Poradna duly
Jana Čurdová
Jiti - to ti věřím, já jsem taky vztelká když si sdělá plinku a jde se vyč§rat na sedačku. Ona dělá , že jako půjde na nočník a tam vydrží asi 5 sekund a jde si sednout na tu sedačku a je to
Venku jsem to taky zkoušeli, ale to měla furt něco počurané nebo načurané v botách a nikdy neřekla, tak jsme to vzdali a vyčkávám až mi řekne, že chce čurát nebo aspoň řekne, že čurá ![]()
Ahoj holky, já mám se Zuzkou zase opačný problé při jídle, co si může vzít do ruky, jako pokrájený brambory a zeleninku, tak to si celkem dá, ale jakmile má třeba čočku nebo špenát, co se musí jíst lžičkou, tak to je boj. Koukám, že žádný dítě není dokonalé ![]()
Saal, máš fotečku Niki u těhotenského metříku místo u Nikolčinýho. Předpokládáš, že druhý mimčo bude dvojče Nikči? ![]()
Jana28 - ta je šikovná tak brzy si Nika neuměla udržet ani čaj
Ty metříky jsou vedle sebe, ale fotečka je na začátku Nikolčina a tak to vypadá, že patří k těhotenskému ![]()
No super, hned je to srozumitelnější
. Jdu si holky lehnout, ať jsem na odpoledne fit. Zatím pa pa
Saal - finta je ta, že dítě si říkat nezačne. Pro začátek je musíš v pravidelných intervalech posazovat, u nás fungovalo co 45-50 minut, měla jsem na to stopky
. I venku jsem ji dávala na bobek ke stromečku každou chvíli. Po určitě době pochopila, že to má tehdy udělat a teprve za dlouho si začala říkat sama. Nevěděla jsem, že je to tak složitý proces, čekala jsem, že mi začne říkat a vono ne. ![]()
Dívaly jste se na nový článek Poporodní deprese aneb… ? Je tam velmi dobře popsáno, jak vypadají poporodní blues, poporodní deprese a laktační psychóza - Jeleno - nastuduj!
U druhých dětí to už prý nebývá, tak jsem zvědavá.
Jiti - tak jsem si to četla no a je to hrozný kdyby se mi to stalo, nechtít vlastní dítě musí být hrozné
Podle toho příběhu se malá narodila uplně stejně sice po termínu, ale taky císařem a po dost hrozných bolestech, ale když jsem malou dostala na pokoj tak bylo všechno super a já si jí hned zamilovala, naštěstí
Ten císař je opravdu takový porod neporod takže nic, snad se to povede aspoň teď, ikdyž mi doktor říkal že když to nepujde v pohodě tak mě vezmou na císař aniž bych se moc trápila ![]()
Ahoj maminky a bříška ![]()
Taky jsem to teď četla o tý depresi, měla jsem ji taky, ale Terinku jsem milovala hned. Není to nic jednoduchýho. Snad to bude tento krát jiný.
Teď jsem se tak nacpala, že asi prasknu
.jenom opravdový prase si jde dvakrát přidat ![]()
Saal - určitě to zvládnete bez problémů a proč hned myslet na císaře.
Já jsem si poporodní krizí prošla ne hned v porodnici, ale po návratu domů poté, co zase musela odjet ségra, která mi první dny pomáhala a jsem jí za to děsně vděčná. To jsem brečela manželovi na rameni, že nevím, co si s tím dítětem počít a že si neumím představit, že ho máme „nafurt“. Hrozný stavy, snad se nebudou opakovat. Fuj!!!
Jiti - taky mi přišlo hrozný, že už mám to mimi napořád
, že už od něj neuteču
Pro mě bylo hrozný vydržet to, že se mu může kdykoliv cokoliv stát jak byla mylá křehka. Pořád jsem ji pozorovala, skoro jsem nebyla schopná jít do sprchy bez ní
a to mi asi zůstalo do teď. Jak vidím některé maminky jak nechávají svoje děti běhat samy a lozit po všem, já jsem Nice stále za zadkem a všude ji pomáhám a přidržuji
jsem asi šílená, ale vždycky mi proběhne v hlavě hrozný scénář
Moje mamka mi říká, že to s tou péčí moc přeháním, ale nějak to nejde změnit ![]()
saal - jo, sprchování, to byly rychlovky, byla jsem šílená strachy, jestli ještě dýchá ![]()