Dovolená v Thajsku s 2,5 letým dítětem - Zajímalo by Vás to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
30.4.17 10:19
@Doe_Jane píše:
Mě by to zajímalo po finanční stránce, kolik to stálo, kde jsi na to vzala apod. mám kamarádku která si zásadně jezdí na super dovolené na které si půjčuje a pak to rok splácí :mrgreen: :mrgreen:

Tenhle přístup nějak nechápu. Jsem člověk, který raději na tu dovolenou nejdříve ušetří a až pak jede/letí. Doplácet ještě půl roku po návratu dovolenou, která je už nenávratně v tahu, to by mi kazilo pocit z dovolené. Raději bych jeden rok nikam neletěla a ten další rok pak už našetřené. Ale je mi jasné, že každý jsme jiný. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.4.17 10:23

A k tématu - jen by mě zajímalo, zda jste jeli úplně sami nebo s někým, kdo už třeba v té oblasti byl. Nebo organizovaně s cestovkou? Přeci jen s malým dítětem vyrazit skoro na druhý konec světa, na to bych asi neměla dost odvahy. :nevim: Ikdyž - když se má něco stát, může to být i tady a ne až v tramtárii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
30.4.17 10:25

Holky dávám odkaz na můj předchozí deníček https://www.emimino.cz/…ajska-13105/ Tak už je ledascos vysvětleno :) Tohle by bylo pokračování :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35978
30.4.17 10:32
@Doe_Jane píše:
proč ne? mě to zajímá jestli na to šetřila nebo to třeba vyhrála atd. co je na tom špatného to nevím

A kde ty bereš peníze? Jako tohle fakt nechápu, ptáš se běžně lidí kde vzali na dovolenou v Chorvatsku, na oblečení, na auto? Promiň, ale co je to do toho? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 10:33

Thajsko znam dobre, ale jelikoz mam zkusenosti s horeckou denque, proti ktere nelze ockovat, a hospitalizaci v nemocnici, opakovane, tak me tato zeme s malym ditetem nezajima. Ale je to jen otazka nazoru. A zkusenosti. Nikomu svuj pohled nevnucuju. Jen ai myslim, ze je na miste opatrnost. Protoze to, co potkalo kvuli stipnuti komara me, by male dite nemuselo prezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
30.4.17 10:34

@Samy My jsme byli poprvé sami ale s cestovkou, pak s dětmi už jsme byli bez cestovky a na jiném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
30.4.17 10:36
@Samy píše:
Tenhle přístup nějak nechápu. Jsem člověk, který raději na tu dovolenou nejdříve ušetří a až pak jede/letí. Doplácet ještě půl roku po návratu dovolenou, která je už nenávratně v tahu, to by mi kazilo pocit z dovolené. Raději bych jeden rok nikam neletěla a ten další rok pak už našetřené. Ale je mi jasné, že každý jsme jiný. ;)

já to taky nechápu, neužila bych si dovolenou kdybych věděla že pak zbytek roku budu šetřit a myslet na to že mám dluh

• Citovat
  • Upravit
30.4.17 10:37

Jinak motivace meho prispevku neni kritika. Spis varovani pro matky, ktere podobnou cestu zvazuji. Tot vse. Nechci do nikoho ryt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
30.4.17 10:37
@pikola píše:
A kde ty bereš peníze? Jako tohle fakt nechápu, ptáš se běžně lidí kde vzali na dovolenou v Chorvatsku, na oblečení, na auto? Promiň, ale co je to do toho? :zed:

ptala se co by nás zajímalo, ať píšeme otázky, co je tobě do toho co mě zajímá? mě právě zajímá ta finanční stránka, jak dlouho se na takovou dovču šetří apod. co se tady na mě vztekáte hrdinky to fakt nechápu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
30.4.17 10:39
@EmmaAnna píše:
@Doe_Jane jen jsem chtěla říct, že snad jsou lidi, co někam jedou a nemusí to být hned na dluh :nevim: tvoje otázka zní jako „kde jsi na to vzala“neptala ses „kolik stojí letenky“, třeba :nevim: za mě to taky vyznělo dost buransky

mě nezajímá jen kolik stojí letenky, ale celkově finanční rozpočet… tak jsem asi buran, mluvíme tak normálně :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.4.17 10:40
@Doe_Jane píše:
já to taky nechápu, neužila bych si dovolenou kdybych věděla že pak zbytek roku budu šetřit a myslet na to že mám dluh

Tak někomu se tak šetří líp. Někdo si odkládá každý měsíc peníze stranou předem a ví, že na ně nesahne. Pro někoho je to lepší naopak

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
30.4.17 10:42
@lucenka píše:
Tak někomu se tak šetří líp. Někdo si odkládá každý měsíc peníze stranou předem a ví, že na ně nesahne. Pro někoho je to lepší naopak

no dobře, možná i autorka se podělí o to jestli jí to stálo hodně úsilí na to našetřit a jestli to za to stálo… :)) co já vím, třeba kdyby mi někdo nabídl zdarma ubytování v miami s tím, že si na letenku budu muset půjčit protože momentálně nemám tak bych se zachovala stejně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6565
30.4.17 10:55

Finanční rozpočet u nás je to tak 25000 - 28000 na osobu pak už asi každý ví za jak dlouho takové peníze ušetří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
30.4.17 11:02

Moc mě těší že Vás to fakt zajímá, takže se pokusím na všechny vaše otázky ( včetně " kde sme na to vzali :mrgreen: )odpovědět. Deníček bych ráda napsala během zítřka nejpozději během týdne. Až to bude hotové dám vědět. :mavam: :* Moc děkuji za zájem a budu ráda když mi dáte nějakou zpětnou vazbu jak se vám deníček líbil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
30.4.17 11:41

Určitě si to ráda přečtu, my teď cestovali s 3letou a 10ti měsíční do tater a teda Thajsko bych si s dítětem nelajzla právě kvůli různým horeckam a přeci jen je to exotika. Asi jsem posera, ale s malyma detma bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí