Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka
No super, a my zase jezdime porad jen spolu a zazitky mame taky. Neni potreba nas tady obvinovat z „odkladani“ kdyz vy „odlozite“ na celou jednu dovolenou ![]()
@Boudová když ještě nemáš dítě, tak jak víš, že ho nebudou bavit hrady, příroda, že nebude schopné se zabavit samo a bude k tomu potřebovat animatora?
@Loki01 já jsem jenom napsala, jak to cítím já. A je mi jedno, že ty to jako odložení nebereš. Já to jako odložení během rodinné dovolené beru a vadilo by mi to. Každý je jiný a každý si najde tu svou dovolenou ![]()
@lucenka píše:
@Boudová když ještě nemáš dítě, tak jak víš, že ho nebudou bavit hrady, příroda, že nebude schopné se zabavit samo a bude k tomu potřebovat animatora?
tak mám 4 sourozence, 1 neteř, 1 synovce, a rok sme pracovala na základní škole. A vím, že většina dětí potřebuje trošku víc „akce“ než jen kochání se památkama a přírodou.
@Boudová píše:
tak mám 4 sourozence, 1 neteř, 1 synovce, a rok sme pracovala na základní škole. A vím, že většina dětí potřebuje trošku víc „akce“ než jen kochání se památkama a přírodou.
Tak ono záleží k čemu rodiče dítě vedou. Mně i mému synovi stačí památky a příroda na dovolené. Na táborech byla ta jiná zábava. A i tak jsem si nejvíc užila „skautsky“ tábor.
Při výběru dovolené není pro nás hlavním kritériem, aby tam bylo vyžití pro děti. Stejně v hotelu nezůstáváme a jezdíme po výletech nebo chodíme na různé túry.
Máš pravdu, ale nazývám to pak rodinnou dovolenou. Prostě to mám tak, že zen týden, co jsme všichni spolu, trávíme ten čas společně. Ne jako během zbytku roku, kdy dítě x hodin nevidím. Chceme mít z rodinné dovolené společné zážitky.