Poradna duly
Jana Čurdová
Katy,Ryntyntynko a všichni děkuju moc za rady.
Dnes to byla nejhorší noc jakou jsem zažila.Myslela jsem, že vyrazíme do nemocnice. Ale nakonec to přešlo. Brali mě hrozný bolesti - nevím od kud pocházeli, ale buď z břicha nebo někde za zpodku a vystřelovali mi do obou nohou. Cítila jsem bolesti až v kotníkách.
Holky já to asi včera trochu přehnala s úklidem … Sice jsem jen vytřela a utřela prach ale asi to prostě už i tak je moc.
Od dnešního dne se šetřim a nic nedělám. Malej vesele kope, tak snad je vše o.k.
Joooj, babulky, dufam, ze tie trapenicka prejdu. ![]()
Hanulka, pekne uz oddychuj.
Lucka, Zebruska, ake uz mate velke bruskaaa. ![]()
Ryntyntynka, aj mne sa o dost zhorsila plet, predtym som nemala nejake problemy a teraz sa mi stale mastni a na ksichte cely rozkvet. ![]()
Haňul, tož to se šetři
Taky musím začít…já jsem zas v noci myslela, že se ani nevyspím, jelikož při každým přetočení na bok mě taaak bolely záda, ani vstát na WC jsem skoro nemohla, nakonec se to k ránu polepšilo…ale i tak dnes minimum ![]()
Zuločku, s pletí příšerný, už se fakt těším, až bude po šestinedělí…a buď se to upraví samo nebo tomu napomůže antikoncepce, ta mi to dobře držela na uzdě ![]()
U nás je pěkně hnusně, prší, ale docela teplo…Udělala jsem si radost, tedy spíš kamarádce jí udělám, za:,–(ila jsem jí dvě pokojový kytičky, to já prostě miluju-kytičky
Až budu mít baráček, tak nebude kam k hnutí
Už teďka máme doma džungli ![]()
Ahojda, dnes nikdo??
Já jsem se přišla jen na skok juknout co nového a ono nič.....vlastně jo, asi mě skolila chřipajzna, mrcha jedna…tak si jdu opět lehnout do peřinek, ať tu teplotu vypotím ![]()
Přeji všem krásně strávený víkend
![]()
Ahojte babulky, dufam, ze vas nic neboli.
Na maily mam nastavene, ze mi chodia spravy, ako sa vyvija drobcek v brusku a dnes prislo toto o kyclickach tehulky:
Cviceni ke zvyseni pohyblivosti kycelnich kloubu zacina ve vychozi poloze vleze na zadech. Zvednete dolni koncetiny kolmo vzhuru, pomalu je krcte a pritahujte chodidla k hyzdim, nekolikrat zaperujte a svihem roztahnete stehna od sebe. Nekolikrat se klidne nadechnete a vydechnete. Jiny cvik zacina v kleku s rukama oprenyma o podlozku. Zvednete pravou nohu, napnete ji vzad a pohybujte s ni do strany. Totez provadejte s levou nohou. Opakujte oboje cviceni 5krat az 10krat za sebou.
no, ale opatrne, aby sa tym viac neublizilo.
![]()
Ahojky při neděli, koukám že povídáte spíš přes týden, ale to já nestíhám - ještě jsem v práci a odpo jsem ráda, že si při kouzelné školce aspoň na chvíli zdřímnu. Teď o víkendu nevím co dřív, ale do ničeho se mi nechce. Už si příjdu jako neohrabaná těžká koule a u všeho se hned unavím. Tak jsem vyhnala chlapi bruslit a já si tady aspoň na chvíli pročítám, co jste přes týden zase všechno napsali.
Tak jste mě vybláznili, že jsem vytáhla věcičky na mímo, co jsem si dovezla zpátky od švagrové a vytřídila ty nejvíc zašedlé a s flíčkama a už jsou ve Vanishi. A to jsem se zařekla, že se na tohle vrhnu až v březnu.
A asi se mi podařilo sehnat na inzerát kočárek - kéž by to vyšlo. Měla bych trojkolku Jané
Manželovi se hlavně líbila hláška, že jde o kočár vhodný ke kolečkovým bruslím, tak mi ho schválil. Podle fotek vypadá dobře, tak uvidíme jaký bude v reálu. Manžel se na něj pojede kouknout za 14 dní, už se nemůžu dočkat. Však jsem taky celý týden po večerech nedělala nic jinýho než procházela všechny možný inzeráty na netu.
Wenee: s těmi plýnami si myslím, že to bude v pohodě. Při průměrné spotřebě 7 plýn denně to na 14 dní a za tu dobu je snad spotřebuješ. Já měla než se Mareček narodil koupený asi dvoje plýny 3-6 kilo a ještě jsem pak dokupovala. Další už jsem totiž měla koupený ty větší a ty mu byly velký. Ale je pravda, že když se narodil, tak měl 3,30 kg a v porodnici ještě trošku pohubl…
Doufám, že tentokrát nebudu mít ze začátku problémy s kojením, jako to bylo u Máry.
Ernatko my jsme taky měli ze začátku problémy s kojením, Jířa se ne a ne přisát a dost ubýval na váze. Pak mi při kontrole řekla doktorka, že pokud nezačne sát, budou ho muset dokrmovat a pustí nás až přibere - tu noc jako by si to vzal k srdci, čapnul prso a do rána měl skoro původní váhu, kojila jsem ho skoro bez přestávky a takový apetit mu pak vydržel do dvou let, takže jsem taky zvědavá, jak to bude teď! Každopádně když vidim ty ceny kojenecké výživy, tak doufám, že ji nebudeme potřebovat.
Jinak jsme byli včera na maškarním, bylo to super. Jířa tančil jak o život, zírala jsem, kde se to v něm bere. Akorát, že protáčel i mě a já dnes nemůžu vůbec stoupnout na levou nohu. Cesta do školky byla otřesná. Takže si jdu pročíst ten Zuloččin návod a zkusim to nějak rozcvičit, jinak jsem dnes odepsaná.
http://sweb.cz/…5527mini.jpg /> A takhle jsem ho vyparádila… ![]()
Ernatko , tak to je dobře, že by jsi mohla mít vysněný kočárek…mě to taky stálo úsilí, ale snad bych ho už mohla mít tento týden doma
Mám taky v plánu potom s nin jezdit na kolečkových bruslích, tak uvidíme jak nám to půjde
(tedy mě a kočárku)
Lucy, Jířa byl fakt fešák! Pěkný kostým jsi mu spíchla na šicícm stroji! ![]()
Mě od neděle schvátili horečky
, ještě dneska ráno jsem měla přes 38
Chudák můj maličký, se tam musel při 39 vařit! Volala jsem si na těhotenskou pohotovost k nám do nemocnice a povídala si s dr. Prý je to asi z infektu horních cest dýchacích, doporučila mi Paralen (což jsem myslela, že se v těhu nemůže…), po něm se vždycky spotím, že by mě mohli ždímat! Mno…doufám, že to marodění maličkýmu v sedmým měsíci neublíží???? Nevíte????
Zítra bych měla jet do poradny a na ten glukozový test, tak nevím, jestli tam mám zavolat a přeobědnat se…uvidím, jak mi bude odpol…
Mějte se
Jdu se opět naložit do pelíšku, už mě to fakt neba, záda a bok mě bolí jak nidky jindy ![]()
Dobre rano
nejak se sem pres vikend nedostanu - to osidluje pc manza ![]()
Evelin - segra ocekavala kluka a kdyz prijela do porodnice, 2 doktorky ji delali UTZ a rekli ji, ze to na kluka nevypada a ze pry je to holka, ale narodil se ji kluk. Myslim, ze to bylo lip videt kolem toho 21tt nez ted, kdyz uz jsou velky a pinda se klidne muze schovat ![]()
Katy - to zni fakt strasidelne.
Me teda obcas boli kycle, ale hlavne v noci - vzdycky ta, na ktere lezim. Nekdy me to i vzbudi.
Hanule - taky je taky dost bahno, nasi psi litaji cele dny po zahrade a vzdycky, kdyz si oblecu ciste kalhoty, tak mi je hned poskacou a muzu je zase prat. Ani nema moc cenu hafiny ted koupat, za 5 minut jsou zase od bahna ![]()
S tim akne - ja s tim mam problemy i bez tehu (i na obliceji). Zacalo mi to uz davno, kdyz jsem prestala brat antikoncepci, ale ted v tehu se mi to docela zlepsilo. Zkus si to potirat 3% peroxidem (z lekarny), me to nekdy pomuze. A asi to radeji neskrab, at se ti to neroznese. To bude asi vsema tema hormonama. Nekomu se to zlepsi, nekomu zhorsi.
Ryntyntyn - ja taky miluju kytky, ale nejak se o ne neumim poradne starat a kazda me hned chcipne
. Jedina, ktera prezila vse je Juka. Tak asi budu mit vsude Juky, vsak jsou pekny ![]()
Snad ti bude brzo lip, ja uz jsem mela od zacatku tehu chripku 2×, tak snad uz to mam vybrany. Paralen nebo Panadol se pry muze a doktorka rilala, ze by nemoc malymu ublizit nemela, ze riskantni je to na zacatku, kdyz se vyviji organy. Ted uz pry jen roste. Tak se brzo uzdrav !!!
Lucy - Jira je v tom kostymu fakt fesak ![]()
Asi si budu kupovat Babyvak, ale jeste o tom popremyslim. Pry je super, ze v nem muze mimco spat, treba kdyz varim a tak. Asi je mu tak dobre, kdyz muze spat u mamy ![]()
Preji pekne pondelni skoro poledne ![]()
Vinend jsme meli zase dost pestry, tak jsem obcas jen neco malo precetla… Skoro celou sobotu jsme nakupovali a z tech velkych veci pro mimco mame postylku. Jeste zbyva ji poskladat…
Cely vikend u nas bylo docela teplo a ted snad sviti i slunicko, huraaaa!
Ernat, to je super, ze uz mate vybrany kocarek… My uz snad taky, ale zase jsme v obchode videla jeden, ktery se mi taky libil, tak jsem zase na vazkach, ale asi zustaneme u toho puvodniho…
Ryntytyn, preju brzke uzdraveni. Hezky odpocivej, at je to brzo pryc!!!
Zebrus, ja si rikam, ze do porodu to neni nikdy na 100%, ale modre barvy uz mame docela dost ![]()
Katy, ty si teda uzivas, to jsem ani nevedela, ze muzou byt takove problemy… Preju, at, te to trapi co nejmin.
Lucy, fakt frajer, kolik sbalil holek? ![]()
Evelín je fakt, že se s ním chtěla fotit nejedna princezna, ale on tam měl svojí lásku, takže tančil jen s ní a maminkou pochopitelně. Taky tam dostal od té své princezničky ještě dárek k narozeninám - knížku, pastu a kartáček na zuby (musíme ho do čištění dost nutit) no a jak jsme přijeli dom, tak hned běžel do koupelny a že si musí vyčistit zuby. Musela jsem se smát, co ty ženský s chlapama dělaj už v tak útlém věku! ![]()
Jinak Ryntyntyn a Katy, ať je zas brzy hej, ono to těhotenství samo o sobě je už v tomhle stádiu náročné a když se ještě přidá nějaké bebí, tak je to na nic. Já jsem si teda dala sérii cviků, ale není to taková sranda. Říkám si 5-10 opakování to je jak nic, jo ale funěla jsem jak lokomotiva, a s tou bolestivou nohou to stejně moc nejde.
Takže hodně sil, pa
Ryntyntyno, já měla taky mezi svátkama teploty a dva doktoři nezávisle mi řekli, že paralen nevadí, horší jsou právě vysoké teploty, že je lepší je co nejdřív snížit. Teploty jsem nakonec srazila, ale nemohla jsem se zbavit kašle, takže jsem po 14 dnech zašla k doktorce a dostala antibiotika. Minulý týden jsem je dobrala. Psali na nich, že je mohou užívat i těhotné, takže je snad vše v pořádku… Hlavně že jsem se zbavila toho kašle, protože mi z toho až kolikrát tvrdlo břicho.
Zebro, babyvak je super věc, hlavně pro tatínky. Když jsem manželovi teďka řekla, že už ho mám slíbený od kolegyně v práci, tak byl moc rád, protože s Marečkem si ho hodně oblíbil. Akorát, že je tak cca do 4 měsíců, pak mi přišlo, že je v něm mrňous moc natěsno a začali jsme ho nosit v chiccacké klokance. Kolegyně zas říkala, že babyvak používali taky ty 4 měsíce a od té doby raději šátek, protože vak je jen na jedno rameno a od těch 4 měsíců je dítě už docela těžké a je lepší si váhu rozložit na obě ramena.
Lucy, super kostým. My jsme na vánoce koupili masku Spidermana, takže už jen čekáme na nejbližší karneval.
Jinak s kočárkem začínám opět váhat. Dneska jsem viděla v reále korbičku Jané a říkám si, že tam se vleze maximálně dvouměsíční dítě - je strašlivě úzká. AAAAch jo, já teďka zas nevím … ![]()
Ernato - my bysme stejne pak chteli nejake to nositko na vetsi mimi, takze do 4 mesicu mi vak staci ![]()
Holky mam asi trochu hloupy dotaz - jsem objednana na ocni (na kontrolu ocniho pozadi kvuli porodu) a vubec nevim, jak to probiha. Muzu mit u toho kontaktni cocky? Bez nich totiz nic nevidim a asi bych tam nedosla a bryle uz jsou slabe
. Tak jedine, ze bych si je tam vyndala. A myslite, ze muzu mit rasenku, aby to nejak nevadilo pri vysetreni?
Vim, jsou to dost hloupe dotazy, ale jeste jsem na ocnim nebyla, jen v optice
, tak budu vdecna za kazdou radu
![]()
Taky už jsem se díky vám, holky, na to oční objednala- pořád jsem na to zapomínala a při mejch dioptriích je to možná základní věc co se týče případnýho císaře…
Zebro, s čočkama neporadím, bohužel, zkus jim třeba jen brknout a zeptat se, abys byla připravená. Jinak ti bude jen takovou malou lampičkou svítit do oka a zblízka prohlížet, možná ještě u takovýho přístroje. Možná ti ještě i rovnou změří nitrooční tlak- to už teď dělají snad pokaždý a každýmu, taky už většinou u přístroje a zrovna k tomu by se ty čočky fakt nehodily. Pokud by se jí na tom pozadí něco nezdálo, tak ti ještě nakape kapky, aby se ti víc roztáhly zornice, to pak musíš chvíli čekat, než to zapůsobí (15-20minut, nevím, tak nějak), a tím pádem tam uvidí líp= větší část sítnice.
Doufám, že jsem to nenapsala moc divoce, je to normálka, nečekej žádný bojovky ![]()
e.