Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem 🙂
S partnerem se již pár měsíců snažíme. Mně je 34 a příteli 32 let. Zatím se nedaří a rádi bychom to podpořili nějakými doplňky stravy/vitamíny i pro něj. Zatím jsme na žádném vyšetření nebyli (je brzy), ale vím, že problémy s plodností mají nějaké v rodině.
Moc děkuji za jakékoliv Vaše zkušenosti a rady🙃
Proč se nezeptáš svého gynekologa? Myslím si, že oni mají dost přehled.
@Kelsey1 ano, to se zeptám začátkem května, až půjdu na prevenci. Dovolat se k mojí lékařce moc nedá a nechci tam jezdit jen kvůli dotazu na vitamíny.
@ElenaRei jasně, o to vše se samozřejmě snažíme oba 🙂 Přítel sportuje, nekouří, pije opravdu jen příležitostně.
Kdysi manžel bral Selen, Zinek a mateří kašičku. Zlepšilo se to za 3 měsíce opravdu hodně. Určitě poradí i Google anebo tady starší diskuse
U nás došlo k velkému zlepšení po braní Folandrolu, potom když dobral, tak bral Reproman a výsledky byly super! ![]()
Vitamin E, manželovi se po něm zlepšil spermiogram, byla jsem na iui
Ahoj, já bych to u partnera zbytečně nepřekombinovávala a šla spíš po pár základních věcech. Nejčastěji se doporučuje zinek, selen, Q10, vitamin C, vitamin E a omega 3, ale zároveň bych nespoléhala jen na doplňky, hodně dělá i běžný režim, tedy méně alkoholu, nekouřit, nepřehřívat se a trochu hlídat spánek a stres. Já mám dobrou zkušenost s doplňky od Proteinaco, protože mi přijdou cenově v pohodě a dá se tam vybrat přesně to, co člověk chce. A pokud by se vám nedařilo dál, tak bych spermiogram zbytečně dlouho neodkládala, hlavně když už nějaké problémy v rodině jsou.