Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda ![]()
Už jsem z Liberce doma a lítám jak hadr na koštěti
Ale chviličku sem si udělala, abych se semka jukla ![]()
Zebruš, tak to je dobře, že máš výseledky O.K.
Já jsem si taky včera pořádně pročítala seznámek a tak strašný jak to vypadalo to nebude
Uf… Řekla bych, že neotékám…tedy zatím? ![]()
Už mám doma ten fusak od emitexu a taky to lehátko (jsem si to dneska dovezla)…ještě mi něco dala kamarádka, u které jsem byla na návštěvě a víc jsem toho v Liberci nestíhala (i když jsem měla!) Jsem dneska nějaká K.O. a to mám tolik povinností
Jde na mě rýma a vrazila se mi do dutin a to je opruz…
Lucy , užijte si zítřejší 3D ultrazvuk, to bude hlavně zážitek pro Juráška
Tak já frčím dodělat ten oběd
Pro Lucy - tak nějaké info o mě - je mi 30, jsem vdaná a bydlíme v Praze - už dlouho, ale původně jsme s manžílkem oba z Moravy. Děti ještě žádné nemáme, tohle bude první
Tak už se oba těšíme na konec dubna
- nechceme si nechat říct, co to bude, ale oba si tak nějak - naprosto neodůvodněně - myslíme, že to bude chlapeček......takže to určitě bude holčička
. Je to ale úplně jedno, hlavně aby bylo mimi v pořádku.
Jinak pokud bys chtěla vědět ještě nějaké další info, dej vědět co, ráda odpovím. Teď po obědě mám tak nějak „útlum“, takže mi to moc nemyslí…
Jinak dnes ráno mě málem ranila mrtvice - zpozorovala jsem, že mám tak trošičku výtok - je jenom slaboučký a světlounce žlutý, ale tak nějak se mi zdálo, jako bych na tol. papíru viděla trošičku i stopu krve, ale opravdu jenom strašně málo, skoro to nebylo poznat…tak jsem z toho celá špatná, i když během dne se už žádná krev neobjevila.....v pondělí mám jít na kontrolu, tak se mi nechce panikařit a jezdit někam na pohotovost (můj dr. totiž dnes neordinuje)…tak doufám, že to bude O.K. Já s tím mám potíže skoro pořád, už jsem byla během těhu 2× na pohotovosti s krvácením (ve 12. a 18. týdnu), ale vždycky bylo všechno v pořádku, přes vánoce mě zase zlobil zánět - takže to byla opět pohotovost se zánětem.....já už si připadám děsně, že pořád s něčím jezdím na pohotovost ![]()
Tak snad to tentokrát bude dobré a vydrží to do toho pondělka.....
Nějak jsem se rozepsala, ale nechci si stěžovat, jenom jak je to první mimi, tak nějak nevím, co čekat a každá neobvyklá věc mě rozhodí ![]()
Tak se všichni mějte fajn a pohodový víkend.
Jana
Ahoj holky,
mě zas přijde,že od té kontroly,kde mi dr.napsala to magnézko,mi to břicho tvrdne i přes den,předtím jen večer,je to nepříjemné.. ![]()
Jiřulka ještě spí,budu ho muset budit,aby nespal 3 hodiny a večer neusnul v deset..
Manžel jel koupit novou autosedačku,do té staré už se nevleze ![]()
Zebruš gratuluju k výsledkům ![]()
Ryntyntyn ať tě rýma neskolí
Januso, snad budeš v pořádku a tentokrát neubudeš muset navštívit pohotovost ![]()
Je fakt, že mě se výtok taky drží zuby nehty
Postihuje to většinu těhotných, tak proč doufat, že by se mi to vyhlo, že? A až do dubna, ouvej
....... ![]()
Já mám taky permanentně slabý výtok, ale prý je to normální pokud nic nesvědí, nebolí a tak. Jednou jsem dokonce běžela k doktorce, aby prozkoumali, jestli to není plodová voda
. Četla jsem tady na emiminu nějakou diskusi o úniku plodovky a vyděsila jsem se
. Ale panika byla naštěstí zbytečná.
Ale je lepší jít několikrát zbytečně než něco zanedbat, že jo
. Na gyndě už jsou na to určitě zvyklí ![]()
Tak máme zamluvenou hlubokou korbičku na X-landera,červenou,za dobrou cenu 2.700 kč,manžel má známosti ![]()
Autosedačka stála 2.300,taky super.Je to Romer Vip do 36 kilo.
Zebruš, přesně tak! Myslím si, že jsou na gyndě zvyklí i na horší věci…A ten výtok už mě neba, před těhu jsem ho taky mívala, ale jen pár dní před MS…juj, ale co by jsme neprotrpěly pro ty naše lásky maličký ![]()
Dneska jak jsem byla u kámošky, maličký se ji narodil začátkem srpna, a to bylo takový kouzelný, jak se spolu miliskovali při jídle, až jsem jí maličko záviděla
Už aby byl ten duben!!
Adél , tak to je super cena! Taky bych chtěla mít známý na správném místě
U nás mají teďka „akci“ na celý set a za chtějí za něj dvanáct a půl, tak nevím, jestli jít do toho nebo počkat či jak to ještě urobim?? Chjo…
ahojky holky ![]()
tak jsem dneska byla u dr. na alergo (chodim tam obcas na kontrolu i normalne) a cestou zpatky jsem se zastavila ve trech detskych obchudkach. teda musim rict ze zacinam byt asi rozmazleny zakaznik, protoze v tom jednom obchudku byla pekne neprijemna pani prodavacka a i kdyz tam maji nektere vecicky kapku levnejsi tak uz tam teda nepujdu
radeji si priplatim ale budu ten cas travit prijemne. on clovek kdyz nakupuje poprve pro mimiska tak poradne nevi co a jak, potrebuje sem tam neco vysvetlit, travi tak hodne casu a jeste ty hormony k tomu ...... celkem se divim, zrovna v takovychto obchudkach to prijemne vystupovani prece musi byt skoro zlatym dolem pro ty obchodniky. ale mozna se na to divam moc zaujate ..... postizeni z povolani ![]()
janus ja mam cele tehu vytok. a sem tam i zluty. dr. me uz asi trikrat delala stery ze vseho co slo a vse negativni, takze rikala ze hold patrim mezi maminky co na to trpi v tehu vic. dala mi masticku kdyby to svedilo a cipky pro strycka prihodu - kdyby se to zhorsilo abych nemusela behat furt k ni/nebo na pohotovost
ale radeji desetkrat na pohotovost nez neco zanedbat. ja jsem prvni trimesice byla u dr. furt, kazdou chvilinku. bala jsem se vseho co u me bylo jinac nez v knizce nebo na netu. a ze toho bylo pozehnane. taky mi to bylo trochu blby, pripadala jsem si jako hypochondr ale myslim ze se nemame za co stydet. rekla bych ze hodne maminek se obzvlast u prvniho tehu obava prakticky vseho a ti lekari jsou na to urcite zvykli
a diskuze jsou taky od toho abychom si vylily srdicka a podelili se o zkusenosti ![]()
Ryntyntyn být tebou,tak jdu do toho.Manžel se díval a za 12 tis.je to dobrá cena.
Holky já viděla mimi jak jsem byla u Apolináře na tom utz,sestra ho tam nesla po chodbě jak housku,bylo malilinkatý ![]()
Nejvíc mě bavilo,když jsem tam pak chodila na kontroly a potkávala ty rodinky,jak si poklady nesly do auta v sedačce.Jednou jsem tam dokonce fotila rodinku před porodnicí,máma,táta,jedno větší dítě a mimi…super ![]()
Ahojky
**Ahojky Janusa,už si nepamätám,či som Ťa privítala
,Tak Ťa tu vítam.Radšej dva krát,ako vôbec ![]()
Tiež sme si nedali zistiť,čo to bude,chceme prekvapko.
No 07.februara ideme na sono,tak dúfam,že odolám a nedám si to povedať.
Lucy-Dala si krásny obrazok miminiek pod zoznámek,jeeeej
.
Zebruška-gratulujem k dobrému cukru.
A ešte jedna otázočka.
Budete použévať aj monitor dychu?Akú značku?A čo asi tak stojí?
Majte sa krásne,papa**
Wenee my jsme monitor dechu ani chůvičku neměli.Kdo bydlí v baráku nebo ve větším bytě,to je samozřejmě něco jiného ![]()
Holky, já si oboje (monitor i chůvičku) mínim pořídit. Neměla jsem to a po nocích jsem neustále hlídala, jestli dýchá, nemohla jsem spát, než jsem si na to riziko zvykla… Už si nechci zvykat. S chůvička se hodí k rodičům, pak do kočárku na balkon.....
Adelka, to je super, ze mas obr brusko. Len nech netvrdne. Mne dal dr. Magnezko a pomohlo, tvrdlo mi az 9krat a teraz tak 3, co je znacny rozdiel.
Lucy, si ty ale sikulka s tym zoznamcokom. A obrazok je kraaasnunkyyy.
Gratulujeeeem k uspesnej kontrole a pekne si uzite 3D uzv
Zebruska, uff tak to bude u vas v lete veselo, ale leto je daleko a urco to dopadne dobre a vydyuchnete si s radostou po navsteve.
Opuchy mozu byt dakedy nebezpecne spolu s vysokym krv.tlakom a bielkovinou v moci / preklampsia. Ale to by ti na tom papieriku co ocikavas ukazalo. Povedz dr. na kontrole ze opuchas, ono to moze byt z toho, ze telo nie je zvyknute na zataz, skus vela pit a menej solit alebo solit morskou solou.
Si sikulka, ze uz mas skoo vsetky veci.
Januska, viitam ta, ahooooj. uff, drzim palce, dufam, ze uz nebudes musiet ist na pohotovost, ale oni su tam od toho, tak sa kvoli tomu blbo necit. Len je strasne sa tak bat o mimiska. Ja som bola 2krat, v 5 a 12 tt. Holcinky musime verit, ze nasi drobcekovia vsetko uspesne zvladnu , jasnacka??
Ryntyntynka, ani ja sa uz neviem dockat dubna, juch, uz sa tesim na kazdodenne vsetko s mimiskom, kupanie, papanie, jednoducho vsetkoo
Jenko, je mi luto, ze v obchode boli takiii bleee. Aj mna teraz hocico vytoci, minule som sa rozplakala kvoli nejakej blbosti., ale zakaznika by si mali rozhodne vazit.
Ahooj Weneee
Ahoj Moni, prosim, kolko asi stoji ten monitor, nejak vobec netusim, a su na trhu rozne, je nejaky aj lepsi, ci horsiii? aby som kupila uz dobry, tiezx ho planujem kupit. dakujeeem