Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7374
10.1.08 10:19

Preji dobre dopoledne!

Zdravim Katy, at se ti tu libi a preju jako nam vsem pohodove tehotenstvi i zdarny porod :D

My mame od pondeli konecne vahu taky doma, takze se uz nevazim jen v ordinaci a doufam, ze nejvetsi vahove skoky uz mam za sebou. I kdyz me posledni dny honi mlsna :roll:

Holky, muzete v noci usnout? S tim mam nejvetsi problem, pak uz spim, jak spalek - pokud me neprobudi to, ze uz vazne na ten zachod musim :D A opoledne si obcas taky zdrimnu, treba v utery pred zkouskou :wink:

Zebro, porodu se taky jeste nebojim, rikam si, ze to dite nejak ven musi, tak ja asi nebudu vyjimka :)

Jo, jinak v breznu az zacatek kvetna kolem me rodi asi 5 kamaradek ci znamych a vypada to, ze vsechny az na jednu cekaji kluky 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.1.08 10:29

ahojky maminky :-)

zdravim mahuli a katy :-) vitejte mezi nama, tech dubnatek tedy bude pozehnane :lol: holky a co cekate?
tak jsem byla vcera na tom kontrolnim ultrazvuku v brne, ten pupecnik se nam zlepsil takze mimisek muze i nadale zustat v brisku :lol: :lol: :lol: hura hura hura. sice musim byt vice sledovana (coz jsem prakticky od zacatku tehu, takze je to asi jedno …) a taky jsme kapanek mensi, ale zatim je to pry vzhledem k me postave celkem vpoho. tak snad se to nebude zhorsovat … na dalsi velky UTZ jdu 5.2. tak uvidime. vcera jsem si taky absolvovala KO u me dr., cukr mi merit nebude, asi z te moci a krve vychazely dobre vysledky. na dasli KO k ni jdu koncem ledna a pry mi bude jeste brat krev na toxoplazmozu protoze mi minule vysla uuuplne negativni, tak pry projistotu.

jinac uz taky zkoukavam vecicky pro mimiska, zatim na netu, do obchudku se ale vypravim az se dostanu z toho nachlazeni. zatim je to porad takovy nemastny neslany - ani nelezim ale ani se jeste necitim ok. zatim si plus minus nasecitavam pomalinku co me bude co stat a jde mi z toho hlava kolem!!! ne ze by mi bylo lito ty penizky za to dat, klidne pro miminko koupim cokoliv ale netusila jsem ze to bude takova palba … vedela jsem ze to bude hodne, ale realita predcila me ocekavani ..... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
10.1.08 10:35

Evelín - taky si říkám, že ať to bolí jak to bolí, určitě to za to stojí :D

Jeno - to je super, že se vám zlepšil ten pupečník :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
10.1.08 10:55

Jeni, moc gratuluju, ze je vse v poradku! Jen tak dal :srdce: No vidis, ani na cukr jit nemusis :D

Zebro, ja se ani tak nebojim o sebe, to snad vydrzim, spis aby mimis byl v poradku a nebyly zadne zbytecne komplikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
10.1.08 11:10

Zebruš, ten set od Philipsu je fakt pěkný a musí to být s ním i strašně praktický, ale ta palba 8O A řekla bych, že jsi na začátku 28 TT :wink:

Jeni, super, že se pupečník ustálil a vše je O.K. :dance: Já jsem taky ještě nepočítala co všechno bude stát sumu-sumárum, ale ten konečný výskledek snad ani nechci vidět :? Ale co by jsme pro ty naše drobečky neudělaly, že?? :lol:

Evelín, mě to nutí spát i přes den, ale odolávám jak to jde, abych právě mohla večer dobře a rychle zabrat a tudíž jsem už okolo desátý-jedenáctý mrtvá…a vzbudí mě akorát Aris a pak musím i na WC …

Ad porod… to jsem za vás holky ráda, že se nebojíte… :wink: Né že bych se přímo bála, miminko musí nějak přijít na svět, že? A bolest určitě nebude tak strašná, když do toho jdou ženský i vícekrát, ale stejně…obavy jsou :roll: Hlavně o cipíska, aby nenastaly komplikace a taaaaak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.1.08 11:18

Ahoj holky,

Jeno super, že se pupečník zlepšil.
Jinak mě ty ceny taky docela překvapily, věděla jsem, že toho bude moc ale tohle jsem nečekala. Nemít doma chlapa co vydělává, tak nevim nevim…
Já mám se spaním taky problém. Jsem poslední týden pořád strašně unavená. Ale večer nikdy nemůžu usnout a v noci čučim třeba 3hodiny do zdi … a ráno jsem zase jak mátoha…

Holky co jste byly na 3D UTZ, chtěla jsem se zeptat jaký to je? A co na to tatínkové. Já mimíska teď viděla u svého dr. ale bylo to jen pár minut … a když jsem přišla domů, tak přítel chtěl vyprávět jaké to bylo. Na 3D původně jít nechtěl ale teď se v něm asi hnula zvědavost … takže jsme objednaný na příští středu(Jestli to teda stihnem,přítel nedostane volno, tak fofrem po práci). Jsem strašně zvědavá a asi se té středy nedočkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
10.1.08 11:24

Holky, kolik ten 3D UTZ stojí? A jak to probíhá? Jen vám ukáží mimi, nebo to i nahrají, dají foto, a tak?

Ryntyntyn - týden sem, týden tam - já už ani nevím, u doktorky jsem pořád nějak napřed :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
10.1.08 12:14

Zebro, 3d utz tady v Praze stojí 1000,–kč a není problém ho nahrát na cd, nebo kazetu a i fotku udělají.
Porodu se nebojte, nemá to cenu, stejně jak už jste tady psaly miminko musí ven. Já jsem si při prvním porodu řekla, že ho musej ze mně nějak vyndat a protože mám hrůzu z injekcí, operací atd tak jsem si řekla, že to nějak vydržím. Porod byl sice bolestivý, ale celou dobu jsem myslela na miminko a hladila bříško a tak různě a nakonec jsem rodila 2 hoďky a vůbec mi to přišlo jako 5 minut. Je ještě dost času, tak se spíš oddávejte nakupováním a vymýšlením, co by ještě miminka potřebovala :D
Zmiňovali jste se co kdo čeká, tak my čekáme dalšího kluka. Doufali jsme v holčičku, ale v Care nám namíchali zase kluka :wink:
Spaní: tak konkrétně včera jsem usnula v půl devátý a pravidelně, když jde Radim spinkat odpoledne, tak já zalehnu taky a spim jak dudek. Spaní mi nedělá problém, akorát nejsem zvyklá chodit v noci na záchod, tak to je teď trochu protivný, ale taky to jde.
 Katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
10.1.08 12:48

Ahojky :D

Katy a Mahuli -vitajte medzi nami :D

Jena -super,že KO je o.k.,len tak ďalej. :dance:

Zebra- dík za upozornrnie na ten Philips,vyzerá zaujímavo,musím si ho ísť obzrieť naživo do obchodu

Evelína- hovor mi o tom zlom spánku.Večer ledva zaspím a hneď sa mi chce na wc :( ,chodím aj 4× a tiež ma desne bolí chrbát,tak ležím na boku,čo mi je dosť nepohodlné,ale snažím sa tak vydržať,lebo vraj sa od 8 mesiaca nemá spať na chrbáte,no neviem prečo.Takže celú noc poriadne nespím,potom som jak prízrak a strašne unavená :( .

Ryntyntynka- -tú prestavbu Ti teda nezávidim,ale zase na druhú stranu je super nanovo zariaďovať.My sme si v októbri zariaďovali spálňu a strašne ma to bavilo.

A inak viete o tom,že naši Drobci si už v brušku vytvárajú režim?Preto,ak sa Vám dá,choďte spať pravidelne a tiež rovnako aj vstávajte,pretože ak máte teraz nepravidelný režim,vraj aj Drobec,keď sa narodí bude spať všeliako,bude uplakaný a nervózny.
Neviem,či je to pravda,zatiaľ to nemám vyskúšané,keďže toto bude prvý Drobček,iba som o tom čítala.

Tak krásny deň. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
10.1.08 12:50

Zebruš, přesně tak…termín porodu to stejnak nezmění :D
U nás na Liberecku, resp. v Jablonci, jelikož v Liberci ho nemají, to taky stojí tisícovku, ale nějak jsem se na to neodhodlali, i když to musí být krásné vidět tvářičku…ale my si počkáme na originál :lol: :lol:

Katy , tady v dubňátkách je silná převaha ženichů (tchýně mi říkala, že je to tím, že se letos má rodit víc kluků :wink: ) To jsi měla první porod docela rychlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.1.08 12:58

dekuju holky :-) moc se mi ulevilo ze muzem jeste chvilu s hubertkem zustat 2 v 1 :-) (pro nove maminky - hubertek je jen kryci jmeno, furt se s manzilkem totiz dohadujeme o jmene :-) takovou pohromu bychom drobeckovi neudelali vazne :-))
a taky dekuju dodatecne za rady ohledne praciho prasku i toho polstarku. uz jsem koukala na nej na netu, vypada to rozumne a hodne uzitecne, asi do nej taky pujdu :-)
zebrusko , nevim presne kolik stoji 3D ale v brne na veveri ho stopro delaji. my ho sice puvodne vubec nechteli, protoze mi ty miminka prisli na reklamnich letacich takovy divny ale dr. nam ho udelal. sice to byla jen minutka (kvuli tem ruznym problemkum co jsme meli tak chtel videt jestli mimi vypada dobre a nastesti pry je ok) a vytiskl nam i fotecku. jen co ji pretahnu do el. podoby tak pridam do fotogalerie, bobecka naseho krasneho :srdce: nic jsme za to neplatili, ale kdyz si o to nekdo rekne sam nebo to z lekarskeho hlediska neni potrebne tak se za to plati. kolik presne nevim ale myslim ze to bdou mit vsude na webovkach nebo letaccich.
hani se spanim to mam podobne, obcas spim i pres den, v noci se budim a obcas ponocuju, chodim curat, rano vstavam po devate a stejne jsem furt unavena ..... ale jednou vykuklo slunicko na chvili a citila jsem se perfektne! :P tak trba je ta unava castecne i tim ze nam chybi slunicko ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.1.08 12:59

My jedeme do Plzně,stojí taky 1000Kč. Natočí nám Dvd + fotky. Ale co jsem četla, tak to dělají od 20-25tt. Potom teda asi taky ale mimi už je moc velké a není tak dobře vidět. My to budeme mít taky pozdě. Příští týden už budu 26tt. No snad to ale nebude vadit a něco uvidíme… Jej já se nemůžu dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.1.08 13:02

Jeni to je pravda, když svítí sluníčko, tak je mi mnohem líp. Jé už aby bylo jaro…Jsem ráda, že budem mít mrňouska na jaře. Bude snad krásně, tak budeme špacírovat s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
10.1.08 13:04

Holky, zkusím nám sem nakopírovat seznámek co na miminka, tak doufám, že vás to nebude otravovat :wink: . Je to totiž poměrně obsáhlé a mě spadla čelist dolů :lol:

Oblečení na mimčo:

8 x body ( nebo košilky ) ve velikosti 56,62
8× dupačky ve velikosti 56,62
4× svetřík, nebo kabátek opět velikost 56,62
2× něco na spaní - nejlépe prý osvědčen overálek
1× soupravičku na ven - teplý kabátek s teplou čepičkou
4 páry ponožtiček ( přidrží i větší dupačky )
2 x bavlněné čepičky velikosti 62 se zavazováním pod hlavičku
bačkůrky - pletené, fleecové apod.
rychlo, nebo obyčejná zavinovačka 2×
1× bryndáček - možno nahrazovat plenkou ( kvůli využítí na později nejlépe oranžový - mrkev se blbě pere )

Přebalování, koupání, spaní a co do kočárku:

• Jednorázové papírové pleny 2-5 kg ( nebo látkové plenkové kalhotky např. Popoliny, Bambino mio 3-6 ks, separační vložky a cca. 30ks plen (80×80)
  • vlhčené ubrousky na zadeček
  • přebalovací pult- nebo vyčleněné místo k tomu ( vhodné na přebal. pult jsou i jednorázové přebalovací podložky, které se dají použít i do postýlek a kočárků)
  • postýlka + hypoalergenní matrace ( nejlépe prý kokosová-mně ale připadá hodně moc tvrdá, koupím asi kombinovanou s kokosem)
  • peřinka
  • 3× prostěradýlko
  • 2× povlečení
  • 20× plena pod hlavičku a na utírání pusinky apod.
  • 2× deka ( 1× na přikrytí např. v kočárku a 1× pod mimčo do kočárku kvůli chladu v zimě )
  • vanička, nebo kyblík - dobrá je se stojanem kvůli zádům
  • lehátko do vany
  • 2× žínka
  • 3× osuška ( prý jsou dobré plenkové, velikost 100×100)
  • autosedačka
  • 2× lahvička s dudlíky na 0-3 měsíců - když se kojo nedaří, jinak později se vždy využíjí
  • kartáč na čištění lahviček
  • dudlík 0-3 měsíců + klips, aby dudlík nepadal na zem

Lékárna a drogerie:

• na prdíky-fenyklový čaj ( max. 2 hrníčky denně pro maminku ), nebo na masáž bříška, kapičky Sabsimplex, případně rektální rourka
  • na nástřih hráze - odvar z dubové kůry, odvar z řepíku, nebo olejíček Mithra od Nobilis Thilia
  • Rybilka na zadeček, nebo Bepanthen ( ten i do porodnice na bolavé bradavky )
  • na čištění pupíku - líh a buničinové sterilní čtverečky ( nebo namotaná vata )
  • na čištění pupíku, očí i oušek borová voda
  • něco na mazání tělíčka - např. Excipial ( mastnější ), modrá indulona, olivový či slunečnicový olej ( pokud chcete zkoušet třeba Johnson, nebo Sebamed apod., vždy vyzkoušejte na malé části třeba nožičky kvůli alergii, která bývá na tyto výrobky velmi často)
  • na koupání nejlépe čistá voda, na umytí zadečku obyč mýdlo, třeba, Nela batole, Nivea ( možno koupat ve slabém odvaru z heřmánkového čaje -dobré na opruzeniny )
  • na potničky - extrajemný krém od Sebamedu (opět ale vyzkoušet )
  • nůžtičky s kulatou špičkou
  • teploměr na mimi
  • odsávačka na rýmu ( ta jde nahradit čištěním třeba namotanou vatou, nebo buničinou ) nebo Spray Vincentka, nebo nosní olejíček od firmy Hadek
  • 3× Jednorázové poporodní síťované kalhoty + poporodní vložky ( úplně obyčejné, hlavně dobře savé, žádné Always s křidélky - ty až na doma)
  • vložky do podprsenky
  • kojící podprsenka (min. 2×)

Někdo potřebuje, jiný nikoliv, u některých věcí je dobré počkat, až jak se situace vyvine (sterilizátor, ohřívačka, kloboučky, Nutrilon,) :

• teploměr do vody
  • sterilizátor na lahvičky
  • ohřívačka na lahve
  • čípky na teplotu ( dopředu předepsané od Dr.)
  • monitor dechu ( já beru Nanny )
  • elektronická chůvička
  • kloboučky na kojení
  • hřebínek, nebo kartáček na vlasy
  • balení Nutrilonu ( když není mlíčko )
  • igelitové podložky do postýlky a kočárku (jednorázové Fixies-balení 10 ks cca. 100,–Kč )
  • odsávačka mateřského mléka
  • polstrování a nebesa do postýlky

Co z lékárny:
Gel z dubové kůry (na případná porodní poranění-prý se po něm vše dobře hojí)
Krém na opruzeniny (osvědčený je Bepanthen)
Krém na bolavé bříško
Krém pro mimi na obličej
Olej (asi slunečnicový nebo olivový na mazání tělíčka)
Líh na pupík + sterilní čtverečky
Digitální teploměr Čípky na teplotu
Odsávačku na rýmu, hřebínek, nůžtičky
Heřmánkový čaj (na případný odvar na koupání, kdyby bylo třeba mimi hodně opruzené)
Fenyklový čaj (na prdíky; prý je dobré, aby ho pila i maminka protože v mlíčce přechází na mimi) Čaj na podporu kojení
Olej na masáž hráze (Weleda-ten si koupím už brzo a začnu poctivě mazat)
Poporodní vložky

Co z drogerie:
Plínky; my budeme používat jednorázovky (mám už doma 1 balík Pampers 3-5 kg a Huggies newborn 4-6 kg, to by pro začátek mohlo stačit)
Dudlíky Avent (0-3 měsíce) + klips, aby dudlík nepadal na zem
Ubrousky na zadeček (chci si koupit Babylove z DM-osvědčené, používám dodnes na Agi)
Vložky do podprsenky
Jednorázové přebalovací podložky
Plastová lžička (dává se s ní případně čaj z fenyklu)

Ostatní:
Igelitové podložky do postýlky a kočárku
Kojící podprda (2× pro začátek, pak se dokoupí dle velikosti prsou)
Poporodní jednorázové síťované kalhoty (např. od Chicca, lékárna- osvědčené)
Deka do kočárku
2 rychlozavinovačky
hadrové plínky (asi 20 ks na utírání pusinky, pod hlavičku …)

Rektální rourka - z lékárny nebo zdravotnických potřeb. Nejsem zastánce častého použití, ale když mimi řvalo bolestí už několik hodin, rektální rourka nás spolehlivě zachránila před odvozem do cvokhausu.
kapičky Sabsimplex - předcházely rektální rource a mnohokrát pomohly. Obě věci ocení maminky s miminky trpácími tříměsíční kolikou
Uchočističe - mám na mysli takové ty napůl ztluštělé. Ouška a nos miminka se jimi čistí mnohem lépe než tampóny a díky tomu ztluštění nemůže dojít k „nehodě“, resp. zasunutí příliš hluboko
Borová voda - právě na čištění očiček, nosíku a oušek

Pro mámu:
krém na popraskané bradavky- doporučuju Bepanthen, ten samý, co mimču na prdelku. Jedna mamča z porodnice mi ještě poradila Chlorofyl ve spreji, může se i při kojení. Ale neměla jsem příležitost ho vyzkoušet
odchytávačku mléka - nevím, jak se to přesně jmenuje, prostě takový plastový kalíšek, který se při kojení přiloží k „nevyužitému“ prsu a odchytává to odkapávající mléko (ani kapka nazmar…)
Takový ten kojící náustek, který taky nevím, jak se jmenuje správně. Ale prostě to, přes co mimi může sát i přes to, že bradavku už stačilo rozžužlat do nepoužitelna. Stačí jeden.

K porodu:

• župan
  • omyvatelné přezůvky (event. boty do sprchy)
  • ústní vodu, tělové mléko, krém
  • toaletní potřeby, dva ručníky
  • ponožky
  • podle vlastního uvážení: YAL gel (na předpis v ambulanci-
    laxativum umožňuje vyprázdnit střevo bez dalších dietních či režimových opatření)
  • masážní gel nebo olej
  • na rty ochrannou tyčinku
  • nápoj v malé PET lahvi
  • energetické bonbony (žvýkačku NE)
  • čtení, walkmana, notýsek, tužku

Pro další pobyt:

• 2 mateřské podprsenky
  • vložky do podprsenky (nebo vyvařené plenky), event. mast na bradavky
  • dostatek spodních kalhotek event. síťované kalhotky nebo kalhotky na jedno použití - koupíte ve zdravotních potřebách, lékárnách

Noční košile, vložky a WC papír jsou k dispozici !

TATÍNEK

K porodu:

• pohodlné oblečení
  • přezutí
  • jídlo, pití

Možno vzít: mobilní telefon, fotoaparát, kameru - porodnice za tyto věci NERUČÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
10.1.08 13:13

Wenee - to, že se nemá spát na zádech jsem taky slyšela, že prý by se nějak mimču mohl „přilehnout“ přívod kyslíku. Vzadu je myslím nějaká důležitá žíla přes kterou tam jde. Ale nevím to úplně jistě 8O

Já taky skoro nespím :roll: a ráno jsem celá rozlámaná :?

Mě i manžovi taky ty mimča na 3D obrázcích přijdou takový strašidelný 8O , ale láká mě to. Nemůžu se dočkat, až ho uvidím :lol: Jak asi bude vypadat......co od táty, co ode mě, atd. :lol: :lol: :lol:

Jeno - mám pár letáků z veveří, byla jsem tam v 21tt na UTZ, viděla jsem, že dělají i 4D UTZ. Pořád moc nechápu, co to je 8O

Holky moc díky za info o UTZ, budu o tom přemýšlet. Ale možná už je stejně pozdě ve skoro 28tt. Ale už to není dlouho do porodu a uvidím ho naživo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí