Poradna duly
Jana Čurdová
Tak neodolám a musím se podělit o radost - právě volali z obchůdku, že už mají náš kočárek, tak pro něj o víkendu jedeme…už se moooc těším ![]()
Doufám, že nám pak nezkazí radost nějaká reklamace, jak se nám poslední dobou docela často stává ![]()
Ahoj,tak som tu zas
.
Katy1-kočík máme od firmi ADBOR-Baby lux.Keď budem mať čas tak ho dám do galérky,ale dnes to už asi nebude. Zebra-aj ja chcem sterilizátor,ale ten Philips je fakt drahý,takže asi Chicco.Jeden sa mi tam pozdáva,ale funguje tak,že sa tam dá voda a potom pariť do mikrovlnky.Tak som rozmýšlala,nie je to škodlivé,tá mikrovlnka,keď to tam budem starilizovať každý deň?Moc tým mikrovlnkám neverím,aj ja ju používam iba v nutnom prípade.
**Janusa-dúfam,že kočík bude o.k. a že budeš spokojná.
Tak zatím papa.**
Já sterilizátor kupovat nebudu, pokud budeme muset být na umělé stravě (a to doufám, že fakt ne-e), tak to budu dělat jak Katy
Radši ty penízky vrazím do více potřebných věcí ( a že je bohužel pořád kam dávat
)
Janus : Určitě budeš spokojená s kočárkem
Na reklamaci nemysli a ani ji nebudeš muset využívat ![]()
Adél : To je dobře, že se je Jiřulka zdraví!
Mahul: Užij si společenského večera
Manža jde na opět na noční, takže budu doma jen ve společnosti Aris ( a teda ještě našich) ![]()
Haňul: Jakou formu máte hypotéky? (jestli můžu být tak zvídavá) My totiž máme na 30 let
Při představě, že to platíme skoro až do důchodu je mi pořád ouzko, ale jinak by jsem na vlastní bydlení v životě nenašetřili…
Určitě budeme všechny naše denní povinnosti s mimískama zvládat a i kdyby ne-e, tak se to taky nepotento ![]()
Já radši než KFC bych si dala říct McDonalds…jsem na těj teďka v těhu ulítlá (doopravdy zdravá strava
) Naštěstí to není často, max. jednou do měsíce ![]()
Tak je mi trochu líp. Jinak já taky sterilizátor kupovat nebudu. Ten Philips je krásný ale moc drahý ![]()
Ryntyntynko přítel má hypotéku jen na sebe. Bral si 750tis. a je to vlastně hypotéka formou stavebního spoření z ČS.
Má jí na 15let. Ani vlastně nevím jestli by se dala splatit předčastně ale to mě už tak netíží. Hlavně, že bychom měli nějaké peníze uspořené a dalo by se z čeho splácet. Já si teda na finance nemůžu stěžovat ani teď ale pořád ještě musíme počítat.
Z těch 30let si nic nedělej,je to sice mazec ale má to skoro každý a vy budete mít nový krásný domeček ![]()
Jinak já už bych asi taky měla vyrazit do té lékárny a nakoupit věci do porodky.Pořád to odkládám… ale už se nám to blíží. Za týden začne rodit březen a pak už my!!
A ty poslíčky mám asi taky. Mívám to jen v noci a je to bolest jako při menstruaci. Trvá pár sekund, třeba 3× za sebou. Pak to vždy přejde.
Ryntyntynka, dudlik sme dostali 1, viac kupovat zatial nebudem, coak vobeccnebude chciet dudlik a jjednu flasticku by som asi mala kupit, hm. Ale zas flaska
a lahko kupi aj vlekarni, keby bola treba.
Aj mne sa take syalo a dr, ze mam oddychovat, to mimisek sa pchaaa.
Aj ja som si uz kupila sexi gatky do porodnice, su fakt srandovne, take som necakala.
Wenee, vidis to ma ani nenapadlo vyvarit dudlik zabaleny, hm, hm, hm
Holky a co je lepsie babyvak al. satka ????
Mahulko, gratulujem k pediatroviii.
Hanulka, duf, ze sa uz citis dobre.
Januska, juchuu, mate kociiik.
A k nam pride zajtra svokruska a ze ma kopec pochutok. Jeejda, chuda, ona vzdy tolko nachysta, nie zeby oddychovala, ale moc sa na nu tesime. Dlho sme spolu neboli.
Holky kolik stojí ty sexi kalhotky a vložky? Abych věděla kolik si přibližně připravit.
Sepisuju, co je ještě třeba koupit. No je toho ještě dost.
Já asi lahvičku zatím kupovat nebudu, mají jí v každé lékárně, jestli nebudeme kojit tak jí přítel koupí. Dudlíček MAM dostaneme jako dárek k podložce Nanny, to bude zatím stačit.
Hanulko, pravdupovediac, neviem, koko stali sexi gatky, lebo sme kupovali vsetko mozne a gatky sa k tomu prichomietli a cenu uz netusim. ![]()
tu je daco o sterilizacii detskych potrieb , chodi mi mailom o babatkach.. a toto mi prislo dnes :
Ke sterilizaci potreb ke krmeni umelou vyzivou se muze hodit dokonce i mycka na nadobi - pokud budete pouzivane veci umyvat ve vode ohrate na vysokou teplotu. Uspesne lze veci myt ale i rucne - vse se vyplachne, peclive v horke vode umyje, dudlik se navic vycisti soli pro odstraneni zbytku mleka a oplachne pod tekouci vodou. Sterilizovat muzeme take ve specializovane sterilizacni nadobe s pouzitim sterilizacnich tablet, ale uplne postaci potreby povarit zcela ponorene do vody v bezne nadobe. Sterilizujeme varem 25 minut.
ozaj, na www.rodina.cz si to mozete aktivovat, kazdy den vam pride bud daco o drobcovi, rady…
Haňul : Já jsem kupovala síťovaný gaťky 2 krát po třech kusech a dvoje balení těch vložek (od Hartmana-to je německá značka co dělá zdravotnické potřeby) a dohromady mě to stálo ve zdravotnických potřebách 150 kaček…
Jiank taky pořád zjišťuju, že je toho dost
Chjo…už abych to měla všecičko ![]()
Na třicet let je mazec, fakt že jo… ale bude to jednou naše
Navíc to bude nový baráček, tudíž opravy a tak na nás budou čekat až za pár let ![]()
Zuločku : Já jsem spíš pro ten šátek, jelikož se dá využít, i když už bude mimčo velký, ale zatím si ho pořizovat nebudu…až Adámek trošilinku povyroste a budeme mít po šestinedělí…mno, uvidíme ![]()
Holky, chtěla jsem se zeptat, opět
![]()
Manža dneska dostal v práci výplatnici a moc jsme z tý konečný částky nadšený nejsme - samozřejmě že je nižší…, mno, taky to tak máte díky tomu novýmu systému??? Daním a tak??? Je to děs běs, to aby si hledal novou práci ![]()
A navíc je tolik věcí co poplatit a koupit
![]()
Tak jsem si tady opět postěžovala ![]()
Ahojky, tak už jsme konečně dorazili domů. Rozmazlování od maminky je sice hezké, ale doma je doma ![]()
Janus, babyvak už mám slíbený na půjčení. Měli jsme ho na Máru a byl super právě na takové to občasné poponášení nebo uspávání při prdíkách. Dítě je v něm krásně do klubíčka a rychle v něm usíná. To si nemohl vynachválit manžel u kterého normálně nechtěl usínat. Jinak babyvak je super do začátků - lehce se nandává a sundává a šátek je podle mě lepší na později, protože když už je mimi těžší, tak si jeho váhu můžeš rozložit na obě ramena.
Ryntyntynko, ráda bych ti poradila jak se poznaj poslíčci, ale já žádné neměla. Až pak kontrakce a to jsme jeli rovnou rodit.
Přemýšlím o těch jednorázových kalhotkách, ale ani zatím nevím kolik teď stojí. Před těma pěti rokama když jsem to srovnala s obyč. bavlněnýma kalhotkama od vietnamců za 10 korun, tak jsem si raději koupila ty bavlněné a ty pak vyhazovala. Přišly mě pevnější a pohodlnější. Tak asi zas zkusím okouknout co kde maj. Myslím, že jsem teď i viděla nějaké obyč. levné kalhotky v Tescu, které mi nebude líto vyhazovat po jednom použití.
Ernatko, s těmi kalhotkami jsi mi dala typ. Před těmi 4 lety jsem si říkala, že dražší kalhotky jsem tedy ještě nikdy tak rychle nevyhazovala. Je to pravda, koupit nějaké 10kč bombarďáky a vyhodit je. Pamatuji se ale, že nás tam v porodnici moc holek s porodnickými jednorázovými kalhotkami nebylo. Braly si nějaké svoje normální kalhotky a „asi jim to doma manža pral“, to už nevím.
Jééé a holky, vy jste všechny už tááák vybavené. A my nemáme ani jméno, to mě tedy štve ze všeho nejvíc. Tedy, já už dvě jména mám, ale nejsou odsouhlasené a s jinými moje drahá polovička zatím nepřišla (a myslím, že nejpřijde, to ho znám moc dobře), jen vymýšlí kraviny, prostě pro nás nepřijatelná jména, dělá si z toho legraci, ale já to už moc za legraci nepovažuji. Ono to už docela uteče a nebudu v porodnici jako slepice, která své dítko ani nebyla schopna pojmenovat, bude se na něho dívat a přemýšlet, jak ho asi osloví. Ach jo.
Ryntyntynk, no s vyplatou to nebyva ani u nas sranda, sice manzel zaraba normalne, ale ja som PN, a tie narazove nakupy, no uz su za nami. uz len kupit par drobnosti. Ale hlavne nech su deticky zdravucke.
Tu som nasla viazania satiek
http://www.babysatka.sk/…t/sposob.htm
http://www.babysatky.sk/…/Page429.htm
a taka satka je dost draha, uff, asi si na zaciatok skusim pozicat…ci sa to bude drobcekovi vobec pacit.
Ahoooj Ernatka, to je fajn, ze u vas maju lacne gatky.
Ja teraz nosi take bavlnene, co sa mi roztiahli, lebo co so si kupila na brusko, tie ma tlacia v pupku a nizke su mi nepohodlne, lebo mam brusko nizko a tlacia Matuskovu hlavicku. ![]()
Moni, nie je lahke vybrat meno, ved je to na cely zivot. neboj, urcite to spravne vyberiete a mozno ked ti vykukne z bruska, tak to prave meno pride ![]()
Příjemnou sobotu přejem ![]()
U nás krásně svítí sluníčko, ale tak zima…brrrrrr. Byla jsem s pejskem na procházce, ale dle předsevzetí, že budeme chodit na hodinové procházky jsem to vydržela jen půl hoďky a měla toho plný kecky
U nás fouká fakt hnusně ledový vítr!
Bohužel si nepamatuju přesnou cenu těch kalhotek, ale myslím si, že mě tři kusy vyšli tak přibližně na 30-40 korun (to ty vložky byly dražší…)
Moni , neboj, ono to taťku chytne až přijde pravý čas a do dubna určitě vyberete jméno ![]()
Taky jsem si myslela, že manžela bude těhotenství brát víc…a jsem ráda, když se pomazlí s bříškem
Na Adámka se strašně moc těší, i si s ním občas teďka popovídá, ale čekala jsem větší aktivitu od chlapa v těhu, mno, hlavně když jí bude mít potom
![]()
Ahojky,
my byli taky na procházce a kosa děsná…
Jinak Ryntyntynko já nevím přesně co se v novém roce měnilo v počítání výplat a daní ale myslím, že by to tak zá:,–(ní vliv na konečnou částku mít nemělo. Jestli tak pár desítek korun…??Na základ manželovi šáhnout nemůžou,tak jestli ho spíš neobrali na prémiích,že jste to tak pocítili.nevím to je můj názor,porovnej pásku z minulého měsíce a z tohoto a uvidíš.
Já se teda taky bojím přítelovi výplaty. On má diety a ty sly od Nového roku o 5Euro na den dolů. Zaměstnavatel jim sice slíbil,že jim to bude dorovnávat na základě ale znáte to.
A taky jsem zvědavá na svojí neschopenku. Do teď jsem brala tak 12tis. ale od Nového roku je prý strop neschopenky jenis. ![]()
Nevím ale co je na tom pravdy.Moc jsem to nezjišťovala.
Haňul: Dobrý nápad, já mu řeknu, aby ji přinesl domů či kde je nosí
(už je totiž opět v práci, dnes šel o dvě hodiny dřív…) a pak to hned zítra porovnám. Právě kdyby to bylo pár desítek, ale dělá to patnácet a to už je v rozpočtu znát ![]()
A co že je to je s těma neschopenkama?? ![]()