Poradna duly
Jana Čurdová
Ryntyntyn - díky za seznam. Ale je nějak delší než ty, co jsem četla já
. Asi ještě budu muset dokoupit víc věcí než jsem myslela ![]()
S tim spanim to bude asi jeste horsi
Minuly tyden mi kamaradka pujcila kojici polstar a pouzivam ho i na spani, tak se ted misto k muzi tulim k polstari
A docela mi pomaha… Tak pokud mate tu moznost, tak ho zkuste pouzit.
Ryntyntyn, nestras s tak dlouhym seznamem ![]()
Wenee, pokud je to pravda s tim rezimem, tak nas prcek je dost aktivni, kdyz se chystame spat, tak snad to tak nebude i po porodu ![]()
Mě poslední dobou malej začne kopat po cestě do práce, pak přes den a večer už ani ne. Večer mě pro změnu pěkně tvrdne břicho - asi z únavy
. Kdyby měl malej tento režim i po porodu, to by bylo super ![]()
ahoj
Ryntyntynka -to je fakt pekne dlhý zoznam.
práve som zistila,že mi ešte dosť vecí chýba
a to som si myslela,že ten základ už mám.Tak môžem ísť zajtra zase na nákupy.
Zebra- -takže odteraz už ležať na chrbte určite nebudem ani chvíľu,aby sa náhodou Drobček nepridusil.
Papa
Ryntyntyno, seznámek je skvělý a myslím, že si z něj každá vybereme co potřebujeme. Mě před 3 roky takovýhle výcuc chyběl abych si udělala představu.
Je pravda, že na spaní se mi nejvíce osvědčil overálek, ale musí bát rozepínecí po celé délce, pro noční přebalování a vůbec pro pohodlné převlékání.
Jinak spotřebu plenek počítejte cca 9-10 denně, takže dva balíky plen jsou brzy v tahu. Je dobré ohlídat si akce a nakoupit. My jsme spotřebovali cca9 balíků, záleží jak rychle mimi roste, ale váhové rozpětí plenek je docela široké, takže myslím, že když si koupíte 4 balíky v akci, tak neprohloupíte. Začínala jsem s pamperskama, pak jsem vyzkoušela Huggies(super flex jsou lepší), a nakonec jsem skončila u Tesco plen (fialové balení), mají v zadu gumičku a drží perfektně. Ani jednou se malej nepročůral.
Bepanten si koupím 100% pro sebe (je super mohu doporučit) a i pro mimi hlavně na začátek.
Wenee - to asi nebude až tak hrozný, ležet na zádech. Nechtěla jsem tě vyděsit. Jen se na nich asi nemá spát. Ale v knížce psali, že když se dost podloží záda - že skoro sedíš, tak je to v pohodě. Ale já taky raději nespím na zádech, nechci nic riskovat ![]()
Katy - já jsem si nakoupila plno overálků, taky mi přijdou nejlepší. Moc se mi třeba nelíbí, když jsou na úplně malým mimču trička a kalhoty s gumou. To musí být nepohodlný ![]()
Ahoj všichni,
tak jsem se konečně rozhoupala přihlásit se taky do téhle diskuse - mám termín na 28.dubna a bude to první mimi - ještě nevím co, nechceme si to nechat říct, bude to překvápko… ![]()
Ryntyntynko - díky za ten seznam, to teda zírám, co toho je - nemám ještě skoro nic, tak abych se pomalu začala koukat. Nějak to letí, pořád mi nedochází, že už jsem ve druhé polovině, mám pocit, že to nějak utíká čím dál tím rychleji.. ![]()
V pondělí jdu na kontrolu, tak doufám, že všechno bude O.K. (pořád se bojím, aby mimi bylo v pořádku, ale to je asi normální).
Tak se všichni mějte hezky, jdu pročítat ještě další diskuse, abych měla co nejvíc info..... ![]()
Ahoj Janus, vítej
Všechny máme asi trochu obavy, aby bylo mimi v pořádku, ale musíme myslet pozitivně, určitě bude vše ok
![]()
Seznam je fakt dlouhý, já jsem vás varovala
A taky toho ještě hooooodně nemám, juj, už abych začla
![]()
Zebruš a Wenee, já jsem zase četla, že spát na zádech by se spíš nemělo kvůli mamince…jelikož děloha s mimískem můžou utlačit dolní dutou žílu, která přivádí krev z dolních končetin a orgánů břicha do srdce a tím se poté může podráždít …hm, na český název si nevzpomenu…nervus vagus----no, a ten může způsobit prudkou nevolnost až zvracení, motání hlavy a také trošku ovliní srdíčko tím, že ho TROSKU_MUZE_zpomalit (jo, to jsem viděla u nás v praxi, ale to je z jiného soudku
).....o tom cipískovi to slyším prvně a tak radši se budu i na telku koukat z boku! ![]()
Vítám Janusu
Každá se o prcka bojíme, já tedy skoro pořád, to je tím, že mám čas na to tak často myslet
Mno, a po porodu to bude jen horší… ![]()
Zebruš, díky za přivítání. My už se na mimíška mooooooooc těšíme, i když to bude asi hodně náročné (hlavně ze začátku), protože bydlíme v Praze, ale já i manžel máme rodiče a vůbec skoro všechny příbuzné na Moravě, takže bohužel babičky moc při ruce nebudou…ale to se nějak zvládne
. Všichni jsme už na mimi hrozně natěšění. ![]()
Ryntyntyn - to bude ono, co píšeš. Já to neumím tak popsat
. Asi tím, že se ta žíla „přilehne“, tak by se tím i mohl snížit přívod kyslíku k mimču. Mě to dává smysl, kyslík k němu jde přes krev, ne? Alspoň jsem to tak pochopila ![]()
Janus - mě mamka nabízela, že by se k nám na první týden nastěhovala, ale mi ji nemáme kde „ubytovat“, dům teprve opravujeme. Tak jsem to odmítla, a stejně bysme se asi hádali, moc si nerozumíme
Manža si bere ze začátku dovču, tam mě pomůže - uvařit, a tak ![]()
Určitě to bude záhul, ale zvládnem to
Zvládli to i jiní ![]()
Jé Zebruš, tak to jsme na tom skoro úplně stejně - manža si taky vezme dovču a bude mi pomáhat a moje mamka ale hlavně tchýně by se k nám taky určitě chtěla na nějakou dobu „nastěhovat“, ale mám pocit, že by to nedělalo dobrotu - občas máme taky trochu „rozdílné názory“ - hlavně s tchýní, je sice opravdu báječná, ale v některých názorech (obzvlášť na výchovu a péči o děti) se asi bohužel opravdu neshodneme
.
Ale myslím, že to zvládnem, jsem optimistická, jako ty. ![]()
waw, ryntyntynko , to je tedy neco!!!
tak to snad ani vsechno nejde mit kompletne
ale je super ze je to na jednom miste a clovek si to muze projit a trkne ho ze na neco jeste zapomnel :-ú diiiiiiik ![]()
janusko , vitej mezi nami, az se ti tu libi a at vse probehne na jednicku
taky se bojim, ale moc doufam ze to vsechno dopadne dobre
evelin ja to mam to same s hubertkem. nejvic si vzpomene na kopani mezi 9 - 12 vecer, kdyz chci spat, zlobidylko ![]()
Ahoj holky,
zdravím Katy a Janusu ,konečně někdo z Prahy ![]()
Se spaním velké problémy nemám,spím s Jiřulkou po obědě tak hodinku,někdy déle,takže pak večer nejsem tak mrtvá a chodím spát kolem jedenácté.V noci se často budím,ale jde to,bude hůř ![]()
Cukrovku naštěstí nemám,tak se vesele můžu cpát sladkým
Akorát jsem nepochopila,že tam ještě musím zajet pro ty výsledky,tak je vyzvedne manžel…
Seznámek pěknej
,některé věci není třeba mít nebo se můžou koupit postupně..