Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Moni já teda fusak nechystám,jen zateplené dupačky a teplý kabátek,snad to bude stačit!Dávej na sebe pozor!
Ryntyntyn já si říkala,kde jsi,a ty se flinkáš na kurzu
No já měla vyvolaný porod a doktorům jsem do toho nekecala ![]()
Tašku si chci taky sbalit,snad do neděle..36.týden začínám už příští úterý.
S těma plenama počítej tak 6-9 na den..ani si to už nepamatuju! ![]()
Jdu vyrábět oběd-vepřové na žampionech s rejží ![]()
Moni : Já mám nový fusáček, ten od Emitexu a uvidíme, jestli ho využiju teďka nebo až na podzim, ale pro sichr ho mít doma
Dá se zkrátit a až příjde autsedajda, tak chci proříznout v něm ty popruhy (a asi to tak nechám přichystaný do porodky…) ![]()
A šetři si pupíček ![]()
Adél: Flinkání to bylo
Jsem celou dobu vstřebávala informace na míči
A přespříští středu by jsme měli jít i s manželem…ukážou nám porodní sály a tak + ještě nácvik úlevových poloh a tak
Mno..já bych řekla, že začínáš 36 TT zítra
Alespoň podle mé doktorky
![]()
Dneska jsem nějak líná, takže k obídku budou jen hranolky se smažákem (abych se nepředřela
) Manža má volno a už po druhý jsme šli spinkat až okolo půlnoci a vstávali už ráno v sedm, takže dneska půjdu spát se slepicema
![]()
Haňule , já se cítím podobně. Asi už se to pomalinku připravuje. Ale ještě musíme vydržet pár týdnů ![]()
Ernatko , snad se brzo vyléčíte, držím pěstičky ![]()
Ryntyntyn , já jsem právě přemýšlela, jestli ty věci do porodky mám nějak rozdělit na porod a na pak. Ale to bych v tom pak asi měla zmatek, asi to nechám všechno dohromady
Je to jedna velká kabela přes rameno a 2 igelitky s věcma pro malýho + asi ještě jedna taška s pitím a nějakým jídlem + autosedačka. Juj, to je věcí
, jako na týdenní dovču ![]()
S těma výpočtama nestraš
, to už teda taky brzo začínám 36tt ![]()
Moni , nenech se ! Všechny jsme krásný ![]()
Jinak nám teď nejde voda a nemůžu se dovolat ani na vodovody ani na obecní úřad, tak jsem zvědavá, jak dlouho nepůjde
. Ráno něco hlásili v rozhlase, ale nejde tomu rozumět, šumí to ![]()
Ahojky ![]()
Nebola som tu dva dni a už ste zapísali kopu strán ![]()
Holky mám pocit,že u mňa je to už moc blízko.Dnes v noci som už bola normálne vydesená,že to začalo.Chytali ma bolesti,malý Drobec vyvádzal,kopal na všetky strany,oblievala ma horúčava,no našťastie to prešlo.Ja sa fakt bojím.Už vidím tu paniku,čo ma chytí,keď to naozaj začne.
Keď som bola v nemocke,holka,čo tam so mnou ležala práve začala 38tt a večer sme si ľahli,keď zrazu vyskočila,že sa buď počúrala,alebo,že jej odtiekla plodovka.Tak šla za sestričkou,to bolo asi 22,00hod a o 04,00h bol Drobec na svete.
Aj ja by som to chcela tak rýchlo,aspoň by som nestihla stresovať.
A s tým magnézkom som počula,že by sa posledný mesiac nemalo užívať,vraj ochabuje svaly novorodenca a môže byť potom ťažší pôrod.Ale pre istotu sa opýtajte svojej doktorky,lebo to neviem na 100%.
Hlásim,že pre mimi je všetko prichystané,taška do pôrodnice zbalená,takže už len čakať.
Dnes idem na vyšetrenie prietokov,tak som zvedavá,čo sa dozviem,dúfam,že to bude o.k.
Všetkým ktoré ste napadnuté bacilmi,želám rýchle uzdravenie.
Zatiaľ papa
No když jsem se registrovala v porodnici,tak mi řekli,že ve 35.týdnu se mám objednat na kontrolu..Ale stejně jdu příští úterý ještě ke své dr.Tak tam mám raději zavolat dneska?
Wenee i ostatní,ještě chvíli počkejme! ![]()
Zebruš : Když nám nejde voda, tak to mě taky pořádně nakrkne…si člověk pak připadá jak bez ruky
Snad vám brzy poteče ![]()
Nám řekli, ať si to pokud možno rozložíme, jelikož skříňky na pororodním sále (ještě né přímo na porodních boxech) jsou dost titěrný skříňky a vše se nám tam nevejde, takže na porod si vzít jen to co nám dali v seznamu (se prý do těch skříněk vejde akorát tak naše oblečení a menší cestovka)…
A věci pro malýho (u nás chtějí aby jsme si vzali rukavičky, ponožtičky a čepičky…), vložky, plínky a tak všechno až druhý den (do začátku nám všechno dají)…
A autsedajdu s oblečením až při odchodu dom ![]()
S výpočtama nestraším
Za dva dny máš 36 TT
![]()
Já jsem vše měla v jedné tašce a tu měl u sebe manžel a stejně jsem nic nepotřebovala,nějaké myšlenky na jelení lůj nebo ručník nebo pití jsem vůbec neměla,nějak jsem toho moc nevnímala kromě manžela a lidí okolo ![]()
Wenee , mě taky doktorka řekla, že mám jíst magnézko jen do 36tt.
Jenomže kdo ví, jestli je to 4 týdny před porodem, když můžem rodit kdykoli ![]()
Ryntyntyn , já bych to taky raději nechala u manži, jak Adel, snad to bude možné. Ale stejně se tam asi zeptám, jak tam půjdu ve 37tt poprvé na KO.
Na rukavičky jsem úplně zapoměla, hned si je tam přidám - díky ![]()
Zebruš, tak at tu vodu brzy pustí. Bez vody to nejde.
Wenee, nestraš. To jsou snad jen poslíčci. S Tomem jsem to vůbec neměla a teď mě to už 2× chytlo. Poslední týden mám klid.
Dorazila jsem z města, ale skoro nic jsem nestihla. Fusak jsem dala do čistírny, za 170kč mi ho vyčistí, no, nic není zdarma, to je jasné, pak jsem nakoupila maso, ať je z čeho vařit, chlapi mám takoví masožraví a na kalhoty se už nedostalo. Za c chvíli musím do školky pro Tomáška.
Sháním, kdo by šel s námi plavat, Toma to bez dětí moc nebaví. Ale zatím se mi nikdo neozval.
Zítra jdu na kontrolu, snad to bude dobré.
Wenee: S magnézkem máš pravdu
Já už ho dobrala někdy 33 TT a už mi ho dr. nepředepisovala…
Neboj, vydržíš do termínu
Snad to byly jen ti poslíčci…a dají se dobře rozeznat od porodních tím, že si dáš teplou sprchu či vanu. Pokud zmizí,tak to byly jen poslíčci a pokud porodní, tak se jim ještě trošku pomůže… ale určitě vydržíš!
Adél: Když jsem byla na druhým UTZ v nemocnici, tak mi tam napsali, že miminko odpovídá 20+4, tak jsem se ptal dr. jak je možný, že když u ní jsem předtím byla a už mi do průkazky napsala 20 TT a oni mi o týden dýl napsali toto a ona, že je to 21 TT…tedy 20 TT ukončený + 4 dny…
Mě v noci chytla křeč do nohy…opět
A ze spánku či jak jsem nadskočila bolestí a až jsem vzbudila manžu a ten s vytřeštěnýma očima (jsem správná Čecha
), jestlu UŽ???
Tak mi ji pomáhal rozehnat ![]()
Moni: I tak si toho ztihla dost
My baštíme maso průměrně ( i když mě by nějak extra nechybělo…)
Ať ti zítřejší KO dopadne na jedničku!
Rynty, také uz tyden magnezko nemam, doktorka říkala, že do 32.tt. Snad to bez něho nějak půjde. Porodní cesty mám klidné, tak nemám strach, že už porodím, ale nevím, jak to tam malému svědčí, když mu tak často tvrdne domeček.
Tak běžím do školky. Ať tam Tomášek nečeká.
Holky tak jestli do té doby neporodím,18.3.jdu na kontrolu už do porodnice!!! ![]()
Magnézko ještě mám týden brát,dva ráno,dva večer,ale už mi ani nevyzbydou,tak to nějak doberu a končím…
Moni držím palce na KO!
Už peru další pračku s věcičkama.Z toho včerejšího žehlení mě tak bolej nohy,vydržím stát sotva 5 minut… ![]()
Adél: Takže jsi tam volala?
Já už taky nevydržím žehlit ve stoje a tak jsem musela přejít na žehlení v sedě…je to tedy o dost náročnější, jelikož ty velký věci se špatně žehlí v sedě, alespoň netrpí nožky ![]()
Moni: Myslím si, že mimískům nevadí, že jim tvrdnou domečci ![]()
Já jdu zase příští týden na KO a už se fakt nemůžu dočkat
Začínám být nervozní jak sáňky v létě ![]()
Frčím dodělat ten oběd, už mám hlad…zase ![]()
Jo, a už mám s tou paní domluvenou autosedajdu
Pošle mi ji až příští týden ![]()