Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1808
12.2.08 11:06

Mahul já protože si vařím jen pro sebe, tak si udělám své oblíbené těstoviny s neapolskou omáčkou a horou sýra. Sblajznu toho vždycky vrchovatý talíř, že pak sotva lezu. http://www.sirmi.ic.cz/smajl/545.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.2.08 11:17

Taky bych chtěla jít uklízet, ale čekám na ten balík a bojím se, že neuslyším zvonek :? Zatím ho máme v ložnici a jinde není slyšet :roll: . Už aby balík přijel !!!
Taky mám objednaných pár věcí z veterinárního e-obchodu, ale to přijde někdy poštou. Objednala jsem speciální desinfekci, co má zabíjet vše přes viry až po plísně. Původně jsem ji chtěla jen na mé ptačí voliéry, ale dá se prý použít všude. Tak vydesinfikuju vše okolo psů, země, atd. :lol: :lol: :lol: . A taky jsem objednala odčervovací pastu pro hafuše, četla jsem, že před příchodem mimi je dobré zvířata preventivně odčervit.

Ryntyntyn - řízla jsem se jen trochu, ale za to hluboko - a bylo to o obal na potravinovou folii - jak je tam takový to zubatý trhátko :roll: . No, byla jsem ještě rozespalá :oops:

Já jsem od několika lidí slyšela, že to nastřihnutí a šití nebolí. Ale taky jsem četla nějaký článek, kde paní psala, že ji při šití okřikovali, ať sebou nešije - šila sebou bolestí :roll: Tak mě to trochu vyděsilo. Každý máme jiný práh bolesti a nevím, jak na to budu reagovat já. Ale snad budu vedle z Beníka a nebudu to vnímat :lol:

Mahul - já taky přemýšlím, co budu vařit, ale nic mě nenapadá. Já moc nevařím a už mě to štve, protože manža by byl určitě rád, kdyby měl odpoledne navařeno. Tak se musím zlepšit a něco vymyslet :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.2.08 11:27

Právě jsem to vymyslela - dnes vařím kuřecí řízky a bramborovou kaši :lol:

Jo, jen abyste nemysleli, že jsem desinfekční maniak 8O - potřebuju desinfikovat ty voliéry, protože jim tam lezou myši a jejich trus je pro ptáky toxický. A prodávají jen 1kg balení, takže to použiju všude doma, aby to zbytečně neprošlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
12.2.08 11:57

Mahul: Mě už se na plotně dělá vepřový gulášek a budou k tomu těstoviny…tentokrát ho dělám z kýty, abych z něho taky něco měla :lol: (manža má rád tlustý a já bych ho do pusy nedala a tak to střídám :wink: )…zítra bude čína z kuřecích prsíček s rýží a pozítří asi francouzský brambory … To jen pro inspiraci :D 8) :wink:

Lucy: Já když jsem sama doma, tak jsem tak líná vařit a vždycky se „odbydu“ lehkým obědem a la chleba s něčím :)

Zebruš: Když jsem se jednou bavila s mamkou o porodech a tak(to bylo ještě před otěhotněním), kta mě mamka "strašila!, že ani přes tu bolest nebudu nástřih cítit 8O 8O Tak jsem jí řikala, že ať radši ani nepokračuje, jestli se chce dočkat vnoučat :lol: :lol: A nakonec bude mít hned dvě skoro najednou :wink:

U mě dneska pokračuje uklízecí náladička, musím jí využít, když je manža v práci, to se mi potom uklízí hůř, radši strávím čas s ním než s úklidem 8)
Takže jsem se pustila v přízemí do mytí oken a jelikož naši mají ještě na baráku původní-dřevěné šroubovací, tak to bohužel není šup-šup…sice je budu mít ještě jednou po předělání pokoje, jelikož musíme malovat a tak, ale to už je nebudu šroubovat :) :wink:
JO, a ještě v rámci úklidu myju kytičky a tak… a zjistila jsem, že mi asi zašel kaktus :cry: Nevydržel zazimování, ještě jsem s ním něco zkusila, ale myslím, že mu to nepomůže…a nejhoršíje na tom, že to byl manželův kaktus…hm, to bude večer vysvětlování :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
12.2.08 11:59

Juj, ještě jsem se zapomněla „pochlubit“, že jsme včera s mamkou byli vybírat obklady do koupelny, takže doufám, že předělávání začne co nejdřív a pak pokojíček a bude mít moje dušička pokoj :dance: (pořád si totiž říkám, že se to nestihne :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
12.2.08 12:14

Ahoj tehule,

tak jsem se vratila z mesta. Byly jsme s mamkou, tak to byl takovy pekny oddech :D

Vy teda umite delat chute!!! Ja jsem ted cely tyden sama doma, tak tomu vareni taky moc nedam. Dneska dojim testoviny ze vcerejska a zitra budou asi testoviny na jiny zpusob - treba s masem :D

Dneska me mamka „uklidnila“ , ze vestina zenskych je natrzenych nebo nastrihlych - nektere vic a nektere min, takze se mi fakt ulevilo :lol:

Zebrus, to budete mit doma cisto jako z reklamy :D

Jinak si chci zavolat na do porodnice na preporodni kurz, ale to asi spise proto, abych videla, jak to tam vypada a co kdyztak s sebou. Pokud mi tam budou rikat, jak dychat, tak taky dobre, ale taky si nedelam moc iluze, ze si to pri porodu budu vsechno pamatovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
12.2.08 12:54

Zebro: jo kuřecí řízky a bramborová kaše, mňam to bych si dala. Asi to udělám, ale až tak zítra nebo pozítří. JSem ještě tak akorát na leháro a žaludek mám jak na vodě. A copak máš za obyvatele voliér??

Evelinko: Předporodní kurz je fajn, dozvíš se tam info hlavne o porodnici na vlastní oči a zeptej se, co všechno tam poskytují pro tebe a pro mimi.Abys věděla co si musíš vzít s sebou.

My jdeme na předporodní kurz 4.3. je to sice zkrácená verze (2,5hodky), ale jsem zvědavá co se v porodnici od mé poslední návštěvy (před 3 roky) změnilo a hlavně chci vědět, co si musím vzít s sebou. (předpokládám, že toho budou poskytovat méně než dřív, tak chci být připravená)
 Katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.2.08 12:56

Tak už mám autosedačku, hned jsem ji zkusila nainstalovat na kočárek a sedí, jupí :dance: . Dala jsem fotku do galerky :lol:

A taky mě už došel ten veter. balík s desinfekcí, atd. - nečekaně brzy 8O , ale naštěstí jsem u sebe měla peníze :roll:

Ryntyntyn - nenapsala bys mě recept na ty francouzský brambory? Kdyby se ti chtělo? Mohla bych je zkusit udělat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.2.08 12:58

Katy - máme mnoho andulek a korely :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
12.2.08 13:02

Ahojky,
děkuju za info ohledně „mokrého trička“.

Ryntyntynko víš o tom,že se okna asi od 6měsíce mýt nesmí!!!!Mě na to upozornil i doktor a kamarádka je myla a pak jí chtěli na dva měsíce šoupnout do nemocnice.Nakonec jí nechali doma ale musela ležet.Tak to radši nech až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
12.2.08 13:02

Ahojky,
děkuju za info ohledně „mokrého trička“.

Ryntyntynko víš o tom,že se okna asi od 6měsíce mýt nesmí!!!!Mě na to upozornil i doktor a kamarádka je myla a pak jí chtěli na dva měsíce šoupnout do nemocnice.Nakonec jí nechali doma ale musela ležet.Tak to radši nech až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
12.2.08 13:09

Anebo zaúkoluj rodinu…Mě je o víkendu taky umyla maminka ale my máme už plastový a to je paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
12.2.08 13:12

Evelín: Taky musím zavolat a pokud možno ještě dneska :lol: Protože takhle volám už někde od 29 TT 8O :) Což už jsou někde tři týdny…

Zebruš: Jsou v podstatě hroozně jednoduchý a nám doma to chutná :wink:
Pokud máte rádi cibulku tak si ji osmahneš na oleji (já ji osobně nedávám, jelikož ji manža moc nemusí…) v tom, včem to budeš všechno zapékat (takže nějaká ta zapékací mísa). Potom k cibulce prihodíš na kostičky nakrájený junior nebo párky (většinou podle toho co koupím či čeho je dost na mražáku :lol: ). Osmahneš… a potom tam přidáváš nakrájené brambory na plátky :arrow: já to dělám se syrových brambor, dělá se to dýl, ale je to podle mě chutnější- tchýňka to totiž dělá z vařených brambor. A dáš péct do vyhřáté trouby :arrow: já pěču asi tak na necelých 200, ale spíš těch 175. JO! jsem zapomněla důležitou věc, než to dáš do trouby, tak to všechno pěkně promícháš se solí a pepřem :lol:
Až budeš mít brambory hotový (pod pokličkou tak třičtvrtě hoďky, bez pokličky tak hoďkua něco), přidáš tam našlehané vajíčko s troškou mléka (mléko dávám jelikož trošku zjemní vajíčko) a taky ho osolím a opepřím, ale pozor zase nepřesolit :wink: :wink: (už se mi to taky povedlo a nebylo to nakonec vůbec k jídlu :D )
Doufám, že jsem ti to popsala dobře, pokud ne-e, tak písni :wink:

Já jdu dodělat gulášek, už má Adámek hládek a pak udělám ještě míša-řezy 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
12.2.08 13:15

Haňul: Fakt jo??!! 8O 8O 8O A já už je mám umytý :roll: 8O Oni byli jenom čtyři (tedy i plus to šroubování…) Ve vstupní chodbičce chtějí naši dávat nový dveře a začít s výměnou plastových, takže tam jsem to nedělala .....juuuuj, doufám, že bude ve čtvrtek na KO všechno v pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.2.08 13:26

Ryntyntyn - moc díky, zkusím je udělat :lol:
Já taky občas dělám věci, který už bych asi dělat neměla - jako zvedání těžkých věcí, atd. :oops: , ale to je těžký, kdybych na všechno čekala na manžu :? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí