Dotaz ohledně pošty - nedoručený balíček

412
24.9.13 21:33

Dotaz ohledně pošty - nedoručený balíček

Ahoj. Zkusím co nejstručněji.
Objednala jsem balíček z Číny. Balíček nepřišel. Odesílatel tvrdí, že dle jeho záznamů mi byl již před týdnem doručen a poslal mi č. zásilky RR25598… Když si to číslo zadám na web stránky české pošty do „sledování“, vyskočí jen to, že zásílka byla dodána dne… (před týdnem). Ale já sakra nic nedostala!!! :zed:

Když půjdu na poštu a dám jim číslo té zásilky, budou vědět, kdo přesně zásilku převzal, když ne já? Co všechno tam mají oni pod tím číslem? Uvidí tam, že zásilka byla na mé jméno i moji přesnou adresu?
Ach, ta pošta… :pocitac:

P. S. V odesílateli problém není, vím 100%, že to odeslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11522
24.9.13 21:36

Myslim, ze by ti meli dat kopii od prevzeti :nevim: nebo alespon do ni nahlednout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.9.13 21:38

A nemohlo se stát, žes třeba nebyla doma a přijala to třeba sousedka a zapomněla ti to říct…? U nás to takhle občas dělaj, i když vlastně nesmí, nebo by min. neměli, pokud nemáš kartu příjemce :zed: Ale už mi tu takhle 2× chtěli nechat, já teda ale říkám, ať to rač nechaj na poště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.9.13 21:47
@Seizdra píše:
A nemohlo se stát, žes třeba nebyla doma a přijala to třeba sousedka a zapomněla ti to říct…? U nás to takhle občas dělaj, i když vlastně nesmí, nebo by min. neměli, pokud nemáš kartu příjemce :zed: Ale už mi tu takhle 2× chtěli nechat, já teda ale říkám, ať to rač nechaj na poště

Nikdy předtím se to nestalo, aby to nechali u sousedů. Ale i kdyby se to stalo - zajímá mě, jestli mi na poště na základě toho čísla budou schopný říct, kdo to teda převzal. A jestli budou vědět, že to bylo na mé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
24.9.13 21:49

@alicezulice 8o to je jako kdybych ten příspěvek psala já! Asi shoda okolností, ale taky jsem každým dnem čekala zásilku z Číny a úplně tatáž situace - balíček nepřišel a paní, která z Číny objednávala, mi poslala číslo zásilky, na kterém je vidět, že balíček byl doručen 16. září. Já nic nepřevzala, že by to nechali u sousedů je téměř vyloučené. Zítra se chystám na poštu to řešit. Zeptám se jen, neobjednávala sis náhodou Angelsounds?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.9.13 21:53
@alicezulice píše:
Nikdy předtím se to nestalo, aby to nechali u sousedů. Ale i kdyby se to stalo - zajímá mě, jestli mi na poště na základě toho čísla budou schopný říct, kdo to teda převzal. A jestli budou vědět, že to bylo na mé jméno.

Já myslím, že by normálně měli, jde o reklamaci prostě… :nevim: Možná to teda nebude hned, třeba maj nějakou lhůtu od kdy to začínaj řešit, ale normálně by teda měli :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
24.9.13 21:58

Pokud je zásilka odeslána z Číny skoro určitě ji při převzetí v Čr dali nové číslo které odesílatel nezná. Doporučuju zavolat na bezplatnou infolinku pošty 800104410 a vysvětlit situaci, holky tam proženou číslo systémem a uvidí cestu zásilky mnohem podrobněji než ty na netu. Jestli se můžu zeptat kdy ti zásilku poslal a jaké jsou poslední dvě písmena v podacím čísle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.9.13 21:58
@istvanka píše:
@alicezulice 8o to je jako kdybych ten příspěvek psala já! Asi shoda okolností, ale taky jsem každým dnem čekala zásilku z Číny a úplně tatáž situace - balíček nepřišel a paní, která z Číny objednávala, mi poslala číslo zásilky, na kterém je vidět, že balíček byl doručen 16. září. Já nic nepřevzala, že by to nechali u sousedů je téměř vyloučené. Zítra se chystám na poštu to řešit. Zeptám se jen, neobjednávala sis náhodou Angelsounds?

Asi byly ten den/týden nějaký erupce na slunce. :pocitac: :zed: Já jdu na poštu zítra, jsem opravdu zvědavá, co mi řeknou. Objednávala jsem si sama nějaké oblečky, byl to jen malý balíček. S paní, která mi posílala, mám jen ty nejlepší zkušenosti, vím 100%, že ona zboží poslala. Vždy mi pošle číslo zásilky, vždy ho sleduju a vždy vše došlo. Jen teď najednou tohle. Tudíž probém musí být na straně pošty. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
24.9.13 22:00

@alicezulice u tebe se dokonce jednalo o ten stejný den - 16. září? To je opravdu podivné… šance asi pramalá, ale nejsi náhodou z Prahy 8?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.9.13 22:03
@Brouckova píše:
Pokud je zásilka odeslána z Číny skoro určitě ji při převzetí v Čr dali nové číslo které odesílatel nezná. Doporučuju zavolat na bezplatnou infolinku pošty 800104410 a vysvětlit situaci, holky tam proženou číslo systémem a uvidí cestu zásilky mnohem podrobněji než ty na netu. Jestli se můžu zeptat kdy ti zásilku poslal a jaké jsou poslední dvě písmena v podacím čísle?

Díky za informace, určitě vyzkouším. Poslední 2 písmena jsou CN (není to na všem z Číny stejné?) Paní mi to posílala někdy první týden v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.9.13 22:06

Řeknou ti to, na tom předávacím papíru je podpis, kdo to přebíral. A pokud to byl dopis, tak se proti němu dává číslo OP. Pošta v tom má pěknej bordel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.9.13 22:08
@istvanka píše:
@alicezulice u tebe se dokonce jednalo o ten stejný den - 16. září? To je opravdu podivné… šance asi pramalá, ale nejsi náhodou z Prahy 8?

17.září. Ne, ne z Prahy nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.9.13 22:10
@esteelauder píše: Řeknou ti to, na tom předávacím papíru je podpis, kdo to přebíral. A pokud to byl dopis, tak se proti němu dává číslo OP. Pošta v tom má pěknej bordel :cert:

No paráda, o to víc se na ně zítra těším jak mi to vysvětlí a čí podpis mi tam ukážou. :cert: Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
24.9.13 22:17

Já si taky objednavala něco z ebay, platba předem a pošťák mi balík za 1000,– Kč nechal na schránce. Nejít se smetím, tak o tom nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
24.9.13 22:19
@alicezulice píše:
Díky za informace, určitě vyzkouším. Poslední 2 písmena jsou CN (není to na všem z Číny stejné?) Paní mi to posílala někdy první týden v září.

Opravdu si myslím že zásilka dostala nové číslo, běžně končí dopisy písmeny CZ. Už jsem nějaklu dobu mimo, ale za mě počítač kód z koncovkou CN nezpracoval - proto nové číslo. Myslíš že by jsi mi mohla poslat do SZ celé podací číslo? Hrozně mě zajímá co to při vyhledání píše.
Jinak pokud někdo zásilku převzal tak ti pošta dohledá kdo, to nebude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová