Druhé dítě: ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10998
17.1.21 21:23

Ze všeho co píšeš, si druhé dítě nepořizujte. Začínáš v tom hledat výhody sama pro sebe a tak by to být nemělo. Může se ovšem stát, že absence druhého dítěte vám může rozvrátit vztah, když manžel chce, nicméně ty vaháš, ale jen proto, že chce on, prostě to není tvá aktivita a smysl života, natož způsob. Ale to byste si měli co nejdříve vyjasnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
17.1.21 21:24

Jinak to o čem je kompromis a nesobeckost v rámci rodiny, potažmo vícero dětí jsi zatím opravdu nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.21 21:26

@Trojlístek právě že manžel chtěl druhé dříve, teď také váha a čas rozhodnutí se blíží. Nikde jsem nepsala, že by druhé dítě bylo nechtene a nemilovane.

• Citovat
  • Upravit
10998
17.1.21 21:59
@Anonymní píše:
@Trojlístek právě že manžel chtěl druhé dříve, teď také váha a čas rozhodnutí se blíží. Nikde jsem nepsala, že by druhé dítě bylo nechtene a nemilovane.

Ale to já nikde nepsala. Že by bylo nechtěně a nemilovane. Jinak si opravdu myslím, že není nad čím váhat. Jsi strašně striktní. Dala sis nějaký pomyslný strop a s ohledem na děti je to nesmysl. Když zatoužíš po dítěti ve 40 letech, tak tě nic nezastaví. Teď jsi mladá a takovým rozhodnutím možná nevěříš, ale nikdy neříkej nikdy aneb plány se plánují, blázni se radují a nakonec může být vše úplně jinak… třeba manžel zadělá na dvojčata :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.21 22:35

@Trojlístek už teď je mi 32, takže nejvyšší čas, nechci zbytečně zvyšovat riziko vývojových vad. Neodsuzuju matky 40+,sama mám v okolo takové prvorodicky, ale proste bych se bala těch rizik. Nemám trauma z porodu, z šestinedělí, z výchovy do teď, v podstatě dobře zvládáme i období vzdoru. Ale prostě se asi oba s mužem bojíme další změny, co když bude druhé dítě hodně náročné (první je zlaté), co když první dítě špatně vezme příchod sourozence, co když toho na nás bude moc a vytratí se rodinná pohoda, co když…?

• Citovat
  • Upravit
10998
17.1.21 23:04
@Anonymní píše:
@Trojlístek už teď je mi 32, takže nejvyšší čas, nechci zbytečně zvyšovat riziko vývojových vad. Neodsuzuju matky 40+,sama mám v okolo takové prvorodicky, ale proste bych se bala těch rizik. Nemám trauma z porodu, z šestinedělí, z výchovy do teď, v podstatě dobře zvládáme i období vzdoru. Ale prostě se asi oba s mužem bojíme další změny, co když bude druhé dítě hodně náročné (první je zlaté), co když první dítě špatně vezme příchod sourozence, co když toho na nás bude moc a vytratí se rodinná pohoda, co když…?

A co když budou ta dvojčata, že? Ne, opravdu si druhé dítě nepořizujte. Sama jsi ještě uvnitř dítě, když jako dospělá nejsi ochotná a schopná tyhle situace reálně řešit a čelit jim. Teď se učim do školy management. A jsou tam rizka pravděpodobnosti. A rozhoduje se buď za jistoty, za nejistoty a nebo za podmínky rizika. A že důležité je mít při rozhodování nějakou prognózu (predstavu o budoucnosti). Dále má rozhodování několik fází. Řekla bych, že procházš tou první - zjistila jsi aktuální stav a částečně jsi v té druhé, protože už máš jakési řešení situace a vybiras ze dvou variant, více variant je lepší, ale tos zavrhla, přesněji jsi ji tu 3.postavila na poslední místo. Teď tu svou variantu je nutné přijmout za vlastní rozhodnutí. To konkrétní a jedno jediné rozhodnutí můžeš ověřit v praxi. A až praxe ukáže, zda tvé rozhodnutí bylo správné. Rozhodování je vždy akt volby. Takže ty jsi manager vaší rodiny, ty se budeš muset rozhodnout.
Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
17.1.21 23:14

My máme dva kluky 5,5 a 2 roky…No co budu povídat, sotva jeden odrostl a začalo být větší osobní volno, babičky obě jsou dost hlídací, a pohoda, že už vše zvládá sám, tak do toho vstoupilo mimčo :) Takže vše od znovu a dvě děti už se hůř udávají a bojím se, jak to bude, až budeme oba chodit do práce, protože pracujeme na směny a já na ranní tedy nechci ani za nic…Takže volno skoro není, klídek skoro není…Navíc se nám to u mladšího dost zkomplikovalo zdravotně…Ale mimčo jsem si vyprosila od manžela a jsme za něj rádi a já bych neměnila, až vyroste a bude chodit do školky, zase bude troška osobního prostoru :) Ale tý lásky :) to je k nezaplacení :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
17.1.21 23:23
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym - osobní věci.
Máme tříleté dítě a nyní přišlo téma, zda druhé co ne… Manžel vždy dvě děti chtěl, teď váha a to mě nutí také váhat. Zajímá mě tedy názor vás, co máte dvě děti s podobným věkovým rozdílem (cca 4 roky mezi dětmi), co se u vás s druhým dítětem změnilo, zda někdy litujete, že jste do druhého šli a jak první dítě vnímá konkurenci a případně nové povinnosti či omezení? Finance u nás nejsou problém, vlastní pokoj pro každé dítě také ne.

pokud s manzelem vahate a jedine, co by te utvrdilo, ze ANO, jsou finance a vlastni pokoj ditete, tak si myslim, ze v tomto pripade bych do toho nesla… ma zkusenost - kdyz jsem mela jen prvorozeneho, neustale jsem ho mela, s velkou radosti - nemysleno ironicky, „za zadkem“… jak se narodil druhorozeny, od 8mi mesicu, co zacal perovat na kolinkach, :-) si vyhraji sami… dodnes jsou partaci, nebojim se je od mala nechat samotne bo na sebe dohlednou… ted jak je distancka - druhak hlidal ctvrtaka a naopak a ja mohla byt v klidu v praci… kdyz nechavam samotneho doma jen jednoho, byvam vice na trni… ale fakt to chce citit uvnitr, ze chces byt podruhe mamou, takze nejake nazory anonymous z emimina maji dle meho nulovou vypovidaci hodnotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.21 01:19

@markytka3 no a to je právě to… Já vlastně podvědomě znovu chci být těhotná, znovu rodit a znovu mít doma mimino, ale právě to manželovo váhání mě najednou vykolejilo a donutilo přemyslet, zda fakt jo… Troufám si říct, že hlídání by opět bylo, manžel nemá problém jít na mateřskou a být doma na homeoffice, ale proste ty obavy, že druhé dítě bude náročnější, případně se zdravotními komplikacemi nebo první dítě bude ukrivdene a upozadene, tu prostě jsou…

• Citovat
  • Upravit
245
18.1.21 06:44

Naprosto souhlasím s @Trojlístek, z toho, co jsi napsala tady, jsi v podstatě už rozhodnutí udělala, a to je mít jedno dítě. Touha po druhém vypadá jinak, třeba přijde, třeba ne, ale teď bych to nechala být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.21 09:11

@Novak2 no ja mela uplne stejnou touhu po prvnim diteti :D

• Citovat
  • Upravit
10998
18.1.21 09:14

Jinak nepočítejte s tím, že manžel zvládne obě děti na HO. Navíc dítě chodící do školky nosí domu kdejaký bacil. Je to více než 60% jistota, že to tak je. Bude rád, že obstará děti a jídlo. Taky budete rádi, že se nenakazíte. Prostě období školky takové bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.21 11:25

@Trojlístek s tím nesouhlasím, do školky chodí od září na každý celý den a ani jednou nemocné dítě nebylo (a to jako mimino trpělo na bronchitidy)

• Citovat
  • Upravit
10998
18.1.21 18:16
@Anonymní píše:
@Trojlístek s tím nesouhlasím, do školky chodí od září na každý celý den a ani jednou nemocné dítě nebylo (a to jako mimino trpělo na bronchitidy)

Starší dcera byla na v prvním roce ve školce nemocná jednou. Ve druhém také, zato ve třetím roce školky tam pobyla maximálně jeden týden v každém měsíci. Paradoxně… Začaly ji zlobit uši. Oboustranné záněty a tak… většinou se to propojilo ještě s nějakým jiným hnusem. Ale iluze ti brát nebudu, tvé nesouhlasy jsou absurdní. Ještě jsi nepřeskočila a už říkáš hop :lol: ty vážně potřebuješ mít život nalajnovaný a běda, když se tak neděje… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
23.1.21 22:12

Kamaradka ma rozdil 4,5 a super starsi je velkej braska a 2letou uz hlida a dela s ni blbosti

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky