Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7374
15.1.08 10:26

Ahojte!

Tak unor ma prvni mimco!!!!

Netrapme se kilama, s tim se v tehotenstvi tak nejak asi musi pocitat!!! :D Spis jdee asi o to neprejidat se a jist vyvazene, i kdyz ty Vanoce davali zabrat :wink:

Mate muj obdiv holky, co jste na mimise cekaly tak dlouho a tolik toho podstoupily! Nejen fyzicky, ale asi to da zabrat i dost psychicky…

Zebrus, ja myslim, ze by jsi doma klidne zustat mohla. POkud mas rozumneho doktora, tak te urcite necha doma, zvlast kdyz je ted doba, kdy je skoro zazrak donosit a porodit zdrave dite.

Chtela jsme se zeptat zkusenejsich mamin, kdy jste si zarizovaly pediatra pro dite? Popr. musi se tam pred porodem zajit osobne nebo staci telefonicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
15.1.08 10:51

Evelino, já jsem to poprvé nechala až po porodu, ale je lepší tam jít před porodem a domluvit se s dr jestli tě přijme. Já jsem až když mě propouštěli z porodnice poprvé slyšela dr mluvit o tom, že každá už máte jistě domluveného pediatra že?? a všechny přikyvovaly, tak jsem byla zticha, ale nebyl to problém. naše dr je velice hodná a milá druhé mimi dám také k ní, teda pokud se neodstěhujeme a to teda nehrozí.
Raději tam zajdi osobně abys věděla, při nejhorším ti řekne, že má plno, ale to si nemyslím, protože olifruje ty 18letý a má zase volnu kapacitu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
15.1.08 10:52

Evelín - já teda zkušená mamina nejsem - zatím :lol: , ale našla jsem si pediatra blízko nás a psala mu email co a jak a on odepsal, že stačí, abych mu zavolala, až se malej narodí. Ale nevím, jestli to tak funguje všude.
Myslím, že je lepší si nějakého vyhlídnout dopředu a zjistit, jestli bere nové pacienty a tvou pojišťovnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
15.1.08 10:59

dekuju holky, asi bych to chtela mit zarizene pred porodem, akorat ted jak se rodi tolik deti, tak doufam, ze me nekde vezmou. I kdyz se mi nechce jit nikam moc naslepo, tak asi budu muset, pac u nas v centru asi nikdo znameho doktora nema. Nejvic me s tim uhani mamka, at si to uz zarizuju a hlavne at ho mam co nejbliz, pak nekam cestovat s nemocnym ditetem neni asi nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
15.1.08 11:04

Zebruš, zařizovala jsem to až těstě před porodem. Podle mého zázoru stačí zavolat, protože když ti řekne, že tě berou, tak pak stačí volat v den propuštění z porodnice, měl by se asi k vám přijít podívat, ale nedělá to každý doktor, někomu stačí, když dítě dovezeš do ordinace.
Moje doktorka to také neví, že čekáme druhé dítko. Snad bude Tomášek zdraví a nebudu ji potřebovat. Takže pak tam zavolám až v den propuštění z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
15.1.08 11:38

Evelin, mám pocit, že není nad dobrého pediatra. Poptej se ještě maminek u vás, protože ne zcela s každým si člověk sedne a ne každý doktor je i po odborné stránce super!!!! Asi bych tu vzdálenost nebrala jako první parametr, ale je jasné, že neznám tvoje podmínky cestování. Nech si asi trochu něco vyprávět od maminek, které chodí s dětmi k doktorům v tvém okolí, protože některá maminka má např. ráda, když dítko dostává spoustu léků, antibiotik atd..... má pocit zájmu doktora, takže ti ho vychválí, jiná maminka to bere čím přírodnější léčba, tím lépe…, raději to chvilku zkoušet alterntivně, k chemii přistoupit až později po případném neúspěchu.
S Tomem jsem šla na slepo a nedopadlo to nejlépe. Paní doktorka mě vždycky v poradně vynervovala, za něco mě sjela, a já jsem pak večer ani neměla mléko, protože jsem z ní byla na nervy, poslala mě na neurologii a ani mi nevysvětlila proč, natož aby mě uklidnila, po 3 měsících kojení se rozhodla, že mě to bude učit, jednou mu střelila antibiotika pravděpodobně zcela zbytečně, sekla se v diagnóze, podruhé mu je málem dala ve dveřích ordinace, tak jsem trvala na CRP a jak byla překvapená, že je negativní. Nakonec jsem odešla po té, co mě ráno vynadala, proč už tam chodím hned ráno, když měl malý teplotu v noci a ráno, že na něm stejně nic nepozná, protože se nemoc ještě nerozvinula, bylo toho kupa, nakonec mu asi za 3 hodiny po návštěvě u ní prasklo ucho a vytekl hnis, což ona netušila, protože mě poslala domů, ať si koupím paralen a čekám, co z toho bude. (Ale teplota přes 39 ,to jsem neriskla bez návštěvy doktora, ale jako bych nikam nechodila…)
No, to si jenom vylévám srdíčko, to nic, po tomto incidentu jsem šla k jiné doktorce. Tu zatím moc neznám, sympatická je, ještě uvidíme po odborné stránce, ale dala jsem na reference jiných maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
15.1.08 11:38

Moni - ten náš doktor je z Krumlova a prý jezdí do domu k těm, co jsou z okolních vesnic (a ne přímo z Krumlova) :lol: , my jsme ve vesnici asi 5km od něj. Tak k nám snad přijede - alspoň na začátku. A může se mu prý volat na mobil, kdyby mělo dítě horečku, nebo tak něco (do 21h.). To je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
15.1.08 12:05

U nás v Jablonným je jen jeden doktor-pediatr, ale k němu bych nerada maličkého přihlašovala (stačí, když k němu chodí celá naše rodina a vím, že to není jeden z nejlepších doktorů). Je to totiž typ doktora „paralen stačí“…mě to neva, jelikož už jsem dospělák :lol: a navíc z oboru, takže ke mně si to tak nedovolí… Do vedlejší vesnice dojíždí doktorka z Liberce, která pracuje v nemocnici na genetice, sice tam není každý den v týdnu (asi jen dva-krát), ale kdyby něco, tak se jí může zavolat nebo dojet do Liberce k ní do ordinace (což je sice 25 klásků)…naštěstí máme autíčko (i dvě), takže snad dojíždění na KO by nemuselo být tak strašné :wink: Kamarádka k ní chodila a pak ní přihlásila i synka a je moc spokojená, tak uvidíme! Určitě tam chci zajít už tak únoru 8)

Evelín , tak únorňátak už roděj? Já jsem zase v jedné diskusi četla, že i březňátka mají mimčo, ale narozený dřív… mno, za chvililinku už bude rodit duben :lol:

Jinak přesně jak píšete… z pomluv práci si hlavu nedělám. Na Adámka jsme se cítili s manželem oba ( i když je pravda, že on víc, taky je mu „už“ 28 :D ), finančně zabezpečený nebudeme pořádně ani v důchodu, s tou naší hypotékou, tak na co čekat?? Cestovat a sportovat můžeme i s cipískem…
Je teda fakt, že jsem vůůůůbec nečekala, že se nám to povede na poprvý :wink: Myslela jsem, že nám to jako většině bude chvilku trvat a Adámek se narodí do baráčku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
15.1.08 12:17

Ryntyntyn - my jsme chtěli mimčo už od minulé zimy, ale bydleli jsme u našich a nějak se to nedařilo, ale jen co jsme se v létě přestěhovali do našeho, tak se to povedlo. Asi to bylo stresem :lol: . Dům je sice ve špatném stavu, ale to zvládnem :lol:
Vy jste taky koupili dům? Nebo stavíte? My máme hypotéku na 30 let, to je dost depresivní, to mě bude přes 50 až to splatíme :? . Teda pokud se do té doby nestane zázrak a nesplatíme to dřív :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
15.1.08 12:24

Zebruš, my právě stavíme…a taky to máme na třicet let :roll: Fakt to bude záhul a nedejbože, když nebude práce nebo tak něco …mno, radši snad ani nemyslet!
Taky jsem si původně myslela, že nám bude snaženíčko trvat tak půl roku :lol: Nevadí, zvládnout se to dá, jen u našich o to budou trošku bojovnější než kdyby jsme byli ve svém, i třebaže polorostavěném baráku…ale dle propočtů by jsme příští Vánoce měli slavit už konečně ve svém!
Původně jsem taky chtěli koupit nějaký domek-též v podobném stavu jako máte vy- a předělat si ho podle svého,ale pak se nabídla švára, že by nám ho za levno narvhl…pak byli oplétačky na úřadě (Takže vyřízení stavebního povolení nám trvalo někdy..hm..třičtvrtě roku!!! no hrůůůza)…

JO, jak jsme se včera nebo kdy bavili o kočíkách, tak tady odkaz na jedenm, který se dá též kombinovat a má natáčecí sprotovní sedačku:
 http://www.gobaby.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
15.1.08 12:55

Ahoj :D

Tak konečne sedím a oddychujem,tak to využívam na pokec s Vami :D .
Ešte ma čaká dať dole vianočnú výzdobu 8O ,pretože tento rok na to nejak stále nemám čas,inokedy je už na Tri Krále dole,no čo už.

Monika27 -to ja som písala,že nanny stojí 4000Sk,ale asi si prehliadla,že na Slovensku,u Vás je všetko lacnejšie.Takže u Vás to vychádza tak približne do 3000 českých.

Zebra -tie nohavičky do pôrodnice si zober aké Ti budú pohodlné,pretože ide o Tvoje pohodlie.
Tie sieťkované sú vraj vhodné kvôli tomu,že sú jemné,netlačia a sú vhodné aj po cisaráku.
A gratulujem k novému prírastku do rodiny :srdce: ,Vy tam máte detí.
V našej rodine bude naš Drobček prvý.

Adel32- tiež som počula,že Drobec sa môže otočiť ešte tesne pred pôrodom.Tak sa zbytočne dopredu nestresuj.

Ryntyntynka- u nás si musiíš zobrať do pôrodnice úplne všetko :( ,nie len plienky a vlhčené obrúsky.
Treba zobrať aj základne lieky pre mimi,kozmetiku,oblečenie,zavinovačku…

Adika- dík za info o monitore,ale ja radšej kúpim nový,tým použitým už až tak neverím,pretože kto vie kto ho používal a čo s ním robil,tak radšej nový.
A tie kilá idú veru hore,ja mám už 9kg :oops: a tuším sa ešte nechystajú zastaviť.

A ešte som sa zabudla pochváliť.Konečne sme kúpili auto :dance: a budeme samostatní a nie stále závisli od rodičov.
Ešte aby sa nám na jar vydarilo bývanie a som spokojná.

Majte sa krásne, :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
15.1.08 13:02

Dobre popoledne,
právě zažívám a opravdu to vypadá, že všechna krvička je právě v zažívacím traktu…pokud si nedám kafčo, tak mě na nohách udrží máloco.
Otázka kilogramů - já asi ze všech nejvíc-již 11!! 1.trimestr naprosto v pohodě, kdybych nevěděla,že jsem těhu, skoro bych to ani nepoznala :o
A dosud se cítím pořád v pohodě, i dlouhé přejezdy za volantem zvládám, takže nabírám snadno… naštěstí váha jde postupně, výkyvy byly jen přes vánoce a ty jsou už skoro srovnané.

Otázka věku a těhotenství-já jsem si připadala moc mladá na 1.porod již v 28 a trošku to tak v dušičce pořád cítím. ještě jsem chtěla rok nebo dva vyčkat. Ale na druhou stranu není radno to odkládat moc dlouho, že?

Přeji příjemné zažívání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
15.1.08 13:25

Ahoj

Ešte som sa chcela spýtať na aký pôrod sa chystáte?
Klasika,alebo niečo iné?
Ja rozmýšlam nad pôrodom do vody,ale neviem…

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
15.1.08 13:28

Jinak jak jsem psala, že manžova sestra je těhu, tak to ruším, byl to prý planý poplach a těhu není :?

Ryntyntyn - Taky bysme chtěli jednou stavět, tak možná někdy příště… :? . Moc by mě bavilo si dům a vše kolem navrhnout podle sebe :lol:

Wenee - gratuluju k autu :dance:
K porodu - asi se rozhodnu až na místě - na co se budu cítit. Ale vana mě taky láká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
15.1.08 14:01

Ahoj holky,

tak jsem zas měla nervák z Jiřulky,protože neusnul po obědě,no hormony asi od rána pracujou :cry: To zas bude v noci špatně spát…no jsem vyřízená.Přitom se nic neděje,ale nemůžu si pomoct.

Já stihla Jiřulku do 30,druhé mimi ve dvaatřiceti.Taky bych třeba chtěla dřív,ale řešili jsme bydlení..
Zebruš ten úvěr máme ‚jen‘na 15 let,ale budem to muset protáhnout,protože jsou splátky moc vysoké..tak snad to schválí..no koukám,že všude je něco.
Já si tedy do porodnice beru plenky,ale jen když by mimi mělo víc,než je příděl..Oblečky tam mají jak v kojeňáčku,tak jsem se těšila,až půjdem domu a pěkně si ho načančám :wink:
Holky nestrašte,že už rodí i březen,já nemám nic připravené!
Wenee taky si snad už koupíme auto,když to vyjde.Na druhou stranu to budou další výdaje.. 8O
KOlik jsem přibrala nevím přesně,ta digi váha si dělá co chce,ale asi 7 kilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí