Poradna duly
Jana Čurdová
Evelín je fakt, že mamina je hodně všímavá, vždycky na mě všechno pozná ať se to snažim maskovat sebevíc, ale to asi mamči jsou - myslím, že nebudeme jiné. A na tom záznamu je to po několikerém shlédnutí opravdu jasné - doktor nám tam myškou pěkně obkresluje pindíka i pytlíka. Abych řekla pravdu, stejně mám tendenci to alespoň mamce říct - jen kdyby její manžel nebyl taková slepičí prdelka
, stačí to říct jemu a je po překvápku! (ale já sama si manželem taky říkám všechno, takže chápu, že by se s ním chtěla podělit)
Januso , super
A pokud doktor říkal, že by to na čípku nemělo dělat potíže, tak snad nebude! A alespoň víš, proč jsi občas mohla špinit ![]()
Lucy , i já se těším, až nám budeš psát do seznámku co a jak
Hlavně už aby to bylooooo, tedy…ne předčasné rození, ale duben
Normálně se už nemůžu dočkat ![]()
Ju, nám změnili TP na 13. dubna
![]()
Evelín , díky ![]()
Jdu taky na dlabanec, snad ho už budu mít v troubě hotový…a pak se musím vyrhnout na to žehlení a poklidit, než se přižene banda domů ![]()
Dneska se mi skoro vůbec nechce nic dělat…a to mě i skoro přestal bolet ten zub (včera to bolelo jako čert, až mě chtěl Radko vézt na pohotovost)…a včera jsem byla aktivní
asi mi ten zub nadopoval adrenalinem a proto to šlo líp ![]()
Tak já mažu pro ďáblíka do školky - toto uteklo a já jsem skoro nic neudělala ![]()
Zatím pa
My taky naštěstí výtahy ani schody nemusíme řešit, jen ten terén
. Vetšinu času asi budu s malým jezdit po lesích a polích
. Ten Herqules by se mi do výtahu asi ani nevešel, je dost široký.
Janus - gratuluju k dobré kontrole. A glukóza je v pohodě, je to fakt jako víc oslazený čaj, nic hroznýho.
Lucy - taky jsem zvědavá, v jakým pořadí budem rodit ![]()
Nám taky na tom DVD p. doktor obkreslil pytlíka a pindíka, tak to moc nejde přehlédnout
. Prý pro manžela, aby to dobře viděl (manža tam se mnou nemohl).
A naše mamka je taky všímavá, když jsem jí poslala fotku malýho, tak to celý den v práci zkoumala a pak volala, že tam vidí 2 oči (což na 2D nejde), velikánský noc a rampouch u nosu. A že prý vypadá jako mimozemšťan
. Ale že si nemám dělat starosti, že děti tak v tomto věku vypadají
. No ta umí potěšit, že? Kdybych ji neznala, tak by mě to asi dost rozhodilo ![]()
Ahoj
![]()
LucyH -dobre som sa pobavila na Tvojich vetách o zozname
a tom,či Ti spravíme chaos v zozname,alebo budeme rodiť pekne poporadí zo zoznamu a tie smiles sú zlaté,hlavne ten mama smile a bábo smile.
Ryntyntynka- tuším máme podobné zážitky.
Tiež nás napadol trojsky kôň
,no našťastie tu bol už kamoš a dal nám to naporiadok.
A tiež mám bolenie zuba,ibaže už rok s prestávkami.Už mi ho robili 5 krát,všetky možné úkony,mám už aj vytiahnuté nervy,tak už ani zubár nechápe,ako ma to môže stále bolieť a tiecť mi z toho krv.
Mahule -Ani ja ešte neviem,aký kočík,na každom mi niečo vadí
a jediný ktorý sa mi pozdával stojí 22000Sk a to sa nám zdá dosť veľa.
Ostatnú výbavičku už máme ako tak nachystanú a tento týždeň sa chystám poprať oblečenie.
Monika27 -Držím palce Tomáškovi u doktora,nech to dobre dopadne.
Janusa- gratulujem,že KO dopadla dobre
.
A holky,dáte si odobrať pupočníkovú krv?
Myslíte,že je to také super,ako o tom píšú?
Počula som už aj také reči,že to je len reklamný ťah,aby firmy,ktoré to zabezpečujú zarobili čo najviac. Čo si o tom myslíte?
Pekný deň Vám,aj bruškám, ![]()
Wenee - já bych moc chtěla darovat pupečníkovou krev, ale ta porodnice, kde chci rodit to nedělá (dělají jen to komerční, když za to platíš, ne darování do banky).
Pro sebe bych ji odebrat asi nenechala, je to dost drahé a prý to nevydrží dlouho, a četla jsem, že to pak (v případě potřeby) doktor nemusí chtít použít, když se mu to nebude zdát bezpečné.
Ahoj Zebruš ![]()
Tak som sa od Teba dozvedela nové fakty.
Takže väčšinou to bude asi o tej reklame a zárobkoch firiem,že?
To je tak,človek je nerozhodný a nevie čomu má veriť.
Tiež som počúvala jedného doktora v telke a ten hovoril,že tá pupočníková krv sa dá využiť len vo veľmi málo prípadoch,až skoro vôbec
.
Tak neviem… ![]()
Wenee - možná to není špatný, ale přijde mi to jako tahání peněz z lidí. Vím, že když někomu onemocní dítě, tak udělá a zaplatí cokoli, ale myslím, že nemůžeme předejít všemu
- to je můj názor. A říkala jsem si, že když tu krev daruju, tak někomu třeba pomůže.
Já mám pocit, že jsem četla, že se dá použít tak do 10let věku dítěte - ale už to nevím jistě
Ad pupečníková krev…
Taky jsem jí původně chtěla darovat, ale pak z toho nějak postupem času a informací sešlo. Nakonec ani nevím, jestli naše porodnice toto umožňuje…? Pokud budu potřebovat krev, tak jí dostanu tak či onak a pro cipíska taktéž, takže podle mně si za ty penízky, které bych do toho investovala, koupím raději něco do výbavy…Navíc tuto možnost ani nemusíme nikdy potřebovat (myslím jako tu krev), tak proč si to na sebe přivolávat? ![]()
Chtěla jsem se ještě zeptat…kolik se asi tak zvětší poprsí po porodu??? CHtěla bych si koupit kojící podrsenku už před porodem, jelikož bych jí měla mít i do porodnice? Tak to tedy píšou na tom jejich sezamu…
Dneska jsem si volala na předporodní kurz a nikdo mi to nezvedal, tak snad zítra.
Ahojte holky,
konecne jsem vas docetla…
LucyH - ad strana 110 - termin mame jiz 2.4., bydliste Brno, muj rok narozeni 80, jeste neco??
K výbavičce: máme už skoro všechno oblečení, jen ještě nějaké kabátky scházej, kosmetiku hodlám dokoupit tento nebo příští týden - upravujeme ve velkém pokoj, takže až to bude, tak začnu teprv něco shromažďovat
.
A pro kočárek - jsme stále nerozhodní, ale zatím vyhrává X-lander, ještě si ho musíme ošahat, tak snad…jen mě u něj trošku zklamalo, že nejde přehodit rukojeť. Nevíte, zda se dá přehodit alespoň korbička? některé kočárky to tak mají-u X-L jsem to ztím nevyčetla.
Ryntyntyna - prsa by se po porodu mela pouze nalit a uz moc nezvetsovat, kojici podprsenka by se pry podle informaci,ktere jsem nacetla, mela kupovat 1-2 tydny pred porodem( ale jak se to da odhadnout, ze?) a velikost podprdy - mela by se vejit jeste vsunuta ruka
Tak snad jsem Ti trosku pomohla ![]()
Mahul , díky
Takže ty podprdy si radši koupím už březnu, co kdyby náhodou ![]()
Ke kočárku, jaký typ se ti líbí? Jo, přehazovat rukojeť nejde, ale mě to ani nevadí, jelikož buď dokoupím slunečník nebo stínítko…ale spíš asi ten slunečník. A korbička taky nejde dát naopak… Kamarádka má trojkombinaci, která má přehazovací rukojeť a když ji dáš naopak, tak potom ten kočárek má o dost horší jízdní vlastnosi, takže to ani nevyužívala.
Ryntyntyn - zatím jsme obecně u X-L, možná XA, ale to se ještě uvidí… Vybírat budeme asi nějakou neutální barvičku-asi oranž, aby se dala upotřebit i pro další mimi. Zatím si říkám, že mám čas, hlavně abychom měli hotovou už tu ložnici-to mě teď „trápí“ nejvíc.
No nic, jdu uklízet, má mi dojít návštěva, tak ať se nezalekne ![]()
Mahul, pokud se rozhodnete, tak to budeme mít stejný kočárek včetně barvičky
![]()
Já jdu s hafinou na procházku, aby si trošku vybila tu svoji energii a mě to taky jenom prospěje ![]()
Jé, Ryntyntyn, jakou máš rasu? taky bych chtěla pejska, ale zatím ho mám zakázaného…-bydlíme v bytě, takže to prý nepřichází v úvahu - škoda.