Doporučte fotoaparát

835
24.11.13 18:22

Doporučte fotoaparát

Ahoj :mavam: sháním nějaký digitální fotoaparát do 2000,–Kč. Chci, aby fotil krásné fotky. Nejvíce asi fotím svou kočku, lidi a jiné živočichy, taky bych si ho brala na dovolenou nebo výlety a tam fotila třeba nějaké krajiny, les a něco takového. Rozlišení od těch 16 mpx a více. Doma mám foťák od Genius, stálo to 500,–Kč nebo já nevím kolik, má to 5 mpx a nejde tím obasolutně nic fotit, fotky jsou škaredé :x Prosím, doporučíte něco? Doteď mám vybraný tenhle fotoaparát

Děkuji za každé doporučení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
897
24.11.13 18:24

Do 2 tis? Není to překlep?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.13 18:30

@Peafowl podle pridaneho odkazu, neni ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
24.11.13 18:32

@Peafowl Ne, není to překlep. ;) Podívejte se na můj odkaz a zjistíte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.11.13 18:32

Do 2 tisíc rozhodně nic pořádného neseženeš. My jsme z téhle kategorie kupovali Olympus, bohužel nám vyřachl foťák v nejnevhodnější dobu a nechtěli jsme být bez něj a rvu si vlasy :zed: :zed: venku ještě jakž takž, když je hezky a děti moc nelítají :mrgreen: :mrgreen: ale vevnitř.. katastrofa :zed: :zed: :zed: a to už ho máme celkem dlouho a jako na potvoru nekiksne :zed: :zed: Za tu cenu nedostaneš kvalitní fotoaparát.
A víc než na mPix bych koukala na jiné věci - já jsem si tuhle prohlížela fotky, které jsem udělala se stařičkým digitálem s 2 mpx někdy před deseti lety - jsou hezčí než s tímto stávajícím, který má 10 :pocitac:

Příspěvek upraven 24.11.13 v 18:36

• Citovat
  • Upravit
24.11.13 18:35

@madi mame Olympus a nic moc, @Ani123 hezke fotky dela Samsung i ty levnejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
24.11.13 18:35

Mí rodiče maji foťák za 2 tisíce a mají ho už asi 4 roky, a je pořád jako novej, tak nevím v čem je problém.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
24.11.13 18:36

@madi :mrgreen: tak foťák za 20 tisíc jako fakt kupovat nebudu :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.11.13 18:37

@Ani123 neříkám za 20 :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
9090
24.11.13 18:38

I za tuto cenu se dá sehnat dobrý foťák, samozřejmě na běžné focení, nic profi. Máme Nikon Coolpix s3100, je to starší model, nejspíš už nebude k prodeji ale novější modely jsou stejně dobré, děda má novější a fotí taky moc hezky. Jde hodně o to, jak se s ním člověk naučí pracovat, já ho můžu jen doporučit. Časem plánuju zrcadlovku ale spíš kvůli práci. Přikládám jednu fotku pro představu, že i foťák za 1600Kč dokáže udělat pěkné fotky, když s ním člověk umí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
24.11.13 18:41

Ježiš, já se omlouvám, odkazu jsem si nevšimla, tady aby se bál člověk něco napsat :))) Jinak ne, neznám fotoaparát, kterým by se dali dělat hezké fotky lidí, zvířat i krajin do 2 tis Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.11.13 18:45

@Verca1989 no jo, zas záleží, kdo má jaké nároky na fotky :D Třeba mamka má Casio a je o krapet lepší, ale taky žádná sláva. Beru teď fotky z interiéru, venku fotí oba obstojně. Tohle je už můj třetí foťák a můžeš mi věřit, že už jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné, aby ten krám vyplodil něco slušného a nic :zed: Dneska už bych nic takového nekoupila, jsou to vyhozené peníze :D :D

• Citovat
  • Upravit
835
24.11.13 18:45

@Peafowl :D No jako ty krajiny a les budu fotit jen výjímečně, ale hlavně budu fotit portrét lidí a zvířat. A určitě se nepočítám k profíkům, kteří se focením živí. Patří to k mému koníčku, sem tam něco nafotím hodím do počítače (např. svou kočku vyfotím, a hodím to sem na emimino do kočičí diskuse) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.11.13 18:49

@Ani123 Předpokládám, že kočku venku asi fotit nebudeš a jak bylo psáno doma bývá nic moc světlo, s kompaktem, obzvlášť do 2tis, ty fotky budou stát málokdy za to. A můžeš mít talentu na rozdávání… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
24.11.13 18:53

@RyBANA Já mám domácí kočku a věřte nebo ne, fakt se mi daří kočku fotit doma. Dokonce lépe než venku, a to ji doteď fotím foťákem samsung za 2 tisícovky a fotky jsou fakt nádherné :hug: rozlíšení má 10 mpx a něco… :) Jsem velmi, ale velmi spokojená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák