Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2589
13.1.08 19:20

Ahoj, holky!
monitoru : my měli taky Nanny (tenkrát stála něco přes dva tisíce), měli ji i v porodnici. Planý poplachy jsme nezaznamenali, jen byl problém si zvyknout vypnout to pokaždý, když jsme mimi vyndávali… A asi po půl roce a něco jsme ji prodali, neb v tý době už by dýchací cetrum miminka mělo být celkem v pohodě. Jinak tu Nanny dělá nějaká jablonecká firma, jestli se nepletu, a pak jsem před těma skoro třema lety zaznamenala ještě nějakej BabySense, nebo tak nějak, to bylo myslím izraelský :?: A teď si asi taky něco koupíme.
Buďte všechny zdravé! (Na mě v pátek sedla nějaká podivuhodná viróza, ale snad už se to posunulo zpět na tu dobrou stranu… ale jeli jsme i na pohotovost…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
13.1.08 22:08

Lucy ty obrázky jsou neuvěřitelné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
13.1.08 22:36

Ahojte,
můžu se zeptat, jestli už máte vybraný kočárek? my se stále rozhodujeme, probírám různé diskuse a váhám…
Takže pokud už máte vybráno, poraďte, prosím.
A co výbavička, perete? Já ji zatím pomaličku a zvolna kompletuju…
Tak dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
14.1.08 06:45

Ahoj holky, přeji krásné pondělí. Dala jsem prádlo do pračky a sedla jsem si na chvilku k PC než se malej vzbudí. Četla jsem vaše příspěvky za víkend. 3d ultrazvuk je super věc a hlavně na něm dr vidí téměř vše ještě lápe než na normálním.
Co se týká monitorů dechu, tak my jsme na syna neměli nic, ale bydlíme ve 2kk a je tu slyšet i spadnutí špendlíku. Kdybych měla jakoukoliv pochybnost, tak bych do toho šla, protože je to investice do dítěte a není to jen rozmar. Uvažuji, že pro druhé mimi ji pořídíme, ale rýsuje se mi zápůjčka nanny od známých, kteří s ní mají velice dobrou zkušenost, takže naštěstí cenu nemusím řešit. Je totiž pravda, jak tu už někdo psal, že jsem taky pořád kontrolovala jestli je vše v pořádku.
Ke kočárkům, jelikož už mám zkušenost s předchozím mimi, tak hlavně koukám, aby byl pohodlný pro mimi a lehký na ovládání pro mne.(to se týká také váhy), protože když vedel ještě cupitá další prcek, tak je důležitý mít volnou ruku kdykoliv. Já konkrétně koukám po babypointu v3, ale zatím se jen rozhlížím a sbírám zkušenosti. Taky bych byla moc ráda za nějaké vaše zkušenosti a nápady. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.1.08 08:30

Dobré ránko :D

Holky, tak my půjdem do X-landru XAčka :srdce: Doma se mi podařila „přesvědčit“ manžela a půjdem do toho :lol: :lol: Mám svolení! Jupííí!!!! A barva to asi vyhraješ Orange, ale ještě se na ni koukneme v krámě a pak až bude nějaká výhodná akce u nás na detským ráji, tak ho objednáme… nebo i nemusí být, ale oni by to mohli zlevnit, když by měla přijít ta nová kolekce…
Jo, to jsem se chtěla zeptat já :arrow: :arrow: Kdy je asi tak dobrý objednávat či mít pořízený kočárek??
A budete ho mít doma? Pověra…?

Výbavičku už taky skládám a začnu prát až budeme mít předělaný pokojík, abych to mohla dávat krásně vyžehlený rovnou do skřínky pro Adámka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
14.1.08 09:17

Ahoj :D

Lucy - Tomík je moc roztomilej :)
Jeno - některý prodavačky jsou fakt protivný :( , já taky raději odejdu jinam, než nakoupit u protivných lidí :? .
Wenee - taky bych ten monitor dechu chtěla, na netu stojí Nanny asi 2500 Kč. A taky jsem našla pár e-obchodů, kde ho pronajímají (na 1/2 roku nebo rok), půl rok stojí tak 1000Kč. Ale mám strach, že použitej by nemusel dobře fungovat, kdo ví, co s ním kdo dělal :roll: . Ale četla jsem, že monitory nefungují dobře, když je tvrdá matrace a my máme kokosovo-pohankovou, tak musím zjistit, jestli by s ní monitor fungoval. Abysme ho nekupovali zbytečně :? .
Zulok - Díky :) , ve středu jdu na KO, tak jim o těch otocích řeknu. Ale přes víkend se to zlepšilo :lol: . Já moc nesolím a piju hodně vody, ale teď nechodím tolik na toaletu, tak mě přijde, že se ve mě ta voda ukládá, proto možná otíkám 8O
Ryntyntyn - já na pověry o kočárku kašlu. Říkám si, že stát se může cokoli a kdykoli a jestli mám doma kočárek to nezmění :roll:
A raději budu mít vše doma nachystané, než se nervovat těsně před porodem :lol:

Včera nám volala manžova sestra, že je těhotná - asi 6tt :lol: . To je sranda, pořád prohlašovala, že děti nechce a je to tady. Však už není nejmladší, tak měla nejvyšší čas :D :lol:

V sobotu jsme byli u mé mamky slavit narozky, a chtěla, abysme s sebou vzali psy :roll: - šílený nápad, ale vzali jsme je. Mamka je totiž dost punťa na úklid a naše hafuly nejsou zrovna „bytové“ :lol: . Ale mamčin koberec to přežil, jen jí tam dost nadrobily, jak papaly psí dobroty :? a málem zrušily vánoční stromek :lol: .
Byla tam i má ségra, která bude každým dnem rodit a má už pupek jako hrom :lol:

Zjistila jsem, že už mi zbývá asi 5 týdnů práce a pak hurá na mateřskou :lol: .
Jak mluvíte o té pedikúře - já jsem na netu našla tajské masáže v Brně, tak bych tam moc chtěla. Ale je to dost drahé :roll: . Dělají i těhu masáž, ale to bych si asi nenechala, aby mi to třeba nevyvolalo porod :( Asi tam půjdu někdy později na masáž nohou a zad :lol:

Manža má teď taky „své dny“, ale snaží se přestat kouřit (už nekouřil asi 22 dní), tak má náladovost povolenou. Já jsem stejně pořád protivnější než on :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.1.08 09:22

Zebruš , já osobně taky nedávám na pověry…kočárek a zbytek pro cipíska chci mít doma včas připravené, abych až přijela z porodnice ještě jenom prala a žehlila miminkovské věci (přiklad mojí kamarádky a to rodila jen tři týdny před termínem!)…Ale je fakt, že oni dostali kočárek 1. 5. a Martínek se jim narodil 3.5. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.1.08 09:28

Holky díky za pochvaly i když patří spíš Tomíkovi a panu doktorovi. Stále z toho žijeme, teď jsem byla odvést prcka do školky a stavila se na chvíli za mamčou a ta už se vesele chlubila ženským. Jinak přesně jak jsem předpokládala - dvd záznam zkoumala skoro s mikroskopem a tak mi říká: „No holka já si myslim, že to bude kluk!“ takže jí pindík neunikl, ale jistá si není a já pořád zapřísáhle tvrdím, že to nevíme a necháme se překvapit.

Jinak my monitor pořizovat nebudem (i když přiznám, že jste mě trochu nahlodaly), ale protože já mám velmi lehké spaní a s Jiříkem jsme to taky zvládli, tak by to u nás byla asi zbytečná investice. Myslím, že bych kontrolovala i bez monitoru, dám raději na instinkt než na nějakou elektroniku. Co ale určitě chci, jsou chůvičky. Plánujeme brzy kluky společně do jednoho pokojíku a navíc máme před sebou dosti cestování - takže tuhle pomůcku si nenechám ujít. Několikrát jsme je chtěli dokoupit při Juráškovi, ale vždycky se na to nakonec zapomnělo a já jsem pak třeba na chatě lítala jak blázen nahoru po schodech.

No a kočárek u nás pořád vede ten, co jsem sem vkládala. Chceme se na něj ještě jet podívat do Prahy a pořádně ho přeměřit kvůli výtahu a pokud se nám živě bude líbit, tak ho objednáme někdy v dubnu. Dětský ráj má krátké dodací lhůty (tuším 2 dny), takže je to v pohodě. Jinak na pověry moc nedám. Je sice pravda, že první kočár jsme měli u babičky, ale to jen z nedostatku místa. Tento je skladnější, takže už bych si ho nechala doma a dost se na to těšim, až se budu projíždět jen tak po obýváku a zkoušet všechny páčky a čudlíky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.1.08 10:15

My naštěstí výtahy a schody rešit nemusíme (za to jsem jedině ráda!), objednávat si ho chci taky přes Dětský ráj, Lucy :wink:

Jo, a dočetla jsem se na B_C, že od března by se u X-landru měly zvedat ceny, takže určo ho budu chtít mít doma v únoru, ono je to pak v podstatě jedno, jestli ho mít od února, března :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.1.08 10:28

No já se taky trochu bojim, že až se konečně rozhoupeme k nákupu, tak, že buď nebudou na skladě, nebo se podraží. Jenže teď to zkrátka z finančních důvodů nezvládneme - Vánoce nás totálně vyždímaly a navíc jsme před pořizovali topení do celého bytu, takže taky slušný výcuc. No a od února jsem doma za 3.600,– takže to bude boj, ale nějak se to zvládnout musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.1.08 11:05

U nás pořizování kočárku bude taky pálka :roll: Manžel nejdřív o takovým drahým kočárku nejdřív nechtěl ani slyšet… původně jsem měla povolený limit do sedmi tisíc, jenže to se dají pořídit jen ty torjkombinace, které stejna za rok používání odejdou a pak se musí ještě pořídit golfky nebo nějaký sporťák…mno, tak to doufám, že už nic k tomu (krom vybavení, o kterým manža ještě neví :lol: ) pořizovat nebudem…a hlavně doufám, že prostě MUSI vydržet i na druhé dítko, jelikož až si budem pořizovat druhé, tak budem platit plnou pálku hypotéky a to nebud vůbec sranda… :roll: :?
Teďka jsem si zase vylila srdíčko já :oops: :wink:

Ale jak říkáš, Lucy, zvládnout se to MUSÍ! :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
14.1.08 11:15

Ahoj holky,
tak jsme konečně dodělali dětský pokoj pro kluky. Začala jsem ho uklízet, ale je to na etapy, protože jsem ještě musela na nákup, do lékárny, do zeleniny, uvařit, vytřít........ však to znáte, teď jsem si umyla hlavu a mám na sobě sušák na vlasy, sedím u PC a doufám, že to stihne uschnout, než vyrazím do školky.
Holky, já už se tak strašně těším, i když to je už druhé dítko. Prostě těmi dětmi žiju, jen bych brala ještě víc času na nějaké shánění informací (viz chůvičky atd......) Ale tady semeleme všechno a info načerpám dostatečné.

Kočárek jsem na Tomáška kupovala také asi 3 měsíce předem, také se pár jedovatých jazyků ozvalo s pověrou, tak jsem ho aspoň přikryla igelitem, takže nevypadal tak připraveně..... Věcičky vyperu až asi později, mám je trochu zaprané, protože jsem zpočátku prala v ruce jen v mýdle s jelenem, tak to tedy nedoporučuji, jsou šedé. Mamka mi slíbila, že je pak dáme dopořádku asi s pomocí odbarvovače......
Příští úterý mám jet s Tomáškem do Prahy kvůli té jeho valgositě nožiček. Jsem docela zvědavá, hlavně ať se to zlepší, udělám cokoli. Neříkám, že je to nějaké šílené, to ne, jsou daleko a daleko horší vady, nemoci a poruchy, ale když člověk tuší, že by mu mohl nějak pomoci, tak pro něj udělám všechno. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.1.08 11:54

Ahoj holky,
tak jsem dnes byla na kontrole a všechno O.K., akorát prý mám nějaký malý „defekt“ na čípku??, tak proto mě prý občas zlobí to slabé krvácení, ale mělo by to být snad dobré. Tak budu doufat, že to bude opravdu v pohodě.
Příští týden jdu na vyšetření na těhot. cukrovku - prý je to docela hnusné…tak se vůbec netěším, ale to se nějak zvládne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
14.1.08 11:58

Zdravim vsechny v novem tydnu :D

Ja ty vikendy mivam docela pestre, tak obcas jen neco doctu, ale jinak mam porad co delat. Treba v sobutu jsme slavili tchanovi narozeniny, tak jsem si uzila chlebicku, mnam!

Lucy, mas vsimavou mamku :wink:

Ryntyntyn, blahopreju k premluveni tatinka do vetsi investice. Tak at vam dobre a dlouho jezdi. Taky byl x-lander muj favorit (tak jako spousta jinych kocarku)

S tema monitorama jste me docela navnadily, ja jsem o nem premyslela, pak jsem to nejak zavrhla, ale asi jeste uvidime. POkud by to mohlo predejit zbytecnemu urazu, tak to asi stoji za to. Navic, u jednoho ditete zustat nechceme, tak by se ta investice mohla vyplatit i financne. Ale el. chuvu chci urcite. Mame velky byt, tak at nemusim porad litat a na cestovani je to taky dobre.
Uz mame objednanou prebalovaci komodu na zakazku, tak prebalovat taky bude kde a skladovat veci pro mimco snad taky :)

Asi jdu obedvat, uz mam zase hlad !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.1.08 12:05

Tak jsem ještě udělala nějaké malé úpravy v seznámku (str. 110).
Mahulko tobě jsem spočítala přibližně termín porodu na 11.4., abych tě mohla šoupnout správně do pořadníku.
Lenčo jestli se tu objevíš, taky bych tě chtěla poprosit alespoň o přibližný termín.
Ivis asi už moc nenavštěvuje stránky, ale kdyby náhodou tak totéž co u Lenči.
Brzy to začne být hodně aktuální, tak ať jsme na tu sázkovou loterii připravené! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/122.gif /> Už se těším, až vám tam budu psát ty skutečné uzlíčky s váhou a mírou! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/239.gif /> A také jsem zvědavá, jestli budeme chodit přibližně v tom pořadí jako na seznámku, nebo mi v tom budete dělat čurbes! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/383.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí