Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
jak se všichni máte? Tady u nás prší a to jsem se chtěla vydat do banky.No i tak budu muset jít.
Ryntyntynko nevím jak je to s tím zdražováním doopravdy.Třeba to bude planý poplach i když včera když jsem hledala tu Weledu tak tam spousta obchodů měla napsáno, že se ceny změnily z důvodu změny DPH z 5% na 9%.
A v tom obchodě,kde jsem měla vyhlídnutou podložku Nanny jí zdražili asi o 300,–
Sice to není o tolik ale asi jí radši snad objednám nebo fakt pak bude stát zase 3tisíce.
Krásny deň ![]()
Aj,keď u nás moc krásne nie je…,je pochmúrne,zima a prší.
Haňule- to je fakt desná cena za koberec,fuj
,
ale teš sa,že máte domček,my sa nášho asi nedožijeme
.
Zatiaľ budeme šťastní,ak nám pridelia obecný domček,ktoré sa práve stavajú.No neviem,lebo ich je iba 7 a žiadosti na ne už okolo 50.
Takže pridelovanie bude skôr o tom,kto koho pozná.Ale,ak ho aj dostaneme stále to nebude naše,budeme iba nájomníci.Aspoňže to bude všetko nové.
Zulok -ja som si objednala cez net kojaciu podprsku,včera prišla a je mi malá už teraz.Takže ju budem musieť vrátiť.
Asi ešte počkám a kúpim neskôr,veď jednu už mám,keby niečo.
LucyH- -s tými plienkami new born ani nesranduj
,
My sme totiž kúpili jumbo balenie 98 kusov,cenovo výhodnejšie a nakoniec ich nestihneme ani minúť
?
Ozi, včera mi kamoška hovorila,že keď bola na pôrodnici tak na izbe s ňou bola jedna holka,ktorá bola celý čas v šoku,pretože doktori jej na 100% povedali,že bude mať dievča a narodil sa jej chlapec a ona mala celú výbavu v ružovom,ešte aj kočík ružový.Normálne sa s tým nevedela zmieriť.
Týmto som Vás nechcela sneistiť,tie ktoré viete,čo čakáte,iba som Vám o tom chcela povedať.
Tak Vám držím palce,aby bolo,čo povedali.
Ja to mám v tomto jednoduchšie,keďže sme si to nedali prezradiť a všetko kupujem neutrál.
Tak zatím ![]()
Koukám, že ošklivo je všude
Už aby fakt bylo to jaro, sluníčko, teplíčko, pohodička na zahrádce..hm ![]()
Wenee, já mám většinu výbavičky taky spíš v neutrálu, co kdyby náhodou
Jen jsem neodolala a koupila jsem povlečení do postýlky v modré barvě, ale druhé radši zakoupím nějaké neutrál, i zavinovačku ![]()
Jinak jste mě s tím praním navnadily, že jsem neodolala a koupila jsem si dneska prací prášek Lovelu-tekutou a ten Vanisch na bělení a po víkendu se asi do toho pustím
Přeci jenom…sedmý měsíc ![]()
Tady ted krasne sviti slunicko a je i tepleji
Hned mam lepsi naladu. Uklidila jsem celou kuchyn, naobedvala se a asi pujdu lenosit nez prijede manza (prijede dnes driv z prace) ![]()
Ja mam vetsinu oblecku neutral, ale i nejake modre (ale me by modra na holcicce nevadila
), i kocarek bude modry. Ja myslim, ze ruzova na kluka by byla horsi ![]()
I kdyz par ruzovych veci taky mam, i troje saticky - koupila jsem je uz davno, tak si je schovam a treba to priste bude holcicka. A kdyz ne, tak je nekomu dam ![]()
Ahoj zenske ![]()
UZ je tu zase vikend, to je drsne, jak to leti
Asi se Zebrus do te vybavy taky pustim, at pak nakonci nesilim ![]()
Jeee a u nas jsem ted snad videla slunecni paprsky, uz by jich mohlo jen pribyvat. Uz me ta tma ale vubec nebavi
Jsem rada, ze mam termin v dubnu, protoze prozit sestinedlei v takove tme, tak jsem asi u cvokare…
Wenee, taky jsme slysela, ze se to obcas stane, ze ti celou dobu tvrdi jedno pohlavi a nakonec to dopadne jinak. Sice pocitame s klukem, ale porad se snazim mit otevrenou i moznost te holcicky, ale nic ruzoveho teda nemam…:D
S tema cenama to fakt neni zadna sranda… To vidim uz jenom na drobnem nakupu potravin, donesu domu par polozek zakladnich veci a necham v obchode dve kila… A na nakupu pro mimisa je to ted extra videt
Problem bydleni nastetsi resit nemusime, ale chteli bychom si poridit auto, tak uvidime, jak to dopadne…
Ahoj holky, tak jsem se sem konečně dostala, uff. Manžel mě vyslal do OBI, že tam mají prý levné koberce, no, takže kobezce žádný a ještě jsem se málem počůrala. Než jsme s Radimkem dojeli domů,tak jsem byla orvaná jak borůvka, nějak jsem teď hotová. ![]()
EVELÍNO: To je fakt, ty různý těhu problémy se vydrží, hlavně, že mimi je OK.To máš úplnou pravdu.
ZEBRO: O té sponě a těch svalech mi řekl doktor, to je pravda. Stěžovala jsem si, že nemůžu moc chodit, že se kymácím jak kachna a že když se otočím (rotace trupu), tak mi škubne okolo pupíku. Stydká spona je přímo uprostřed
a v těhu měknou chrupavky v pánvi (jednoduše řečeno) aby se při porodu mimi dobře protáhlo a bylo to tam elastické. Někdy se stane, že chrupavka uprostřed spony změkne tak, že se udělá mezera, mělo by se to po porodu vrátit zpět, jak to všechno zase tuhne. No, mě po půl roce šílených bolestí vždy po sexování
doktor zjistil, že se mi nevrátila a zůstala rozestouplá cca 3cm. Dostala jsem nějaké kalcium ještě s něčím a do měsíce to bylo OK.
A ty svaly, to škubnutí, to se mi prýýý do mezery, která e mi dělá mezi svaly skřípou orgány.(zní to strašně, ale dr byl docela v klidu) Teď je to dobrý páč mám přes celé břicho dělohu, tak ta to drží, uvidíme po porodu.
EVAM: Jo. to jsem ráda, že o tom někdo také něco ví. Už jsem si připadala, že si vymýšlím. Všechny moje kamarádky nemají žádné problémy, tak už je mi trapný se tam jen objevovat, páč když se zvedám ze židle, tak jsem jak moje babička (85) a i ta vyskočí jak laňka.
Ty svaly mám poprvé, tak nevím jak to bude vypadat po porodu. Tobě se to vrátilo zpět? Mě strašili nějakou síťkou voperovanou do břicha ![]()
Jestli víš nějaké cviky na ty svaly, tak dej vědět prosííím.
Protože čekám mimi až na konci dubna (možná začátek května, čemuž opravdu nevěřím
) Jdu si napsat seznam věcí, co budu potřebovat na mimi a o víkendu to porovnám s tím, co už mám po Radimkovi a pak se na to vrhnu.
Holky byla jsem s psíkem na procházce a šla jsem jak kachna.Už jsem nemohla dojít domů. Bolí mě kostrč a levá půlka zadku jak kdyby mě někdo nakopl.
Jinak je tady pěknej hnus. Pejska jsem musela po procházce rovnou vykoupat.
Holky chtěla jsem poradit. Pleť se mi hodně zlepšila a nemám teď problém ale mám strašné akné(nebo co to je)po zádech.Jsou to takové červené zduřelé pupínky a nemůžu se toho zbavit. Nikdy jsem to neměla, už nevím co si na to koupit aby se to aspoň vysušilo.Nemáte některá taky tuhle ošklivou zkušenost?
Hanulka, Katynka, uff, dufam ze vas kosticky a brusne svaly nebudu tolo trapit.
Raz v sama doma bolo o oporodnom cviceni, ze sa maju precvicovat sikme brusne svaly, ako normalne brusaky, ale sikmo na stranu. Ale uvidime, ci budeme mat silu daco zo zaciatku cvicit.
Dakiujem za vradu s fusakom. ![]()
pokial ide o podprsenku, z B sa mi zvacsili na E
tak ja vobec netusim, ako to bude ![]()
plienocky sme dostali od kamaratky a asi sa dohodnem s kamoskou z okolia, ze jej dam tiez, ked neminieme tie, co kupim.
Teda holky, normálně mi dneska manžel nafoukl balon na cvičení. Mám obrovskou radost, protože vím, že se mi naněm uleví. Ono to totiž v našem pidi 2+kk není žádná legrace. Ten balon nám zabral zbytek místa v obýváku, takže aˇcjceme jít jakým kloiv směrem, tak ho musíme někam odvalit a ještě se protáhnout okolo něj. ![]()
Hanule: teda fajn popis situace
, to budou vazy na kyčelním kloubu, ta levá půlka. Když se chytíš, že jdeš jak kachna, tak zastav a snaž se jít pomalu, ale rovně. Po porodu to bude fajn dřív než přijdeš z porodnice. Ale tou kontrolovanou chůzí si ušetříš pozdější problém s kyčlema.
Katy, super, ze ti manzel nafukol balon. len na nom neskaaac, dobre ? ![]()
tehulienky, tu je daco o bolesti kycliciek, bruska..
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Katy ,
to s tou sponou vypadá hrůzostrašně, mě to prostě jen bolelo, tak nějak vytrvale, ale nijak zvlášť hodně… Břicho- nikdo mi k tomu nic neříkal, po „porodu“ to nijak nezlobilo, prostě jak bylo břicho zas malý, tak to nebylo nijak znát, jen to prostě nedrželo pevně u sebe. Kýlu jsem v tom neměla, takže nic. Teď jsem k tomu zkoušela něco vyhledat, po porodu by se měly postupně zpevňovat nejdřív ty šikmý svaly, který to přecejen nějak přitáhnou k sobě. Tu je odkaz:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
A vyplivne ti to i další věci, když zadáš rozestup/diastáza břišních svalů, ale jak říkám, já s tím žádný další problémy neměla, tak se zatím zbytečně neboj ![]()
Taky se přidám do kroužku: Dneska při úklidu mě začla bolet pravá kyčel, ouvej, jsem vůbec netušila, že je to taaak nepříjemný. Zítra se musím vrhnout na procvičení, dnes již nemám sílu ![]()
Manžel odešel na noční a já jsem si jí dala s ním taky, vygruntovala jsem a taky povlíkla ![]()
Katy , po porodu budeme cvičit všechny, tak se neboj, nebudeš v tom sama
Jé, to se máš, že ti manžel nafoukl balon, já bych ho spíš potřebovala dofouknout, ale nevím jak, jelikož pumpičku mám, ale netuším, kde je k tomu ten hubený náhubek ![]()
Ahojky,
Wenee náš Jířa vážil 4,21 takže neboj, vy se třeba vejdete v pohodě. Já si ale koupím raději větší, ty upotřebím určitě a kdyby náhodou byl Tomík drobek (což podle doktora nejspíš nebude), tak vyšlu manžu.
Katy já jsem měla po prvním porodu taky stále problémy v oblasti pupíku, hlavně při nějakém blbém pohybu - myslela jsem ale, že to bude pupeční kýla a srabácky jsem se s tím nikde nepochlubila, no a když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak už by se s tím stejně nic dělat nemohlo. Teď jsi mi ale trochu objasnila obzor, takže si to nechám po porodu prozkoumat. Je fakt, že to zlobilo ještě trochu ze začátku těhu, ale teď mám klid. Zato levá kyčel - to je děs! Nemůžu vůbec ležet na zádech a při tom pohnout nohou no a na vstávání potřebuju jeřáb!
Už i Jiřulda jak vidí svou hekající maminu - tak se snaží pomoci, je to zlatíčko!
No nic, před rodinou se snažim dělat hrdinku, ale každá víme své, tak ať je těch problémků co nejméně! Mějte se berušky pa
Holky, dala jsem si fajnovou koupel a musím říct, že je to o dost lepší, dokonce se můžu i pohybovat
To zkus, Hani, taky ![]()
Haňul , mě pořád trápí akné na obličeji, už mě to fakt neba, sotva se jeden zahojí, tak se hned vedle něho vyvrbí další…mám to pod pusou
(což jde dobře vidět na jedné foto v galerce-vypadám jak největší puberťák
)