Jaké je to mít dva chlapečky? Druhý je na cestě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
153
18.12.20 14:31

Mám dva syny dva roky a čtyři měsíce po sobě a neměnila bych! U prvního nám to bylo úplně jedno, co to bude. Bylo to vymodlené miminko a u druhého už jsme se raději přikláněli k chlapečkovi. Vidíme v tom více výhod. Od oblečení, hraček a věcí až k tomu, že mají společný pokoj. Další dítě už teda neplánujeme a když se stejně každý zeptá, jestli dáme ještě tu holčičku, tak říkám, že já jsem spokojená s mými kluky a to mi stačí. Jsme rodina akčňáků, sportovců, kluci jsou parťáci a já už se těším, jak za pár let budu chodit ven se třemi dvoumetrovými bodyguardy :mrgreen:
A mimochodem. Ti moji dva lumpi jsou mnohem citlivější a tulivější než všechny holčičky z okolí, co znám :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
18.12.20 14:41
@kavenka píše:
Tak já to mám nastavené jinak. U prvního mi bylo úplně jedno co to bude :D
Mám chlapečka a jestli bude druhé tak bych zase chtěla kloučka. Už jsem asi zajetá v tom klučičím módu :lol:
A vlastně vůbec nevím co bych s holkou dělala :lol:
Samozřejmě když by přišla holčička tak budu taky ráda. Nejdůležitější je zdravé dítě, to je jasné.
Jen si myslím, že je lepší mít dvě děti stejného pohlaví :mavam:

Já to mám přesně naopak 😂
Mám doma předškolačku a tak nějak jsem si byla jistá, že až bude druhé, bude to zase holka. Umím to s ní, kluky neznám. Nic jiného jsem si vlastně ani nepřipouštěla.
No.. bude to kluk že jo 😂
Ale těším se stejně jako na holku, aspoň si zas zkusím něco jiného 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
18.12.20 14:42

Těs, že, že bude druhé, bud vděčná, že budou kluci zdraví.. Já tonapíšu narovinu.. Já vždycky víc tíhla ke chlapečkům, ale i kdyby ji řekli holčičku, tak si myslím, že prvotní šok, ale měl by člověk to brát trochu jinak, Že se povedlo, že budete mít štěstí, že budou děti zdravé..
Já narovinu napíšu, že někdy mě mrzí, že tu holku nemám, ale ne za výměnu za kluky, protože už je to takové, že víc k manželovi- 12 let a 8 let, je to vidět, i známá říká víc pánské jízdy, ale taky pak když ten jakoby,, velký kluk přijde a mami a dá ti pusu a řekne ti, že tě má rád, tak tě to přejde..
Navíc já ted za žiot vidím vztahy, máma- dcera, kde je to někdy příšerné, takže ono to opravdu neni o pohlaví..
Nevím přesně co tě trápí, ale jestli okolí tak takových blbých řeší si ještě užiješ amusíš se obrnit.. KOjíš, nekojiš, příkrm, y roč odlékáš to a ono, atd. znáš to.. Takže i ty řeši ostatních ber jakože,,, blbé řeči blbých lidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
18.12.20 14:44

Ja bych jen chtěla napsat, a doufám, že to nebude bráno negativně, aby matky synů neplakaly, že nemohu cesat culicky.

Já jako matka dcery říkám, že česání culicku je peklo. Strašné scény. Přemýšlíme o ostrihani.

Vím asi, jak je to myšleno, že se tím míní všeobecně sdílení holčičích věcí. Ale konkrétně to česání je fakt blbej příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
18.12.20 14:47

U nas se rodi jen kluci. Ja dva, segra dva, svagrova dva, jeji dve sestrenice dohromady tri… :lol: ja už si teď nedovedu představit, ze bych mela holku, i kdyz jsme si ji taky přáli, ale nakonec jsme se smali, ze prostě u nas v rodině holky nikdo neumí. Nejtěžší bylo vybrat jmeno, pro holku jsme jich meli, u kluka byl problém už poprvé. Ale musim rict, ze je to super. Nic vic není třeba dodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
18.12.20 14:50
@Hoa Mai píše:
Klišé. Naší jsou konstruktivní. Nevím, jestli by byli sami os sebe pořádkumilovní, ale respektují mou pořádkumilovnost a dodržují pravidlo, že po hře se prostor uvede do původního stavu.

chceš říci, že je netěší něco rozmlátit nebo spálit?
a že při kostrukci nepoužíjí cokoli, cop jim padne pod ruku i za cenu zničení toho předmětu?
jak moc se to da ukrotit vychovou, to je jina vec, toho jsou přirozené tendence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
18.12.20 14:53

@Santa Juana toho česání se trochu děsím :lol:. Dcera má 2,5 roku, vlasy jí moc nerostou, takže zatím dělám culík, jen když mám čas. Cop ještě dlouho nebude přicházet v úvahu. Ale co tak poslouchám kamarádky s dvěma dcerami jak jim zabere ráno minimálně 20 minut, než holkám zápletku copy, tak už na mě jdou mrákoty. Už tak máme při ranním vypravování co dělat, až budu chodit do práce, budu muset vstávat ještě dřív kvůli psovi a do toho ještě culíčky… :zed:. A to jinak češu moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
18.12.20 15:04

K tomu česání - nečešu :mrgreen: jakože rozčesávám, v klidu, ale dcera nenávidí sponky, gumičky a účesy, takže lítá věčně rozcuchaná a prostovlasá. Neřeším, mám jen jedny nervy a navíc jsem byla stejná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
18.12.20 15:07
@Pudloslava píše:
a že při kostrukci nepoužíjí cokoli, cop jim padne pod ruku i za cenu zničení toho předmětu?
jak moc se to da ukrotit vychovou, to je jina vec, toho jsou přirozené tendence.

Ne, tohle nikdy nedělali. Nikdy nic nerozbili záměrně a omylem toho rozbili minimum, nic cenného. Starší je technický typ, rád věci rozmontovává, aby jim přišel na kloub, ale vždycky se zeptá, co může rozdělat a vždy to dělá tak, aby se ta věc dala znovu složit a byla použitelná. A když jim řeknu, že třeba kaleidoskop rozdělat nesmí, protože by pak byl na vyhození, respektují to.
Mají svoje nožíky - rybičky, ale máme určeno, co se řezat může a co ne. Rádi štípou a řežou dříví, ale opět respektují pokyny a nikdy nic nezničili.
Konstruují pořád něco, ale nikdy u toho nic nedemolují. Maximálně tak třeba fixem v neopatrnosti čmárnou po podlaze, když si kreslí po kartonových krabicích. Ale to si sami umí po sobě vyčistit. Jediná úmyslně pochroumaná věc, která mě napadá, byl fíkus, když se mladší syn snažil zahradničit. Ale to byl ještě kojenec a fíkus to přežil.
Jo a není to tím, že by nesměli na nic sáhnout. Naopak, jsme poměrně benevolentní i co se týká potenciálně nebezpečných věcí, jak jsou nože, nebo třeba dělají s otcem chemické a fyzikální pokusy, ale důsledně trváme na dodržování bezpečnosti a učíme je úctě k věcem.

Příspěvek upraven 18.12.20 v 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
18.12.20 15:09

Zas ten vztah matky a dcery bych příliš neidealizovala, já měla před synem dvě dcery a obě byly problémové. Obecně, holčičky jsou prý neurotičtější povahy, jsou méně průbojné, stydlivější a častěji prý trpí psychickými potížemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.12.20 15:12
@me57h píše:
Zas ten vztah matky a dcery bych příliš neidealizovala, já měla před synem dvě dcery a obě byly problémové. Obecně, holčičky jsou prý neurotičtější povahy, jsou méně průbojné, stydlivější a častěji prý trpí psychickými potížemi…

Ano, jejich problem je v zarlivem nastaveni jejich matinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
18.12.20 15:36
@me57h píše:

S tvojí výchovou se divím, že neskončily v blazinci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 15:49
@Santa Juana píše:
Ja bych jen chtěla napsat, a doufám, že to nebude bráno negativně, aby matky synů neplakaly, že nemohu cesat culicky.

Já jako matka dcery říkám, že česání culicku je peklo. Strašné scény. Přemýšlíme o ostrihani.

Vím asi, jak je to myšleno, že se tím míní všeobecně sdílení holčičích věcí. Ale konkrétně to česání je fakt blbej příklad.

:mrgreen: k tomuhle jen dodám, že mám tři holky, dlouhovlásky a když jedna donesla vši, byla jsem na chocholouška. Jedna z věcí, co maminkám chlapečků závidím, je ta možnost vzít vlasy nakrátko.

• Citovat
  • Upravit
60142
18.12.20 15:49
@Pudloslava píše:

8o Rozmlatit? Spalit? Tak to fakt nikdy nedelali. Kalcek na zombiky teda maj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
18.12.20 16:46
@Alušáček píše:
S tvojí výchovou se divím, že neskončily v blazinci :roll:

Já měla podobnou výchovu a rozhodně mi nic takového nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí