Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to hrozny
přijde mi ze hodný lidi mají na tohle smulu, já znám takové “potvory” který dítě ani nechtěly a teď se chlubí pupkem. Achjo teď se musím upnout na něco jiného… abych na to nemyslela a za čas se třeba povede ![]()
Mam to za sebou a je mi hrozne
to malý žilo hybalo se a já ho zabila? Bože můj tohle nedám ???????????? i když měl nějaký hendicep pořad to mrzí a bolí stejně
![]()
A ještě dlouho bude, ale časem ta bolest jaxi otupí a bude zas líp.
Když přijdeš o prcka (byť tak maluškýho), tak je to něco jako „diagnóza na celý život“.Taky se v tom občas plácáme. Hodně pomohlo další těhu.
Vám pomůže taky, uvidíš.
Hrozně držím palce a věřím, že to brzy skutečně vyjde ![]()
@Veronikas3006 drž se
posílám hodně sil
My jsme neměli na výběr, že je něco špatně jsme zjistili až když už srdíčko nebilo ( možná 3 týdny, možná 5 dní, nevím). Ale stejně to bolí. Člověk přišel o budoucnost na kterou se těšil. Vzpomínám když jsme naposledy viděli malé jak si cuca palec a bylo všechno v pořádku. A za pár týdnů konec. I naše muselo být nemocné, nebo něco nefungovalo jak mělo. Nevíme a asi se to ani nezjistí. Musíme jen doufat, že příště bude všechno v pořádku, že tohle byla náhodná chyba.
U nás to bylo včera 14 dní, je to každý den lepší, ale smutek je a myslím na to každý den.
@Veronikas3006 tohle bohuzel nepreboli ze dne na den…je to strasne tezky…u naseho miminka prestalo bit srdicko, strasne to bolelo, ale byla jsem rada, ze nemusim rozhodovat ja, rozhodlo se to bohuzel takto bolestive samo
verim, ze je ti strasne
a jak pisou holky…boli to, casem to otupi, ale naporad to v tobe zustane
u me pomohlo hodne dalsi tehotenstvi, ktere si moc uzivam, ale taky se o moc vic bojim kontrol…drzim strasne moc palce, aby ses dala co nejdrive dohromady fyzicky a psychicky a abyste se mohli snazit o dalsi miminko
moc preji, aby se co nejdrive zadarilo a vse bylo, jak ma ![]()
@Veronikas3006 bolet to bude ale za čas méně, nedavej si nic ze vinu. Musíš myslet na to že kdyby si ho porodila mělo by různé problémy.
@Veronikas3006 Ahoj, tohle přesně potkalo i nás. V červenci jsem musela jit na revizi dělohy, kdy nám přestalo tlouct srdicko v 7tt tehotenstvi. Pote se nám podařilo otěhotnět a přišla jsem na to v prosinci. První tři měsíce jsem pokaždé kontrole byla stastna, že je vse v pořádku. Když jsem poprvé slyšela tlouct srdicko byla jsem v 10tt tehotenstvi a byl to krásný okamžik. A opět bylo vše v pořádku. Po testech z krve také žádný problem a přišlo další vyšetření a to 13tt+5, kdy mi bylo řečeno, že máme břišní roštěp a musim na genetiku. Tam me objednali hned druhý den a řekli nám, že je to omfalokela, ale s těžkými příznaky, kdy jsou venku střeva, játra i žaludek. Museli jsme se rozhodnout. Pan doktor nám vysvětlil všechna rizika a my si uvědomili, že by to nebyl život. Jak pro nás tak hlavně ani proto male. Udělali nám testy jak z plodove vody, tak me i manzelovi z krve a budeme čekat na výsledky tři mesice. Druhy den jsem nastoupila do nemocnice a bohužel už se domů vrátila jako sestinedelka bez miminka domu a to právě včera. Je to smutne a nikomu bych to nepřála. Proto vím jak se cítíš, ale porad Máme naději, tak nic nevzdávej. A tomu životu to pěkně natřeme!!! Nas nepoloží. Nesmíme to vzdát.
@Snikrs to je hrozny
já furt přemýšlím proč zrovna omfalokela proč se to stalo jeslti jsem udělala něco špatně nebo jen blba náhoda
… já taky čekám na výsledky… :/ nekdo má proste dítě hned jak se začne snažit a my proste máme takovou smulu ![]()
@Veronikas3006 já měla všechny tři na první pokus, vždycky jsem těhotná jen co se začnu snažit, ale na potřetí problém no. Nevíme proč, nic mě nenapadá, všechny vyšetření v těhotenství v pořádku. Na výsledky po porodu čekáme. Do měsíce by už měly být. Nechápu co se mohlo stát.
@Veronikas3006 je to opravdu nespravedlivé a navíc když po tom malém tvorečkovi opravdu toužíš. Doufám, že je to všechno jen špatná náhoda u nás obou a testy dopadnou Dobře. Budeme opět v naději že to brzy znovu přijde a tentokrát to dopadne určitě Dobře. Nemůžeme přeci mit tolik smůly v živote. Doufám, že jsme si ji už vybrali. Pozitivní opravdu je to, že víme že otěhotnět můžeme ![]()
@Veronikas3006 neboj,to vyjde.. mě to nevyšlo na poprvé jsem musela porodit mrtvého chlapecká ve 23tt, na podruhé revize v 6tt a na potřetí krásná zdravá holčička..které je rok.. těhotenství bez problémů…taky se dockas…jen myslí pozitivně…a miminko.si k vám najde cestu ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.