Poradna duly
Jana Čurdová
Můj věk 28, nevím, kde se tam vzal ten ksichtík
. Díky za gratulace, člověka to potěší ![]()
Hele, hele, náhodou ještě týden mi taky bude 2
. Přišlo Ti to doporučeně nebo obyč? Musím zavolat domů, jestli tam něco je. Jsem na to zvědavá. ![]()
hmmmmmm tak nikam nejedu,až příští úterý....... ![]()
Hele ten UTNT se platí????nic mi neřekly
a výsledky víte hned nebo se čeká????
díky ![]()
Jiti, přišlo mi to obyč.
Jitutu, jestli si myslela tím UTNT NT+ screening, tak to se platí 1450Kč. Výsledky ti zavolají to odpoledne a pak ti za týden dojdou poštou přesné cifry výsledků
Jitutu, ale koukám, že ty už jsi 12. týden, takže to už bys musela být dávno objednaná, dělají to mezi 11. a 13. týdnem. Asi ti jen normálně změří šíjové projasnění na UTZ, to se neplatí. U NT+ se ještě navíc zkoumají hormony z krve, tudíž je to přesnější.
Jano to je dost na to,že mi nic neřekly!!!!!!nenosím u sebe běžně hotovost! a všude je to stejné??????
Já vím jdu tam v úterý v 9.15 a v 10.00 na genetiku
Lucian, to je jméno..ale myslím, že se pořád užívá:)
Jani, velká gratulace, to je super.. já si taky ještě musím počkat na výsledky..uvidím, co bude..uf..
Ceny všude stejné nebudou, dělají to většinou soukromé kliniky, zatím jen asi čtyři v republice. Když ti nic neřekli, tak to asi to NT+ nebude, to by ti k tomu dali letáky a zaptali se tě, jestli to chceš. Tak si spíš myslím, že ti udělají jen standartní UTZ plus tu genetiku.
Holky prosím o upřesnění. NT je vyšetření z krve, které je přesnější než tripple testy a stanoví se tam s jakou pravděpodobností by mohlo mít mimi nějakou vrozenou vadu, nebo jak to je správně?????
Zabzu, díky za gratulaci, taky to určitě budeš mít dobrý, jsme zdravý mladý holky ![]()
Romčo, tady na diskuzi se hodně plete NT a NT+ screening. Na NT ti změří šíjové projasnění a spolu s věkem ti určí pravděpodobnost vývojových vad. Na NT+ za které se platí ti ještě k tomu vezmou krev a zkoumají hormony, tak je to přesnější.
Jani, to teda jsme ![]()
holky, berete nějaké vitamíny? já dobrala Babyplan, tak jsem si koupila Centrum Maternu..
Romco, NT screening je kombinované vyšetření..bere se krev na hormony, nějaké PaPP nebo něco takového
a pak se vyšetřuje plod ultrazvukem právě to šíjové projasnění..do 3 mm je to v pohodě, já měla 1,3, holky 0,7 mm.. teda, vy tak málo?
![]()
Zabzu, taky jsem dobrala Calibrum Babyplan a teď pokračuji v Calibrum Mami. A taky jsem si od včera začala mazat břicho protistrijovým krémem ![]()
Zabzu - taky jsem dobrala Babyplan a přešla jsem na tutéž značku, ale s přídavkem Mami - pro 2. a 3. TM, zdálo se mi to v lékarně nejlevnější, ale beru obden.
Našla jsem odkaz na stránky statistického úřadu s přehledem nejčastějších jmen, je to docela aktuální. Protože nechceme mít jméno v popředí zájmu, dvě holčičí jsem si právě škrtla a zrovna teď jsem narazila na Blanku (ještě mám v záloze Evu, Helenu, Ladu a Mirku), což se mi líbí čím dál víc. Asi začnu večer doma nenápadně
působit.