodu, po kterém by nejspíš byla brzy fit jí udělali řez, stará se celý dny a noci o měsíční miminko. A ty chudák sám vybíráš pohovku :mrgreen:

Sobec jsem, to nepopírám :mrgreen: O to je to horší.
A když nekoupím postel, tak bude spát na zemi. Jinak fit je, z toho jsem měl velkou radost. Ujdeme klidně přes 15 kilometrů.

Náhodou dnes dobrý. Doma pohoda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
30.9.21 19:59
@neila píše:
tak já nevím, co zas takového dělá, když všechno dělá on… Mi spíš přijde, že kdyby mohl kojit nechá i to na něm :roll:

Tvrdí on :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
30.9.21 20:06
@Benny777 píše:
Práce se snad do vypnutí / odpočinku nepočítá :P
Sport myslím pár (=2) hodin týdně. Ne denně. Nakonec mi to pomůže se domů těšit. Ono 9 měsíců chodit domů uklízet a koukat jak někdo sleduje televizi není zrovna povzbudivé.No doufám že to bude zase lepší - at tohle všechno není zbytečné.

Samozřejmě, že počítá :mrgreen: Obzvláště, pokud jsi v kanceláři v teple a kontaktu s dospělými 8)
A postel (prve to byla sedačka :P ) se dá v klidu objednat na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.9.21 20:20
@Fiducia píše:
Samozřejmě, že počítá :mrgreen: Obzvláště, pokud jsi v kanceláři v teple a kontaktu s dospělými 8)
A postel (prve to byla sedačka :P ) se dá v klidu objednat na internetu.

Práce je aspoň změna to máš pravdu.

Sedačka I postel byla objednána přes internet. Stejně i některé další věci. To ale neznamená že se na ně nepůjdu podívat do obchodu. Jenom nerozumím tomu proč je pořizování základního nábytku a věcí do bytu sobecké. Vždyť tady tráví skoro všechen čas přítelkyně. (Netvrdím že sedím na zemi)

Btw… přes internet? Tak to vlastně nemusím dělat já. Nebo je nakupování na internetu během těhotenství a po porodu nějak problematické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.9.21 20:29

Chtěl jsem se tady jenom zeptat jak a co zvládají ostatní maminky. Přítelkyni miluji tak to chci taky společně zvládnout. Způsob nákupu nábytku je věc která s tím nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
30.9.21 20:31
@Benny777 píše:
Práce je aspoň změna to máš pravdu.

Sedačka I postel byla objednána přes internet. Stejně i některé další věci. To ale neznamená že se na ně nepůjdu podívat do obchodu. Jenom nerozumím tomu proč je pořizování základního nábytku a věcí do bytu sobecké. Vždyť tady tráví skoro všechen čas přítelkyně. (Netvrdím že sedím na zemi)

Btw… přes internet? Tak to vlastně nemusím dělat já. Nebo je nakupování na internetu během těhotenství a po porodu nějak problematické?

Ty si stěžuješ, že jsi sám v Ikee koukal na šťastný párečky. Zatímco partnerka v šestinedělí se valí doma :roll:
Edit po porodu na to prostě nemá myšlenky, energii, je to tak těžký pochopit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
30.9.21 20:45
@Anonymní píše:
Náš malý není žádný spící andílek, takže se snažím brát situaci tak jak je. Dělám vše až moc samozřejmě. Navíc přítelkyně nebyla zvyklá se o nic moc starat. Praní a částečně i jídlo řešila přes rodiče. Jednou jsem se zase chtěl chovat zodpovědně, tyhle věci jsem nebral jako důležité. Byl jsem optimista, že se to samo rozjede. Chytrá a vzdělaná je. Bohužel hledá důvody proč něco nejde. Já to mám naopak.

Stěhování bylo vlastně 2×. Poprvé ke mě. Podruhé společně do většího bytu. Nějakou dobu trvalo vyřízení hypotéky, smlouvy i samotný výběr bytu.

Z nároků jsem slevil, ale vytirani jednou za 2-3 měsíce je imho málo.

ale takovou sis ji našel, takové jsi udělal dítě - tak pokud to nebyla Magdalena Dobromila Rettigová před otěhotněním a nešůrovala podlahu 3× denně za bezdětna, tak asi po porodu císařem se z ní naráz nestane vítěz Master Chef, působíš jako by ti ji přidělil národní výbor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
30.9.21 20:45

Prve mesiace som nezvladala nic. Vysavala som raz za mesiac, prala len mimcu, nase oblecenie len raz za 2-3 tyzdne (cez lockdown sa toho vela neobnosilo nastastie :lol: ). Varenie som nejak davala, ale obcas bol obed az po 4 poobede, lebo dovtedy sa nedalo dieta polozit z ruky/prsa.
Postupne som si nachadzala system ako veci stihat, teraz ma dcera rok, este tak pol roka a mozno budeme mat aj pouzitelnu domacnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
30.9.21 22:43

No popravdě jestli už teď nezvládá miminko, tak se připrav na to, že bude spíš hůř. Takhle malé mimčo hodně spí, takže má zatím poměrně hodně času, zvládala jsem toho podstatně víc a to jsem měla i zdravotní komplikace. Jak to bude dělat až bude potřebovat dítěti uvařit, to bude čekat na tebe až přijdeš z práce? Dítě začne lézt, to ho nechá lézt v čurbesu po zemi, než přijedeš z práce vyluxovat? Po příkrmech bude taky podstatně více prádla na praní, žehlení. Dítě začne spát čím dál méně.

A v těhotenství pracovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
1.10.21 06:36

Šestinedělí

Nechápu jak se tady můžete navážet do matky v šestinedělí, ne nadarmo i dříve byly hájené, mají po porodu hodně odpočívat, szivat se s dítětem… Pokud je jeste náročnější a nespí tak o to víc… Moje novorozeně spalo vždy jen chvíli v kuse..pak se kroutilo, chtělo chovat, být pořád u prsů..Pracují hormony, nervy, nevyspani… Nezvládla jsem nic… Chtít po ní aby teď řešila byt, úklid a věci okolo, chudák… No a pan si stěžuje že musí makat a nemůže jít za sportem.. To je teda opora.. zlatý můj manžel… Jo sedne si to, bude líp ale doporučuji teď nic nevymyslet, přizpůsobit chod domácnosti, řešit jen to nejnutnější, je to náročný období…nejdůležitější je teď mimi a pohoda maminky…pozdeji už se zvládá vše lépe.. A pak budete mít zase víc volna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.10.21 06:56

Já myslím, že tady to stejně nevyřešíme, protože s nimi doma nejsme. Chlap nám popisuje jednu stranu mince, nevíme to podstatné - jak to vnímá ona. Je úplně stejně možné, že je prostě lemra líná, které dalo mimino a „hájené šestinedělí“ možnost nic neřešit, i když by klidně mohla. Stejně tak je možné, že je úplně hotová, fyzicky i psychicky, a v té chvíli, kdy chlap jde koupat je ráda, že sní oběd a vyčistí si zuby.
Zakladateli, jak vidíš, jsou mezi námi také, které strávily celé šestinedělí (i déle) v posteli s miminem a pak ty, které zvládaly naprosto vše od příchodu z porodnice. Není žádná univerzální pravda. Jste jen vy dva a musíte spolu komunikovat. Citlivě, empaticky, s ohledem na to, že je to pro vás oba nová situace bez precedensu. Držím vám palce. Určitě to bude časem lepší, ale nepodělej to nějakým zbytečným nátlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
1.10.21 08:06

@jarfo tak vycházíme z toho, co bylo napsáno a z čeho tak nějak vyplývá, že už v těhotenství byla spíš netáhlo… A pak máme každá nějakou svou zkušenost, která nás posouvá k určitému názoru. Já třeba ty stavy vyčerpání a nutnosti ležet celé 6N v posteli s miminkem neznám, cítila jsem se dobře, doma byla pohoda, dítě asi jako každé jiné - spánku moc nebylo. Nicméně jsem si to hrozně užívala, bylo to fakt krásné období se všemi třemi. U poslední jsem byla doma z porodnice už 3. den a fungovala s nosítkem, páč si ze mně udělala polštář a nechtěla jinak :lol: Starala jsem se o domácnost a další dvě děti, manžel ač pomáhal, kdy to jen šlo, tak do práce musel a většinou se vracel kolem sedmé. K tomu jsem vedla firmu, protože ta se neptá jestli už ti skončilo 6N, prostě některé věci nešlo vypustit :nevim: Osobně teda nechápu ty nářky a neschopnost dělat cokoliv, ale beru, že je to silně ovlivněno mou vlastní zkušeností. Nicméně základem všeho je vzájemná komunikace.
@unuděná hezky si to napsala, souhlasím s tebou :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
1.10.21 08:20

Těžko hodnotit z netu...

Jo vycházíme každá ze své zkušenosti a v me sociální bubline to teda bylo častější že jsme nic nestíhali než že byla pohoda…je to dost individualni a zkrátka maminka po porodu dost často může být hotová, ubrecena, a má nárok a ne být označována za netahlo…já fakt jen kojila, prebalovala, houpala dítě a sotva jsem stihla jídlo… Chlap by teď měl řešit hlavně její pohodu, to se odráží i na dítěti… A není vhodná doba na promluvy typu nic doma neděláš všechno dělám já, nemůžu nikam…uz jen to že řeší co ostatní maminy a teď ji bude predhazovat hele koukej na emimi říkali co vše stíhali… No děsná představa.. Zkus jit treba běhat s kočárem když máš tolik energie a nech mamku po císaři vydechnout… Řekni jí neboj, jsme na to dva… Bordel nikoho dočasně nezabije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.10.21 09:40
@jarfo píše:
Jo vycházíme každá ze své zkušenosti a v me sociální bubline to teda bylo častější že jsme nic nestíhali než že byla pohoda…je to dost individualni a zkrátka maminka po porodu dost často může být hotová, ubrecena, a má nárok a ne být označována za netahlo…já fakt jen kojila, prebalovala, houpala dítě a sotva jsem stihla jídlo… Chlap by teď měl řešit hlavně její pohodu, to se odráží i na dítěti… A není vhodná doba na promluvy typu nic doma neděláš všechno dělám já, nemůžu nikam…uz jen to že řeší co ostatní maminy a teď ji bude predhazovat hele koukej na emimi říkali co vše stíhali… No děsná představa.. Zkus jit treba běhat s kočárem když máš tolik energie a nech mamku po císaři vydechnout… Řekni jí neboj, jsme na to dva… Bordel nikoho dočasně nezabije…

Představa, že přítelkyni budu predhazovat, že na emimi psalo X maminek jaká je to lemra líná a třeba taková uživatelka jarfo zvládá tři děti domácnost a firmu mě pobavila. Shrnutí udělám do prezentace a večer pustím na TV místo filmu :mrgreen:

K tomu sportu nevím proč bych neměl jít pokud má maminka potřebu chodit min 4× do týdne sportovat a k tomu nějakou kavárnu. To myslím dost definuje rozdíl mezi oporou a volem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
1.10.21 11:07
@Benny777 píše:
Představa, že přítelkyni budu predhazovat, že na emimi psalo X maminek jaká je to lemra líná a třeba taková uživatelka jarfo zvládá tři děti domácnost a firmu mě pobavila. Shrnutí udělám do prezentace a večer pustím na TV místo filmu :mrgreen:K tomu sportu nevím proč bych neměl jít pokud má maminka potřebu chodit min 4× do týdne sportovat a k tomu nějakou kavárnu. To myslím dost definuje rozdíl mezi oporou a volem.

Chodí 4× týdne sportivat, teď??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný