Poradna duly
Jana Čurdová
Adiko, myslím na tebe, drž se. Ale neboj, někdo je otevřený už hooodně dopředu a donosí mimouška naprosto v pohodě. To si myslím, že bude i tvůj případ. (všichni ti posíláme myšlenkovou energii, tak to musí dopadnout.) A máš ještě jednu výhodu, čekáš holku. Ty jsou vývojově rychlejší, když se narodí dřív, jsou na tom rozhodně lépe než kluci, prostě chlapi „nic nevydrží“.
Ale také se asi musím šetřit. Zítra jdu na kontrolu, mám z toho docela strach, jak už jsem psala - tvrdnu a také mě občas pobolívá břicho..... Porodní bolesti břišní vlasntě vůbec neznám, u Tomáška jsem ani poslíčky nemívala a porodní bolesti jen křížové, jiné ne, to jsem měla pocit, že budu rodit zády.
Hani , tak hlavně ať je to dobré, to nepříjemné člověk vydrží, už to máš za sebou.
Holky chtěla jsem vám jen říct a možná vás i trochu uklidnit.Já mám „menstruační“ bolesti každou noc a myslím si, že už tak 10dní i poslíčkuju. A na kontrole vše dopadlo na jedničku. Ťuk,ťuk,ťuk…
Já už to pobolívání neřeším a vy se nebojte.Vše je o.k.
Nezapomeňte, že máme 8týdnů do porodu.Ty miminka už se prostě hlásí,že brzy přijdou na svět.
A ještě Ryntyntynko ,teď tady krmím maxíka vařeným kuřecím a napadlo mě,že nám vždy na veterině,když zvracel říkali,že máme hned vy:,–(it granule a krmit minimálně týden jen vařeným kuřecím a musím říct,že to vždy pomohlo.Sice se to prodraží ale co člověk neudělá pro 4-nohýho miláčka a hlavně člena rodiny.papa
Haňul: Granule jsme vy:,–(ili už v včera a má právě vařený kuřecí maso (kupuju jí stehna či čtvrtky) a je fakt že je to dražší než granulky
Ale pro ty naše milášky
![]()
Mno, a to ještě odpočítej, Haňul, dva týdny (jelikož je normoš to už budeme mít 38 TT
)
Gratulace k dobrým výsledkům ![]()
Evelín: My taky půjdeme s manžou na předporodní kurz, ale až 4. března (stejně jako Katy
) a ´měl by mít 4 lekce, tak jsem zvědavá ![]()
Holky, tak já frčím do Liberce do bazénku, večer ještě nakouknu co a jak ![]()
Evelín - všechno nejlepší k narozkám ![]()
Možná to jsou poslíčci, ale břicho mě nebolí moc, jen občas pobolívá, tak to snad ještě vážný není
. Já jsem na cvičení taky líná, asi by to pomohlo
.
Já stihnu mít malýho ve 25, 26 mě bude v květnu. A pokud to malej stihne do 12.4, tak manžovi bude stále ještě 30. A nebo třeba se malej trefí přesně do jeho narozek ![]()
Katy - to je pěkná váha, asi jako my - taky asi budeme mít cvaldu. Hlavně, že jsou zdraví ![]()
Haňule - gratuluju k dobrému cukru. Já se snažím spát střídavě na levém a pravém boku, ale někdy se v noci vzbudím na zádech. Ale tomu asi nezabráním
. Tak snad to ještě těch pár týdnů vydržíme. Taky mám pocit, že někdy se malej brání, když ho nějak na boku „přilehnu“, tak se pořád různě přetáčím a podkládám polštářema.
Malej dnes kope tak, že už by se to i dalo nazvat bolestí, občas úplně nadskočím
. Asi to bude silák ![]()
Už jsem opět doma ![]()
Plaváníčko bylo super, jsem zralá akorát do postýlky
Nevím jestli to bylo váhou bříška či mojí kondičkou, ale neposled mi to šlo rychleji
Plavala jsem si v pohodě a nepřepínala jsem se, to je důležitý ![]()
Katy , gratuluji k dobré kontrole
Nevadí, že tady budou samý cvaldové, hlavně že budou zdravoučcí naši miláčkové
Schválně si můžeme dát v březnu tipovačku porodních váh ![]()
Jak jsem to propočítávala tak dle ultrazvuku ve 30 TT by jsem porodní váhu měli bajočko mít okolo 3 400g, tak jsem zvědá
![]()
Zebruš, taky jsem na cvičení líná, tedy teďka v těhu, alespoň dvakrát se do týdne donutím
Před těhu jsem akorát pěkně zhubla, takže jsem byla zvyklá cvičit pravidelně a dokonce jsem si i běhala (a to i po noční
) a to mi zrovna chybí
![]()
Jinak já stihnu mít maličkýhoještě ve 23 letech… 24 mi bude v září (a to budem i s manžou slavit první výročí
)
Přeju krááásnou dobrou noc
![]()
Adika, pekne lezkaj, nech este mimisek v brusku pekne narastie.
Mna inak tiez pobolieva v podbrusku, ono to p chvili prestane, ale ako budem vediet, ze ist do nemocnice… Ale u mna to su asi uz aj poslickovia, ked som v 34tt, hm, neviem, uz sa tesim na kontrolu.
Monika, tiez neviem, co a ako a ci rozpoznam, ci sa nahodou daco nedeje.
Drziim palce na kontrolu.
Hanulka, super, ze mas cukor za sebou a gratulujem k super vysledkom. Ja tiez rada spim na chrbte, ale len par miut, dakerdy mi to fakt nerobi dobre, zle sa mi dycha, ale clovek sa musi aj vystriet.
Ernatka, ste sikulkovia, ze ste tak avladli zubara.
Lucy, na krk skus kloktat teplu slanu vodu, je to grc, ale pomaha. Teraz by atb nemali uskodit, ale aby si nepapala daco zbytocne, lekarka ti urcite poradi.
Zebruska, drz sa, tusim ta vsetko boli, ach jaaj.
Ryntyntynka, esteze ste to u veterinara zvladli. A hniezdenie, mna to tiez uz chyta, hihi. Super, ze sa ti pacilo plavanie.
Evelinko, vseeeeeeetko naj k narodkam hlavne zdravu roidinku.
Katy, kraasne ste velki, paraadaaaa. Juch.
Dobre ranko holcicky, vsechny Vas moc a moc zdravim!!!
Citim se lepe, brisko je ok, v noci klasika, ale hlavne pres den je to dobre, je pravda ze jen lezim … nechavam se obskakovat, jeste ze je manza zlato a ze mam dole o 2 patra mamku. Musim min. 2-3 tt vydrzet. V ut jdu na ko, snad to bude dobre …
Koukam na ty vase vahy miminek
to u nas je to jasne, bude to bobek malej
no jo no, uz se to pekne krati
predbihaaat teda rozhodne nechci ![]()
Moc moc na Vas myslim a drzim Vsem palecky, uspesne ko a hlavne at je vse ok!!!
Tak jdu zase lezet … tesim se na vecer az si Vas doctu ![]()
Kraaasny den!!!
Dobré ránko!
Adik: To jsou dobré zprávy
Jen tak dál
Alespoň se ti bude Sanelka v termínu dobře rodit, to my se cvaldama se pěkně zapotíme
![]()
U nás je dneska krásně, den jsem začala uklízecí siestou
Musím to tady trošku porychtovat, když všichni jsou mimo domov a navíc odpol frčím do Liberce. Naštěstí se tátovi mě zželelo a hodí mě tam autíčkem
, abych se nemusela trmácet hodinu vlakem
Jelikož manžel auto sice opravil (vyměnil motor a tak, chvilku jelo a zase se mu nechce startovat
), tutíž musel do práce fordem ![]()
Dobré ráno ![]()
Tady pěkně svítí sluníčko ![]()
Mě už to válení v posteli nebaví a taky bych raději šla něco dělat
. Manža už od pondělka jezdí dřív z práce, aby se o mě mohl starat - teď dělá všechno sám a ještě k tomu chodí do práce
. Už abych mu mohla pomoct ![]()
Včera jsem v sedě za manžovi asistence vařila, ale v sedě teda nic moc
. Chci zkusit ty Francouzský brambory, mám i nakoupené ingredience, ale nevím, jestli to teď zvládnu
Ach jo ![]()
Já bych tak šla něco uklízet, ale nemůžu…
Ryntyntyn, skoro ti to uklízení závidím. Tady už je kolem mě pěknej nepořádek, jak pořád jen ležím ![]()
Dobre dopoledne ![]()
Tady je kraaasne, jen tak dal, uz by to chtelo jaro ![]()
Tak jsme se vcera krasne nacpali a o pul jedenacte jsem uz byla tuha, akorat jsem se vzbudila nad ranem a ne ane usnout, a to uz mame s manzelem oddelene loznice, pac samotne se mi spi lip ![]()
Vahu mimca budu moci pridat az pristi tyden, ale vypada to, ze se ti vasi prckove maji cile k svetu, kdyz tak hezky pribiraji ![]()
Adiko, to je super, ze lezeni zabira, jen tak dal, at tam mimis jeste chvili vydrzi ![]()
Ryntyntyn, ty se teda s tim uklidem nezastavis
Ale to plvani ti docela zavidim, uplne jsem na neho dostala chut ![]()
Zulok, ty jsi uz ve 34. tydnu? Uz se to vazne krati, tak doufam, ze tu s nama taky jeste nejaky tydne vydrzis ![]()
Zebrus, ty na uklizeni ani nemysli
Ale mas sikovneho manzela ![]()
Ahoj holky,
jsem trošku dočítala,měli jsme rozbitý počítač. ![]()
Ale pěkně jste mě znervóznili,jsem už taky 34.týden a stále nemám nic připravené..
POslíčky žádné.akorát mě pořád bolí nohy…
Tady je dneska pěkná mlha,čekala jsem,jestli se zvedne a vyleze sluníčko,že půjdem s Jířou ven,ale nic,tak jsme doma.
Adiko, koukej pěkně ležet! ![]()
Zebruš já jsem poklidila koupelnu a přemýšlím,jestli se mám vrhnout na koupelnu ![]()
Ryntyntyn plavčo závidím ![]()
Katy gratuluju ke kontrole
Evelín dodatečně vše nej k narozkám ![]()
Evelín : Když u nás je to zapotřebí uklízet častěji
Je nás doma pět dospělých a dva psi (jůůj, a to ještě nepočítám andulku a tři žebřičky-všichni jsou v kuchyni
) Barák má dvě patra… tudíž se pokaždý něco najde ![]()
Zebruš: Počkej, až ti sundají dlahu, tak si užiješ ještě uklízení a vaření
Odpočívej dokud můžeš, jelikož od dubna se nezastavíme
Máš šikovného manžu ![]()
Třeba ten můj, jo? A dnešní ranní situace: O páté vstává do práce, většinou mě probudí jeho budík…v kuchyni má připravenou tašku se sváčou do práce…v noci mi vypil pomerančový džusík, který jsem si schovávala v pokoji kdybych na něj dostala chuť a jak si šel pro tašku, tak mu říkám ať mi přinese a on na to
Že když mám tu „dovolenou“, tak si pro něj můžu dojít…tudíž jsem ho poslala slušně do háje! Mno, nakonec mi ho stejnak přinesl, jen mě opět zkoušel rozčertit-což se mu v těhu daří na jedničku
![]()
A pro informaci:
Březňátka už mají tři mimča
Tý jo…a to ještě není konec února ![]()
Ryntyntyn, pokud jsou doma zvirata, tak je ten uklid potreba, kdyz mam doma psa od nasich, tak taky ty postele musim casteji prevlikat ![]()
Bys mela delat doma trochu vic maroda, at o tebe manzel muze taky trochu vic pecovat ![]()
Jestli takto rozrodime uz v breznu, tak jako breznatka v unoru, tak uz abychom se zacaly chystat ![]()
Hanul, gratuluju k dobremu cukru! Dobre zpravy vzdycky potesi ![]()