Poradna duly
Jana Čurdová
Zebruš taky si myslím,že ti u porodu řeknou,co máš dělat,já jsem si teda rozhodně na nic z kurzu nevzpomínala ![]()
Taky jsem ráda,že si můžu s váma psát… ![]()
Evelín myslím si s tím masírováním je to jak se vším,někomu to určitě pomůže,někomu ne.Já byla dost natržená a měla jsem velký šití,ale masírování hráze by to asi nevytrhlo ![]()
Zebruš: A nebo na tebe leze hnízdící instinkt
![]()
S vyřizováním je to hrůza…my už snad máme většinu za sebou, hlavně toho bylo hodně kvůli stavebnímu povolení, s hypotékou už to bylo lepší a teďka zase bomba!
To máš hodnou sousedku, ale asi je trošičku vlezlá, že? Když to některý bývají, hlavně když jsou v důchodu a tak. Naši bydlejí v řadových domcích, takže i zahrady jsou na sebe nalepený…mno a jedni sousedi v poho (ale tou jsou již starší pracující pohodoví manželé) a z druhý strany děs a hrůza…!
Hlučná rodinka hadr, ještě jsou pomlouvačný a tak, prostě na paličku, ale on jim Adámek v létě na zahrádce ukáže
A Arisek když štěká ![]()
Jo, a Lovela mi taky nevoní, ale hlavně že je určená pro ty nejmenší ![]()
Pokud se vrhnu na to masírování, tak určo nějakým levnějším olejíčkem…uvidíme jakýn zážitek to bude
![]()
Jo a k porodu… já mám knížku Cvičení v těhotenství a ve cvičení pro třetí trimestr jsou nácviky pro porod…to jest hlavně pro první dobu porodní a pak i polohy. Jo, a ještě tam je kapitola ohledně dýchání při kontrakcích, na konci první doby a při druhý době…ale! v až na to přijde, tak to stejnak všechno zapomenu a doufám, že budu mít pohodou asistentku, která tam s náma-či se mnou bude a bude říkat co a jak ![]()
Ohledně psaní: Jsem ráda, že si ve svém skorokaždodenní samotě mám popovídat i s někým jiným než něnom s Arkou!
Jsem ráda, že tento serv a celkově naše diskuze je, jelikož jinak by mi asi doma na neschopence přeskočilo
![]()
Ryntyntyn a to si představ,že když jsem čekala Jířu,tak jsme ještě neměli počítač,tak jsem si nemohla s nikým psát! ![]()
Tak si tak žehlim a nejdnou cítím studeno na prsou, tak kouknu a tričko mokré… ![]()
Stalo se mi to poprvé, není to brzy? Holky není to třeba předzvěst blížícího se porodu? Máte to některá taky?
Haňul já to teda neměla,ale myslím,že je to normální a s porodem to nemá nic společného ![]()
Katynka, vitaj doma, uff, nech ste rychlo zdravuckiii.
Adelka, drz sa a pevne nervy.
Ryntyntynka, tak s autickom vedia byt starosti, jam am medzi bruskom a volanto len nejake 3 cm,ako som nizka,. Aby som dociahla nohami, tak som dost vpredu posunuta a volant sa neda dat hore, ach jaaj. A ja som sa tiez postazovala. Holcinky drzte sa,
A masirovat neviem, ci budem, neviem to robit a radsej nechcem daco zvrzat ,. A malinik, neviem , dakujem za napad na rozmyslanie, odkedy sa pije??? 38? To je este caaaasuuu
Evelinko, super, ze si si to uzila.
Mahulko, prala som v lovelle,
Hanulka, taska
a kupit spolu s kocikom, ale cez internet aj zvlast, kup si taku znacku, ako aj kocik, ono to pasuje presne na mieru.
Hanulka a mne sa to este nestalo, citala som, ze sa to uz moze objavit, tak asi nic porod predzvestujuce.
Zebruska, na dedinach to byva bezne, dokonca aj u nas v meste, co mame zahradku, ste novi a chcu sa spriatelit, ak ti je to neprijemne, tak povedz, ze je milucka, ale nemusi sa trapit s popelnicama…, ale ze si to moc enis. Aby sa zas neurazila… ale moze ti byt dobrou pomocou. Mozno si jej sympaticka a akpo tehulka , nechce, aby sis a namahala. A s mimiskom moze byt super kamaratka. Niet nad dobre susedske vztahy, len je to nezvyk.skoda
A ja tiez nechodim na kurz> tu je daco o dychani pri porode
http://www.9mesicu.cz/index.php?…
A tu je nas Matusko 31+6 / hlavicka z profilu.
A zajtra idem k dr. tak maam zoznam otazok, nesmiem na nic zabudnut, aby som si spravila tahaak.
![]()
Ahojky holčiny,
já než dočtu všechny příspěvky, tak úplně zapomenu co jsem chtěla. ![]()
Moc mě teď nebaví sedět u pc, protože cítím jak se mi Tomík zavrtává hlavičkou a není to nic moc, takže raděj polehávám. Jinak s tou fyzičkou je to teda děs. Ráno sotva dofunim do školky a zpět a když přijde na vyzvedávání, tak mě to stojí fakt hodně přemlouvání. Školku máme před barákem, ale i tak to jdu strašně dlouho. To jsem zvědavá na duben!
Jinak k tomu masírování, párkrát jsem Welledu použila, ale jsem lenoch, takže u mě spláchnuté peníze. Nedávno jsem ji vyhazovala, protože už byla prošlá a téměř netknutá. Jinak o nástřihu při porodu jsem vůbec nevěděla a protože byl Jířa macek, tak mě i tak dost potrhal, ale ten nával emocí, když máte vedle sebe to sladké miminko vám nedovolí se na šítí moc soustředit, takže žádný strach! Mě spíš štvalo, že jsem si drobečka už chtěla užívat pěkně s manžou o samotě a oni mi tam zatím pořád vylepšovali spodek. ![]()
Už je mi zas nepohodlno, tak mažu za šípkovým Juřánkem do pelíšku, pa
Dobré ráno ![]()
Tak už jsem se dnes stihla říznout do prstu, když jsem dělala manžovi svačinu. To to začíná… ![]()
Haňule - díky za očuchání Lovel
, já už ji asi nebudu kupovat, protože mě nevoní. Tak snad se malej neosipe z toho Batolete, co mě voní ![]()
S tím mokrým tričkem se mi to ještě nestalo, ale slyšela jsem o tom a prý je to normální.
Ryntyntyn - je docela vlezlá, ale asi to tak nemyslí
. Hnízdění na mě už leze, raději bych ale, aby lezlo taky trochu na manžu ![]()
Zulok - díky, sousedka je milá, ale já právě moc společenská nejsem, tak z toho jsem trochu vedle. Ale uvidím, jak se to bude vyvíjet. Třeba jí to přejde - je to rodina starosty, tak bych ji stejně nerada naštvala
![]()
Moc pěkná fotka, snad mi taky ve středu doktorka udělá UTZ a budu si moct koupit fotku.
Lucy - já jsem si raději začala všechno psát v Notepadu a jen to překopíruju do odpovědi. Jinak bych si to taky nepamatovala, píšem jak divý ![]()
Já jsem si o tom dýchání při porodu něco načetla a vypsala, tak si na něco snad při porodu vzpomenu. A taky to chci všechno ukázat manžovi, aby mě to mohl kdyžtak připomenout.
Včera jsme byli s manžou ve městě něco vyřizovat a přešla jsem jednou náměstí a nemohla jsem dýchat. Už jsem pěkně líná, asi bych se měla víc hýbat
![]()
Ahojda ![]()
Haňul : S mokrým tričkem si nic nedělej, někomu se to stává už před porodem a nenaznačuje to předčasný porod ![]()
Zebruš: Ty jseš holka šikovná, Raďas (manžel) mi vždycky říká, že nešikovný maso musím pryč
Snad ses moc neřízla ![]()
Zuločku : Pěkná fotečeka Matuška
Já jdu do poradny ve čtvrtek a taky si musím napsat tahák! Vždycky mám tolik otázek a pak v tom fofru či v čem je zapomenu a vzpomenu si na to až v čekárně a je mi blbý se zase vracet do ordinace…A doufám, že mi taky udělá UTZ, naposledy v poradně mi poslouchala jen srdíčko maličkého …
Ju, a jak jsi tady dala ten odkaz na to dýchání: Tak od tý autorky mám tu knížku podle které „trénuji“ ![]()
Adél , s Jiřulkou jsi byla doma na neschopence?? Na druhou stranu si myslím, že kdyby jsme počítač či připojení neměli, tak bych se snad taky nějak doma zabavila, ono by mi ani nic jinačího nezbývalo
![]()
Já dneska půjdu trénovat kondičku procházkou, ale až tak odpoledne
Musím, jelikož jsem k snídani spořádala tři MALÝ loupáčky
![]()
Dobré ranko,
tak zrovna přemýšlím co bych šla dělat. Vytřela jsem sice podlahu, ale ta bude za chvíli zas učuněná, tak bych raději něco trvalejšího. Přemýšlím, že začnu s těmi přípravami a alespoň si vyklidím skřínku pod přebalovacím pultem a někam zastrkám veškeré krámy, které se mi hromadí na přebalováku a postýlce.
Úplně jsem se zalekla když jsem včera četla u Ryntyn o tom 8. měsíci, jsem pořád v klidu a vůbec nic jsem ještě nepřipravila, ale já mám ještě o jeden měsíc více i když do porodnické tašky už si asi raději nakoupím, ať to mám alespoň doma.
Manža se vždycky usmívá, když mu vyprávím, jak jste pilné a že u nás to teda na příchod nového človíčka vůbec nevypadá no a včera mi se zděšením oznámil, že únor je pomalu v půlce a po březnu, že je duben! Jaký to objev!!!
![]()
Haňul , taky už mi ukáplo, ale jen jednou při žehlení, asi mě to teplo nějak rozpumpovalo, nic bych na tom ale nehledala. Horší to je pak při kojení - já byla věčně promáčená. A moje kamarádka takhle pěkně zlila nějakého pána v trolejbuse, když se nad ním držela madla a nevšimla si, že jí teče mléko. No kdyby byl galantní a pustil jí sednout, nemusel mít mokrou hlavu! ![]()
Ahoj holky, tak dneska je to už lepší ![]()
Pročetla jsem vaše příspěvky a už nevím co kdo psal ![]()
Bavily jste se o masáži hráze, já jsem masírovala tou weledou a i když mě nakonec nastřihávali (3 stehy), tak mi dr říkala, že když viděla hlavičku, tak se připravovala na hrůzu. Radimek byl takový starosta
. Jedna maminka na pokoji když ho viděla, tak na mě vytřeštila oči a řekla : a to jste měla pohodový porod?? ![]()
Jo a ještě taková perlička, masíroval manžel a jak byl důležitej, že se účastní ředporodních příprav.
![]()
Na kurzu jsme byli, ale akorát nás provedli a dali info ohledně papírů atd.Vyzkoušeli jsme si na balonech různé polohy a vysvětlila nám dýchání. Řeknu vám, že při porodu jsem si nevzpomněla vůbec na nic. Nechte se vést instinktem a hlavně nepanikařte, mě se velice osvědčilo, když jsem se při kontrakci co nejvíce uklidnila a jelikož mám extra nízký tlak, tak při psím dýchání bych omdlela snad při první kontrakci. Mě tedy pomohl klid a soustředit se na dýchání (hlavně nezadržet dech) a hlavně jsem mylsela na miminko, protože má minimálně stejné bolesti jako vy a mluvila jsem na něj a najednou se mi chtělo tlačit, tak jsem zavolala sestru, že jako se mi chce už tlačit, ta to zakázala tak jsem se jí snažila vysvětlit, že netlačím, že jen hlásím změnu
Dr se na mě koukla a už to jelo, Radimek se narodil hodinu a půl po příjezdu do porodnice. Manžel to jentak tak stihnul, protože ho poslali domů, že má minimálně hodinu čas ![]()
Pila jsem maliník (ale už si nepamatuju od kdy
), masírovala (může to být i olej z lékárny - olivový)
Jo a co je prý dobrý pro hladký porod je sex, takže jestli nemáte nějaké zdravotní problémy, nebo manžel zábrany (oni se někdy chlapi bojej, že mimi ublížej a schovávaj to nezájmem o vás
), prý se tím připraví hladká cesta pro mimi.
Prostě dělejte to, co vám vaše tělo napoví a určitě vám pomohou i poradí přímo na porodním sále a jestli tam budete mít i drahou polovičku, tak to nebude mít už žádnou chybu.
PS:já se taky bojím a o to víc se modlím, aby ten druhý porod byl stejný jako první
![]()
Dobre ranko ci dopoledne?
Venku zima mráz, kam se ptáčku…Brrr, chtěla jsem jít do města a odkládám až na poledne…
S těma přípravama mě děsíte, u nás to vypadá spíš jak po malování nebo co…věci rozmístěné po celém bytě a jeden pokoj plně nefunkční…- a to je ten nejdůležitější, už se to snažím brát s nadhledem, protože vztekací nálady nebyly k ničemu! ![]()
Já chodím do plavání, kde nás učí zá:,–(ám správného dýchání, tak uvidíme, jestli si na ně vůbec vzpomenu ![]()
Zdravím a přeju pěkný den!
Co vaříte?? My dnes budeme mít kapustové karbanátky s brambory.