Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1808
20.2.08 11:35

Dobré ranko,
i když vlastně už skoro poledne!
Počasí u nás nic moc, tak se mi ani nechtělo vylézt z pelechu. Ale dneska se mi navrátí pokládek, tak musím začít fungovat. Už je mi po něm smutno! No jdu si rychle něco uklohnit a dát se trochu do pořádku, jsem z toho věčného ležení nějaká uleželá! :lol:

Ještě si jdu pro jistotu vykloktnout lektvar ze slané vody, u nás se vůbec tyhle babičkovské metody dost používají. Takže Zulok díky, připomněla jsi mi to. Do prášků se mi nechce, ani se mi nezvýšila teplota, takže žádný drama. Myslim, že spousta z vás tu na tom byla hůř.

Takže ať nám ten poslední jeden-dva měsíce pěkně svítí sluníčko a dodá energii na finále!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
20.2.08 11:56

Holkýýýý super zpráva!
Zítra by měli udělat tu blbou skříň,takže o víkendu bychom mohli dodělat změny v bytě a pak už se můžu chystat na mimi! :dance:
Akorát měl jít manžel s náma plavat,já bych se jen dívala,tak to budu muset sfouknout sama :roll:

Lucy brzy se dej do kupy!

My máme s Jířou k obědu sekanou s hranolkama,protože mě neba pořád loupat brambory :oops:
Venku se dělá hezky…
Ryntyntyn nestraš z březňatama!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
20.2.08 12:18

Adél: Super a už se budeš moct chystat ma mimís :wink: To já nechci strašit :oops:, jen taková informativní vsuvka :oops: :lol:

Lucy , to je dobře, že už se cítíš líp :wink: Jen tak dál :lol:

Já jem dneska sfoukla obídos hemenexem (taky se mi nechce pořád vyvářet…) a zbytek rodinky má taky dost jídla v ledničce :lol: Včera jsem dělala polívku i šunkofleky :lol:
Jdu se připravit a frčím do toho Liberce, pěkně si užijte sluníčkový den… :-)

Jo, maličký se dneska vrní jak o život 8O :D Asi taky pociťuje, že začíná být venku lepší počasí :D 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
20.2.08 12:34

Ryntyntyn ty jsi vtipná,prej informativní vsuvka :D
Užij si to ve městě :wink:

Já budu odpol asi doma a něco uklízet,sice je hezky,ale Jiřulka bude tak hodinku venku s dědou..

Jdeme spát po o,teda doufám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.2.08 13:10

Tak jsem zvědavě nakoukla do března a hned jsem si pobulila, takže duben ohaduji na pěkně ubulenej měsíc http://www.sirmi.ic.cz/smajl/464.gif

:lol: :lol: :lol:

Jinak nechci nějak plašit, ale během března už by to asi chtělo vyměnit si vzájemně čísla, je fajn, to mít takhle v přímém přenosu! Já vždycky obdivuju ty mamči, co jsou jednou nohou na cestě do porodnice a ještě stačí napsat, že jdou na to. Poprvé jsme vyráželi někdy kolem šesté ranní a to jsem byla ráda, že jsem nenechala doma tašku. No třeba to teď budu brát zkušeněji a budu více akční :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
20.2.08 13:20

Ahoj spisovatelky, zvládnout za den tři stránky :roll:

Evelínko, to je předporodní kurz spojený i se cvičením a je to v podstatě tolik lekcí, kolik jich potřebuješ. Předplácí se to v podstatě do 35. týdne, já začala chodit v 29 tt. Ale jsou tam maminy i od 20 tt. A probíraj se tam různý věci k porodu i pak po porodu jak se starat ani ne tak o mimi, ale spíš o sebe.
Zrovna včera jsme probírali různé čaje, bylinky a mastičky pro lepší porod a lepší hojení po porodu. Takže už se těším na ty lektvary, které začnu pít :-) Jeden na „promazání“ porodních cest, jeden na to, aby byly kontrakce pravidelné, jeden proti přenášení :lol:
A hlavně jsou ty kurzy i o tom, že člověk se tam potká s dalšíma těhulema a popovídá si. Takový dvouhodinový relax. Navíc když na to přispívá pojišťovna …
A co je taky dobrý, že člověk má pak kontakt na tuhle soukromou porodní asistentku a ona pak po porodu 3× přijede na kontrolu k tobě domů a pomůže. To je taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
20.2.08 13:29

Ahoj holky, gratuluji všem k dobrým výsledkům, Adice k lepšícímu se stavu. Je to skvělé, vůbec jsem holky ráda, že snad jsou zatím všechny výsledky u všech ok. Neumím si představit, že by se u některé něco dělo, jsem psychicky nějaká děsně měkká, asi jako každá. Dnes jsem potkala známou s holčičkou, také na ni rok čekali, takže opravdu očekávané miminko, no super, krásná, sice taková maličká, jen 2800g při narození, teď nic nepřibrala, tak jdou na částečnou UM výživu.
No a my jsme po kontrole. Takže váha cca 1730g, mám tedy očekávat miminko v termínu nad 3500g a má prý hodně dlouhou stehenní kost, takže dlouhánek (asi po manželovi), to by bylo dobře, protože mi pořád leží v hlavě, že snad v CAR ty kelímky nezaměnili a neudělali mi jiné dítko. Dobré by bylo, kdyby tento chlapeček byl podobný Tomovi (tam si jsme otcovstvím 100% jisti).Ale věřím, že to mají vychytané, vždyť sami nabízí genetické zkoušky otcovství, protože jim je jasné, že při asistované reprodukci pochyby nastávají často. A to by se na odškodném nedoplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
20.2.08 13:34

Ahoj,

tak spaní se nekoná,děda přijde až ve čtyři,tak jdeme ven,abychom tu do té doby netvrdli.

Moni gratuluju k úspěšné KO :srdce:
Máš pravdu,je dobře,že jsme všechny celkem ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
20.2.08 14:24

Já mám pořád takové malé tušení, že to do dubna nevydržíme a budeme březňatka. Ale třeba to vydržíme… :lol:

Ryntyntyn - manža asi není zrovna nadšenej, že mě musí všechno nosit, umývat nádobí a tak. Ale drží se. Má toho teď v práci moc, protože mění pozici a navíc má doma těhotnou nechodící ženu, no hrůza 8O :oops:
Taky už mě chytlo nakukování do březňátek :lol:

Lucy - mě pomáhá Vincentka, vypiju jí klidně i celou flašku, docela mě chutná a na krk je super.
Ta výměna čísel je dobrý nápad :lol:

Adel - super, že budete mít konečně skříň :)

Ernatko - nenapsala bys nám nějaké lektvary sem? Sím, sím… :lol:

Moni - to mě nikdy nenapadlo, že by mohli vyměnit v CAR kelímky. Ale malej bude určitě celej manža, uvidíš :D

S těma zvířátkama doma je to fakt někdy těžký - naše hafiny už mají zákaz do ložnice a bydlí na chodbě, protože roztrhají a zničí, co najdou. A navíc to občas v noci nevydrží a počůrají se nebo i hůř. Tak po nich pořád jen uklízíme. Ale už jim necháváme otevřená psí dvířka na zahradu i přes noc, tak snad přestanou. A papoušky se snažíme vystěhovat ven - snad to do porodu stihnem. Manžovi teď našli alergii mimo jiné i na roztoče v peří, takže čím dřív, tím líp.

Jsem si teď z kuchyně pracně donesla jídlo - zabalila jsem misku do folie, dala do sáčku a pověsila na berli. No, když se chce, všechno jde :D
Mám jídlo ještě ze včerejška, takže hlady neumřu. Uvařila jsem kuřecí maso se zeleninou, houbama a výhonkama a rýží - mňam

A manža už je na cestě domů a po cestě byl na nákupu - mňam mňam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
20.2.08 14:46

Ahojky,

tak jsem dočetla.

Taky si myslím,že všechny do dubna nevydržíme ale to neva.Hlavně,že vydržíme do 36tt.

Mončo váš prcek má skoro stejně co měl náš ve 30tt. Tobě přímo řekli,že bude mít nad 3500g? Holky bojim,bojim… Já si pořád myslela,že se svojí váhou…45kg před těhu nemůžu mít tak velké miminko.
Ale náš malej se ještě pořád neotočil,tak ani nevím jak ho ze mě vyndají.
A to,že by Vám v CARU dali jiný kelímek,tomu nevěřím. Jsou to sice jen lidi ale vůbec bych na to nemyslela. Musí to mít 100%vychytaný.Umíš si jinak představit ty žaloby. Mimčo je 100% VAŠE :wink:

Zebruško mi máme doma kromě Žaka ještě Alexandra malého a toho chci v březnu vypakovat ven. Koupíme mu ještě samečka a snad se nám povedou mladý. Nemáme ale ještě voliérku a ani nemám představu jak by měla vypadat a jak by měla být velká.

Ryntyntynko dnes mi přišla neschopenka a je stejná jako minulý měsíc. Takže planý poplach…Mám radost.

Holky chtěla jsem se zeptat, mám nakoupený látkový pleny. Budu je dávat na papírovky kvůli kyčlím a nevím v jakém prášku je mám vyvařovat. Uvažovala jsem o Persilu Sensitiv. Co myslíte?

Jinak to předání telefonních čísel je dobrý nápad. Včera mě to taky napadlo a měli bychom to pomalu uskutečnit. Březen je tu za chvíli :oops: a pak už jdem na to.
Přijde mi to úplně neskutečný a mám čím dál větší pocit,že na to nejsem připravená.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.2.08 15:01

Haňul já jsem plíny prala v jakémkoliv prášku (běžně používám Ariel) a dala pak dvojí máchání a místo aviváže nalila ocet. Zprvu jsem se bála, že to bude cítít, ale není a plíny nejsou ani tak tvrdé jako bez aviváže. Prala jsem takhle všechny věcičky, protože já sama jsem atopik a nevěděli jsme jak citlivé bude mimčo. Jířa je naštěstí zatím bez ekzému. Takže asi tak. No a nejlepší je sušit venku na sluníčku, to pak zmizí i všechny zákeřné skvrny - ale to budeme řešit později :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
20.2.08 15:21

Ahoj holky, tak jsem dočetla a jdu honem napsat.
Ernatko: prosíííím :potlesk: napiš nějaké ty lektvary. Moc by mne to zajímalo. Třeba od kdy se pije maliník atd. No a na ty kontrakce a hojení po porodu to by se určitě hodilo nám všem :wink:

Jinak koukám, že budu mít asi to největší miminko, snad to zvládnu, doktor se moc netvářil, ale nějak ven musí ne? :lol:
Hlavně, že je hlavičkou dolů.

Dneska je nááááádherněěěěě :D :D :D :D :dance:

Katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
20.2.08 17:39

Haňule - já bych taky chtěla pár alexů malých, ale teď s mimčem na cestě s tím raději počkám. Jsou úžasní. Tu klec budete asi potřebovat větší, když se chystáš mít mladé :lol: My budem stavět i zateplené voliéry, tak snad to všechno zvládnem - i finančně :roll:

S tím sušením prádla venku mám teď dilema. Manža mě řekl, že někdy muchy kladou do prádla vajíčka a pak se ten červ zavrtá do kůže a živí se tam a pak vyletí nová mucha. Zní to neuvěřitelně, ale věřím, že si to jen tak nevymyslel. Párkrát už jsem nějaký nakladený vajíčka na prádle našla. Tak asi všechno začnu i žehlit :? :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.2.08 18:14

Docela hnusná představa, ale myslím si, že přežehlením máš vejce na tvrdo, takže bych neměla obavy. :lol:
Já samozřejmě z venku taky všechno žehlim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
20.2.08 18:32

Lucy, já právě naše prádlo nežehlím :oops: , ale teď asi začnu. I když mě z toho žehlení asi přeskočí - budou toho hory :roll: 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí