Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když je takový čuně na bydlení, to se umí umejt? To bych se ho štítila.
@sisi110 píše:
@pikola nejhorsi je koupelna, obyvak, loznice a dalsi pokoj nastesti trpi jen valejicimi se vecmi bez sveho mista, ale to bych prezila, to tak hrozny neni. Na koupelnu se chystam ve volnu po vanocich (vymalovaat atd.)
A proč to neuklidíš?
@sisi110 píše:
@smile_xxx tak se vyjadrim uplnw jednoduse - o penize mi vubec nejde, mam krasny prijem a klidne budu platit uklizecku ale rada bych aby on pochopil, ze takhle zit je hnus.
Tak mu to musis natvrdo rict. Zadne opatrne naslapovani a pentlickovani. Jasne, strucne, vystizne: Podivej, je tady binec jak v chlive, ja v tomhle zit nedokazu. Takze objednavam uklizeci cetu, ktera to tady jednorazove vygruntuje a pak pravidelne kazdy tyden pani na uklid. Ty se prestan chovat jako prasatko a zacni si po sobe uklizet. Dekuji za pochopeni.
@sisi110 a vy byste šla žít do bytu kde nemůžete ani uvařit večeři? Řešit toto po svatbě není to trochu pozdě?
@aiwwa
taky nechápu..Nastěhuje se tam a nevaří protože se nedá kde. ![]()
Ho nepredelas. Muj byvaly mel taky uklid na parku. Leta na tohle tema probihaly debaty i hadky a vysledek byl leda ten, ze nastvany teda neco udelal, abych nerekla, ale pak si jel opet po starem. Po rozchodu jsem se zarekla, ze jestli si nekdy najdu nejakeho dalsiho chlapa, tak se k nemu nejdriv pujdu podivat, jak to vede, a podle vysledku budu bud ve vztahu pokracovat, nebo to rovnou ukoncim. Na uklid nemam vysoke standardy, ale zakladni cistotu by mel i chlap byt schopny udrzovat. Pokud mu ve vztahu nechces suplovat prudici maminku a uklizecku.
@sisi110 píše:
Ahoj holky,
Citim se trapne, ale rada bych si nechala poradit, jak nejlepe tuhle nemilou situaci vyresit.
Bydlím s manzelem, je to 9/10 chlap, vadi mi na nem jen uklid. Ted se bohuzel nebavim o „jen“ pohazenych ponozkach vedle kose na pradlo. Kezby.. kdyz si me poprve vzal domu, byla jsem v soku, ze se nestydi si me vzit do takove.. spiny. Bydli ve starym byte, coz uz sama o sobe nesnasim, ale kdyby byl udrzovany, tak s tim relativne nemam problem. Koupelna je pokryta prachem, vana cernou plisni, ale jak.. vsude psi chlupy, ruzne pohazene a neroztrizene veci po byte, vsude prach, drobky v kresle, nave kterem sedava, nadobka na prac. prasek v pracce taky plesniva, kupí nepotrebné veci (mastne tasky od jidla z dovozu, atd). Jsem z velmi cistotne rodiny(nekteri prislusnici to prehani az moc) ale zase chapu, jasne, je to chlap.. ale tohle uz mi prijde ze neni bordelar.. ale prasatko..Divim se, ze jeho matka, ktera tu prijde jednou za uhersky rok mu na to neco nerekne.. to je asi ta vychova v cem zil od mala, proto neni asi zvykli. Ja se stydim si sem kohokoliv brat, protoze vim, ze by se na nas divali jako na spindiry. Ja se vzdy hezky starala v predchozim vztahu o domacnost, udrzovala opravdu cistotu a nedelalo by mi to problem i zde, ale mam pocit, ze tady i kdybych ruce na tom byte nechala, on to zase privede do stejneho stavu. Pracuji 7dni v tydnu, odjizdim i nektere dny mimo domov, ale i tak bych si nasla cas to tu udrzovat, ale proste si rikam, ze dokud on nepochopi, ze toto je hnus, tak to asi nema cenu.. Chce mit dite ale ja si nedokazu predstavit, ze dite privedu do takove spiny. Uz kdyz jsem se k nemu stehovala jsem z toho byla nestastna, ze najednou pujdu z naklizeneho bytu do tohohle.. jsem empaticka, tak jsem se mu to vzdy snazila rict taktne, ale on mi prijde, ze to tak „hrozny“ nevnima - a to me desi. Ja si tu ani nevarim, kolikrat me prosil at mu upecu kolac (co jsem mu pekla jeste kdyz jsem bydlela ve svém) a ja bych mu i rada varila, ale kdybyste videli tu kuchyn…stitim se. Vetsinu jidla si objednavam, nebo nastesti jsem dlouho do vecera v praci, tak se najim tam. Ale vadi mi, ze nemuzu prijit utahana z prace do cisteho bytu, kde se nebudu stitit si udelat veceri atd.. uz jswm to kolikrat obrecela a jednou bych se stejne velmi rada odstehovala do novejsiho (tam bych to takhle znicit nenechala) ale vim, ze on nechce, protoze ma obrovsky byt za uplne smesne penize..On na uklid cas ma, je nekter dny cele doma (neni povalec, ale ma takove smeny) a jeste jedna vec, vydela si dost penez ale setri na tom treba koupit dobrý mop a radsi koupi takovej ten za 200,– nebo kolik..
Jak mu to taktne naznacit, neumim byt az takova drzka abych mu rekla, ze je to fakt hnus:(
Otevrene se domluvit, ze tohle nesneses. Bud se domluvite, nebo uklizecka. Do nejaky miry tohle resi kazdy (dohoda o uklidu a financich), ale tohle je extrem. Ja bych se promin asi stitila pak i toho muze…ehm…hygiena atd.
Vzpomnela jsem si na scenu z pokracovani Sexu ve meste, jak sla Miranda domu k jedne fakt huste sexy zenske a kdyz to tam videla, tak radsi utekla.
Nechapu, jak nekdo muze byt tak dobrej, když je takovy prase… ![]()
@sisi110 píše:
@Pejskarkaa prosím?to co pisete vy neni normalni. i kdybych to tu vysperkovala, tak je hlavne potreba zmenit jeho pohled na uklid
ne, normální není tvoje chování, a taky odpovídáš, jen na to, na co chceš ![]()
neodpovídáš na to, proč ses stěhovala do svinčík bytu, proč jsi to neuklidila, když už ses tam nepochopitelně nastěhovala a ani jsi neodpověděla, jak dlouho tam bydlíš,
víme jen, že je plesnivá vana a ty čekáš, až tvého manžela něco osvítí z hůry a začne sám uklízet,
celou dobu mi vrtá hlavou myšlenka - kuchyň je odpudivá, tak tam nejsi schopná vařit,
koupelna je odpudivá - a to se koupeš v černé plesnivé vaně nebo ses měsíce či roky manželství ještě nekoupala?
asi si pak tvůj nechutný manžel myslí, že našem ženu k sobě,
pro mě jsi neuchopitelná a divná - možná jsi troll, protože tohle snad není možné,
já též nejsem fanatik do vysokého lesku, ale do obydlí, jaké jsi popsala, bych vlezla někdy v 17 v nějakém zamilovaném opojení a i to by mě rychle přešlo, když bych viděla ten kentus, jak v takovém bytě dokáže bydlet žena, která o sobě tvrdí, že je čistotná, nechápu ani zdaleka
![]()
@Kelsey píše:že jo? to už se vymyká zdravému rozumu a jakékoli představivosti
Toto je velké sci-fi i na trolla.
@sisi110 píše:
@Domácípuťka ja vim, ale uz jsem si par vztahu prosla a tenhle chlap je fakt.. skvelej uplne ve vsem, proto jsem si ho taky vzala, ale tohle je jediny, co me vadi.. nechci at nas to rozdeli..
Počkej, tak jste teda manželé? Proč si tam neuklidíš? On je prase a ty ne???
@Aleriga píše:
Počkej, tak jste teda manželé? Proč si tam neuklidíš? On je prase a ty ne???
Je to celý nějaký divný. On má domácnost jako v chlívě, ale jsou manželé, protože je jinak on naprosto boží? ![]()
@sisi110 tak já vám doma uklidím ale chtěl bych za to finanční menší odmenu