Dovolená v Thajsku s 2,5 letým dítětem - Zajímalo by Vás to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
690
30.4.17 11:02

Moc mě těší že Vás to fakt zajímá, takže se pokusím na všechny vaše otázky ( včetně " kde sme na to vzali :mrgreen: )odpovědět. Deníček bych ráda napsala během zítřka nejpozději během týdne. Až to bude hotové dám vědět. :mavam: :* Moc děkuji za zájem a budu ráda když mi dáte nějakou zpětnou vazbu jak se vám deníček líbil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
30.4.17 11:41

Určitě si to ráda přečtu, my teď cestovali s 3letou a 10ti měsíční do tater a teda Thajsko bych si s dítětem nelajzla právě kvůli různým horeckam a přeci jen je to exotika. Asi jsem posera, ale s malyma detma bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
30.4.17 11:44

@Kacenecka216 určitě moc ráda si to přečtu :palec: manžel chce do Číny nebo Mexiko a já mám vítr dcerka mi přijde malá (2,5).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
30.4.17 11:52

@Míša2014 Číny bych se nebála ale Mexiko bych zvažovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
30.4.17 11:54

Tak jsem přečetla tvůj první denicek a nádhera, rozepis se prosím ve druhém víc, i by se mi moc líbil tak od denicek klidně na víc pokračování co kde navštívit, jak to bral prcek a podobně. Když jste tam už několikrát byli chápu že se s dítětem nebojíte. Mě by zajímala ještě jazyková stránka co se týče třeba v nemocnicích a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
30.4.17 12:01

@Kacenecka216 bydlelo by se v Americe do Mexika spíš jezdit. Čína je určitě bezpečnější. Já se právě obávám nemocí. Manžel jak tam lítá na pobočky, tak mu to nepřijde. Přeci jen dcerka je ještě prťe. Proto si ráda přečtu deníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35977
30.4.17 12:05
@Doe_Jane píše:
ptala se co by nás zajímalo, ať píšeme otázky, co je tobě do toho co mě zajímá? mě právě zajímá ta finanční stránka, jak dlouho se na takovou dovču šetří apod. co se tady na mě vztekáte hrdinky to fakt nechápu :mrgreen:

Kdyby ses zeptala, kolik to stálo, tak ok. Přijde mi divné se ptát, kde na to vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 12:43

@BloomingGorgeous V jake lokalite ses dengue nakazila? Diky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 13:11

@Ne85
Domnivam se, ze pri cekani na lod na ostrov Koh Tao. Ale nevim to jiste. Nakazit se muzes kdekoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 14:12

@BloomingGorgeous Tak to jsem netusila. Cekala bych nekde fakt v dzungli nebo na hranicich Barma/Laos… A jaky byl prubeh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 14:34

@Ne85
Nutna hospitalizace v nemocnici tyden, nemohla jsem ani chodit, infuze atd. 4. stupen nemoci muze byt smrtelny, ja mela treti. Pak jsem po tydnu venku dostala brutalni zanet v krku, neco jako anginu, asi kvuli oslabene imunite. Nasledoval dalsi pobyt v nemocnici a infuze. Do te doby jsem v nemocnici nikdy nebyla, jsem jinak zdrava a odolna. Ale poznala jsem tam par mistnich a turistu, co tam byli delsi dobu a velka cast mela podobnou zkusenost. Delali jsme si legraci, ze drive nebo pozdeji skonci kazdy v nemocnici. Ja bych tam proste s malym ditetem nejela, pripada mi to nezodpovedne. Jinak nejsem zadny „prizdisrac“ :) cestovala jsem „za mlada“ hodne, i v malarickych oblastech atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 15:01

@BloomingGorgeous Díky moc za reakci. Vím, že průjem/autonehodu/klíště/cokoliv může mít dítě i na dovolený na Šumavě nebo v Chorvatsku a nemusí to dopodnout dobře, ale dengue tam nechytí, je to prostě riziko navíc. I když 99% rodin s dětma žádnou špatnou zkušenost mít nebude. Thajsko miluju, taky jsem toho procestovala celkem dost, o sebe jsem se nikdy nebála, ale s dítětem už je to jiné. Cestujeme pořád hodně, jen si pro rodinné dovolené vybíráme jiné destinace. Nikomu to ale neberu, každý je jiný, já jsem prostě teď dost opatrná…

Každopádně deníček si moc ráda přečtu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 15:05
@Ne85 píše:
@BloomingGorgeous Díky moc za reakci. Vím, že průjem/autonehodu/klíště/cokoliv může mít dítě i na dovolený na Šumavě nebo v Chorvatsku a nemusí to dopodnout dobře, ale dengue tam nechytí, je to prostě riziko navíc. I když 99% rodin s dětma žádnou špatnou zkušenost mít nebude. Thajsko miluju, taky jsem toho procestovala celkem dost, o sebe jsem se nikdy nebála, ale s dítětem už je to jiné. Cestujeme pořád hodně, jen si pro rodinné dovolené vybíráme jiné destinace. Nikomu to ale neberu, každý je jiný, já jsem prostě teď dost opatrná…Každopádně deníček si moc ráda přečtu :)

Vidim to uplne stejne! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
30.4.17 16:21

@Ne85 Ahoj jestli mužu taky Ti dát mou zkušenost - my jezdili se synem na skutru :-) zezačátku jsem sice říkala že „to nikdy“ ale když pak človek vidí jak tam jede chlap na skutru a jednou rukou řídí a pod druhou drží novorozence jak vánočku…tak nějak otupí :-D no a syn tam odjiždel s anginou ale protože nikdy jindy nestonal tak jsem v te době zdravotmí stranku vubec neřešila…prujem neměl, nezvracel, ale byl problem s jidlem - v restauraci mu nechutnalo vubec nic a tak ten mesic byl na jogurtech, chlebu, a každý den vypil a snědl celý 1 kokos :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.4.17 16:58

@axelina Kokosy jsou nejlepěí pití v Thajsku:)) Kokosy malej taky miluje, i ty přivezený do ČR… já v Thajsku dala tak 4 kokosy denně:)
Skútr je přesně to čeho bych se bála… Jen mi vysvětli, čím to, že člověk v cizině tak „otupí“? Thajci jezdí takhle normálně, dva dospělí, dvě děti, všichni bez helmy…trochu chápu, prostě jiný kraj, jiný mrav. Ale jakto, že i vy a jiní turisté z civilizovaných zemích? V Thajsku jsem dětí turistů na skútru viděla mraky, dokonce i matky-turistky s kojencem v manduce… na fb mám fotky známých, jak v exotice takhle jezdí…a jsou to normální vzdělaní lidé, co jinak dbají o bezpečnost. V ČR by se takový člověk bál bez autosedačky i zaparkovat auto do garáže… ale vždyť to přeci není rozdíl, jestli jste doma nebo na dovolené. Mimo to Thajsko je stát s 2.největší úmrtností na světě při autonehodách. Nechci rýpat, jen mě to zajímá, nikdy jsem to nepochopila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí