Dovolená s "miminama" - jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4247
1.7.14 22:38
@lucenka píše:
@Bambulka12 jestli dovolenou plánuješ v nejbližším měsíci, tak vynech Turecko a všechny muslimské země. Začal jim ramadán.
Příspěvek upraven 01.07.14 v 14:49

Kvůli čemu? Nerýpu, fakt mě to zajímá. Myslela jsem, že ramadán se týká jen muslimů a v hotelových komplexech se turistů nijak nedotkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.7.14 22:43

@Radka84

nedotkne ti jsou živí z těhle měsíců, především z těhle měsíců, ale dotkne se jich třeba ve městech nebo na výletě - prostě mimo resort :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.7.14 22:44
@Radka84 píše:
Kvůli čemu? Nerýpu, fakt mě to zajímá. Myslela jsem, že ramadán se týká jen muslimů a v hotelových komplexech se turistů nijak nedotkne.

co mi teď brácha psal z Turecka, tak turisti co přijeli až po začátku ramadánu měli transfer z letiště do hotelu jednou tak delší než oni, protože je několikrát stavěli celníci/policie. Celý den vyřvávají mešity, přes den najít něco otevřeného je celkem dost náročný, i v hotelu jim odmítají nalít alkohol - po dlouhém dohadování že mají zaplacené AI i s pitím jim dali pivo. A podle jejich delegátky se to s postupujícím časem bude zhoršovt. Takže už se dost těší domů.

• Citovat
  • Upravit
4247
1.7.14 22:48

@Natálka26 @lucenka Aha, takže jedině když chce někdo vyloženě do hotelu a na pláž a ideálně bez alkoholu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.7.14 22:49

@Natálka26 tak ten nožík by mě ani nemrzel, ani jsem nevěděla, že ho tam mám :) Přišla jsem na něj náhodou až po přistání, kdy jsem něco ve svým hóóódně nalženým baťohu něco hledala. Ale drahá manikůra by mě teda dost štvala.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.7.14 22:51
@Radka84 píše:
@Natálka26 @lucenka Aha, takže jedině když chce někdo vyloženě do hotelu a na pláž a ideálně bez alkoholu :mrgreen:

něco takovýho :) a ještě si s sebou radši vezme špunty do uší, aby ho nerušily modlitby :)

• Citovat
  • Upravit
6623
1.7.14 22:57

@Radka84

Ono samozřejmě pokud budeš chtít navštívit třeba v Egyptě Luxor tak se tam dostaneš, ale je dost možný, že nebudou otevřený různý suvenýry nebo restaurace kde by sis něco dala nebo koupila třeba vodu. Alkohol s tím jsem problém neměla, vždycky nalili, ale asi taky dost záleží na konkrétním člověku. přece jenom v těch resortech jsou za tu práci rádi a vědí, že pokud by poklesly služby tak se jim na to lidi vykašlou a jezdit tam nebudou, proto tam makaj i při ramadánu. :-)

@lucenka
Ale jo tyhle omyly většinou vyjdou, kdyby si to věděla a nechtěla ten nožík vyhodit tak budeš u kontrol nervózní a většinou na to přijdou :-) No manikúra by mě zabila fakt, byla snad z mý úplně první vejplaty a koukala jsem na ní už asi půl roku - no musela jsem jí mít a od tý doby se k ní chovám jako ke svátosti :-D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
1.7.14 23:08

My se právě vrátili že španělska s 10ti měsíčním prckem. letadlo v pohodě nikdo neřešil množství tekutin pro malou, jen jsem to musela vyndat z tašky a dat bokem. Měla jsem i vodu na UM a prášek zvlášť a v pohodě. Ochutnat to po nás nikdo nechtěl. Nárok na sedadlo neměla, ale letěli jsme jen dve hodiny tak se dala zabavit. doporučuju si zjistit zda je na místě mikrovlnka a dětská postýlka to nám hodně pomohlo. jinak bych se cestování určitě nebala, prcek ani nepozná že není doma, hlavně že je s rodiči a pro me to byl relax v tom, že jsem narušila ten stereotyp. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
2.7.14 21:00

Holky, moc moc děkuji, já právě řeším hlavně tu mladší - jídlo chci určitě vzít, UM taky, plenky taky… Na mikrovlnku se určitě zeptám, taky nevím, jak to budu dělat s vařením vody na UM - na pokoj mi asi konvici nikdo nedá… A ty, co jste měli UM - jak jste sterilizovali lahvičky? Našla jsem na netu nějaké sterilizační sáčky, máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.7.14 21:34

Ehm, ja lahvicky nesterilizulu a um zalejvm teplou vodou z kohoutku:-D ale nekde, kde si nejsem jista kvalitou vody bych ohrala balenou;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
3.7.14 08:40

Lahvičky taky nesterilizuju. Vodu jsme měli radši balenou. Na ohřívání vzít sebou. nejlíp rychovarnou konvici. Me se podařilo sehnat takovou spirálu co se dá do hrnecku a voda se vaří přímo v nem. Svou službu to udělalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
3.7.14 09:39
@Natálka26 píše:
@Bambulka12Já poprvé letěla s 3. měsíční to bylo naprosto nejjednodušší cestování, pak od roka už horší -no sebou pleny (úspěšně se u moře odplenkovala) pokud nekojíš a má ještě UM tak si vem krabici s tim, nějaký léky (fenistil, panadol, panthenol, tea tree oil) jinak se všechno dá dokoupit tam, takže bych nic kromě oblečení a toho zíkladu netahala. V letadle u menšího bych se snažila aby při vzletu a přistání pilo a tim si pomohlo vyrovnat tlak v uších, pro staršího cucací bonbony taky na start a přistání. Nevidím důvod proč byste to neměli zvládnout, v hotelu se určitě dá vybrat co může starší jíst.

Kam ste letěli? My se chystáme koncem září začátkem října na malorku. Manžel byl nejdřív pro a teď se mu zdá, že malá bude ještě moc malá. V té době ji budou 3 měsíce. Ale zase si říkám, že když vydržim kojit, tak by to mohlo bejt bez problémové. Budem mít sebou ještě 2apůl letou dceru a 5 letýho syna. A berem i babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
3.7.14 09:49

@ovečta

To jsem letěla na Kanáry, to víš španělové potřebovali vidět moje mládě a já potřebovala změnit klima - zas tak teplo tam nebylo - byl březen- ale bylo to skvělý a pak jsem letěla znovu za dva měsíce a to už bylo krásně teplo a užili si to všichni i ten kojenec v kočáru. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
3.7.14 14:12

@Bambulka12 My měli třeba konvici na pokoji, tak asi záleží na ubytování a hotelu. Jinak si myslím nebude problém dojít si na bar s termoskou a nechat si vodu převařit ;) pak ti vydrží celý den nebo noc ;) To sterilizování bude větší oříšek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
3.7.14 14:30
@Aninka65 píše:
@Bambulka12 My měli třeba konvici na pokoji, tak asi záleží na ubytování a hotelu. Jinak si myslím nebude problém dojít si na bar s termoskou a nechat si vodu převařit ;) pak ti vydrží celý den nebo noc ;) To sterilizování bude větší oříšek :think:

No takhle jsem běhala s termoskou před měsícem, jak jsme byli na prodloužený víkend v Krkonoších - to jsem sebou táhla i sterilizátor :mrgreen: Lahvičky sterilizuju, jsem tak nějak zvyklá - u starší jsem to taky dělala do toho roku, tak asi zkusím ty sáčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí