Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@wildcherry ano je to přesně tak jak píšete, omlouvam se jsem z toho ve stresu
@Helena1718 píše:
@pikola já ty články nemam
A v původní dohodě byly? To není nic na trestní oznámení, pokud jste slíbila, že pošlete a neposlala, stačí se dohodnout ať vám to celé podle zpátky. Jestli nechce, její problém. Prostě se omluv že je nemáš, jestli chce vrátit peníze vrátíš jinak to řešení nemá.
@Helena1718 píše:
@Aspera dekuji, já ji nepsala ze ji vratim penize napsala jsem ji ze jsem ty hodinky poslala, a ze je má doma, ze nevim, co řeší protože mi její sestra psala ze ať ji vratim penize nebo hodinky jinak půjdou podat trestní oznámení
Tak jí napíš, že ty peníze ráda vrátíš. Budete mít klid obě.
Obě strany sporu se chovají poněkud atypicky- teda můj názor. Ještě do toho sestra, třeba se ty informace zašumily.
@Helena1718 píše:
@wildcherry ano je to přesně tak jak píšete, omlouvam se jsem z toho ve stresu
V pohode, noooo vyhrozovat muze, ale to asi tak vse. Poslete ji email, znova ji vysvetlete, ze clanky nemate, ale jste ochotna vratit penize a ona vam hodinky.Ale je to bohuzel ne negativni hodnoceni, protoze jste neposlala kompletni balicek. Uprimne chapu, ze je nastvana.
Já to naprosto chápu. Zakladatelka poslala hodinky bez článků, články slíbila poslat, ale nemá je, tudíž ani nepošle a kupující má strach poslat hodinky zpět, protože se oprávněně domnívá, že peníze už neuvidí a nebude mít ani hodinky. Taky bych zuřila a řešila to přes policii. No, zakladatelko…může se to řešit jako pokus o podvod a být z toho přestupek. Pokus se domluvit, že ti hodinky pošlou zpět na dobírku, včetně všech nákladů, jinak se na nějaký výslech na policii budeš muset připravit. Příště neprodávej něco, co nemáš!
Ja nechapu, proč si ji ty články slibovala, když je nemas..a proč ji nenabidnes vracení peněz? Vždyť si ji podvedla.
@Helena1718 píše:
@Janli a policie to bude resit po 4 dnech?
Policie to bude řešit jakmile dostane trestní oznámení. Budeš muset na policii k podání vysvětlení. Ty jsi nevěděla, že ty články nemáš nebo jsi doufala, že to projde? Taky jsi mohla narazit na podvodnici, co využívá tvojí hlouposti, aby naopak obrala ona tebe. No, budeš se s tím muset poprat, za chyby se platí…
@Helena1718 Nabidnete ji buď vracení peněz, pokud pošle hodinky zpět. A nebo ji můžete nabídnout nějakou slevu, protože jste opravdu tu kupující zvedla v omyl a nezaslala jste kompletní balíček.
@Janli nabídla jsem jim, ze jim pošlu penize na články, ve zlatnictví jim to udelaj ty hodinky
@Helena1718 píše:
@Janli nabídla jsem jim, ze jim pošlu penize na články, ve zlatnictví jim to udelaj ty hodinky
Proč jí nechceš vrátit peníze a vzít hodinky zpět? Ty už ty prachy taky nemáš?
@Helena1718 píše:
@Michelle_M nemam, koupila jsem za ne své mamce léky
To je od vas ušlechtilé, ale vasich povinnosti vas to nezbavuje. Pokud penize na clanky nechce nebo vam uz nevěří, tak ji to musite vrátit, jinak jste podvodnice.