Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Mahule, jsem z Bystrce. Moc zdravím, cvičit nechodí, ale spíš se zkusím zeptat, jestli se někde necvičí Mojžíšová na přípravu k porodu, aby se včas připravily porodní cesty, s Tomáškem jsem skončila na císaři, protože jem nereagovala, cesty nepřipravené..... Třeba bych teď odrodila normálně, nevím.
Ahoj Moni,
nevím o tom, že by někde v Brně cvičili Mojžíšovou. Já teď vyrážím na první plavání pro těhule…tak uvidím. Vybírám kočárek, můžeš nějaký doporučit?
A stále se mi nezobrazuje můj vytvořený „metr“, nevím, kde dělám chybu..
Moni , k těm plínám- ty moderní gaťky by měly mít vrstvu propustnou pro vzduch, ale ne pro tekutinu- že prý jsou to větší molekuly… no, prostě takovej nějakej goretex
A jinak přírodní neprotýkající a větrající matroš je vlna, dělají se vlněné gaťky různejch typů, je to ale jemná vlna, ne nic na způsob těch tlustejch kousavejch svetrů.
A jinak, pokud vás zajímá něco o očkování, narazila jsem na stránky www.rozalio.cz - je to poněkud jiný typ informací, než je běžné.
Mějte se všechny hezky a Adél , jsem ráda, že je vše ok, to musely nervíky pracovat… (teda i při akci s Jiřulou), Zuli , přeju hodně dalších sil k ležení (obdivuju, neumím si to představit…), Jeni , rychle vyzdrav!
e.
Ahojky,
jsem tu po Vánocích. Nestíhám vás ani dočíst, dnes to musím napravit.
Vánoce byli krásný, Silvestr jsme měli v klídku doma u filmu. Bylo fajn …
Dnes jsem byla na kontrole. Chlapeček je v pořádku, viděla jsem krásný obrázky (dr. má 3D UTZ), má naducaný tváře a cucal si paleček. Akorát si dřepí zadečkem dolů, tak se snad ještě otočí nebo budem mít plánovaného císaře. A váží 833g ???? Nevim jestli je to dost nebo málo?? Jsem 25tt, tak se musím kouknout do knížky. Ty prohlídky jsou vždycky v takovém fofru. Jinak jdu na ko až za 4týdny a neposlal mě na kontrolu cukru???? Vzpomněla jsem si až doma. Volat mu asi nebudu ale příště se ho na to zeptám.
Přibrala jsem už 10kg. Mám to vše ale jen v břiše a poslední 2 dny se cítím strašně unavená. Pořád bych jen spala. Taky jsem dostala 3× denně tabletku magnesia, břicho mi tvrdne pořád. Ve dne v noci a někdy je to i bolestivé. Čípek se ale nezkracuje a hlavně se neotvírám, tak je to snad o.k.
No tak já vás jdu dočíst a pak se vám sem pokusím vložit fotku bříška a Matýska ![]()
Zatím pa Hanka.
Hani já myslím,že velikost miminka je v pohodě,moje má kilčo ![]()
Zdravím Mahuli
Holky nevíte kolik čaje si mám vzít na tu cukrovku?
Zdravím Mahuli ![]()
Adél , tak to vůbec netuším, ale mám pocit, že se pije něco kolem půl litru?? Hm…od školy tři roky a už to vypadává
![]()
Haňul , super, že ti to dobře dopadlo na KO…
A myslím si, že 833g je na 25 TT pěkný (dle netu-ta dobrá slovenská stránka
-má mimčo v 25TT 600-700g a měří okolo 34 cm
)
A mě ještě ani dr. neříkala kolik asi tak vážíme
ale 31. bych měla jít na velký UTZ do nemocnice, tak tam by nám to mohli i říct ![]()
Jinak se zbytkem to máme dost podobné
![]()
Zebruš , tak už jsem si objednala ten fusak…nakonec je černo-sv. šedivý ![]()
Jdu na kutě… ![]()
Ahojánek,
tak je cukr za námi. Copak vypít glukózu v čaji není takový problém, ale to příšerné čekání. Obebírali mě celkem 3× vždy po hodině a na těch jejich dřevěných lavicích to bylo dost nepohodlný, takže jsem ráda, že to mám z krku - navíc v pořádku.
Kojící polštář je dobrá věc, už ho chci zas vytáhnout (mám ho ještě po Jiřulkovi). Líp se s tim spí, protože je bříško podepřené, já neumim spát na zádech a navíc se to v pokročilejším stádiu těhu ani nedoporučuje. A pak na kojení taky fajn, vůbec jsem Jířu nemusela držet a měla jsem volné ruce, zvláště když byl už pořádný macek. Taky se mu líbilo v něm jentak ležet, byl hezky podepřený a měl přehled - takže moje zkušenosti jsou jen pozitivní!
Šátek taky vlastníme, tam bych už ale volila levnější variantu - chtěla jsem to nejlepší, ale ve finále si myslím, že je to jedno. Ty úvazy jsou z návodu celkem pochopitelné, zkoušela jsem to nejprve s panenkou a pak teprve s miminkem, ale na to abych si šátek uvazovala doma, pokaždé když chtěl Jířa nosit jsem byla líná a u nás ve městě jsem ho taky nenosila, neboť jsem si připadala hloupě (nebylo to ještě tak rozšířené a lidé mě moc okukovali - a to já nemusim), ale je to spíš asi o povaze. Takže uvidíme, jak moc ho teď využiju na Tomíka.
No a dneska jsem se zamilovala do kočárku. Jenže je to nová kolekce 2008 a ještě na něj nejsou žádné názory, tak doufám, že do dubna si ho někdo pořídí a napíše. Budu ho alespoň hledat v nějaké prodejně, abych ho omrkla naživo. Teď mám akorát dilema jestli jít do troj- nebo čtyř-kolky.
http://www.detskyraj.cz/…catkobig.jpg
(ale vzhledem k tomu, že už je to čtvrtý adept v pořadí - tak může být v květnu všechno jinak!)
![]()
No nic berušky jdu do hajan, ráno vstáváme do školky (už si zvykám - dnes to bylo v pohodě a když vidím, jak je Jířa spokojený - tak mám na dušičce klid), takže se mějte pa
Dobré ránko ![]()
Lucy, já jsem taky předtím chtěla kočárek od ABC-DESING, ale to bylo ještě z kolekce 2007, byl totiž hodně podobný XA-čku ![]()
Ahoj holky,
tak mám za sebou tu cukrovku,výsledky budou zítra.Byla tam holka a té bylo celé 2 hodiny špatně..Jiřulku hlídal manžel a v pohodě,akorát se po mě ráno sháněl ![]()
Lucy my museli tu glukózu vypít samotnou…bléé.Jsem ráda,že si zvykáš na tu školku
Jiřulku si vezme tchýně o víkendu na celý den,ale řekla jsem jí,že na noc jí ho ještě nedám,teda vzkázala jsem jí to přes manžela
Musím nějak postupně…
Jinak 5.2.jdu zase na utz,tak jsem zvědavá..
Ahojky,
Ryntyntynko doktor by mi asi taky neřekl kolik malej váží ale zeptala jsem se, tak mi ho zvážil a ukázal na tom 3D. Sice to byla rychlovka - ani jsem to neplatila ale jsem ráda. Příště budu dotěrná ještě víc a otázky si fakt už přinesu na papíře.
Holky budou vám dělat ve 30tt velký UTZ? A nevíte jestli se chodí ještě jednou na ty Tripple testy nebo jen v 16tt?
Ryntyntynko včera mi to nedalo a zkoumala jsem na netu a v knížce jak je to s tou glukózou.
Psali tam, že by měl doktor kontrolovat glukózu každou návštěvu z moči. To mě vlastně dělá každé 4týdny. A pak tam psali, že doktor musí pravidelně kontrolovat velikost miminka. Pokud by bylo větší než je normální, může být příčinou zvýšený cukr. A pak jsem ještě zjistila, že mě dělala rozbor krve a moči obvoďačka před měsícem. Gynekolog to studoval a říkal, že mám ukázkovou krev a chválil obvoďačku, že prý mi udělala úplně vše a tak by to mělo vypadat.
Tak nevim, možná mu to stačilo k tomu aby usoudil, že mám cukr v pořádku. No uvidím, příště se zeptám.
Jinak jsem neplatila poplatek 30,– Těhotný prý neplatí.
Holky ten zimní fusak Emitex budete dávat i do autosedačky. Jde to vůbec, když jsou tam ty pásy? nebo budete kupovat speciálně dělanej do autosedačky?
Haňul, mě taky doktorka každou poradnu kontroluje moč a dělá ultrazvuk…, ale i tak se jí na to zeptám, hlavně na to nesmím zapomenout jako tentokrát a jak píšeš, bude lepší si to všechno psát pěkně na papírek ![]()
My už jsme objednaný na velký UTZ, jen gyndr. říkala, že by mi ho mohla udělat ona, ale i tak si asi radši zajdu do nemocnice…
A ten fusak je i právě do autosedajdy…pokud bude chladnější počasí v dubnu, tak určitě budu balit malýho do něj, alespoň ho nebudu muset tolik nabalovat ![]()
JUJ…jsem ještě chtěla…zdá se vám, že mimísci pár dní kopou víc a potom pár dní zase míň??
Totiž Adámek kopal až se mi bříško vlnilo a poslední dva-tři dny si jen pošťouchává…
Tak mám trošku obavy, aby bylo vše O.K.
Ryntyntynko taky tak. Dokonce jsem celý den a noc už taky necítila ani jeden šťouch. Byla jsem už pěkně nervózní ale pak naštěstí zase začal kopat. Každopádně se mi zdá, že kope míň než kopal tak před 14dny. Asi je to tím, že si tam dřepí a má dost místa…nevim…doktor říkal, že je úplně v pořádku. Cumlal si paleček, dokonce se prý i smál
Tak buď v klidu. Ale kdyby jsi necítila ani jedno šťouchnutí za 12hodin, tak radši zavolej svojí doktorce.
Tak jsem přežila glukózu. Bylo to úplně v pohodě. Chutnalo to fakt jako víc oslazený čaj - prý tam bylo 50g glukózy (v 1/2 l vody), to nic není
. Ale to čekání bylo hrozný - s mou bolestí zad ![]()
Ryntyntyn - fusak je fakt super
. Manža říkal, že kdyby ho měli v jeho velikosti, tak si taky jeden koupí ![]()
K tomu kopání - někde jsem četla, že by mimi mělo kopat minimálně jednou za den, tak 10 kopanců. Mě taky už kope míň. Asi už tam nemají tolik místa. Ale když začne kopat, tak to stojí za to
Četlas nějaké diskuse o těch X-landerech? Mě se totiž taky moc líbil, ale četla jsem o něm v kočárkové diskusi a byly tam dost negativní názory, tak mě to odradilo.
Adel - já mám v mrazáku velkou zásobu tvarohových knedlí (3 druhy), jím je teď pořád ![]()
Mahule - já už sice v Brně nebydlím, ale pracuju v Kr.Poli. Chtěla jsem chodit do těhu jógy, ale nemám na to čas
. Odkud máš ten metřík? Kopíruješ celý ten kód?
Moni - chtěla bych šátek nebo nosítko, jen když třeba půjdu k doktorovi nebo do města busem, tak abych netahala kočár. Ale ještě nevím ![]()
Haňule - Já myslím, že na ten Tripple test se jde jen jednou. Mě na ten velký UTZ ještě neposlala, ale jdu příští týden na KO, tak snad mě pošle.
Jinak ten fusak má vzadu vyznačené dírky na pásy, které si prostřihneš. A na obrázku je i v sedačce, tak tam snad bude sedět - alspoň doufám.
http://i36.photobucket.com/…a9/fusak.jpg
Já si vždycky napíšu celý seznam otázek a pak tím zahrnu sestru na gyndě
, ta ze mě musí být nadšená
![]()