Druhačka je lenoch

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6421
1.10.22 09:42

Když byla dcera malá, začala jsem se stýkat s maminkou její spolužačky a kamarádky, nebylo to nějaké super kamarádství, spíš ryze účelové, aby se holky víc skamarádily, když nemají sourozence. Společně jsme někam chodily, provozovaly nějaké činnosti, na hřištíi, na výstavu, na nějaké akce, holky se navštěvovaly, chodily spolu na kroužky. Dost to pomáhalo a vzájemně je to motivovalo. Nebyly osamělé a něco dělaly. Ve dvou to bylo snazší. Zkus to taky tak, stýkejte se s lidmi, co mají podobně staré děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
1.10.22 09:58

K tomu čtení - u nás hodně fungovalo, že jsme od mala před spaním četli. Dokonce i v době, kdy už dcera uměla číst sama, prostě takový večerní rituál. A Harry Potter a Letopisy je fakt těžké čtení pro tak malé děti, to jí sice mohlo zajímat, ale těžko u toho mohla vydržet. Ve druhé třídě u nás frčely knihy od Zuzany Pospíšilové, Aleny Kastnerové a Martiny Drijverové. Něco kratšího, méně náročného. A pokud jí zajímají stavebnice, koupila bych nějaké nové a zkusila třeba stavět s ní, aby jí to chytlo. Já jsem s ní i oblékala panenky a vozila v kočárku, když byla malá. :-))) Pro dítě je zajímavější, když to rodič dělá taky a baví ho to, než když mu něco koupí a pak je zklamaný, že si s tím dítě samo nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
1.10.22 12:52
@hanka.br. píše:
Jo, to je hodně vtipný:-)
Za zakladatelku vůbec nemluvím, jenom jako všichni tady mám nějaký názor. Že je jiný než ten tvůj je snad v pohodě. Navíc zakladatelka toho psychologa navštítvila (jak píše), ale dítěti to nepomohlo.

Co píšeš v posledním příspěvku není pravda, uvádím z předchozího tvého psaní:
@hanka.br. píše:
Zakladatelka pouze vnímá, že s dcerou není všechno v pořádku. Stejně jako maminka, která vnímá, že dítě není zdravé a vezme ho k lékaři ty jedna logiko. Kdyby zakladatelka věděla, co má s dcerou dělat, tak se neptá a udělá to. Není žádná blběna, aby se dívala, že dceři rady psycholožky nesvědčí a hledá dál. Má totiž v hlavě svůj vlastní mozek a nenechala si vymýt veškerou intuici. Ty buď nemáš děti nebo jsi natolik pohodlná o nich přemýšlet, že to raději necháš na někom jiném.

To co vyznačuji tučně jsou místa, co mluvíš za zakladatelku tématu. To, co uvádím italikou je urážení, které není vyjadřováním názoru k tématu, ale osobním napadáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.10.22 13:50
@Martina.pxx píše:
Co píšeš v posledním příspěvku není pravda, uvádím z předchozího tvého psaní:
@hanka.br. píše:
Zakladatelka pouze vnímá, že s dcerou není všechno v pořádku. Stejně jako maminka, která vnímá, že dítě není zdravé a vezme ho k lékaři ty jedna logiko. Kdyby zakladatelka věděla, co má s dcerou dělat, tak se neptá a udělá to. Není žádná blběna, aby se dívala, že dceři rady psycholožky nesvědčí a hledá dál. Má totiž v hlavě svůj vlastní mozek a nenechala si vymýt veškerou intuici. Ty buď nemáš děti nebo jsi natolik pohodlná o nich přemýšlet, že to raději necháš na někom jiném.To co vyznačuji tučně jsou místa, co mluvíš za zakladatelku tématu. To, co uvádím italikou je urážení, které není vyjadřováním názoru k tématu, ale osobním napadáním.

No a jak je to teda s tebou? Máš děti nebo nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
1.10.22 14:57
@hanka.br. píše:
No a jak je to teda s tebou? Máš děti nebo nemáš?

Nevím, co ti je do toho a jak to souvisí s tématem zde. Ale uváděla jsem to do profilu. Nevím, proč bych měla tady diskutovat s tebou, když zakladatelka, pokud tvrdíš že to nejsi ty, tak se už neozývá. JÍ jsem se snažila cosi sdělit, TY s tím nesouhlasíš a celkem nevidíšm, proč tuto diskuzi s rozvíjet. S tebou si nemám co říkat, jsi mi ukradená, nezajímá mě kolik máš dětí a jestli jsi vdaná a já nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 17:15

Byla jsem takova jako dite, jako dospele mi bylo diagnostikovano ADHD. Jestli je to tento pripad tezko soudit, ale zkusila bych PPP.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi