Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
967
17.1.08 10:38

K těm váhám miminek. TAk to jsou fakt pěkná miminka. Vzpomínám si, že Tomášek měl ve 32. tt 1000g, zdálo se mi to málo, protože podle knížky měl mít 1200g, což je o dost procent víc a já už jsem měla 10kg nahoře, tak jsem z toho byla docela špatná. A nakonc měl při porodu ve 42.tt 3950g. To jsem tedy zvědavá, jak bude veliký tento chlapák, protože doktorka říká, že je velký.
Nebesa. Docela se mi líbila, ale pak jsem slyšela, že je děti stejně dlouho nesnesou, protože přes ně nevidí, takže ani teď je kupovat nebudu. Jsem vůbec tady na ty věci hrozná, neměla jsem ani peřinky do kočárku, dala jsem si tam pěknou osušku, stejně byla zima, takže nic nebylo vidět.
Rozlišovala jsem věci, které se kupují kvůli miminkům a kvůli maminkám. TAkže jsem na sobě trochu šetřila (teď už to tak nepřeháním)- Tom měl dost staršího oblečení, starší kočárek, nic moc jsem nezdobila, ale kupovala jsem prodyšné plínky- tenkrát byl větší cenový rozdíl mezi igelitovými a prodyšnými než je teď, přírodní kosmetiku, zdravotní botičky,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
17.1.08 11:36

Holky, vy už snad skoro všechny máte jména, to je skvělé. Manža se se mnou o tom pořád ještě nebaví, o pohlaví není pochyb, tak proč to protahovat. Dneska jsem poprosila kámosku o numerologii na jména Michal a Daniel, to jsou moji favorité. A jestli to vyjde tak nějak stejně a manža se nebude moct rozhodnout, tak asi dám na datum narození. Narodí-li se sudého dne v měsíci, bude to Michal, lichého Daniel. Ale ještě ta numerologie, jem šašek, já vím, ale moc si o tom nemám s kým popovídat, ještě snad s mamkou, ta byla unesená Danečkem, ale na tchánovce také nedám, takže to chci nechat fakt na manželovi, ale ten se nevyjadřuje, prý se dítě dá pojmenovat až pár dnů po narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
17.1.08 11:50

Ahoj holky

Dnes mám taký oddychový deň,budem si vegetiť,som nejaká uťahaná a ešte aj ten hrozný spánok.

Haňule- ja tiež nebesa nebudem kupovať,najskôr som chcela,pre efekt,ale nakoniec som zistila,že je to úplne zbytočné,bude to iba zavadzať a :,-(ať tam prach.

Monika27- ani my ešte nemáme meno.Ja by som chcela Elizabeth-ak bude dievčatko,no Drahému sa to veľmi nepáči,ale ani nemá iný nápad.A chlapec?Neviem.Asi by sme mali začať naozaj rozmýšlať,lebo to do pôrodu nestihneme.

Zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.1.08 11:51

Dobre rano :D

Tak jsme od vcerejska taky na rizikaci - kvuli tvrdnuti a unave. A dostala jsem magnezko. Alspon ted budu moct vic spat a odpocivat. A taky si nachystat vsechno pro malyho. Jinak je pry vse ok. Na pristi KO mam prijit na lacno a budou pry delat nejaky testy, UTZ a merit malyho, uz se tesim. Jinak mam oficialne 8kg nahore.
Budu ted muset psat bez hacku a carek, protoze doma neumim zapnout ceskou klavesnici.
A taky ted budu moct objednat ten kocarek, atd. Bude to jednodussi, kdyz jsem doma a muzu prevzit baliky. Stresovala jsem, kam si to nechame poslat, kdyz jsme byli oba cely dny v praci.
Jak jsem vcera sla od doktorky, tak jsem neodolala a koupila jeste par veci pro malyho - pyzamko, ponozky s medvidkem pu a puncochace s medvidkama. Nejak se mi ted zalibila hneda barva a medvidci. Taky jsem koupila vzorky kosmetiky Lavera. Uz mam doma i vzorky Weledy, tak se tesim az je vyzkousim.
Byla jsem i v tehu obchode a ptala se na kojici podprsenky a taky mi rikali, ze mam prijit pozdeji, ze prsa jeste vyrostou. A taky, ze se ted v tehu zveda hrudni kos a pak po porodu by me kojici podprsenka mohla byt velka pres hrud. Tak jsem se divala na tehu podprsenky, ale prijdou me dost drahy na to, ze uz bych je po porodu asi neuzila.

Evelin - my jsme hledali domek nekde blizko Brna, ale cim bliz k Brnu, tim jsou drazsi, takze jsme skoncili 40km od Brna

Hanule - gratuluju ke kocarku. Urcite bude super !!! Ja nebesa mam, ale nutny to asi neni. Mela jsem je v :,-(e s povlecenim.

Ryntyntyn - ja taky nebudu mit autosedacku, ktera sedi na kocar. Ta, co tam sedi je Britax a stoji asi 3500, a to se mi zda dost, tak jsme koupili Chicco za 1800, je podle me taky dobra, teda doufam.
S tim sexovanim - my se oba bojime, tak to radeji vydrzime. A schodli jsme se, ze nam to prijde divny, kdyz uz je tu s nama Benik (i kdyz je v brisku), uz tu nejsme sami…Ale doktorka mi rikala, ze pokud nejsou problemy, tak je sexovani v pohode.

Adiko - gratuluju ke kontrole :)

Taky se musim objednat na ocni. Protoze mam bryle a mela bych si nechat vysetrit ocni pozadi (pry kvuli tlaceni u porodu. Kdyz ma nekdo vic dioptrii, tak muze byt riziko velkeho tlaku v ocich a nemel by mit normalni porod). Ja moc dioprii nemam, ale radeji tam zajdu, at mam klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.1.08 12:09

Moni - na teto strance si muzes vypocitat cislo ze jmena http://www.tetakaterina.cz/…nebo-nazev-/
Poslala mi to kamoska, taky verim, ze jmeno, ktere vybereme ovlivni malemu zivot. Bendovi vychazi c. 5 z obou jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
17.1.08 12:10

Zebro, to je dobře, že tě nechala doma, raději nic neriskovat. Tvrdnuří bříška je pěkně nepříjemný, ale prý když je to tak 10× za týden (a nijak silný), tak to je prý normál. Takže já se do toho v pohodě vejdu. Mám spíš problém s kyčlema a se sponou a do toho ještě se mi rozestupují břišní svaly či co, prostě samá perla. Ale nic co by vadilo miminku, takže já to nějak vydržím a po porodu se to dá do kupy, doufám teda, že stejně jako po tom prvním, akorát nevím co s těma svalama, ale dr říkal, že mám docela pevné břišní svaly, takže byse to mohlo vrátit cvičením. (z operace mám hrůzu, tak snad se jí vyhnu :roll: )
Ale závidím ti ten klídek co teď na všechno máš, já s tím rarachem nikam moc nemůžu, páč jsem ráda, že sama někam doklopýtám a ještě táhnout Radima, kterýho to nebaví, no děs běs. A do školky ho taky zatím nechtěj vzít, mají plno.
Nějak to taky zvládnem :D
 Katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
17.1.08 12:18

Ahoj
Zebruš dík,že si ma upozornila na tú očnú lekárku.Tiež nosím šošovky,som slepá do dialky.Tak tam zabehnem na kontrolu. Človeka ani nenapadne,kde všade by mal pred pôrodom zájsť.

A Ty zase pekne oddychuj a vychutnaj si ten klud.
Potom si ho už asi moc neužijeme,že? :lol:

:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
17.1.08 12:18

Ahojda!

Moni , u nás chtěl taky manža vybírat jméno až v únoru nebo dokonce v březnu?? Mno, teď si přesně nevzpomenu, ale „hustila“ jsem do něj co a jak… on že pořád neví, tak jsem si nakonen začala já sama říkat maličkému Adámek a jemu se to taky zalíbilo, takže je jasno, ale ofišo to mám slíbený-jako to jméno-od Vánoc…
Myslím si, že pokud věříš v numerologii, tak určitě nejsem blázen, my jsme doma taky věřící, i když ne tak tvrdě a jenom v Boha…spíš v něco astrální a tak (jo, hodně tomu rozumí a naštudovaný manžílek, já jen co pochitím či co my vysvětluje…) A Michal a Daniel jsou pěkná jména :wink:

Wenee , pěkně si užij odychového dne…ten já budu mít asi až o víkendu, dneska vůbec ne-e a zítra též :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
17.1.08 12:25

Zebruš, to je dobře, že budeš doma a pěkně v klídku…což v práci a při tvém každodenním dojíždění do Brna a zpět moc nešlo… :wink:
Já už jsem na očním byla, i když trošku z jiného soudku, ale určo jsem se ptala co já a porod…mám totiž vrozenou vadu očního svalstva, následkem toho byla šilhavost a spousta operací (celkem 5…) a to mě po porodu a po kojení pravděporobně ještě jedna čeká :roll: Naštěstí nemusím rodit císařem (tedy z této indikace), takže jsem ráda…
Jdu se juknout na ty stránky…

Dneska jsem musela předčasně navštívit svoji gyndařku, jelikož jsem včera či už předevčírem onemocněla kvasinkama :? Tak mi dala tabletky na vkládání, hurá, to zas bude :? Hlavně že to pomůže, jelikož je to úmorný…při tý příležitosti mi dala žádanku na OGTT a v úterý jdu na ten cukr, takže poradu a cukr sfouknu v jeden den :D A možná už bude kočárek! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.1.08 12:29

Holky děkuju za info ohledně nebes.
Já dnes objednala ten fusak 3v1 od Emitex a deku do kočárku jo a protože má Matýsek 24.2. svátek :lol: tak jsem mu objednala takovou hrací hračku co se přidělá na autosedačku. Je úžasná ale ty prachy 470,– :oops: :cry:
Proč je to všechno na ty dětičky tak drahé??
Taky jsem dnes koukala na kosmetiku v drogerii ale nemají výběr a já se v tom vůbec nevyznám. Holky ty zkušební balíčky kosmetiky se dají koupit v lékárně. A jak poznám, že je ta kosmetika dobrá a není zbytečně předražená?
Myslela jsem, že už toho tolik nepotřebujeme ale spoustu věcí ještě nemám a s tou mojí nerozhodností …
Ještě jsem se chtěla zeptat jaký si budete brát plenky do porodky. Já dnes koukala na Haggies 2-5kg. Tak asi ty. Jinak mám doma 2balíky Pampers 3-6kg. Byly v akci tak jsem je koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
17.1.08 12:38

Ahoj zenske :D

Tak vstavani je u me cim dal horsi, navic mam ted doma psa, pac nasi jsou nemocni, tak musim po ranu ven,a le nevykopu se driv jak o pul devate, jsme zvedava, jak to budu delat s prckem 8O

Zebrus, to je fajn, ze uz muzes byt doma tesit se a uzivat si klidu, pak uz bude jen veselo :D

Nebesa, porizovat urcite nebudu, nejak na to s manzelem nejsme a prckovi je to asi jedno…

Ryntyntyn, tak at te to brzy prejde a nemas dalsi problemy. Jo a na cukr jdu taky v utery, nejvic se desim toho vstavani 8O

Katy, ty teda bojujes s tim telem, jesteze s mimisem je vse ok…

Moni, preju dobry vyber jmena. Obe jsou hezka. Ja na astrologii ci veci s timto spojene vubec nejsem, my vybirali podle toho, co se nam libilo.
A je pravda, ze spousta veci, ketry prckovi koupis, tak hlavne proto, ze se v tom libi dospelym, i kdyz ne vzdy je to treba prakticke pro prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
17.1.08 12:41

Hanule, Huggiess jsou váborné plenky, s klidem si je do porodnice vem.
Je to fakt otrava jak je všechno pro mimi drahý :roll: , ale nekupte to, když je to tak kráááásný. (teda já se zaměřuji na to, co opravdu upotřebíme. A když něco ušetřím, tak koupím i nějakou tu drahotu - hračku. Třeba hrací deku jsem si ušila a tak bude mít mrňousek do postýlky nového mazlíka a hrací zvířátko.
Jaký máte názor na to, kouit miminku mazlíka a hrací zvířátko?? U prvního syna se mi to velice vyplatilo. Koupila jsem hracího slonečka s jemnou melodií (dalo mi práci vybrat aby to netrhalo uši :cry: , a puštěla jsem mu to až když byl v bříšku a když v noci plakal a já už nevěděla co s ním, tak jsem mu ho pustila a on se opravdu zaposlouchal a byl potichu. No a mazlíka má shodou okolností taky slonečka (hlava s hadýrkem) a na tom je závislej až hrůza. Ale když nechce jít spát odpoledne, tak mu řeknu, že už tam na něj ňuňu (tak mu říká) čeká a už peláší a usne ihned.
Jen doufáme, že ho to do 15let pustí. :D
 Katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
17.1.08 12:41

Hanule, my objednali fusak emitex vcera, tak jsem zvedava, jaky bude…
A s tou kosmetikou si taky moc nevim rady. Ztaim mam jen detsky zasyp a radsi toho mc nebudu kupovat, pac ja mam dost citlivou pokozku a skoro nic nesnesu, tak kdivi, jak na tom bude miminko…

O plinka do porodky jsem uvazovala i o tesco, nekde jsme cetla, ze jsou stejne kvalitni jako pampers, mozna i lepsi… ale taky s itm nemam zadnou zkusenost…ty huggies jsou dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.1.08 13:19

Katy děkuju.
Evelínko jakou jste vybrali barvu fusaku.Já jsem vybrala celý béžový.Jiný by se mi nehodil.
Hrací hračky a mazlíky do postýlky určitě kupovat budeme. Vždycky se mi to líbilo a okukovala jsem to v obchodech a mooooc se těšila až to mrňouskovi budu moc koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.1.08 14:11

Katy - To ti rekl doktor, ze mas problemy se sponou a rozestupuji se ti svaly? Jak bych to poznala? Ja ani nevim, ze mam nejakou sponu 8O :oops:
Snad se ti to po porodu spravi :)
To je super napad, poustet mimi nejakou hudbu uz ted, treba ho to pak pozdeji uklidni. Zkusim to :lol:

Wenee - Ja nosim kontaktni cocky, takze to doktorka ani nevedela. Ale nekde jsem cetla, ze je to nebezpecny, tak jsem se ji radeji zeptala. Ale moc se me na ocni nechce, ale budu muset :roll:

Ryntyntyn - 5 operaci bych asi neprezila 8O , mam z operaci hruzu. V nemocnici jsem byla jen jednou - na nosni mandli a stacilo me to :? Snad uz to budes mit dobry a nebudes tam muset i po porodu. A at se ti brzo spravi ty kvasinky, jsou neprijemny, taky jsem s tim jednu dobu mela problemy a silela jsem :roll:

Hanule - ja mam vzorky Weledy z DM drogerie a Lavery z prodejny zdrave vyzivy. Daji se objednat i na netu. Jsou docela drahy, ale chci si je vyzkouset. Libi se mi, ze jsou prirodni. Taky je pry dobry Hipp. Ale ze zacatku budu asi pouzivat jen vodu a nejaky 100% olej (asi mandlovy z lekarny). A pry v nekterych porodnicich davaji krabici s letakama a vzorkama, tak treba taky neco dostanem.
My mame taky bezovy fusak, me se libil nejvic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital