Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spreji teda moc nevěřím. Nejlepší by asi bylo si zvíře od někoho na pár dní zapůjčit, aby jsi viděla, co to s tebou udělá. Alergici mohou používat asan místo hoblin atd, ale srst nezmizí
Můžeš zvolit zvíře bez srsti (myš, potkan, morče) ale alergie může být i na zvířecí sliny atd…
Alergikům se hodně doporučuje činčila…ale to není zrovna nenáročné zvířátko a taky to není 100% ![]()
No právě. Pořídim zvíře a pak se budu doma dusit. Fakt mě to štve, protože malá je ze zvířat hotová.
@mončís nebylo by lepší jí koupit třeba želvu? ty snad alergenní nejsou ![]()
ten sprej taky nebude žádná výhra a přínos pro zdraví
V tom případě bych volila nějaké bezchlupové zvíře
Třeba šneky - Achatiny - dětem se moc líbí
Nebo želvu (spíš suchozemskou), strašilky, různé plazy atd. Sice to vypadá, že s nimi moc srandy není, ale je zábavné je pozorovat
Nebo se poraď se svojí lékařkou, třeba ti nějaké zvíře doporučí.
@mončís prodávají bezsrsté potkánky - jako alergik si neumím představit mít doma jakékeloiv chlupaté zvíře - můžeš být půl roku v pohodě a pak se sesypat
@mončís píše:
No právě. Pořídim zvíře a pak se budu doma dusit. Fakt mě to štve, protože malá je ze zvířat hotová.
proto jsme se s klukem domlivili na plazovi, asi bude mit hada:-)
hele „delaj“ se i bezalergenni kocky, vypadaj normalne, jen nemaj ten gen a stojej 20 litru. Naopak bezchlupa kocka povetsinou alergenni je slinama a kouskama kuze.
Nemusis mit alergii na vsechny savce, vyzkousej to, zajdiu k nekomu s kreckem na navstevu a uvidis.
@SoonSoon píše:šnek je desna pomsta, po par dnech je to silene hnusny, musi se furt cistit
V tom případě bych volila nějaké bezchlupové zvířeTřeba šneky - Achatiny - dětem se moc líbí
Nebo želvu (spíš suchozemskou), strašilky, různé plazy atd. Sice to vypadá, že s nimi moc srandy není, ale je zábavné je pozorovat
Nebo se poraď se svojí lékařkou, třeba ti nějaké zvíře doporučí.
Nemám s tím zkušenost, ale nevěřila bych tomu a hlavně máte dceru testovanou na alergii? Nedávno jsem sama byla u alergologa a vyšly mi pozitivní testy na nějaké věci a na psa a kočku a tak jsem se ptala toho doktora že jako ten prach to ja to smrkám, ale že když máme jednou do roka na 2týdny na hlídání strejdovo psa (v bytě) tak že mi vůbec nevadí nesmrkám. Doktor mě překvapil odpovědí, že se může stát a stává se to, že člověk má tu alergii ale neprojevuje se mu, horší je že pak může se projevit hůř než smrkáním a to sednout na plíce v podobě toho astma. Takže pokud seš ty alergik, je šance že bude i dcera tak bych ji otestovala. A i kdyby nebyla, tak já jsem také jako malá chtěla zvíře, ale táta je alergik a tak mi bylo vysvětleno že to nejde, protože by tatínek moc smrkal a tak, časem jsem pochopila…tak třeba malou pošli s tatínkem častěji do zoo nebo tak…
@mončís co spíš pořídit zvíře, co alergii nezpůsobí? nějakého naháče - skinny morče, nahou kočku atd.. U nás alergik švagr, nepomáhá mu nic. Ale on je nezmar, přijde, pomazlí se s morčetem a půl večera je nateklý, smrká, prská atd ![]()
Pořiďte si skinny morčata, jako máme my. Ty jsou antialergický.
Akorát ne každýmu se líběj, no. Holka má alergii na roztoče, takže jsme zavrhli papouška, co jsme původně chtěli a pořídili tohle.
Na plazu jsem taky už přemýšlela. Ale hada mít nemůžu, jedině že by byl vegetarián. Je mi líto myši
želva by asi šla.
Ta nahá kočka je děsně ošklivá. A hlavně mi vasí i sliny. Malé je rok a půl, takže je na testy brzo. Ale snad to po mě chudinka nezdědila.
Mě se to taky zdá být ne účinný. Pudu koupit želvu a budu mít klid ![]()
@PetraJ píše:
Pořiďte si skinny morčata, jako máme my. Ty jsou antialergický.Akorát ne každýmu se líběj, no. Holka má alergii na roztoče, takže jsme zavrhli papouška, co jsme původně chtěli a pořídili tohle.
takhle nahý morče jsem nikdy neviděla. Nad papouškovi vůbec nepřemýšlím. Myslím, že bych byla do rána mrtvá.
@martina.se píše:
@mončís co spíš pořídit zvíře, co alergii nezpůsobí? nějakého naháče - skinny morče, nahou kočku atd.. U nás alergik švagr, nepomáhá mu nic. Ale on je nezmar, přijde, pomazlí se s morčetem a půl večera je nateklý, smrká, prská atd
když ty naháči jsou tak ošklivý. Jo, úplně ho chápu. Taky se kolikrát na alergii vykašlu a du se pořádně pomazlit se psem:) horší je co přijde po tom. ![]()
@mončís píše:
takhle nahý morče jsem nikdy neviděla.
Zkus pohledat na internetu. Hele, já je poprvé viděla v televizi a volala jsem na děti, ať se jdou podívat na ty hnusný morčata. Kupodivu se dětem líbili, tak jsme na ně koukali ještě na internetu a za tři týdny jsme je měli doma. ![]()
Nejhezčí jsou černý, to jsou takový malý hrošíci.
Ahoj, chtěla bych malé pořídit nějaké zvíře, nejlépe křečka aby neběhal po bytě. Jde o to, že jsem alergik a astmatik takže mít doma zvíře je moje smrt. Ale koukala jsem na jeden portál pro alergiky, a prodávají spreje, kteří zničí alergeny ve vzduchu. Máte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za příspěvky