Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
200
14.1.08 14:54

ahojky holky :-)

lucy taky moc doufam ze budeme vsechny rodit v terminu, to je nejlepsi. ale hlavne ti nebudelame „curbes v seznamku“ :lol: :lol: :lol: :wink:
mahuli taky se ptam v obchodech po kocarku kde pujde prehodit korbicka dopredu/dozadu. jedna prodavacka mi na to rekla ze tuto funkci mel quinny speedy ale ten se pry uz nebude vyrabet, takze jedine doprodej nebo z bazarku. ale ber to radeji jen jako info, mozna pani nevi o vsech kocarcich … ja se taky jeste po te funkci budu ptat. projistotu :-)

co se tyce pupecnikove krve, je pravda ze to pouziti muze byt hodne omezene … ale ne pausalne vzdy. je to podle toho jak se odber povede. zalezi na kvalite i mnozstvi odebrane krve. mnozstvi se da jeste jakz takz ovlivnit sikovnym personalem ale kvalita nikoliv. meri se tam neco jako „hustota“ tech kmenovyhc bunek a podle jejich mnozstvi se urcuje pouzitelnost. plati pravidlo ze cim vice kmenovych bunek, tim pro vetsi osobu lze pouzit (osobu s vice kilo). takze pokud odebrana krev neobsahuje dostatek kmenovych bunek tak se da opravdu treba pouzit jen pro dite ktere bude vazit dejme tomu 30 kilo (cili zhruba do 10 let ). ale tahle podminka plati momentalne. pro dnesni pouziti protoze dneska se jeste neumi mnozit kmenove bunky. ale pry se na tom pracuje a je velka pravdepodobnost ze to uz brzy pujde namnozit. takze i takovy odber ktery tedka lze zagarantovat jen pro male dite (pokud je v odberu malo kmenovych bunek), tak treba za pet-deset let to pujde pouzit i pro dospeleho cloveka protoze se to namnozi.
dalsi zajimava vec kterou jsem zjistila je ze vedci kdesi v americe zjistili ze i menstruacni krev obsahuje kmenove bunky a pracuji na tom aby je dokazali z ni izolovat. casem to snad taky pujde. akurat tady si presne nejsem jista nakolik je to kompatabilni v pripade potreby pro deti (jestli deti prijmou takto vytvoreny organ nebo krev). samozrejme nejlepsi jsou vlastni kmenove bunky, cim dal to jde do rodiny tak je to procento o hodne nizsi. a najit spravneho darce mezi cizimi lidmi je pak uplny zazrak a velke stesti … a i tak nikdy neni zaruka ze takovou tkan po transplantaci obdarovany organismus neodmitne …
ale buh vi jak, treba je to fakt jen reklamni trik. jenze o tom se prave clovek presvedci az nedejboze nastane ta potreba ...... ale na to radeji ani nemyslet!!!! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.1.08 15:29

Mahul tak to bych ti to pěkně protáhla. Takhle bys měla jít jako první, tak to budeš nejsledovanější mamča diskuse! :lol:

Tak uvidíme, jak nám to všem nakonec dopadne, ale už se na to těšim.
Občas takhle sleduju aktuální měsíc a je hrozně fajn, jak to všechny holčiny prožívají a rodí se tam hromadně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
14.1.08 15:32

Kojící podprsenka by se prý neměla kupovat před 34tt, a pak by se do košíčku měla vejít ruka (asi položená na prso - myslím 8O ). To jsem četla na netu. Chci si zatím koupit 1 nebo 2, nejsou nejlevnější. A až když bych potřebovala, tak koupím víc :lol:

Jeno - díky za info o pup. krvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
14.1.08 15:37

TAk jsem se snažila zjistit tu značku monitoru dechu. Paní mi říkala, že je tam napsáno Jablonex, víc neví. Když jsem to dala vyhledat, vypadává mi neustál monitor dechu Nanny. Tak je to možná ono, ještě mi říkala, že se mám mrknout v určité prodejně, tak tam výhledově mrknu, ale tady Nanny stojí 2376Kč a je tam akce kosmetika Seba med zdarma. Tak to je docela rozdíl než 4000Kč. Tak doufám, že to tak fakt je a lze to dobře objednat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
14.1.08 15:47

Holky, jaký kalhotky do porodnice si budete kupovat? Koupila jsem si ty na jedno použití (je jich 5ks), ale nejsou síťované, tak aby mě je v porodnici třeba nezatrhli. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.1.08 15:49

Mahul , mám dvouapůl měsíční štěňátko kříženečka kokršpaňěla s jezevčíkem. Zajímavá kombinace, ale docela se holka povedla :wink: Je to teda ďábel…kdybych nebydlela v baráčku, tak bych si taky nepořizovala psíka, tedy spíš, mi byl pořízen manželem…za 1, se do ní coby ještě 4-týdenní zamiloval on 2, mi to prý rychleji uteče do porodu :lol:

Zebruš , do 34? Tak to je ještě v pohodě :wink:

Lucy , nevím proč, ale já jsem sledovala listopadky jak potupně rodí a tak…a bylo to zajímavý, ale chtěla bych být mezi prvníma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.1.08 15:50

Ahoj holky,

to jste se tedy rozkecaly.Já sice nemusím nic moc kupovat,mám vše po Jiřulkovi v krabicích,ale zatím to nemůžu připravit,protože budem teprv dělat tu přestavbu bytu atd´.Taky bych to už ráda měla připravené.S penězma jsme na tom špatně a lepší to bohužel nebude.Manžel vydělá celkem dost,ale máme dost vysoký úvěr na byt a další půjčky.Teď si budem muset zas půjčit…no nic,hlavně že jsme zdraví! :D
Lucy tak jsi mě uklidnila s tím monitorem,jak jsem četla,že si ho všechny holky chtějí pořídit,tak jsem nevěděla…
Kojící podprdy jsem měla jen dvě a stačilo to,koupila jsem obyč bavlněné do tří stovek a byly v pohodě.Asi si koupím ještě jednu.
Jo taky je dobrá věc termoska,když jsem byla v porodnici,tak nás pořád nalejvali čajem s citronem,tak jsem si pak tu termosku pořídila domu a bylo příjemné,když jsem třeba v noci kojila,že jsem se mohla napít teplého čaje.Teď jsem jí taky začla používat.
Ryntyntyn a Mahu jsem ráda,že budete mít X-L,my ho měli koupený dřív a byl u tchýně doma :wink:
O pupečníkové krvi neuvažuju
Wenee trojskýho koně jsme taky měli a pěkně trvalo,než jsme se ho zbavili! :)
Zebruš kalhotky jsem měla jednorázové ze zdrav.potřeb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.1.08 15:51

Mončo ten Nanny stojí něco málo přes 2tisíce a dá se k němu za 600,– doobjednat druhá podložka, pokud někdo má 2postýlky. Hodně ho před Vánoci zlevnili. Když jsem koukala v létě tak nešel pod 3tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.1.08 15:55

Jo a taky mi dr.na utz řekla,že mimi je zatím prdýlkou dolu,ale že má ještě dost času se otočit.Tak snad se otočí a už tak zůstane..Nemáte s tím někdo zkušenosti?Prý když se neotočí,tak se pak asi od 36.týdne plánuje císař,nebo to jde i normálně,obzvlášť když budu rodit podruhé.. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
14.1.08 15:58

Hani, díky moc, trochu uvažuji o tom, že zajedu do města do toho doporučeného obchodu a jestli je to skutečně ono, tak to koupím hned dokud to mají zlevněné, nebo myslíš, že je to už stálejší cena a vydrží do března, dubna????
Zebruš, nám do kalhotek v porodnici vůbec nemluvili. Měla jsem ty síťované, ale spousta holek vzala normální „spoďáry“. jen to tam nesměly prát a sušit a skladovat od krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.1.08 16:17

Já nevim, myslim si, že už je to stálá cena ale prodavačka u nás ve městě mi říkala, že po Novém roce půjde průběžně všechno nahoru. Kočárky, oblečení prostě komplet kojenecké zboží … !!
Já jí budu objednávat asi v únoru a jestli jí do té doby zdraží tak mě klepne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.1.08 16:29

Lucy taky sleduju vždy aktuální měsíc. V únoru začli včera už rodit. Možná mají první miminko. Pak ještě březen a j d e m n a t o m y!! Já se táááák těšim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.1.08 16:31

Zebruš, kaďata si chci taky pořídit jednorázový a myslím si, že v porodnci je jedno, jestli jsou či nejsou síťovaný… A bude pět kusů stačit? Blbá otázka, co? :oops:

Jo, a holky, musíte mít u vás do porodky plínky-jednorázovky a vlhčené ubrousky?? U nás ano…

Wenee, troják je pěkně na prd, hlavně když ti začne nahlodávat soubory a nejhorší je, že ti přeskakuje ze souboru na soubor :evil: Tomu kdo ho stvořil, bych prty usekala!

Adel, přesně jak píšeš se to plánuje, ale mimi se může otočit i týden před porodem nebo i během porodu, takže než se přistoupí na samotný porod, tak se poloha ještě kontroluje UTZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
14.1.08 17:02

Ja myslim, ze si ditka budou na svet prichazet bez ohedu na nas seznam, takze bych pocitala s tim, ze v tom bude borcus, ale aspon bud bude o zabavu postarano pro ty, co budou mezi poslednima, tak aby se nenudily :wink: :D

Dnes jsem v drogerce videla taky jednorazovy kalhotky, ale nebyly sitovany, tak jsme je zatim nebrala. Ale koupila jsem si caj pro tehotny a zasyp pro mimco, jo a taky malinkaty ponozecky :D

To je drsne, ze uz rodi unor, to s takovou zacne za chvili rodit brezen a pak uz jsme vazne na rade my 8O A ja nejsem ready!

Jo, k te poloze mimca: Nasi kamaradi rodily ted v lednu, kamaradka mela uz posledni mozny termin a den pred terminem se dite otocilo hlavicou nahoru, tak se doktori zacali bat a vzali to cisarem. Do posledni chvile neni nic jiste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
14.1.08 19:24

Zebruska, drziim palce na kontrolu. A nech tych 5 tyzdbnov v praci rychlo ujde.

My mame tiez xlander XA pouzity, vyzera ako novy ale polovicna cena, tak sa vytesujem. Ale v panelaku mame schodov ajajaaaaaj.

Januska, gratulujem ku kontrole, dufam, ze bude cipok vporiadku

Holcinky, aj ja dakujem za info o podprsenkach, prave som rozmyslala, ze si kupim, ale teda pocjkam do toho 34 tt

Aj ja som zvedava, ako sa bude tu u nas rodit, dufam, ze nik nebude moc predcasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí