Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15883
3.3.08 16:11

Zebruš: Díky…ještě tady máme řemeslníka, musí něco dodělat a snad to stihne do čtvrt max. do dvaceti, abych se v klidu stihla přemístiti do Liberce…no co, přinejhorším to trošku rozjedu :wink: Bohužel i v těhu nejezdím ukázkových 90 km/h, což bych měla, ale teďka jsou mokré silnice, tak musím jet opatrně (což mi pokaždý dává manžel na srdíčko!)

Katy: Mě tvrdne bříško někde od 22 TT (od tý doby mám i CS 1) a pokud ti tvrdne od teďka někdy, tak už je to spíš procvičováním dělohy na porod…

Taky se chci dneska zeptat na tom kurzu : Piju tem maliník i se semínkama přes týden a občas (možná již častěji?) mě píchá bolestivě jakoby zespoda nebo tedy spíš zevnitř, tak jestli se to už nepřipravuje??¨
Na KO jdu až za týden (byla jsem minulý týden a dr. nebyla, tudíž mě ani nejsem vyšetřená zevnitř…) a zase bych nerada frčla zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
3.3.08 16:35

monika27: dostali jsme na mazání Betacorton U, Radim má suchou kůži a tenhle je prý mastnější. Vyzkouším i ten olej. Máme čas 4 týdny, ta uvidíme jak to povolí. Doteď jsem měla pocit, že to máme jenom my, proože každý mi říkal, že oni takový problém nemají. Radim čůrá bez problémů, tak si dávám naději, že to povolí dobře.

Ty chrániče matrací, to jsou oni, díky hned si koupím, protože mi přijdou lepší než ten igelit, zděděný po synovci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
3.3.08 16:43

Jo holky dík za tipy na ty chrániče.

Ryntyntyn to píchání mívám taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
3.3.08 16:57

Ahojky všem,

tak jsem se dobelhala k počítači aby mi něco důležitého neuniklo, přeci jen i v těch nejhorších chvilkách na vás musim myslet - jste bezva opora!

Co se mě týče, tak virózu tvrdě zaháníme, jsem ještě dost oslabená, ale přeci jen během noci jsem přišla o 3 kila a od té doby prakticky nic nejedla, takže to zajisté někde chybí. No dneska už jsem zvládla i dietní obídek a zatím je stále na svém místě, takže to vidím dobře. Jen mám pocit (a jsem z toho pekelně nervózní), že se mi Tomajda přestal víc hýbat. Sem tam se sice převalí a lehce ťukne, ale je to jen tak aby se neřeklo, tak nevím, jestli ten únavový syndrom má vliv i na něj. No kdyby se nepohnul vůbec, tak hned letim, takhle to zatím nechávám do páteční kontroly a jen se stále hlídám. Možná, že už tam akorát nemá tolik místa, jenže teď nevím co je v důsledku té hnusné choroby a co přirozené.

K těm podložkám ještě přidám typ na Ikeu, jak jsme tam tuhle byli koupila jsem si takovou lepší verzi té igelitovky. (na té my vadilo jak moc šustí) Tohle je trochu víc látkové a nepromokavá vrstva ze spod, zatím ji mám ale ve skříni, takže praktičnost hodnotit nemůžu. Jo a rozměrově 75×150. Jinak Jířovi jsme koupili klasický chránič (myslím v Jysku-taky má gumičky na uchycení) a několik nehod už máme za sebou. Vždycky byl jen malý flíček, horší je, že jsem ho musela pokaždé prát, takže na časté nehody je to docela nepraktické. Nebo mít minimálně dva - což je zas ale dost finančně náročné. (Ačkoliv lepší, než kupovat po roce novou matraci :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
3.3.08 17:03

Lucy zrovna jsem si říkala,jak jsi na tom!Jsem ráda,že aspoň o něco lépe…ale když jsi takhle schudla,to musí bejt záhul na tělo!
No s těma nehodama…matrace stála asi 3 tisíce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.3.08 17:10

Ahoj holky, všechny vás moc zdravím.
Už jsem tu dlouho nebyla, :oops: :oops:. Dočíst všechny stránky nestíhám, tak jen doufám, že jste všechny včetně miminek v pořádku. :roll:

Uvádím pro upřesnění do seznamu: budeme mít chlapečka, termín mám 20.4. Před 3 týdny jsem byla na kontrole a UTZ,a to jsme měli kolem 2 kg, tak uvidíme, jak se nám narodí velké miminko. Jméno pořád ještě nemáme dořešené. Mně se líbí Jakub nebo Štěpán, ale manžel s dcerou jsou proti, tak jsem zvědavá, jak se domluvíme. :roll:

Na další kontrolu jdu teď ve středu a zároveň bych měla nastoupit na mateřskou.
Bříško mi tvrdne od 19. týdne, od té doby mám CS1, dostala jsem magnézko. Včera mi ale večer tvrdlo každou chvilku a bylo mi celkově nějak divně, tak jsem měla trochu nahnáno.

U nás jsou teď jarní prázdniny, dcera je od neděle do zítřka u babičky, ale počasí je mizerné. Dnes prší skoro celý den a je zataženo. :cry: ž se těším na jaro a sluníčko.

Mějte se moc pěkně, opatrujte se, večer ještě nakouknu. :wink: :D :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
3.3.08 18:01

Ryntyntyn ,tak si říkám,že mimi s náma může být klidně už příští týden…no teda klidně asi moc ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
3.3.08 19:40

Zebruska, super, ze ste san a oslave pekne napapali a teraz pekne lezkaj a oddychuj, nech ta nic neboli a hlavne nech mimisek este coto priberie. A super, ze mate dalsie vecicky a som zvedava, ako zaposobi malinik. :wink: :D

Adelka, neboj vsetko stihnes a super, ze ti manzelik priniesol zmrzku.
A tu nepremokavu podlozku, ak teda nenajdes, skus normalny igelit. Alebo co predavaju tie igelitove obrusy, co sa da lubovolne namerat, ale to je dost drahsie. A aby sa ti igeli nekrcil, na okraj daj gumku a vlastne to navlecies na madrac, staci 3 az 4 gumky kolmo na dlzku madraca.

Monika, dufam, ze si dnesny den uspesne zvllaadla.

Ahoooj Born, super, ze ste vporiadku a nech uz si na materskej, nech uz mas klud a mozes sa pokojne vytesovat na mimiska. :wink:

Katynka, jeejda, vam sa to teda nakopilo. Dufam, ze sa to Radimovi spravi a nebude musiet na operaciu. Ach a aj ten pupik. Drzte sa. Je mi luto, ale s tvrdnutim bruska hore neviem poradit. :?

Mahulko, super, ze ste si oddychli u rodicov. Tasku si nachystaj a ostatok urcite tiez stihnete. :wink:

Ryntyntynko, drzim palce k autosedacke. A to pichanie, sem tam ma tiez pichne. Uz sa to asi bliiizi.

Ahooj Lenka, gratulujem k chlapcekovi . Drziim palce k vyberu mena. :wink:

A mne tusim spuchli ruky a prsty na rukach, hm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
3.3.08 20:01

Lucy , snad budete v pohodě. Blbá viróza :? Asi bys teď taky měla hodně pít.

Ahoj Lenčo :lol:

Zulok , já mám taky posledních pár dní nateklé prsty, musím se na to zeptat na KO :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
3.3.08 20:53

Ahojky,

tak nám zase na chvíli jde net…
Nevím co jsem vám psala a co ne,nemám ani dočteno.

…u nás je nového to,že jsme v sobotu zabalili tašku do porodky.Od pátku mi bylo zle.V sobotu jsem měla bolesti,že jsem v půlce věty vykulila oči a přestala mluvit.Naštěstí nic pravidelného a přešlo to. Je mi ale jak kdyby mě někdo ze spodu nakopl a strašně mě malý na spodek tlačí(i když dnes je to trochu lepší). V sobotu jsem si ale při chůzi držela břicho a měla pocit,že když zytlačím tak malý vypadne…
Trochu se to ale uklidnilo,takže čekám co bude.
Jinak nemůžu vůbec spát.Necítím nohy od kotníků dolů. Strašně mě brní prsty u nohou a je to fak hnusný.Když chodím tak je to dobrý ale to pak zas to břicho.
Dneska jsem ukazovala něco přítelovi a říkám „krásný,viď“? A on mi ukázal na břicho a říká „Tohle je krásnější""Kdy už?“
Takže podle MS bych měla přesně za 7týdnů rodit podle UTZ asi o 4dny dříve,takže doufám,že ještě aspoň měsíc vydržím.

Jo a máme už i vyvařený dudlík.Říkám Martinovi aby ho vyvyřil až budu v porodce a přivezl nám ho,když bude potřeba a on,že to udělá hned.
Nejdřív ho chtěl dát do rychlov.konvice-tak mu říkám,jak jí chce donutit aby 5minut vařila… :lol:
Tak ho dal do hrnce, holky ten byl tak sladkej. On je teď strašně hodnej a starostlivej,doufám,že mu to vydrží. Je na něm ale fakt vidět,že se moc těší. Ale to asi ty naši chlapi všichni.

Jinak už neřeším to že nemáme domek dodělanej a že to nestihneme. Máme kuchyň a jeden pokoj + přítel může spát nahoře v podkroví,když bude nejhůř. Všechno se prostě stihnout nedá,hlavně ať je malej zdravoučkej.

Tak já se jdu odvalit do postele. Jsem zvědavá,jestli mě ty moje nohy nechají spát.

Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.3.08 21:00

Ahojky, já už snad definitivně vzdávám od toho čtvrtka Vás dočíst.
Zdravím Vás všechny a zvláště marody, ať se vyléčí.
Od minulého týdne bojuje Mára s kašlem a přidala se k tomu i rýma a teplota, manžela to zklátilo o víkendu a já to ode dneška na sobě taky začínám cítit. Tak si s prckem berem od zítřka do pátku dovolenou a zkusíme to vykurýrovat. Jsem si dneska na mzdovce vyjasnila jak je to s výpočtem mateřské a že se mi dovolená nekrátí (zůstává mi 26 dní), takže v klidu si ji část vyberu už teď.

Ještě jsme dneska zkusili tu Hypernovu, jak byl slevový letáček na plýnky v Mamince. No nevím jestli je to i s tímhle kuponem nějaká výhra - balík 28 plýnek Huggies za 199,– a k tomu jeden zdarma. No ale Newborn mi ještě chyběly do sbírky, tak jsem je vzala 8). A když už jsme byli v tom nakupování, tak mi Mareček pomohl pro sestřičku vybrat dudlík :D Právě se dopralo prádlo s věcičkama na mimi, už jsem se donutila začít něco chystat. Tašku do porodnice se třeba donutím o víkendu začít kompletovat. Pořád máme přece ještě čas …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
3.3.08 21:23

Zulok ať tě ty prstíky moc netrápí

Ernat brzy se uzdravte!Tašku taky ještě nemám,ale pomalu si vše připravuju..Dudlíka máme,plenky ještě ne.

Haňul vy-dr-žať!!!!!Mě pěkně bolí nohy,páč jsem dneska začla s tím žehlením…

Lenčo zdravím,držím palce při výběru jména,Jakub i Štěpán se mi taky moc líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
4.3.08 08:41

Ahoj holky,

kde všechny jste?Koukala jsem ještě na ty podložky na matrace:www.zdravotnipotreby.cz nebo www.rajmaminek.cz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
4.3.08 08:56

Dobré ránko z prosluněného severu Čech :D

Kurz včera poučný :lol: Sice bylo něco opakování ze školy a tak, ale přeci je to lepší slyšet a vidět několikrát…i když některé ukázky brrr 8O :)
Taky už vím, co přesně si zabalit do tý tašky do porodky a co stačí, aby nám přinesl tatínek druhý den :wink: A už se na ní o víkendu taky chystám, i když Radko říká, že si jí prý budu bali moc brzy, jestli chci prý rodit o měsíc dřív? Ale lepší ji mít zbalenou od 36 TT než jí potom balit v kontrakcích :lol: :lol:
Jinak dle vypravování asistentky bych raději, aby to byl přirozený porod než-li vyvolávaný, ale to je jen moje přání :D maličký si to stejně zařídí podle sebe 8)

Leni : :-) Super, že i u vás probíhá všechno na jedničku…a další klučík do klubu :wink: Obě jména jsou krásný, taky jsem se rozhodovala mezi Štěpánem a Adamem :wink:

Haňul: Přesně jak píše Adél : Vydržet! Už to máme skoro za pár a do termínu máš sice 7 týdnů, ale může to být i o dva týdny dřív :wink:
Mažel se taky těší…a že už aby to taky bylo :wink: říkáme si to samé :wink:

Ernat : Brzy se uzdravte! Teďka to všude frčí… u nás to taky vypadá, že to začne nanovo :? Radko už je načatý a otázka času, kdy to přehupce na mně…Dudlík už taky máme a s lahvičkou počkám, jak se nám bude dařit v porodnici kojo…koupit se dá i v lékarně

K těm plenkám: Na jak dlouho si myslíte, že mi vydrží tři balíky newborn? Po 28 kusech? :D

Lucy: Hlavně pít, když už nejde to druhý :wink: Určitě to brzy přejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
4.3.08 09:41

Hani, máš super manžela. Můj manžel k mojí osobě moc pozitivních řečí nenadělá, spíš jen negativní, jsem hodně citlivá, musím to od sebe odhánět, protože jinak máme vztah vcelku dobrý. Ale v těhu se to odhání nějak hůř. No, to přežiji, a pak musím dost zapracovat na vzhledu, protože se většina těch škaredých věcí týká mého vzhledu. Nervovat se tím nemíním, raději vypracovat plán, jak se dát dohromady.
Ernatko, drž se a nepodléhej nemocím. Ale neboj, miminko už je silné, bude to dobré.
Suším si vlasy pod sušákem, a pak musím letět do čistírny s fusakem. Co kdyby náhodou byla zima..... A fusak mám po Tomovi jako čuně.
Takže už to pomalinku také dávám dokupy, ale fakt strašně lehounce, proti vám, holky. A to se mi v noci zdálo, že rodím. Asi mi nebylo úplně dobře, ale nebylo to tak vážné, abych se probudila. Jinak tvrdnu docela dost, když mám klid, tak to je o dost lepší, ale v pohybu, který mám skoro porád to je 2×za hodinu, to už mám tak plus minus změřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí