Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Užila bych si to když bych věděla že je o děti dobře postaráno a že mají fajn prázdniny ![]()
Už 3.den mi dcera chybí a myslím na ni hodně, ale týden dovolenou si bez ní dokážu představit v pohodě, kdyz vím, že je o ní postaráno. Já spíš budu řešit jak zvládneme obě odloučení na 2 týdny. Jede poprvé na tábor. Já budu v práci a aspoň půl dne budu na jiných myšlenkách.
Zvládla jsem osm noci a to byly děti o dost menší. (A nestýskalo se mi
, teda trochu jo, ale ne nějak moc) Když budou u otce a víš, že je spolehlivý, vůbec bych se nebála a užila si to. Přece si nebudeš vyčítat devět dní z 365. ![]()
Tak já pracuji ve školství, dovolené mám dost a hlavne máme zaplacenou jeste dovolenou u moře s dětmi v červenci. Ale tahle dovca, na kterou odletame za týden, je taková Last minute…proste ho to napadlo, zeptali jsme se na hlídání a já v práci zda mi to povolí…jeste pred tydnem jsem nevedela, že za týden poletim tak daleko…
Bude mi smutno, vycitky svedomí mám šilene…
![]()
užij si to bez výčitek..
já tedy osobně se snažím brát děti všude, protože jsem na ně 13let čekala a užívám si každou minutu s nimi - takže u nás je to trochu opačně - já na dovču s nimi a manžel oddechuje se psem
pak s ním dám třeba jen víkend..
ale neodsuzuju, když si rodiče udělají dovču i bez dětí.. každý to má nastavené jinak… já na ně myslím, jak by si to užily, jde mi hodně o jejich zážitky - ty jsou totiž naprosto nejvíc a nakonec si v dospělosti vůbec nebudou pamatovat jaké měly jako děti oblečení nebo mobil, ale co a kde prožily… pokud jim to zas vynahradíš jinak, tak proč ne ![]()
@EvulinkaB18 ale proč? Hlídání máš, děti už jsou relativně velké, pokud máš ještě dovolenou s nima, vůbec bych si z toho nedělala hlavu. Nám to bohužel s manželem letos po dlouhých letech nevyjde z různých důvodu asi ani na dovolenou jen spolu ani s dětma. Už teď z toho mam špatnou náladu. ![]()
@Marcelka146 tábor je peklo, hlavně ten první
já tábory jako dítě milovala naprosto oddaně od 6-14 let a pak jako instruktorka a pak jako vedoucí… ale bylo to tím, že to doma nebylo OK, nikdy mi nebylo smutno - NIKDY.. nikdy jsem nechápala, proč ostatní brečí po rodičích.. ![]()
jako matka jsem se snažila o stejný přístup, ale brečeli jsme všichni - já i děti
ty tábory jsou fakt dlouhé.. dali jsme to 3× a nyní už jen příměšťáky…
ale ta dovča ohledně zakladatelky - proč ne ![]()
My běžně jezdíme sami na prodloužené víkendy. Na takovou dovolenou bych jela bez dětí pokud by byly maličké, ale takhle velké už bych doma nenechala. Ony už někdy letěly? Mě by jednak chyběly a jednak by mi to bylo líto. Neužila bych si to.
@EvulinkaB18 píše:
Tak já pracuji ve školství, dovolené mám dost a hlavne máme zaplacenou jeste dovolenou u moře s dětmi v červenci. Ale tahle dovca, na kterou odletame za týden, je taková Last minute…proste ho to napadlo, zeptali jsme se na hlídání a já v práci zda mi to povolí…jeste pred tydnem jsem nevedela, že za týden poletim tak daleko…
Bude mi smutno, vycitky svedomí mám šilene…![]()
Tak to bych balila kufry a vůbec nic neřešila a těšila se jak malý dítě.
Myslím si, že výčitky jsou zbytečné, děti už jsou velké a určitě to bez nich zvládneš ![]()