Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, malý (24m) přes den trochu rýma a občas (fakt minimálně) zakašlal. Ale při odpo spaní ho kašel budil, tak čekám, co bude v noci? Na spinkání mu dám Stoptussin a mužů do nosíku Quixx? Mám nechat trochu otevřené okno a po pokoji dát na zvlhčení mokré ručníky? V pokoji běžně celý den větráme, teplota teď 18°
@SarkaLo to samé nás trápí už skoro dva týdny, na noc dávám Fenistil, doktorka poradila kombinovat se Sinecodem nebo Tussinem při extrémních záchvatech. Náš junior kašle v noci tak, že z toho blinká a přes den to samé co píšeš. Modlím se, aby to konečně přešlo ![]()
Taky to u nás teď začíná
Dneska jsem se zásobila sprejem do nosu a jitrocelovým sirupem. Na noc jsem mu teď dala Ditustat, aby se zase konečně trochu vyspal. Naposledy mu pomohl. Měl ho tedy společně se čtvrtkou Dithiadenu, ale ten jsem mu teď vůbec nedávala. Tak špatný to není a snad jsme to podchytili brzy. Ručníky určitě nic nezkazíš.
@SarkaLo u nás totéž, plus blití z kašle. Dělám a dávám to samé, co ty, víc asi nejde, jen čekat, až to přejde ![]()
Tak už je v postýlce, dala jsem mu ten Stoptussin a do nosíku stříkla Quixx, okno má na mikro otevřeny a v u postýlky dva mokré ručníky. On suchý kašel ještě nikdy neměl a už druhou noc pořádně nespal, tak snad mu tohle trochu uleví. Četla jsem i o laryngityde a je to tedy hrůza…
U nas ted bylo uplne to samé!! Dva týdny předtim měla teda chrchlak, podle doktorky klasické nachlazení a pak začala ranní hustá rýma, přes den minimálně, zakasla jednou za den, ale v noci kašlala treba hodinu a nemohla přestat. Byl to ten hnusnej dušák. Po dalších dvou týdnech uz jsem toho měla dost a sla znovu k doktorce a byl z toho zánět dutin. Dostala antibiotika, každou noc jsem ji dávala nad postýlku vlhkou plinku a do dvou dnu byla cajk. Uz jsem ani nevěřila…
@Lizzi No nic moc, vždy se jednou za hodinu vzbudil kašlem, dala jsem napít a spinkal dál a za hodinu to samé až do sedmi do rána…Co vy?
@SarkaLo u nás je konečně po skoro 14 dnech klid, ale naprosto vím, co prožíváte, měli jsme fakt to samé. nakojil se, rozkašlal, všechno vyblinkal, půl hodiny jsem uklidňovala v nosítku, cítila jak šíleně to v něm všechno chrčí, usnul, a za hodinu zas, celou noc, několik nocí po sobě. do toho jsem to chytla i já a doma ještě tříleťák, takže týden jako v pekle ![]()
místo stoptusinu dej buď Tussin nebo Sinecod spolu s Fenistilem. Stoptussin je sice na dráždivý kašel, ale zároveň pomáhá vykašlávat hleny, takže to není na noc nejlepší. Můžeš dát i nějaký sirup Nurofen nebo Panadol i když nebude mít úplně horečku, ale na vyspinkání to potřebuje, aby načerpal síly a měl se z čeho léčit. držím palce ![]()
@Lizzi Tak nevím nevím…v osm dostal Stoptussin a jediné, co mám je Mucosolvan sirup :'( Musím zítra do lékárny…
@SarkaLo to je dobře, bude čím dál líp. chodíme ven, teploty moc nejsou.. ale s horečkou bych nešla..
Ke kašli a to jakémukoliv mám hodně poznatků. Taky šílím, když malý kašle dvě hodiny v noci v kuse. Co se týká homeopatik, tak suchý dráždivý kašel bez hlenu dávám Droseru 30CH, a k posteli na noc CIBULI - během dvou dnů se uvolní hlen, který je dráždí v krku na kašel. Byli jsme teď na výtěru a máme ještě stafylokoka, tak kdyby ten kašel byl horší, zkuste nechat udělat výtěr z krku - doktorka na nás hleděla jak na blázny:)Teplotu měl jen jednou, nic nenasvědčovalo stafylákovi a hle… Co se týká dráždivého kašle s hleny, které dusí a nutí i na blinkání, mám osvědčenou Ipecacuanha 9CH, kor když tak děti probublávají a nic neteče
Používám už od miminka, je to neškodné. Až se uvolní hlen, povzbuzuji nejčastěji Sinupretem (pokud je to v nose) a pokud spíš dolů tak šupnu ACC sirup. Na prsíčka a záda je vhodné mazání (psí sádlo pro děti) a když se to podaří, tak na to šupnout igelit a šátek. Tak ať ta zima brzo přejde ![]()
Máte některá zkušenost, jestli se dá dát dítěti Prednison na suchý dráždivý kašel, i když to není laryngitida?
@Anonymní píše:
Máte některá zkušenost, jestli se dá dát dítěti Prednison na suchý dráždivý kašel, i když to není laryngitida?
víte kdo tu zkušenost má? Ošetřující pediatr. Opravdu chcete či nepodávat podávat dítěti(!) kortikoidy(!!) na základě rad z internetu(!!!)?