Drahé dárky k Vánocům atd.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
23.11.16 15:40

@Premek_Orac z druhé ruky máme věci zdarma od známých po jejich dětech. Drahé dárky od příbuzných jsou nové.
Prostě myslím, že nemusí mít mluvícího medvěda s x funkcemi, když si nejvíc vyhraje s dřevěným pexesem a třemi autíčky, co už má. Jinak ať si samozřejmě užije hraní. Jenže vidím u těch švagrových dětí, že nadšení z dárků končí často hned po jejich rozbalení nebo pár dní potom. A tam se nechci dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
23.11.16 15:42

Tak já na vánoce nebo narozeniny dcery udělám seznam dárků co si přeje nebo potřebuje a každý z rodiny si vybere co koupí + třeba nějakou maličkost. Aspoň se tak vyhneme tomu, že se koupí nějaká hloupost a třeba i drahá. Vzhledem k tomu, že dcera je jediný dítě v rodině, tak kupují všichni jenom pro ni, takže dárků má vždycky dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
23.11.16 15:42
@masima píše:
No mne teď hodně naštval švagr. Dal dceři k prvním narozeninám 5 hraček (kus cca 300 až 400 Kč), 2 kusy značkového oblečení a velkého plyšáka. Nepřijde mi to normální, my dceři dali jednu hračku. K narozeninám to snad stačí ne? A hlavně teda nehodlám dávat tolik věcí jeho dítěti. My mu dáváme jednu věc tak do 500 Kč. A o peníze tedy vůbec nejde - jsme na tom se švagrem úplně stejně (relativně dobře), ale já tohle prostě dělat odmítám a už se děsím vánoc. Loni si poručili, že chtějí pro syna elektrické auto. Tak jsme ho se sebezapřením koupili (cena přes 5000) a už jsme mu nic jiného nedali, když to stálo tolik a byli jsme jak idioti, že pro nej nemáme vlastně žádné dárky :roll:. Oni dali naší dvouměsíční dceři asi 15 dárků. My jí koupili jen kibi nosítko :mrgreen:.

Tak to je masakr. My jsme velmi střídmí a přesto jsme zavaleni dárkama. Když moje dítě dostane k Vánocům 3 dárky doma, 3 u jedněch prarodičů, 3 u druhých, 1 dárek od každého ze tří sourozenců mě a manžela a 1 dárek od mé kamarádky a 1 od kamaráda manžela, tak dostane 14 dárků a to je ta velmi osekaná verze. Švagrovi bych řekla, že kdyby mělo vaše dítě dostat stejný počet dárků i od vás, prarodičů a dalšího jednoho strejdy/tety, tak má 75 dárků plus od dalších příbuzných nebo přátel. Tedy za jedny vánoce a jedny narozeniny už přes 150, to mu přijde normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.16 15:49
@Jareach píše:
Zdar a sílu. Máme syna (rok a čtvrt). Manželova rodina - švagr se švagrovou i tchánovci se snaží mu vždycky koupit drahé dárky. Plno hraček i oblečení jsme dostali, někdy mám pocit, že toho je pro 2-3 děti. A jsou to pěkné věci, i když většina z druhé ruky. Švagrovy děti (8 a 14) mají vše na co ukážou a proto zřejmě nechtějí našemu synovi dávat maličkosti. Navrhnu dárek za 200, manžel řekne- to pro ně bude málo. Nechci to syn kovu upírat, ale mám obavu, že prostě v budoucnu nebude mít radost z malých dárků a z těch drahých jen pár dní.
Máte to někdo také tak?

No u nas je to trochu jinak, svagrova a cela manzelova rodina si dava darky okolo 1000 korun. Tudiz, kdyz sem se do rodiny privdala, tak hazou nad darky od nas xichty. Mame male dite, penez pomalu a 1 darek do 200 mi prijde adekvatni. Bohuzel mam takovy pocit, ze kdyby dostali darek za 2000 budou xichty hazet taky, protoze me radi nemaji, coz mi svagrova nekolikrat ucelove velice nevhodnym darkem pro me dokazala :pocitac: Anonym, mohla by me poznat :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1005
23.11.16 15:51

@zrcadlo No jemu by to asi přišlo normální :think: a čeká to tak pro své dítě :mrgreen:, ale my se ani letos nenecháme udolat. Plánuju pro něj tak 3 věci do tisícovky. Jo a loni jsme jeho nové přítelkyni dali 2000 na operaci očí, protože si na ni přála přispět. A on nám přímo pod stromečkem řekl, jestli jí jako vážně dáváme jen dva tisíce :lol: :lol:. Tak jsme řekli, že ne, že od nàs je ještě ta šála za dvě stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
23.11.16 16:02

Ja ceny darku neresim, spis kdyz uz nekdo utraci, at to nejsou hovadiny. Treba nasi maji 11 vnoucat, tak je jasny, ze nemuzou do kazdeho dat x tisic, kdezto moje tchyne ma jen nase deti a zadnou dalsi rodinu, tak jim klidne za tech x tisic nakoupi. Mne osobne to nevadi, ale s rozmyslem.

• Citovat
  • Upravit
441
23.11.16 16:06
@Jareach píše:
Zdar a sílu. Máme syna (rok a čtvrt). Manželova rodina - švagr se švagrovou i tchánovci se snaží mu vždycky koupit drahé dárky. Plno hraček i oblečení jsme dostali, někdy mám pocit, že toho je pro 2-3 děti. A jsou to pěkné věci, i když většina z druhé ruky. Švagrovy děti (8 a 14) mají vše na co ukážou a proto zřejmě nechtějí našemu synovi dávat maličkosti. Navrhnu dárek za 200, manžel řekne- to pro ně bude málo. Nechci to syn kovu upírat, ale mám obavu, že prostě v budoucnu nebude mít radost z malých dárků a z těch drahých jen pár dní.
Máte to někdo také tak?

Tak já osobně si myslím, že nejlepší je když každý koupí na co má. Hodnotu dárků dítě nechápe, rozhodně ne tak malé. Ale pokud to bude dražší a to dítko to bude bavit tak proč ne. Pokud mu třeba koupí kvalitní třeba odráželo nebo něco podobného. Já se spíš vždy dívala na praktičnost toho dárků. A jestli to bylo za stovku a věděla jsem, že to využije proč ne. To samé třeba i u dražšího. A nebylo by lepší tomu 8letému koupit něco a tomu staršímu dát peníze ať si vybere sám co chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
23.11.16 16:10
@zrcadlo píše:
Tak to je masakr. My jsme velmi střídmí a přesto jsme zavaleni dárkama. Když moje dítě dostane k Vánocům 3 dárky doma, 3 u jedněch prarodičů, 3 u druhých, 1 dárek od každého ze tří sourozenců mě a manžela a 1 dárek od mé kamarádky a 1 od kamaráda manžela, tak dostane 14 dárků a to je ta velmi osekaná verze. Švagrovi bych řekla, že kdyby mělo vaše dítě dostat stejný počet dárků i od vás, prarodičů a dalšího jednoho strejdy/tety, tak má 75 dárků plus od dalších příbuzných nebo přátel. Tedy za jedny vánoce a jedny narozeniny už přes 150, to mu přijde normální?

Jéé tak mě by 150 dárků vůbec neurazilo hlavně kdyby byly v obálkách :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.11.16 16:23

@Jareach nečetla jsem reakci, ale spíš bych se domluvila jeden kvalitnější.. Za 200 kč moc toho nekoupíš.. Ano koupíš, omalovánky, pastelky atd, nějakou knížku, ale podle popisu myslím, že to je stejně neprojde, aby koupili něco, jen aby bylo..
Dítě nemá ponětí kolik co stojí- tak malé, věří, že to nosí Ježíšek, takže to bych pak pořešila až bude starší- že třbe němůže dát 5letýmu mobil např.
Já bych asi dala hranici 500 kč.. tam se vejde nějaké stavebnice, větší auto, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.16 16:29
@Bábrdl píše:
Myslím, že Vánoce nemají být „o pečlivě vybraných a přínosných“ hračkách, ale o něčem, co dítěti fakt udělá radost. Takže pokud touží po fialové barbíně s duhovými třpytkovými křídly, tak bych ji koupila. Když jsou ty Vánoce… Babička to asi vidí podobně.

Myslím, že je to běžný problém. byl o tom i jeden díl seriálu Průměrňákovi. Rodiče chtěli vést děti ke skromnosti a dát jim jeden dárek a prarodiče je zahrnuli super dárky.

Co s tím nevím. Babičky to prostě dělávají. [/citace
Ale my vybíráme z dárků, které si dcera přeje, naštěstí si nevybírá žádné kýčovité zrůdnosti. Snažíme se jí učit, co má nějakou hodnotu a co je zbytečný krám. Babička nakoupí třeba hromady plyšáků, které pak leží pod postelí v šuplíku a jsou za 3 dny pasé. Tak v tom nevidím nějaký smysl. Škoda peněz a místa v pokoji.

• Citovat
  • Upravit
9880
23.11.16 16:32

No ale zase je jiné, řešit dárky od rodičů a od příbuzenstva..
my třeba dáváme dětem asi plus mínus 6 ks.. 2 větší zbytek menší.. ale třeba toto množství mě u švagrová zarazilo.. Očekávala bych a stačilo by- jedna max dvě hračky.. např. auto- menší, knížka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
23.11.16 17:06

My to máme zavedené tak, že každý kupuje jeden dárek pro každé dítě (máme 4). Jeden dárek kupují jedni prarodiče, další druzí prarodiče a třetí my. A u nás se naštěstí dárky nechávají na nás. Takže v říjnu jsem babičkám poslala odkazy a bylo vyřešeno. Jinak jedny prarodiče stály letos dárky pro děti 2tis, druhé 3,5 tis a nás 3tis.
Stačily jedny Vánoce, kdy jsme nestihli rozbalit všechny dárky večer a muselo se pokračovat ráno a to byla pro mě konečná. Od té doby jsme zavedli pravidlo 3 dárky pro každého a funguje to skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
23.11.16 17:07

No ja mam v planu, az to bude aktualni, nastavit nejaky limit…mamka je schopna pro neter nakoupit tech darku treba dvacet, ale ona ma stejne radost tak z prvnich tri, takze k cemu…

• Citovat
  • Upravit
10287
24.11.16 00:45

@Jareach Jenže to tak bývá u těch dárků, které nepodporují kreativitu. Jako je mluvící medvěd. Ať mu to dají, on si pak stejně bude hrát s dřevěnýma kostkama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí