Poradna duly
Jana Čurdová
Mahul v klidu,taky ještě nemám vypráno.Odpol jdeme k doktorce s Jiřulkou kvůli potvrzení do školky,tak se jí připomenu,že v dubnu bude mít nového klienta ![]()
Adel, diky za uklidnění.
Ještě jeden dotaz- perete, praly jste v Lovele nebo jiném pracím prášku? Máte s něčím dobré zkušenosti? Díky.
Mahul, já jsem prala v tekuté Lovele a snad to bude maličkému dobré. Četla jsem na etiketě, že je to testovaný i na nejmenší a že je hypoalergická, ale zase někde na jsem slyšela, že není dobrá
Tek tedy vůůůůbec nevím… každopádně v tom budu mít vypranou celou výbavičku ![]()
Vidíš, Adél , jsi mi připoměla, že bych si měla zavolat k mé vyhlídnuté dr, jestli vůbec přibírá novou klientelu ![]()
Klient jakožto pacient je fakt divný pojem, ale pamatuji se, že jsme to museli na zdrávce používat
![]()
Chtěla jsem se ještě zeptat:
1, Budete některá masírovat hráz?
![]()
2, A pít ten maliník? Na ten je ještě čas…ale zajímá mě to spíš ze zvědavosti (to je tak, když jsem doma a mám plnou hlavu „zbytečností“
)
Ryntyntyn , jsem taky zatím rozhodnutá pro Lovelu, ještě se chci podívat na něco jiného-pokud je na trhu- očekávám asi alergika…
, tak ať mu příchod na svět moc nestěžuju. Stejně to ale budeme vychytávat postupem času…
Hráz bych chtěla masírovat, uvidím, jak to dopadne, ale rozhodnutí tu je
! jestli pomůže nebo ne, uvidíme až v přímo v akci
. Ale pro ten dobrý pocit…
Ahojky,tak i já jsem zpět z města a z procházky.Byla jsem s pejskem a můžu říct,že mi to číní čím dál větší problém.Nemohla jsem dojít domů.
Jinak mě v noci projela taková slabounká bolest celým břichem,trvalo to pár sekund…ale vzbudilo mě to…že by poslíček.Jsem 30tt,prý v tomhle týdnu už je můžeme cítit.
Ryntyntynko zítra jdu na kontrolu a jestli se malej otočil a je hlavinkou dolů, tak začnu masírovat. Maliník taky budu pít. Vlastně se budu snažit dělat vše abych si … nám to ulehčila.Jsem posera,mám trošku strach… ![]()
Holky taky mám otázku. Vždycky když k nám přišla návštěva s miminkem, tak maminky měli věci … plíny,jídlo,náhradní oblečení,hračky, v takové tašce přes rameno, kterou nosili všude s sebou. Přemýšlela jsem jestli je to ta taška z kočárku co je na řídítkách nebo jestli se dá koupit zvlášť. Asi bych si jí koupila a vzala do porodky na Matýskovo věci.
Včera mi přítel řekl ať už objednám tu podložku Nanny, tak jdu na to…snad jáí seženu za těch 2500,– a nepodražila…
Mahul , tak s rozhodnutím ohledně masáže jsme dvě
Hlavně abych sehnala ten olejíček. Slyšela jsem, že ten od Weledy stojí hodně a mě se na druhou stranu do toho nechce moc vrážet hodně financí (jsou ještě potřebnější věci, které musím koupit…)
Haňul , přeji šťastnou ruku a stránku při objednávání
Já jsem taky poseroutka a možná je to ještě horší, že pracuju ve zdravotnictví, takže v podstatě „tuším“ do čehu jdu…ale praxe a vlastní zkušenosti jsou trošku o něčem jiném
A ta taštička asi bude ta z kočárku, alespoň moje kamarádky ji tak využívají…já ji ještě ani nemám, další věc kterou musím pořídit…hm, toho ještě je
![]()
Mahul my perem v Lovele nebo Obzor baby.
Ryntyntyn hráz jsem moc nemasírovala,páč mě to nebavilo a nebylo to nic extra příjemnýho,tak jsem to pěkně odflinkla.. ![]()
Maliník jsem pila,to mi nevadilo
Stačí obyčejný olivový!!!!!!!!!!!!!!!
Haňul taška asi byla z kočárku…
Holky právě jsem z okna viděla sousedku…Minulý týden měla ještě obr břicho,je strašně mrňavá a drobounká,taková holčička ale břicho měla fakt obrovský … no a teď jí vidím jak veze nádhernej červenej kočárek.Tak mají asi holčičku,už druhou…Docela jí zavidím, že to má za sebou a ještě takové krásné počasí na procházky.Musím jí zítra vyčíhnout a pokochat se.
Holky děkuji za info hledně tašky…
Já si asi objednám ten olej od Welledy
Myslím, že stojí 250,–
Dobré odpoledne ![]()
Tak autosedačku budu mít až zítra, na dnešek jsme nevybrali peníze, tak jsem jim volala, ať přijedou zítra. Teď pojedeme do města - na poštu a pro list vlastnictví, tak je vybereme. Už se na tu sedačku těším ![]()
Katy - brzy se uzdravte, hodně odpočívej ! Ale hlavně, že tam bylo pěkně a užili jste si poslední sníh ![]()
Ryntyntyn - já vyřizování nesnáším. Mám teď docela hrůzu z katastru, protože nevím, co všechno se musí hlásit a co ne - myslím úpravy domu. Manža říká, že zbytečně šílím, ale mu se to mluví, když to nemusí řešit (protože nerozumí a nemusí nic vyřizovat) ![]()
S těma manželama je asi teď něco v nepořádku
- ten můj každý pátek plánuje, co všechno o víkendu opraví a potom se skoro celý víkend vrtá v počítači. Už jsme se kvůli tomu párkrát chytli, ale teď jsem to vzdala a opravuju sama
- teda v rámci mých možností - takže nic moc
. Asi na ně taky lezou nějaké otcovské hormony.
My tady plyn zavedený nemáme a já ho ani nechci. Možná časem. Ale když slyším, jaký s tím máte problémy, tak se mi do toho už vůbec nechce.
Já bych si hráz masírovat chtěla, ale asi jen nějakým olejem z lékárny. Nebudu utrácet za drahé speciální oleje. Snad mě to pomůže, protože mám hrůzu z nastřihování a hlavně z šití „za živa“ ![]()
A maliník chci taky pít, myslím, že by se měl pít až někdy později, že? Mám doma těhu čaje, ale právě je v nich i maliník, tak je raději nepiju - mám strach abych si třeba nevyvolala porod dřív.
Adel - já bych taky chtěla mít nově vymalováno, ale na to si ještě musím počkat. A asi to budu dělat já, tak nevím jak to dopadne ![]()
Haňule - fakt není zač, mě pc baví
. A kdybys chtěla ten metřík a nešel ti, tak dej vědět. Já mám Nanny z babyexpertu a stála těch 2500,–.
Evelín - jé, já bych tak jela někam na masáže. Abych si celý den ležela a někdo mě masíroval. A taky bych se rochnila v nějakém ozdravném bahně…
![]()
Mahule - prý taky existuje Ariel na dětské prádlo, ale ještě jsem na něj nenarazila ale myslím, že bude dražší.
K těm Lovelám - nevíte jestli voní stejně Lovela na bílé a Lovela na barevné? Já mám jen ten gel na barevné a strašně mě smrdí. Ještě mám gel Batole a to mě moc voní, tak asi budu používat jen to.
Holky, já mám takový malý problém se sousedkou - je to sice milá, starší paní. Ale někdy je až moc milá. Když ji potkám, tak mluví a mluví a mě je blbý ji přerušit a odejít a tak se ji snažím nepotkávat
. A teď nám dokonce nosí naše popelnice zpět z ulice za plot, když je vyvezou. Přitom my bysme si je odnesli sami. Jsem z toho docela nervózní. Myslíte, že je to na malých vesnicích normální? Jsme tu noví. Vyrostla jsem v Brně, kde se sousedi skoro nezdraví a z tohoto chování mám trochu haló
. Nechci jí nic říkat, aby jí to třeba nemrzelo, že se snaží pomoct a my jsme nevděční. Ale přijde mi to divný. Přece ty popelnice nenosí zpět pro všechny ostatní, tak proč my? Aby mě třeba časem nezačala nosit obědy nebo chodit uklízet
![]()
Jen jsem tak přemýšlela - je to super, že si můžeme takto povídat s lidma ve stejným stadiu těhu a s podobnýma problémama. Snad nám to vydrží i pak s mimčama. Můžeme si radit a tak ![]()
Připravujete se nějak na porod? Nemyslím v kurzu, ale víte co a jak u porodu? Ségra mě děsí, že bez kurzu nebudu vědět, co u porodu dělat, jak dýchat, co dělat po porodu a tak. Já si o tom všem čtu na internetu. Myslíte, že to stačí? ![]()
Tak jsem po obede… Posledni tydny zjistuju, ze uz jsem vazne tehotna, tedy ze uz toho fakt nezvladnu tolik, co predtim. Nejradsi bych jen polehavala…
Lovelu jsem si taky koupila, tak asi zkusim vyprat v ni a pak uvidime, jaka bude reakce mimca…
A na masaz hraze jsem asi lina, spis by me zajimalo, jestli to nekomu fakt pomohlo nebo je to nakonec jedno. Porodu se zatim moc nebojim, ale je pravda, ze to nasledne siti neni asi nic moc, zvlast kdyz to zasiji treba spatne, jak se stalo me zname a pak ji museli znovu presivat .
Zebrus, to mas hodnou sousedku
Ale asi by me to taky prekvapilo…
Zebruš tak jsem tady očuchávala tu Lovelu(mám i na bílé i na barevné) a přijde mi, že voní úplně stejně. Já dala prát první bílé prádlo,mám trochu strach…snad to bude o.k. Ty věcičky jsou takový malinký …
Maliník se asi začíná pít od ukončeného 38tt,aspoň myslím, že jsem to tak někde četla.
A teď nevím co jsem ještě chtěla…
Už vím, …Zebruš kamarádka mi zrovna o víkendu říkala, že nemám mít strach a u porodu hlavně poslouchat porodní asistentku. Jak dýchat, co dělat…Na žádném kurzu nebyla a říkala, že to bylo v pohodě. Celým porodem jí provedla por.asis.,pořád byla s ní…