Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15883
21.1.08 14:02

Díky, holky, už aby to bylo fuč…taky doufám, že maličkýmu ty teploty snad nijak neublíží! Jenom vždycky víc kopal, jak jsem měla okolo 38 a víc :wink:

Zebruš : S čočkama ti neporadím, ale na vyšetření očního pozadí určitě můžeš jít namalovaná…a ty čočky se popřípadě dají rychle sundat, že? Nemám s nima zkušenost, na svoji vadu je nemohu používat…
Já jen doufám, že se moje dr. nesekla a klasickým porodem se mě ty oči ještě nezhorší, to bych z ní neměla vůůůbec žádnou radost.

Evelín: Tak to jste pořídili na velkým nákupu dobře, že? :wink: Já jsem chtěla začít tento týden prát a nevím nevím…ještě tam mám kupu prádla od víkendu, naštěstí včera mamka měla volno a tak všechno ohledně domácnosti obstarala ona, jelikož já jsem kantáre…

Lucy : Já jsem dostala na začátku těhu od kamarádky knížku Cvičení v těhotenství a tam jsou jednotlivé cviky podle trimestrů…nejvíc důležitých cviků je právě v tom druhým trimestru a jsou tam i na kyčle, tak až mi bude líp, zkusím to nějak ofotit a vložit to do galerky :wink:

Ernatko , já bych řekla, že korbičky na X-landra a Jané jsou asi poměrně dost stejné? Max. rozdíl toho cenťáčku, i když i ten je důležitý…a do X-landra by se mělo vejít mimčo do 6-ti měsíců, tak to doufám, že se vejdeme a na zimu budeme pravěporobně přesedlávat na sporťák…s fusakem. S kočárkem jsem taky váhala, ale už nemůžu, jelikož ho mám objednaný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
21.1.08 14:13

Týno
taky přeju rychlé vyzdravění, nemoci s miminem v břiše jsou fakt k ničemu… Ale třeba aspoň navyrábíš protilátky a do dubna už budete mít vystraráno :) ! Když jsem bývala nemocná s Emou, tak ta naopak při horečkách nekopala- byla jsem z toho pěkně na nervy… pak jsem ještě měla břuch tvrdej jak kámen, no, a pak už mě MUDr nechal naštěstí doma a nemoci už jsem nechytala :)
Tak hodně sil a nemoci pryč- všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.1.08 14:58

Ryntyntynko jak už psala Ernatka opravdu je prý horší teplota než paralen nebo antibiotika.Teď nevím jestli jsi psala, že jsi byla u obvoďáka ale pokud ne, měla by jsi tam asi zajít. Teplota pro miminko je nebezpečná pokud je nad 39. Ale můžu Tě utěšit, moje maminka prodělala ošklivou chřipku s obrovskýma horečkama v 8měsíci a já se tehdy i přesto narodila v termínu a úplně zdravá.
Jen bych přece jen radši zašla k dr. Myslím, že miminku v tomhle stádiu těhu nic nehrozí ale Tobě by možná mohl hrozit předčastný porod. Nechci Tě strašit, to jsou moje info od mé dr. ale třeba to tak není.
Dávej na sebe pozor.

Jinak já uvažuji o babyvaku od minulého týdne. Ani né tak pro mě, jako pro přítele. Věčně vysedává u počítače a takhle by mohl mít malého u sebe a volné ruce. Taky jsem hledala info, jak na babyvaky hledí dr.odborníci. Psali tam, že většina naší generace má problémy se zády a to jsme přitom všichni leželi rovně a přitom Afričanky, které hned po narození strčí mimčo do vaku a to tam tráví min.1rok života skoro pořád, mají děti zdravé, chodí rovně a záda je nebolí … to jen ve zkratce.Bylo tam toho víc.Každopádně to nikdo neodsoudil. Už jen proto, že miminko si třeba právě díky babyvaku vytvoří s tatínkem bližší vztah atd.

Holky jaký máte babyvak vyhlídnutý? Já jsem koukala na jeden, ten je do 12kg a pak v něm může mimčo i sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.1.08 15:33

Ahoj holky,

Ryntyntyn dej se brzy do kupy,ale ten Paralen je určitě v pohodě,i když je to nepříjemné do sebe něco cpát.
Lucy Jirka je frajer :D

Myslíte když mám jen 1,5 a 2 a čtvrt dioptrie,že bych taky měla jít na oční,nebo nemusím?S Jířou jsem tedy nebyla,ale mezitím mi trochu přidali,jen malinko.

S korbičkou na X-landera nemám zkušenosti,ale je fakt,že stejně bych to mimčo déle jak do šesti měsíců v hlubokém neměla.Na Jířu jsme měli klasickej hlubokej z trojky a jak byl velkej,tak se tam pak už stejně pomalu nevešel.A sporťák x-l je úplně v pohodě,měl fusak a přes to ještě ten obal a byl tam pěkně schovanej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
21.1.08 15:39

Holky, moc diky. Cocky si asi vezmu - abych po ceste do neceho nenarazila :lol: a pak si je tam vyndam.

Evi - moc diky za popis, alspon mam trochu predstavu, co me ceka :)

Doktorka na gynde me rikala, ze nekdy to na ocnim vyresi tak, ze do karty napisi ze normalni porod jo, ale moc netlacit - dobry, ne? :lol: To bych chtela videt, jak se to dela :lol:

Hanule - ja jsem se divala na takovy levny babyvak - stoji tak okolo 800Kc, ale asi je jen na lezeni. Mohla bys poslat foto nebo odkaz toho, co ses na nej divala ty?
S tema africankama je to zajimavy :)

Adel - ja mam cocky 1.5 a 3 (u bryli nevim, asi je to jinak cislovany), asi je to taky slaby, ale radeji tam jdu, abych mela klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.1.08 15:54

Zebrus, moc netlacit???? :lol: Jak dlouho se pak rodi????

co se tyce kocarku, tak se mi taky libily ty, co uz jste tu zminovaly a spousty dalsich, ale vzdycky me odradily prave ty korby, vsechny mi prisly dost male ci uzke…ale treba nebudete mit cvaliky, tak se vam tam prckove vejdou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.1.08 16:26

Značka toho Babyvaku je Tikamak. A nejlevnějš jsem ho sehnala na stránkách www.babymax.cz - stojí ale i přesto 1550,– tak pořád rozmýšlím.Kdyby byl jen na 4měsíce, tak bych tolik peněz asi investovat nechtěla a koupila bych levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
21.1.08 17:12

Já měla babyvak od Pechů a i teď si ho budu půjčovat. Švagrová v něm dokonce vydržela malou nosit až do jednoho roku - nějak jí do něj po:,–(ila… Ale Marečkovi se to nelíbilo a měl raději tu klokanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
21.1.08 18:46

Lucy, paraaadny kostym, a dufam, ze bolenicko prejde.

Ryntyntynka, dufam, ze budes rychlo fit. Paralen urcite neublizi, moj dr. ho radil i na zac. Tehu.

Evelinko, gratulujem k postielke.

Ozaj, holcinky, kedy budete asi skladat postielku?

Ernatka, co chodim na jednu diskusiu a holky maju Jane a babatko sa im zmesti. Velmi si ho chvalia.

Zebrusko, s tym tlacenim,fakt dobreee, hihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.1.08 19:54

Zulok, taky jsem uz o tom premyslela, kdy ji postavit, ale myslim, ze to ma zatim cas… my jeste pockame asi na prebalovaci komodu a pak to budem umistovat asi vsechno zaroven. Ona neslozena postylka nezabira tolik mista, my kvuli tomu totiz budeme muset posunovat celou postel a komody :D

A budete si nektera porizovat satek na noseni? Ja o nem dost uvazuju, ale asi si ho napred od nekoho pujcim, abych zjistila, jestli v tom mimco vubec chce byt…

Zatim preji hezky vecer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.1.08 19:55

Jo a zitra rano mam nastup na cukr, tak pak dam vedet pocity a dojmy😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.1.08 19:56

Holky taky by mě jako Žuločka zajímalo,kdy budete skládat postýlku a balit tašku do porodky.Já nemám ještě ani koupené noční košile.Musím něco už pořídit.Holky myslíte, že budou 2noční košile stačit nebo radši víc. Já nevim a co třeba ručníky, kolik si jich budete brát? Je možná už brzo ale udělám si aspoň seznam a pomalu začnu dávat do zvláštní přihrádky do skříně. Kdyby něco může mi to taťka jen naházet do tašky a přivést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
21.1.08 21:57

Haňule, já jsem si při prvním porodu do nemocnice sebou žádné vlastní košile ani župan nebrala a využívala každý den (i vícekrát denně) čisté nemocniční. Jen jsem měla vlastní spodní prádlo a vložky, protože ty nemocniční jsou strašný …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.1.08 07:54

Ahoj holčiny, zase se hlásím mezi vás. :D
Ryntyntynko, paralen můžeš užívat až 3× denně jeden, takhle nám to říkali od začátku těhu. Jinak po dohodě s dr. Doufám, že tě to už přešlo.

Ad porodnice. Tašku jsem měla sbalenou asi měsíc před termínem (byla jsem hrozně svědomitá :lol: ) Nakonec se malej narodil o 15 dní dřív, tak jsem byla ráda.
JInak jsem si tam vzala 2 noční košile (ale používala jsem jen ty nemocniční, bylo to lepší), dva ručníky, jeden tmavší ( na spodek) a jeden normál, hlavně dát pozor aby se ručníky nepletly, proto je lepší je barevně odlišit a jeden tmavší, to je jasný). Mýdlo mi doporučila porodní asistentka jemné dětské (pozor i na antirespiranty, neveřila jsem, jak po porodu bude má kůže citlivá !!). Ponožky, pohodlné pantofle, síťované kalhotky (měla jsem i takové papírové, ale ty síťovky mi přišly vzdušnější)
kartáček na zuby atd… Osvědčil se mi bepanten na bradavky (mazat mazat mazat :wink: ) Kojící podprdy, já měla jenu a v porodnici mi stačila, pak jsem si koupila další dle potřeby a nalití prsou. Vložky do podprsenky - nezbytné. Vyzkoušela jsem jich několik druhů, ale většinou jsou na jedno brdo (složení), jediný rozdíl je v tom, že mají některé lepící pásky, ale mě nelepily. Používala jsem helen harper, jsou velké a sajou. Jako hogo fogo se mi zdály od chicca, ale ty jsem měla v dárkovém kufříčku z porodnice, v krámě jsem je neviděla, tak ani nevím kolik stojí. Myslím, že bohatě stačí obyčejné. Jinak si tam vemte to, na co jste zvyklé (krém atd.), papírové kapesníky, a 2 látkové pleny, mohou se hodit.
Záleží, co nabízí vaše porodnice. Já jsem měla k dispozici libovolný počet nočních košil, vložek (byly doce dobrý, až ke konci tam dali ty síťovaný a ty mi byly nepříjemný na stehy :x .
Ještě přemýšlím o koupi takových těch ochraných kloboučků (ne na kojení, ale místo vložek do podprdy), tuším, že se tomu říká sběračemléka?? Básnila o tom paní z laktační ligy v pořadu sama doma, ale ještě jsem na ně nenarazila.
To je jen tak pro orientaci a ještě teď nevím, jestli jsem napsala všechno. Co bude potřeba manžel určitě přiveze.

Zebrus, s tím tlačením, to je teda dobrý. Já také nosím brýle (cca 2dioptrie), ale dle mého dr jde hlavně o nitrooční tlak, jinak by snad němělo pár dioptrií vadit (ale je lepší se informovat u očního).

My postýlku neřešíme, protože v ní spinká Radimek a jen ho přesunem do velké a šup do malé s miminkem. Chci začít už v půlce března, aby si zvykl na velkou postel a abych stihla připravit postýlku.
Tak se zatím mějte. hezký den a nezlobte se za ten román, je to jen tak pro info moje zkušenost. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
22.1.08 08:32

Dobre ranko :D

Hanule - diky za jmeno vaku, docela se mi libi. Ale je 2× drazsi nez ten, co jsme chteli puvodne. Pisou, ze je asi do 12kg. A divala jsem se na ten puvodni a ten je atestovan do 50kg 8O . Tak nevim :?

Postylku jsme poskladali hned jak jsme ji koupili - chtela jsem ji videt. Celou jsem si ji nastrojila i s matraci a perinkama :lol: . Ale pak jsme ji radeji zase rozlozili a schovali - zabira dost mista a prasilo by se na ni :? Ale asi ji zase brzo slozim :lol:

Evelin - snad ti ten cukr dopadne dobre :)

Nocni kosili jsem si chtela koupit jen jednu, ale jak tak ctu, budu si jich muset koupit vic 8O .
Jdu 30.1. do porodnice na kurz, tak se tam poptam, co davaji a co ne, abych s sebou nebrala zbytecnosti :)

Katy - diky za ten seznam veci do porodnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí