Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No to jsou pekne informace a typy dekuji Vam jeste jednou, urcite navstivime tu zahradu, a taky jsme meli v planu zajet si do Barselony, je to kousek a v zari az tak horko ne bude, takze uz se na tu dovolenou a hlavne na barselonu tesim:)
ve kterem mesice jste tam byly? na netu jsem si vsimla ze si lide stezuji ze je hladna voda?
Jezdíme začátkem července, to je voda teplá. Myslím, že v září bude taky teplá, asi teplejší než v červnu. A taky je čistá a pláž se každý den uklízí. My jezdíme vždy s all inclusive. Co máte vy?
Kupila jsem pres internet pobyt ve sleve s polopenzi, a hotel se tremi hvezdickami se jmenuje Ancla, pisou je ne kolem 500 m do plaze takze uvidime, jezdime ve spanelsku poprve a hlavne mame obavu z toho ze nam dude zima
protoze je kolem 25 stupnu a more je kolem 21,ale kdyz bude slunecno snad to bude stacit ![]()
Tak 25 je ve stínu, na sluníčku bude mnohem víc. Ty údaje o teplotě moře bych nebrala tak vážně. Já na to taky koukala a pak jsem zjistila, že mají napsanou teplotu moře pořád stejnou. Jinak Španělsko je moc krásné, určitě se vám tam bude líbit. Jestli máte polopenzi, tak se snažte jídlo kupovat v supermarketu Dia nebo Caprabo. Stánky mají vše předražené. Voda v hotelu je také hrozně drahá. Pití je u polopenze jen k snídani, takže k večeři se musí kupovat. Doporučuji koupit si pití na pokoj a napít se před večeří, jinak se vám z ceny nápojů protočí panenky.
Jsou to moc uzitecne rady dekuji, a uz si s teploutou nebudu lomat hlavu
vazne Vam moc krat dekuji, preji hezky den
Prosím poraďte, která oblast Španělska je podle vás nejlepší pro dovolenou s dětma (2 a 9let). Klidně i konkrétní letovisko, spíš klidnější, ale ne úplně mrtvé, s nějakými restauracemi, krámky, promenádou atd…čisté moře s pozvolným vstupem do vody atd…
@KattyKMcom Tossa de Mar je krásné, ale nevím, jestli „klidnější“ ![]()
Nám se osvědčíla Pineda de Mar.
Byli jsme již několikrát, loni i s prckem v září - i tak horka dost. Bylo mu dva a pět měsíců v té době.
Letěli jsme letadlem do Girony(malé letiště Barcelonu jsme nechtěli, je ohromná) a odtud rozvoz do hotelu. Dá se buď jet autobusem hromadně dopředu zajištěným - akorát, že po příletu nám oznámili, že by to trvalo tři hodiny, než bysme se dostali do hotelu, tak jsme jeli taxíkem hned(kolem 50 eur), jinak bysme to s malým nedali, už toho měl dost a my taky. Na zpátek jsme tím svozovým busem jeli.
Městečko se nám moc líbí, protože to nejsou vyloženě hotelové komplexy jeden na druhém, ale je tam dost běžných domečků s „domorodci“ a plno krámků.
Dětské hřiště je na každém náměstíčku. Malýho vlastně po dobu pobytu nejvíc zajímaly skluzavky a běhání s dětma. Moře ho moc nezajímalo.
Na jednom náměstí odpoledne nafukovali skákací hrad a byl i malý řeťězák, když šly děti ze školy.
To mělo u prcka velký úspěch. Vyzkoušel obojí.
Z hotelů doporučuji hotel Merce nejlépe s výhledem na kostel - směrem od města, to je klidnější. V jídle mají velký výběr a domluvíte se v pohodě anglicky. Na pláž se jde trochu dýl, ale vůbec nám to nevadilo.
Byli jsme i v hotelu Koppers. Jsou kousek od sebe. No taky to nebylo špatný, ale ty hvězdičky na ty se nedá spoléhat. To je Merce o level výš.
Taky se mi líbil hotel Stella a spa, ale osobně jsme v něm nebyli. Ten je i blíž pláže.
Pak je tam dost hotelů u pláže, ale to je u hlavní silnice, dost rušné, plus jezdí tam vlak. To by se třeba mě vůbec nelíbilo.
Zrovna na této hlavní silnici je v pátek nebo sobotu(teď fakt nevím) velký trh se vším možným.
Díky za tipy, jdu se na to mrknout. My jsme už byli na Mallorce 2×, tak letos bych ráda nějakou změnu, ale s malým nechci moc experimentovat, tak nejradši na doporučení
@Petronilla píše:
A co třeba Andaolusie?
Tossa je určitě dobrá volba. Je tam překrásné okolí a spousta možností k nakupování. Moře je čisté, denně tam jezdí loď, která uklízí. Navštívili jsme i tamnější park, kde je taky dětské hřiště. Navštívili jsme skoro všechna střediska na Costa Bravě a Tossa jednoznačně vede.
Ahojky, jedu v Září do Španělsak LORET DE MAR. Ctěla bych se zeptat jaké to tam je a halvně na disko. Jaká je tam hudba. Miluji Španělksou - latinsko americkou?? moc děkuji
Co se týká diskoték, tak to neporadím. My byli v Lloretu u pláže Fenals. V Lloretu je krásný park Svaté Klotildy. A na koupání je asi lepší pláž Fenals. Hlavní pláž bývá dost přeplněná. U pláže Fenals je venkovní fitko, ale bývá tam plno.