Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2766
4.3.08 19:30

Lucy jojo to holení už stojí za houby,ale říkám si musím to hlídat,abych pak v porodnici nebyla jak chlupatec :D No to jsou teda problémy :lol:

Mahul úspěšnou kontrolu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.3.08 20:05

Zuločku děkuju za info o slané vodě. Už mám zábal na krku.

Lucy slyšela jsem, že těhotný jsou víc „chlupatý“ ale u mě je to naopak…od té doby co jsem těhu jsem si nemusela holit nohy…Nemám na nich ani chloupek.No doufám,že nejsem nějaká divná :oops:

Jo a holky jinak můj chlap je teď opravdu nějaký jiný…Ťuk,ťuk…teď mi poslal smsku,že jsem jeho největší „Lácka“ :lol: a že musíme udělat ještě nějaké hezké pupíkaté fotky.
Ono na té smsce není zas tak moc divnýho a jiným možná takové smsky přicházejí od chlapů denně ale ten můj na to moc není.Holky kéž by mu to tak vydrželo.

Tak já jdu kloktat tu vodu se solí.Už nemůžu ani mluvit jak mě ten krk bolí.papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
4.3.08 20:05

Lucy , to holenie , aach jaaaaj :roll: na to sa vzdy netesim . a inak mam chlpy na brusku. nie take jemne priesvitne ale par tmavych chlpov, som ako diviak, aj bruch mi k tomu sedi :lol: :lol: :wink:

Mahulko, drzim palce na kontrolu :wink: a sup rozprestriet sa na gauc :wink: http://www.mysmiley.net/…rent0028.gif

Zebruska, ale ved jasne, ze si sa tesila, :lol: :lol: :lol: :wink: ja len po tych vsetkych poslickoch, co sa tu vyskytli, ma nic ine nenapadlo :lol: :lol: :lol:

Adelka, v porodnici su asi na chlpacikov zvyknuty, ja sa holim teraz len pred kontrolou, :oops: to aby som sa zacala casom pravidelne, ze co ak priiide ta pravaaa chvila??? 8O :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
4.3.08 20:08

Hanulkooo, no teeeda , normalne ti to bezchlpie zavidim, :wink: gratulujeeem :D :D :D :D a tvoj mily,nemam slov, uuuzasneee :D :D :D :D
Papaaa a sladke snicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
4.3.08 20:21

Ahoj holky, dočeta jsem se až sem - huráááá :pankac:

Dneska jsme absolvovali předporodní kurz :evil: :-(

hrůza, ještě teď jsem z toho v šoku :-( :cry:

Plánujete někdo rodit v Praze u Apolináře? Já tam rodila před 3 lety a bylo to super a ten předporodní kurz byl bezvadnej, ale dneska 8O :twisted: 8O :cry:

Nejenom, že udělali parkovací stání za 30,– za hodinu, ale sestra přišla o 30minut později a kdyby nááhodou jeden pár, neřekl všem ostatním, že mají jít, tak bychom tam na chodbě seděli ještě teď. Ani nezabučela nic na pozdrav (že by ztratila slovo o tom, proč jde o půl hoďky dýl, to už bych chtěla asi moc). Proletěli jsme chodbou do místnosti, kde jsme si sedlli na židle, tam nám povyprávěla pár překotných info a hlavně se zajímala abychom se představili atd. Byla jsem tam jediná mezi prvorodičkama (hlavně, že s emne ptali při objednávce na kurz jestli rodím poprvé :roll: ). Po dvou minutách jsme s manžou dostali od ní vynadáno, že tam máme Radimka (seděl na zemi a maloval si) a že hlučí 8O ) Pár odbornými termíny a názvy popsala porodní cesty aniž by k tomu colokiv dodala a pak se zeptala na dotazy. No, jediná já jsem (blááhově a nic zlého netuše), zvedla ruku a zeptala se na pár věcí. Dostalo se mi velice strohé odpovědi a výraz sestry mi dával jasně na jevo, že mám být zticha.
Dovolila jsem se zeptat na maliník, od kdy se má pít a ona mi dpověděla: řekla bych, že tak měsíc před porodem, to máte kvůli kojení? Ten měsíc, stejně je to placebo fekt, je jedno jak ho pijete, někdo ho pije furt. 8O 8O
Ještě jsem našla odvahu zeptat se na masáž hráze, načež na mě vytřeštila oči a řekla opět: tak měsíc před porodem, dva týdny to nemá cenu. Jo a ještě, když viděla, jak se ostatní zavrtěly (zajímalo je to taky), tak dodala, že se používá čistý olej bez příměsi. Toť vše, protože jsem už opravdu neměla odvahu se zeptat na nic jiného.
Jinak, plenky pro mimi dávají jen první den, pak vlastní, protože doposud je měli v libovolném množství k dispozici (nevím kdy 8O ), ale nějak se jim ztrácely 8O , takže už je nedávají a maminky si musí přinést svoje.
Pak ukázala pár poloh na míči (to už jsem si jen myslela, že ne každá maminka při porodu má chuť hopsat na míči - viz já), zacvičila jsem si jen první hopsandu na balonu a ty ostatní jsem nedělala, páč s mojí rozjetou sponou a kyčlema bych se nezvedla ze země. Naštěstí sestra neměla potřebu mě nijak napomínat, spokojila se jen s nenávistným pohledem.

Prostě jsem byla v tkovém šoku, že jsem jen čuměla. V polovině manžel s Radimkem odešli, protože nám vypršel časový limit na parkování a „milá“ sestra nám nebyla schopná sdělit, jestli má jít manžel koupit další lístek, nebo to může doplatit potom. Jen zasyčela, že odtažení auta stojí 2500,–.
Holky, teda ještě teď se klepu :-)

Omlouvám se za tak dlouhý psaní, ale jsem vážně grogy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.3.08 21:08

Katy nejsem z Prahy ale o Apolináři jsem slyšela samou chválu. Třeba to byla jen špatná sestra.No jo ale co když na ní natrefíš i u porodu.
Nevím co bych na Tvém místě dělala.Přemýšlela jsi i o jiné porodnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
4.3.08 21:21

Tý jo, Katy, to musela být soda…a dozvěděla ses vůbec něco zajímavýho a přínosnýho? Snad měla jen den blbec…to ji ale neomlouvá k takovému chování!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
4.3.08 21:23

Katy já tam budu taky rodit podruhé,tak se prostě ta sestra asi špatně vyspala.Ale to bych teda byla taky naštvaná! :evil:
S těma plenama to by mě zajímalo,protože předtím byly normálně k dispozici.Jinak jsem u porodu byla spokojená,horší bylo šestinedělí,sestry krávy protivný,nešlo nám kojení,malej měl žloutenku..Ale zas už to tam člověk zná a nechtělo se mi chodit zas jinam… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
4.3.08 21:46

Haňule , to je pěkný, co ti napsal, třeba mu to vydrží :D

Zulok , mě taky v těhu trochu víc zchlupatělo břicho 8O

Katy , ta byla teda protivná, bába jedna :evil: . Snad tam nebude, až budete rodit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
4.3.08 22:49

Katynka, clovek by tam z tolkeo hnevu vyprskol. Je mi luto, ze to tak dopadlo. Snad len mala blby den a ked nahodou bude pri porode, bude to uz o niecom inom. Ak tam chces rodit , su tam dobri lekari…nenechaj sa znechutit sestrickou. Ono asi v:,–(e moze clovek natrafit na dakoho, kto nie je najvrucnejsi. :? Skoda len, ze sa ta sestricka nepremohla na tom kurze a nebola mila. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.3.08 07:07

Dobré ránko holky, tak jsem se z toho asi už vychrněla :D
(teda to moje nočnípřevalování a hrabání se z postele na wc. ) Manžel si to se mnou pěkně užívá, pokaždé vylítne a s výrazem 8O a otázkou je ti něco si pak lehne a pokouší se usnout - je mi ho líto :wink:

Adel:já jsem taky už u Apolináře rodila a byla jsem spokojená velmi s přístupem na porodním sále a i na šestinedělí jsem to zvládla. Kojení myslím u mne nebude problém, protože už teď mám kolostrum (to zas budu za exota :lol: )
Nemyslím si, že bych byla nějaká „citlivka“, ale ty ostatní maminky podle mne byly dost rozpačitý, no nic ještě že mám vás a tady se to rozebere.

Zuločku, máš pravdu, že se všude najde „někdo“ takový, takže to neřeším, ale potřebovala jsem to ze sebe dostat, protože jsem nic takového nečekala. (do manžela jsem hučela celou dobu a on už potom přestal reagovat - no dávali mu fotbal či co a on je zažraný pasivní sportovec :pankac: a asi už toho měl dost :oops: )

Mahul, nic jsem se nedozvěděla, jen odborné nárvy porodních cest a že porod má 4 doby porodní, ale pak v rychlosti popsala jen ty tři a už nás hnala pryč :roll: . Ještě že si pamatuji ten kurz před 3 lety a hlavně nejvíc info mám odsud a z netu celkově.

Adel: včera večer jsem psala dotaz na ty plíny, protože se mi to nezdálo, takže u Apolináře ti dají na první den papírové pleny a pak máš k dispozici látkovky po celou dobu pobytu (ale nevím jestli i kalhotky na látkovky nebo ne, to mi jaksi nenapsali, tak tam asi zavolám) Já mám úmyslu používat jednorázovky, ale asi využiji možnost vyzkoušet i látkovky, vezmu to jako zajímavou zkušenost :wink:

Taky už mě napadlo, jestli jí uvidím u porodu (to se asi zkácim :roll: 8O :nevim: )

No, bude tam se mnou manžel a už vím do čeho jdu, tak si jí nebudu všímat a bude t, přece se nenechám rozhodit no ne? :D
(samozřejmě, že budu poslouchat ty odborné věci atd, ale jinak jestli bude jako kakabus, tak se na ní nebudu dívat a bude to.

Hanul, přemýšlela jsem ještě o Thomayerovce, protože bydlíme kousek od ní na druhou stranu (Apolinář i Thom. jsou tak zhruba stejně daleko od nás), a já jsem měla první porod dost rychlý a když jsem dostala kontrakce, tak už byly rovnou po půl minutě a do půl hoďky jsem ležela a tlačila :wink: . Takže uvidíme, jak to bude s druhým mimi :P

Každopádně, porodnice jsem vybírala ty, které mají neonatologické oddělení na vysoké úrovni (páč já to zvládnu, ale co kdyby mimi potřebovalo pomoc, tak rozhoduje každá minuta), takže tohle je moje hlavní kritérium na porodnici.

(Motol je prý také výborný, ale je od nás už daleko a moje kamarádka má jednu špatnou zkušenost a i když vím, že se to někdy stává, jsme jen lidi, ale stejně jdu raději jinam :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
5.3.08 08:24

Katy - tak to je teda síla..... - zrovna dnes jsem se přihlásila s manželem taky na předpor. kurz do Motole (my to máme pro změnu kousíček do Motole, takže volba byla celkem jasná), tak jsem zvědavá, jaké to bude tam…doufám, že to nebude podobná hrůza, jako popisuješ ty, to by mě asi trefil šlak a manžel by tam určitě ztropil nějakou scénu, jak ho tak znám… :)
Ale snad ta děsná sestra u porodu nebude.

Jinak já jsem slyšela na Motol chválu i stížnosti, takže to asi opravdu záleží na tom, kdo tam zrovna je…no nechám se překvapit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.3.08 08:39

Janusko, je to uplně všude, chvála i stížnosti. Neexistuje žádná porodnice bez stížností jen s chválou. Určitě se natrefíte na fajn sestru. Manžel na tu „naší“ nevyjel jen pro to, kdyby náhodou byla u porodu, aby mi tam nezavařila, ale to si myslím, že by stejně neudělala. Přeci jen n ní bylo vidět, že je profesionálka.

:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
5.3.08 08:46

Dobré ráno :lol:

Chtěla jsem se zeptat, praly jste všechny mimi oblečky na 60°? Já jsem je prala na 40°, peru tak všechno 8O . Co myslíte, je to v pohodě, když jsem všechno pořádně vyžehlila? Žehlení by mělo zničit všechny bakterie a tak :?
To by mě asi přeskočilo, kdybych to všechno dělala znovu :oops: 8O

Jinak mě se na tom předporodním kurzu v Ivančické porodnici zdáli všichni milí, tak doufám, že milí zůstanou až do porodu… :lol: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.3.08 08:55

Zebruš, já taky prala vše na 40 a máš pravdu, že žehlení zničí choroboplodné zárodky, takže to plně stačí. :wink:

Já jsem si teď uvědomila, že nemám žádné miminkovské rukavičky a ještě nějaká čepička by se mi hodila dokoupit, prostě ještě musím dát do kupy ty drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí