Poradna duly
Jana Čurdová
A jak jste si užíli s drahými polovička Valentýna??
My ho neslavíme, je to uměle vystrojený svátek …i když se Silvestrem je to to samý ( a to slaví jen manžel, já ho beru jen jako společenský večer
)..... a tím pádem jsem ani nic nedostala
Prý nestíhal…hm
Manžovi jsem dala čokoládku Modré z nebe a přes noc ji skoro celou zbouchal
![]()
Jůůůůj, v únoru to holky rozjely, pak březňajdy a pak už MY
![]()
Ještě jsem se vás chtěla zeptat: Budete svojím maličkým kupovat ( či zkušeným mamčám se osvědčilo) dudlík??? A kojeneckou lahvičku? Včera jsem byla v Tescu a dumala jsem, jestli to mám koupit či ne-e…od značky MAM…
Dobré ránko, dneska tu krááásně svítí sluníčko ![]()
Ryntyntynko: my taky neslavíme valentýna i když letos přinesl tulipány, já jsem manžovi dala jeho oblíbené kakajíčko. (stojí docela víc peněz a už mu došlo, tak se to hodilo
) Ale nějaké dary, neo oslava, romantika atd se u nás na tento den nekoná.
Měla jsem pro Radimka koupený dudlík mam a i když ho do půl roka nechtěl, tak si myslím, že je dobré mít jeden pro každý případ. Flašku jsem měla koupenou taky jednu (avent) s dudlíkem pro nejmenší (musel zabrat aby teklo mlíčko) a tu jsem využila, např. když jsem šla v šestinedělí k dr a manžel hlídal, tak jsem odstříkala mlíko a on malýho nakrmil. (Radim pil po 2 hodinách
) Tak asi takhle, myslím, že bys měla mít alespoň jednu flaškua dudlík pro všechny případy.
Dudlíky MAM jsou bezva, zkoušeli jsme i od Aventu, ale ty nechtěl, holt každá pusinka chce něco jiného. Avent flaška se dobře myje, ale už hodně firem dělá tyhle široký flašky, takže ať koupíš jakoukoliv tak je to jedno, akorát ten dudlík na flašu aby netekl. Když mimi zjistí, že může mlíčko téct i rychle a téměř samo, tak už pak nemusí chtít pít od tebe ![]()
MAM má skvělý všechny výrobky a co jsem měla možnost vyzkoušet, tak byly super. MOhu doporučit.
Jdu dodělat plněný papriky ![]()
Dobre dopoledne ![]()
Tak vidim, ze se Valentyn slavill tak napul! My ho taky nejak neslavime a navic je manzel uz zase na cestach, takze stjene nebylo s kym slavit, ale dneska v noci by se mel uz vratit!!! Uz je to nejake dlouhe bez nej a to si ani nechci pripoustet, ze by se me nebo prckovi neco mohlo stat…
Ryntyntyn, diky, zkusim se taky nekde na ty urctite uchvatne sexy kalhotky a vlozky mrknout ![]()
Flasku mam jendu od aventu, koupila jsem si tu ktera se napred pouziva jako flaska s dudlikem a pak ji starsi ditko muze mit jako hrnecek.
A do unora ted taky nakukuju, rodi se tam o stosest ![]()
Dobré ráno ![]()
My Valentýna taky neslavíme, my jsme zamilovaní každý den, tak speciální svátek nepotřebujeme
![]()
Jinak vložky a síťované kalhotky mám z lékárny. Akorát jsem si koupila kalhotky M a jsou mě trochu těsné přes stehna (ale jsou tak dlouhé, že je natáhnu i přes mé velké břicho až pod prsa, při troše snahy asi i nad prsa
. S manžou jsme se dost nasmáli, když jsem si je zkoušela
), ale dají se naštěstí trochu nastřihnout, tak mě snad neodumřou nohy. Ségra mě totiž poradila, že si nemám kupovat L, že jsou moc velké, ale já jsem zjistila, že mám jinou značku, takže mají jiné velikosti. Ještě mám pár jednorázových kalhotek z DM, ale ty mě přijdou míň pohodlný.
Dudlík mám jeden, raději bych ho nepoužívala, ale možná bude potřeba. A láhev jsem si koupila Avent - dá se předělat i na picí hrneček, tak se bude hodit (mám asi tu stejnou jako Evelín). Víc lahví si zatím kupovat nebudu, jen kdybych třeba nekojila.
Zítra jdeme na návštěvu k sestře - poprvé uvidíme jejího malýho, tak se těším ![]()
Katy: Já jsem právě koukala na dudlík od MAM a byl od 0-4 měsíců a pak mají nad 4 měsíce, tak zkusím koupit ten první a uvidíme
A taky k tomů mají pěkný klips, takže ten koupím též
A asi koupím od MAM i tu lahvičku, mají ji taky protikolikovou a ještě jsem koukala, že k tomu prodávají dudlíky-savičky na mlíčko a na čaj zvlášť ![]()
Mě přijde poštou už ten hrníček od Avent 6+ (opět jsem ho vyhrála v aukci
) a předtím jsem taky chtěla koupit jako máte vy holky ![]()
Evelín : Neboj, sexy budeme v porodnici všechny
![]()
A ještě jsem chtěla zeptat zkušených maminek: ![]()
Jak se pozanjí poslíčci?? Včera jsme byli u kámošů a celý večer jsem seděla na gauči a když jsem jeli domů, tak mě začal bolet podbřišek jako při MS, ale asi o trošku víc silnější bolest než při MS…a když jsem vystoupila z auta, tak jsem to postupně „rozchodila“ a v postýlce to přešlo úplně…Nevite co to mohlo být?? Jsem plašan, já vím
Ale bojím, bojím… ![]()
Ahoj,krásny deň!
Haňule- aj unás varím takmer každý deň,teda okrem weekendu,to preberá varechu mamina
.
Ten kočik sme nakoniec kúpili iný,ale robí ho tá istá firma.Akurát,že bol trochu drahší,ale zase lepší.A je zelený,ibaže má jemnejšie farby,ako ten na foto.
Zulok- jéééj ten obrázok toho vegeťáka chrobáka so srdiečkami je zlatý
!
Ryntyntyn- Gratulujem ku kontrole
.
Tú postieľku nám našťastie hneď vymenili,takže už je to o.k.
Ja som si tiež kúpila pre istotu 2× dudlík a jednu flašku od Avent na mlieko(keby sa nedalo kojiť) a jednu flašku na čajík.
Ozi a treba dudlíky a flašky pred použitím vysterilizovať?Aj keď su v originál balení?A ako sa to sterilizuje?Aj umelohmotné časti?
Tak ja idem variť.Dnes zeleninková polievočka a pečené mäsko s maslovými zemiakmi.
Pa ![]()
Ryntyntynko - tak něco podobného (nebo asi nejspíš to samé) jsem měla předevčírem večer, ale taky to celkem rychle přešlo a od té doby nic, tak nevím, chci se na to zeptat u dr. až tam půjdu. A plašan nejsi, mě teď taky vyděsí kdeco…
Jinak holky, chtěla jsem se zeptat, máte někdo zkušenosti s babyvakem? Možná to tu bylo v diskusi už někde dřív, ale nějak jsem na to nenarazila. Uvažuju u něm (http://www.babyvak.cz), ale nevím, jestli s mou „šikovností“ mi z něj mimčo nějak nevypadne… ![]()
Chtěla bych ho na takové občasné poponášení po bytě nebo když budu muset někam kousek narychlo zaběhnout.....
Holky, poslíčci se poznaj velice dobře, když si vlezete do příjemně teplé vany. Když to budou poslíčci ( a už to klidně mohou být, neznamená to že za 5 minut rodíte), tak se to tou koupelí uklidní, ale jestli to budou porodní kontrakce, tak zesílí a neuklidní se. To nám říkala porodní asistentka na předporodním kurzu. Nemám to vyzkoušené, protože jsem žádné poslíčky neměla a kontrakce jsem dostala až v porodnici. ![]()
Wenee: vyvařovat by s eměly i nové flašky. Mělo by jít vše i ty umělé části, alespoň u Aventu to jde i u MAMu. Já jsem to dělala jako za stara, do hrnce vodu a když se vařila,tak jsem tam vše hodila a za pět minut bylo hotovo.
A jaký máš kočárek???
Ryntyntyn - mě zrovna dnes trouchu pobolívá podbřišek jako při menzesu, ale mnohem slaběji. Tak raději sedím a nic nedělám, protože včera tu byl taťka se synovcem a byli jsme na procházce, kde jsem docela promrzla, tak to bude možná tím. Ale nebolí to moc, jen občas a slabě. Jestli tě to bolí hodně, raději bych si asi zavolala k doktorce a zeptala se. Taky jsem strašan
Jinak dnes asi zkusím tvůj recept na francouzské brambory ![]()
Janus - zkušenost s babyvakem zatím nemám, ale už ho mám koupený. Od pár lidí jsem slyšela, že je super, tak ho vyzkouším
. Mám ten od Pecha (z toho webu, cos poslala).
Holky, a jestli si někdo kupujete sterilizátor, tak jaký? Já jsem původně chtěla Phillips 3v1, co dělá i jiné věci, ale nevím, jestli ho koupíme - je drahý ![]()
JU, tu se vaří, nakupuje.. ![]()
Ryntyntyn , ty jednotlivé údaje v Tvé průkazce odpovídají týdnům vývoje…
Jinak já dneska nevařím, mám už od včerejška, nedojedli jsme večeři..
Měla jsem jet na návštěvu ke kamarádce, ale onemocněl jí syn, tak sedím doma. Prý místo toho půjdem do kina, tak snad! Už jsme nebyli hrozně dlouho, ještě bych chtěla stihnout návštěvu divadla a tak, ať se trochu vyvenčím…
Novinka dne-mám pediatra!
A to přesně toho, kterého jsem vybrala, tak snad si budem sedět ![]()
Ahoj holky,
tak Jiřule už je v pohodě,za chvíli půjdem ven,jsme už dva dni zalezlí!
Dudlika jsme měli už v porodnici,myslím,že byl taky od MaM.Ty poslíčky bych nepoznala,páč jsem taky žádný neměla.. ![]()
Dneska volal chlápek,co nám bude dělat skříň,že až tak za 14 dní…takže si budu muset asi ty věci na mimi vyprat,vyžehlit a zatím dát do nějakého pytle,protože to už bude měsíc před termínem a chtěla bych je mít už raději připravené.
Valentýna neslavíme,manžel mi koupil v KFC salát a kukuřici,a když jsem to jedla,tak říkal,že to je místo kytky ![]()
Ahojky spolutěhulky,
dnes u mě děs běs. Od rána je mi mizerně. Bolí mě žaludek,pálí žáha,hlava bolí za očima…
A aby toho nebylo málo, tak tady začalo chumelit ![]()
A to jsem myslela,že je zima pryč.
Ještě, že jsem si svůj týdenní úklid udělala včera a dnes nemusím už nic. Jsem zvědavá jak to budu zvládat s miminem.Vařit,uklízet,žehlit a ještě se starat o malýho. Mám z toho trochu strach ale snad se to nějak zaběhne a bude to dobrý.
Já nemůžu totiž moc počítat s pomocí přítele.Vypadá to, že bude měnit zaměstnání a domů se nám bude vracet jen na víkendy ![]()
Ale zase díky tomu za rok splatíme hypotéku a budeme mít po starostech - teda těch finančních.
No uvidíme jak to dopadne.
Jdu něco sníst a asi si pustim telku. Přítel přijede kolem 17h, už se na něj dnes těším. Ono mě to zas přejde až mě něčím naštve. ![]()
A KFC bych si teda dala úplně strašně moc … ![]()
Bohužel nejbližší je 60kiláků ![]()
Ahojky,
Adél to je dobře, že už je to za vámi!
My jsme dudlíka nedávali vůbec, nějaké se nám sešli do kolíbky od známých když se Jiřík narodil, ale putovali dalším miminkům. Takže ani teď nebudu žádný kupovat a doufám, že ani používat.
Poslíčči jsou opravdu jako menstruační bolesti ale je to nepravidelné a trvá to chviličku. Taky se mi občas stane, že se dostaví třeba tři kontrakce po sobě v rozmezí 10-ti minut, trvají pár sekund a pak zas dlouho nic. Není to nic nenormálního. Ovšem ty pravé porodní jsou pravidelné. (A trvají až do porodu
)
No chlapi mě teď tahají na nákup, tak se budu muset jít trochu zkulturnit a vyrazit s nimi, jinak by zas dovezli samé kravinky a pořádného nic!
Tak zatím