Poradna duly
Jana Čurdová
Zebruš tys mě teda pobavila s těma koňma
![]()
Já jsem taky vždycky prala jen ten potah, nyní jsem ho zkusila celý, protože ležel dva roky pod postelí a když jsem tam šikovně srovnala ty kuličky, tak to šlo. Ale možná, že ho máš plnější a tak se nevejde. My už máme asi spíš placičky, protože byl dost v provozu. ![]()
Ahojky,
já mám na praní taky nachystaný Persil Sensitiv a k tomu i Silan sensitive aviváž. U nás nikdo na ekzémy netrpí, tak doufám, že tahle kombinace bude v pohodě.
Jinak diskutované lněné semínko se prý dává kravám a ovcím před porodem, aby měly lehčí porod. A k tomu je i ten jeden „lektvar“ - polévková lžíce semínka se nechá povařit 3-5 min. v deci vody (míchat, aby se nepřipálilo), pak nechat vychladnout, ale ne moc, jinak je z toho nepoživatelný gel
Pít 2× denně od 32 tt.
Od 32 tt také pít maliník - 1 litr - zvyšuje to hladinu estrogenů, které podporují pravidelné kontrakce. Čaj proti přenášení je směs naší porodní asistentky a na tu nemám patent, takže ji sem veřejně raději dávat nebudu. Spíš pošlu jako SZ. Stejně tak i ta hojivá směs na porodní poranění - to nám dokonce ani nedávala recept, ale rovnou nechala namíchat v prodejně bylinek, ale pokud si pamatuju, tak mě před těmi pěti lety ošetřovala nějakou mastí z rakytníku… A taky nám doporučila mast s arnikou na poporodní modřiny a hemoroidy.
Ernat: Prosím, prosím o SZ
Takže maliník i semínka od 32 TT, super, tak to už můžu začít
A toho maliníku litr denně??
Tak to doufám, že to bude dobrý čajíček ![]()
Jiank o semínkách a maliníku jsem četla diskuzi na baby-café a většinou to mamčám při porodu pomohlo! Ještě užívali homeopatikum, ale do toho asi nepůjdu (aby jsem to nepřeplácali
)
Evelín: Vidíš, to jsem netušila, že švédské kapky jsou i na toto
Myslím si, že je taky máme doma ![]()
Když já ale furt negruntuju
Nebo se tedy snažím
![]()
Zebruš: A to je dneska úplněk, hmmmm, tak doufám, že na mě mít vliv nebude a budu spinkat jak nemluvně
Ale na tom zatmění něco bude, jelikož manža nepovídá nic ze spaní a dneska v noci byl pořádně ukecaný
![]()
K praní mám taky ještě k Lovele přikoupený Persil sensitiv gel, ale ten vyzkouším, až bude maličký trošku strarší…i když si myslím, že by mu to nic nemělo udělat, jelikož (díkybohu) u nás v rodině nikdo netrpí na exémy…
Dneska mi přišla poštou rychlozavinka a přepalovací podložka (opět věcičky vyhrané z miniaukce). A nedávno jsem propásla na mimibazaru autosedajdu Maxi-cosi pěknou a za dobrou cenu, chjo, a to tam koukám každý den ![]()
Zebruš: To je dobře, že autosedajdu prodáte ![]()
Haňul: Já jsem včera taky už měla v ruce výplatnici za neschopenku a naštěstí je částka pořád stejná! Kamarád mi říkal, že by se prý měl snižovat strom u neschopenek vystavených letos … ![]()
Dlouho tu nebyla Jena a Born, tak doufám, že jsou holky v poho ![]()
Taky jsem na holky myslela, včera jsem trochu upravovala seznámek a je tam dost holek co se tu dlouho neukázaly. Některé tuším chodí do jiných diskusí. Přemýšlela jsem, jestli vymazat ty, co tu byly jen párkrát na začátku, ale zas aby se pak neurazily, kdyby se náhodou objevily.
Tak jsem se vratila z mesta a jsem docela hotova, a to bydlim primo v centru . Uz to nejak nezvladam pochazeni po obchodech, mimisovi se to taky moc nelibi. Ale zase jsem nakoupila par veci pro mimisa i pro me, takze ucel splnen ![]()
Ernat, diky za tipy. To jsem nevedela, ze se malinik pije uz tak brzo, to uz si ho pomalu muzu jit koupit ![]()
Ryntyntyn, svedsky kapky se u nas pouzivaji fakt na vsechno, ted se k nim pridala jeste vincentka
Ja je mela na rozbitou hlavu, bracha na popaleninu, jsou dobry na traveni, a nekomu chutnaji i jen tak. Tak je zkusim i na porod a uvidime ![]()
Gratuluju k nakupu z mimibazaru
Jeste jsme tam nic nekupovala, ale obcas se mrknu, a docela dobra veci za prijatelnou cenu…
To nevím, jestli budu schopná pít uvařené lněné semínko, je to slizký - blé
. Ale za pokus to stojí… Teda možná to není slizký, když se to moc nevaří, právě těm koňům jsme to kdysi vařili dlouho a dávali jim do jídla ten sliz ![]()
Ten můj koj. polštář nemá sundávací obal. A je to ovál, ne ta podkova. Možná proto se mě tam nevejde. Asi si ušiju obal ![]()
Ernatko - jaký poporodní modřiny? O tom nic nevím, nestraš
.
Ryntyntyn - můj manža mluví ze spaní často
. Když třeba usne u Tv a já ho budím, aby se přesunul do postele, tak mě toho po cestě vždycky tolik napovídá a ráno o tom nic neví. Ze začátku mě to dost vyděsilo, protože jsem to ještě neviděla, ale už jsem si zvykla
. Je sranda, že spolu normálně konverzujeme a on mi odpovídá a tak, ale vůbec o tom neví
Takže nikdy nevím, jestli spí nebo ne ![]()
Lucy - asi je raději nemaž, třeba se ještě ukáží
Nebo jim zkus poslat SZ, jestli sem ještě přijdou ![]()
Holky kde seženu švédské kapky a kolik tak stojí? A jak chutnají? Něco mě to říká, ale už si nevzpomínám ![]()
Jsem konečně přišla na to, jak dostat do podpisu 3 věci
, viděla jsem u Ernatky, že má kratší metřík a nějak jsem nemohla přijít na to, jak to udělala, ale přišla… ![]()
Jinak zítra jdu na kontrolu s tím kotníkem, tak mě držte pěsti, ať je to lepší. I když mám pocit, že je to teď nateklé celé
. Takže mě tu dlahu asi nesundají. Ale viděla jsem na netu plastovou sádru, která je lehčí, tak mě napadlo si ji koupit v lékárně a třeba mě ji dají.
Ryntyntyn , ty jsi ze zdravotnictví
, myslíš, že by to šlo? Nevíš náhodou, jestli se na té plastové sádře dá chodit? O berlích bych asi ve středu nemohla na gyndu - je tam hodně schodů a asi bych se přizabila ![]()
Jé Zebruš, ta zebra je roztomilá
Mazat je nebudu, ale pochybuju, že by si přečetly SZ, protože se na emimču od posledního příspěvku neukázaly a to už je pěkně dlouho. Ale nechám to jak to je, však to nikomu vadit určitě nebude.
A jak to uděláme s těma číslama? Asi bysme to měli udělat brzo, co kdyby se některé z nás rozhodly rodit ![]()
Zebrus, jsou to svedske kapky od doktora Theisse (existuji jeste i jine, ale s temi zkusenost nemam) a prodavaji se v nekolika velikostech. Ja mam doma 250 ml za 170 korun a daji se koupit normalne v lekarne. Ale uprozornuju jsou s alkoholem.
Lucy, ja bch holky taky jeste nemazala.
Evelín - moc díky, zkusím se na ně zeptat v lékárně. Já ani normálně bez těhu nepiju, tak to se mnou asi pěkně zamává
. Jediný „alkohol“, kterému neodolám jsou višně v čokoládě
a i po těch se mi motá hlava ![]()
Zebrus - tak to mluvení ze spaní, že s tebou manžel normálně konverzuje, to měla dřív moje segra taky - jednou se vzbudila a že prý má pod postelí myš - v paneláku ve druhém patře a navíc, když ta postel byla taková ta klasická válenda, která byla až na zem a nebyl pod ní žádný volný prostor!!
nebo podruhé se zase probrala ze spaní a že chce dát větvičky do hrnku…normálně se bavila a ráno o tom vůbec nevěděla ![]()
Držím pěsti, ať ti dopadne dobře kontrola a ať už kotník nebolí…
S tím maliníkem asi taky brzo začnu, ale slizké lněné semínko…ble, no nevím.
Dneska jdeme okukovat nějaké postýlky, tak doufám, že už vybereme a hlavně že vybereme dobře… ![]()
Tak se mějte všechny moc hezky a užívejte si skorojaro.....
Telefonní čísla posílat rozhodně přes SZ, asi bude nejlepší když pošleme všechny číslo jedné či dvěma „informátorkám“ (to se budem muset dohodnout, kdo si tuto záslužnou činnost vezme na starost) a ta konkrétní osoba pak odešle všem zas svoje číslo. Jak prosté, že?!
![]()
Zebrus, tak to bude u vas veselo pred porodem
Jo, a davkovani je 2 polevkove lzice denne 14 dni pred terminem porodu.
Preju uspesnou zitrejsi KO.
Janusa, tak at dobre vyberete a libi se vam ![]()
Ja uz se pul hodiny premlouvam, ze pujdu do knihovny a porad se mi nechce, ale musim, at pred porodem stihnu neco k bakalarce…