Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2766
20.2.08 18:58

Holky nestrašte že do dubna nevydržíme,jste děsný!!!! :D

Já byla s Jiřulkou hodinu a půl na hřišti,hlídkovala jsem u písku,pak tam byl ještě s dědou.Pak jsem věšela vyvařené pleny a dělala na zítra omajdu k těstovinám a jsem hotová :roll:

Haňul to se pak přes tu plenku dávají ještě nějaké kalhotky,nebo ne?
Jířovi jsem teda tu látkovou nedávala,ale zrovna ty kyčle pak měl nedovivinutý,tak že bych tomu zkusila předejít…na tu kontrolu se těším,plná čekárna mimin :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.2.08 20:17

Adél já slibuju, že do dubna určo vydržim a možná aj do května :lol: :lol: :lol:

Zebruš pro mě je žehlení taky mučení, ale zrovna ty věcičky na prťouska jsem žehlila hrozně ráda a do dneška mi Jířovo oblečení neva i když je ho pravda hromada, ale pořád lepší než manžovi služební košile blééé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
20.2.08 20:45

Adika, napadlo ma, nech ti da manzelik postielku cca o 10 cm vyssie pri nohach, nech ti mimisek netlaci na spodok, ak mate nie dve pri sebe postele ale jednu, daj si pod madrac daco. A ak mate 1 madrac, tak potom pod svoju cast. Ono si treba na to zvyknut, ze lezis dole hlavou. Mne to tak dr. Tiez odporucil. Ale nestaci mat hore le3n nohy, ide hlavne o cast bruska a panvy.

Zebrusko, radsej nic neunahli, francuzske zemiaky spravi manza, ty u povies ako, a on to urcite vyborne zvladne.
Bleeeee a tie muchy, vonku nic susit nebudem, ale ono i keby, tak zehlenie nevydrzia.

Adelka, aj ty sa ukludni s upratovanim, lebo este pribudnes k leziacim. Oddychuj tehulko, potom na oddych nebudes ani vo sne mysliet.

Ryntyntynko, kolko sporov vie narobit jeden dzusik, to mi je nejak povedome, mna dakedy rozculi tusim vsetko.
A dik za informativnu vsuvku.

Lucy, rychle liecenie prajem.

Ernatka, ty budes s tymi cajmi ako jezibaba, sup sem daky recept.

Moni, gratulujeeem k zirafke v bruskju a urco je to vase spolocne miminko, oni by si taku zamenu nemohli dovolit.

Hanulko, aj ja mam latkove kvoli kyclickam, na papierove ich dam. Ja som pozila lovellu, viem ze aj persil je daky, ono pripadne 2 krat vyplachaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
20.2.08 21:15

Babulky, neviete nahodou, do kedy sa moze brat magnezko????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
20.2.08 21:28

Zulok já myslím,že měsíc před porodem už by se nemělo brát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
20.2.08 21:57

Lucy - mě manžovi košile až tak neva, jen ty s dlouhým rukávem jsou blé, rukávy mě nejdou žehlit :roll: . Ty s krátkým jsou lepší :lol: Ty miminkovský věci mě taky bavily žehlit, ale co jich je a ještě bude… :roll:

Zulok - já miluju prádlo vonící sluníčkem, takže budu muset žehlit a žehlit, abych ho mohla sušit venku :? Ale asi tam nebudu sušit miminkovský. Možná budeme mít od kolegy sušičku, tak by se mě to trochu ulehčilo :lol:
S tím magnézkem - mě řekla doktorka, že po 36tt se už nemá brát. Asi kvůli tomu, co píší v příbalovém letáku - že může vyvolat ochablost svalů novorozence. Ale prý do toho 36tt je to v pohodě, že nebereme nijak velké dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
21.2.08 08:04

Dobré ránko :D

Erant: Taky se přimlouvám za názvy lektárků a tak :wink: Hodit se budou každopádně :lol: Já jsem si už koupila maliník ( u toho vím, že by se měl pít od ukončeného 34 TT) a pak ještě lněná semínka (jsem zvědaqvá, jak budou chutnat :roll: a u nich nevím od kdy se mají začít papat )

Lucy: taky souhlasím s výměnou telefoních čísel :D Bude to zajímavý hlásit co a jak :wink:

Zuločku: Magnézko by se mělo brát do ukončeného 36 TT, ale optej se pro jistotu svého dr. :wink: Já si budu muset říct příští středu ještě o jedno baleníčko nebo si ho koupím sama v lékárně, jelikož u nás je i volně prodejný :wink:
Když ono v podstatě nešlo o ten dužusík (jako všude), ale o ten princip :wink: Je fakt, že včera byl manža celý den jak milius :lol: :lol: (tedy po práci )

Haňul: Já jsem látkovky vyprala všechny na 95 v Lovele a pak je přežehlila, neždímala jsem je dvakrát :oops: takže doufám, že bude v poho a taky doufám, že je na ty kycličky dávat muset nebudeme (já jsem měla jako maličká taky problémek s nedovyvinutím, tak uvidíme)…

Prádlo taky věšívám venku a o vajíčkách od much jsem vůbec netušila 8O Jůůůj…naštěstí žehlíme prádlo (tedy to co se nemusí nežehlím :lol: )… A obdivuji, že žehlíte manželům košile do práce :wink: Naštěstí ten můj nosí montérky :lol: a hrůzu ze žehlení košil mám jen párkrát do roka, kdy vím, že si bude manža muset vzít sáčko :wink: (Velikonoce a tak)…

Včera jsem absolvovala přednášku (naštěstí byla krátká a já mám bodík :lol: ), pak už mámi vyřízený nástup na MD v práci a další lejstra (jen ještě musím dneska pro sichr brnknout účetní…). A byla jsem u kamarádky, která má 7-měsíčního chlapačka a už se tááááák těším na toho svýho! :lol: :lol:

Dnešní noc byla první, kde jsem se moc nevyspala, skoro pořdá jsem se převalovala (a že to s tím pupkem jde špatně), třikrát v noci na WC… :? A navíc si maličký usmyslel, že doma mého usínání a spinkání je ta nejlepší na jeho aktivitu, takže mi div bříško neposkakovalo :lol: :lol:
A myslíte si, že poslíčky můžou trvat dýl? To jest pobolívání bříška třebas hodinku bez přestání??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
21.2.08 08:33

Ryntyn my jsme měli ten široký úvaz kvůli kyčlím preventivně a museli ho dělat všechny mamči z okolí. Hned druhá návštěva po pediatrovi byla totiž u ortopeda, kam tě pediatr automaticky pošle. Nepamatuju si už jak dlouho jsme to vázali, ale pěkně mě to štvalo. Doufám, že do léta už se toho zbavíme, musím se mrknout do deníčku, jestli jsem si zapsala od kdy do kdy.

K tomu bolení hoďku v kuse si myslím, že o poslíčky nejde. Že bys měla dělohu staženou po celou dobu, to bych neřekla. Možná že máš jen bříško namožené po nějaké činnosti a ani bych se nedivila, když pořád tak gruntuješ! :lol:

Zebruš mě by taky košile až tak nevadili, jenže manža je má jako součást uniformy - tudíž na každý den čistou a ty špinavé si hromadí na ubytovně a pak mi je přiveze třeba po měsíci a to mě může trefit, žehlit 30 košil! A těch mimi věcí už pak nebude taková hromada, teď to pereš najednou. Já jsem tenkrát prala všechno v prosinci, protože Jířa se narodil v lednu a to jsem celý měsíc nedělala nic jiného - byli jsme docela dobře předzásobeni.
Včera jsem tu jednu mega tašku s nejmenšími velikostmi zase vytáhla a už se na to taky chystám. A je zvláštní jak z toho pořád tu miminkovskou vůni jde cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.2.08 08:36

Dobré ráno,

Ryntyntynko ani já se nevyspala. To byla příšerná noc. Břicho jako kamen a každou hodinu mě celým břichem projela bolest jako když jsou zaražený větry :oops:
A ještě ke všemu se malý rozhodl,že mě potrápí a bude spinkat celou noc. Kolem 22hodiny měl škytavku a od té doby jsem necítila žádný kopaneček. V 6h.ráno už jsem začala plašit. Házela s břichem a nic. Až před chvílí pomohl pomeranč a náš malý se konečně probudil. Holky fuj…Ani nevíte jaký hrůzy už jsem si představovala.

Ale chtěla jsem se zeptat, taky ty vaši miminka tak škytají. Náš Matěj škytá tak 3-4×denně a třeba i 10minut. Někde jsem vyčetla,že je to proto,že začínají trénovat plíce.Zkoušejí dýchat … i když nevím jak v té vodě?? A pak chudinky škytají.

Myslela jsem, že ty plenky taky vyperu v Lovele ale mám jen tekutou a ta není na vyvářku. Dnes v drogerce něco koupím.

Musím do města,miláček má zítra narozeniny a já dostala od tchánů penízky ať mu koupím něco na sebe. Oni by se asi netrefili do vkusu. Vůbec se mi ale ven nechce. Je tam škaredo a myslím,že bude pršet.

A ty mouchy.No fuj… Holky, že mě teda jen tak něco nerozhodí, tak tohle je hnusný. Nevím jestli ještě někdy budu venku prádlo sušit.

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
21.2.08 08:48

Hm, tak o kyčlích jsem nenapsala ani zmínku, škoda, samotnou mě to docela začlo zajímat, když jste to zmínili.

Ale pobavila mě poslední věta z celého mého spisování:
„Už čůráme ve stoje, jen potřebujeme ještě držáka!“ :lol:

Je fajn si takhle ty okamžiky připomenout, protože jak těch zážitků postupně přibývá, člověk by málem na ty z prvního roku zapomněl. Moje mamča na to byla taky svědomitá, takže jsme vždycky nezávazně porovnávali pokroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.2.08 09:16

Dobre ranko!

Vypada to, ze nektere se uz rana nemohly dockat, kdyz v noci nezabraly… Taky to obcas mam, ze se budim a prevaluju a chodim porad na zachod a tim asi vzbudim i prcka, takze pak zase nemuzu usnout kvuli nemu. Ale ted, jak mam postel sama pro sebe, tak spim jak kojenec :D

Skytavku mame taky, klidne vickrat za den, cetla jsem, ze to pak pretrvava i po porodu, ale v brise to pry miminkum nevadi :D Ted je to zabava pro me okoli 8)

Plinky jsem prala v persilu senzitiv, tak uvidime, jak senzitiv bude na detskou prdelku :wink:

S tema muchama jste me docela prekvapily, my teda nemame moznost susit na slunicku, ale i tak, brrrr :?

S kosilema jsem si na sebe upletla bic ja sama, pac muj manzel chodil hlavne v triku, ale nejak se ho ukecela do kosil, takze zehlim a zehlim. Nejvic me nastve, kdyz to vyzehlim, povesim a on jak je nosi, tak si je jen tak halabala povesi do skrine, takze pak by potrebovaly vyzehlit znovu :roll:

Vcera jsme byly na predporodnim kurzu, tak aspon vim, do ceho lezu. Nic moc noveho jsem se nedozvedela, pac vsude pisou a rikaji to same, ale jsem rada, ze jsem se seznamila s prostredim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
21.2.08 09:36

Lucy , taky si myslím, že poslíčkové to být nemůžou, ale už jsem je asi taky zažila…?? Asi vím, čím si to pořádně vyprovokuji…a to sezením. Většinou mě to chytne, když jsme u kámošů na návštěvě a pak jedem domů autíčkem (tak to totiž bylo i včera a návštěvy byly hned dvě :roll: :) )
S deníčkem je to zajímavý! Já se těším, až budu malému dělat fotoalbum, jsem na ně totiž zatížená a tak tam chystám i nějaký komentář :lol: :lol:

Haňul, jsem si ani nevšimla, že tekutá Lovela není na vyvářku :oops: Hm…co už, je to vyžehlený a zabalený v sáčku a prát a žehlit to znova nebudu 8O :)
U nás je taky sychravo, brrr, se ti ani nedivím, že se ti nechce do města, ale když musíš-tak musíš… :wink: Dneska se chystám s psíkem na procházku, abych jí vyvětrala faldy :lol: Včera když bylo tak krásně a já musela do Liberce… i když dnes tam jedu znova (musíme s mančou nakoupit zásoby do ledničky :lol: )
A k té škytavce: Já jsem jí cítila jen párkrát a ani nevím jestli škytáme pravidelně (ale určo, jen to necítím či nepoznám)…a mimískové škytají, když se hodně „najedí“ plodové vody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
21.2.08 09:37

Dobré ráno :lol:

Ryntyntyn - a na co se v těhu jí lněná semínka? Já jen vím, že se uvařené dávají koním do jídla pro lepší srst a kůži. Ale to asi nebude ten případ :lol: :oops: .
V noci prý bylo zatmění měsíce, tak možná proto ses moc nevyspala. Já už nespím dýl a už mě z toho docela hrabe :roll: .
Mě taky břicho pobolívá i dýl, tak snad to normální je. Ale zatím bolí jen slabě.

Lucy - manža na košile dřív kašlal a nosil trička, ale pak měl pár nečekaných jednání s šéfama, kdy měl třeba tričko se slonama (koupené v zoohttp://i36.photobucket.com/…nimtoon5.gif :lol: ) a s dírkou na břiše, tak teď už raději nosí košile, aby neměl průšvih.
Ale naštěstí jich tolik nemá. Po tom, co jsme se přestěhovali máme ještě plno oblečení v krabicích a několik jeho košil se záhadně ztratilo 8O
Docela mě naštval ten kojící polštář - nevejde se mi do pračky, tak jsem ho prala v ruce a hrozně dlouho schnul. Ty polystyrenový kuličky uprostřed ne a ne uschnout. Schnul přímo nad topením přes týden :evil: .

Haňule - já taky občas plaším, když ho necítím, ale poslední dobou ujíždím na ledňáčcích, takže to malýho asi studí a mele sebou :lol: .
Náš malej taky pořád škytá. Četla jsem, že i hodinový škytání je v pohodě. Prý to pro ně ve vodě není tak hrozný jako pro nás, když škytáme. Někdy mám pocit, že začne škytat i když se třeba lekne - když rychle vstanu nebo něco.

Já jsem vás nechtěla těma mušíma vajíčkama vyděsit. To bylo jen pro info :oops: Ale asi je lepší to vědět :)

Jinak se mě ozval pán, že má zájem o tu autosedačku, co ji prodávám, tak snad to vyjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.2.08 09:49

Ryntyntyn, ja taky nevedela, ze lovela neni na vyvarku :wink:
Tim, ze tak porad gruntujes, tak je mimis zvyklej na pohyb, a pak kdyz chvili sedis, tak se mu to nelibi … Ne, doufam, ze to neni nic zavazneho!

Zebrus, lneny seminko by melo podporit rychlejsi ci hladsi porod a myslim, ze to i funguje. U nas v rodine se zase na vsechno pouzivaji svedske kapky a pry jsou taky dobre na rychly porod. Teta mela obe decka ctyrkilova a u obou 14 dni pred terminem porodu konzumovala tyto kapky a pak to malem nestihly do porodnice :D Takze ja jdu asi do kapek v kombinaci s malinikem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.2.08 09:53

Zebrus, a nemuzes u toho kojiciho polstare vyprat jen ten potah? Mne by se celej do pracky taky nevesel, ale jsem prave moc rada, ze je celej na zip, takze se muze sundat jak potah, tak pak i samotnej polstar je na zip - na pridani tech kulicek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí