Dotaz pro učitelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
@sloninka u nás je za chybějící tečku dvojka. Prostě jedná chyba a stupeň dolů.
Případně mají celý velký list A4, kde jsou příklady a další a jednička je jen, když není ani 1 chyba.
Syn čte rád. Už rok si sám čte knihy, ale učitelka čtení nehodnotí, což se mi nelíbí, protože mi nepřijde fér, že hodnotí jen jednu oblast.
Ale ona ho určitě hodnotí, ale třeba ho přímo neznámkuje. Ale to neznamená, že ho nehodnotí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@OMiLu máte podobnou nádheru jako my. U nás co chyba, to stupeň dolů. Což je v první třídě masakr.
No mě zase Váš zajíc připoměl, jak syn v 1.třídě, v odpovědi v matematice napsal, že v košíku bylo 15 hub. Bylo to okamžitě opraveno na „hřibů“. Já měla radost, že tu odpověď napsal češtinářsky správně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. ona si hodně zakládá na tom, co je v notysku. Tam není o čtení nic. Vlastně od začátku roku nevím o čtení nic.
Hlavně, ze z výtvarky a pracáku nosí dvojky… Přitom stříhá lépe než já, lepí čistě. Doma často něco malujeme a kutime.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@hanka.br. ona si hodně zakládá na tom, co je v notysku. Tam není o čtení nic. Vlastně od začátku roku nevím o čtení nic.
Hlavně, ze z výtvarky a pracáku nosí dvojky… Přitom stříhá lépe než já, lepí čistě. Doma často něco malujeme a kutime.
Prosím, neříkej mi to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. promiň, na mě to dneska dolehlo, protože přinesl školní sešity na podpis.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@hanka.br. promiň, na mě to dneska dolehlo, protože přinesl školní sešity na podpis.
Dobrý, přežiju to. Ale je mi to líto, já se těch holek učitelskejch pořád tak zastávám. No někdy se nezadaří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka píše:
Vázané písmo je klasické psací písmo. Některé třídy se učí písmo „comenia script“. U nás je to vždy jedna třída v ročníku. Letos jsem přebrala třeťáky právě s tímto typem písma. Děti neuměly v září vůbec číst psací písmo. Učím je to a baví je to. Z mého, čistě soukromého, pohledu, mi jako učitelce nevázané písmo nesedí. Děti sice píší daleko úpravněji, dobře se to opravuje, ale psaní jim strašně dlouho trvá. Aktuálně se u nás ve škole dohadujeme ty, které půjdeme v září do 1. tříd, která bude mít tu s comenia scriptem. Nechceme ji ani jedna.
Děkuji za odpověď. Já jsem tedy také spíše zastáncem klasického psacího písma, jen bych prostě uvítala, kdyby paní učitelka ocenila, že třeba zrovna tato práce se mu povedla, oproti jiným jeho pracem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Z výtvarky a pracovek dávám pouze jedničky samotné až po jedničky s různým počtem hvězdiček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Tak tohle bych si nikdy nedovolila tvrdit obecně. Zřejmě proto, že je to spíše naopak. Učím obě písma ve své třídě - číst od první třídy, psát vázaně od třetí zájemce. V porovnání se třídami, které jsem učila psát jenom vázaně je to obrovská úleva, svoboda a spousta času na tvůrčí práci.
Myslím, že už jsme v minulosti spolu my dvě tohle téma tady někde diskutovaly. Psala jsem, že je to můj názor a nikomu ho nevnucuji. Jsem třeba i proti matematice Hejného. Ale opět - je to jenom můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka píše:
Myslím, že už jsme v minulosti spolu my dvě tohle téma tady někde diskutovaly. Psala jsem, že je to můj názor a nikomu ho nevnucuji. Jsem třeba i proti matematice Hejného. Ale opět - je to jenom můj názor.
To je v pohodě. Já nemám problém s tím, že má někdo na věc jiný názor a dává přednost jiné metodě. Problém mám s vypouštěním nepravd za účelem pohanění metody, kterou nepreferuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Děkuji Vám za vysvětlení a odpovědi. Naše paní učitelka učila kdysi i manžela a byla prý skvělá a hodně mu pomohla, ale v současnosti bych řekla, že už to neplatí. Ale naučit opravdu umí, jen je příliš striktní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem tu loni psala. Letos mám na učitelky jiný dotaz. Jak se mám jako rodič zachovat, když v opravených a oznamkovaných cvičeních v sešitě nacházím opakovaně větší množství neopravených chyb. Nezlobím se, že má syn díky tomu lepší známky, jen mě zajímá, co se ode mě čeká. Mám taktně upozornit učitelku? Mám to nechat syna opravit a tím ho učit podvádět, mám to úplně nechat být a neřešit?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Už jsem tu loni psala. Letos mám na učitelky jiný dotaz. Jak se mám jako rodič zachovat, když v opravených a oznamkovaných cvičeních v sešitě nacházím opakovaně větší množství neopravených chyb. Nezlobím se, že má syn díky tomu lepší známky, jen mě zajímá, co se ode mě čeká. Mám taktně upozornit učitelku? Mám to nechat syna opravit a tím ho učit podvádět, mám to úplně nechat být a neřešit?
Nejsem učitelka, ale máme ji v rodině. Jim třeba bylo doporučeno, aby opravovali (zejména u dys dětí) jen ty jevy, které se v daném cvičení testují. Aby se dítě nestresovalo z moc chyb. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@listento ne, opravdu učitelka nemá doporučeno neopravovat. Tady jde o klasické přehlédnutí chyby.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@listento ne, opravdu učitelka nemá doporučeno neopravovat. Tady jde o klasické přehlédnutí chyby.
Ne, u dys dětí to fakt je, jinak by to měly celé rudé… Vždyť se přeptej v jakékoli ped-psycho poradně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit