Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ![]()
Tady je pěkně a teplo, kéž by to tak už zůstalo… ![]()
Je mě trošku líp, ale manžovi se taky udělalo líp a pak se mu to zhoršilo, tak uvidíme. Ale snažím se ležet, jíst vitamíny, hodně pít, atd. A kloktám slanou vodu na tu bolest v krku, včera v noci se mě z toho udělalo zle
, ale snad to alspoň pomůže
.
Born , ráno jsme byli v lékárně a měli tam tablety s Echinaceou, tak jsem se ptala, jestli Echinaceu můžu, ale prý ne, tak jsem si to raději nekoupila ![]()
Adel , že by další mimi
? A já jsem jen 1 den po tobě… ![]()
Lucy , super, že se taťka vrátí, už se určitě těšíte ![]()
Týnko , to s tím vlhkem se mě taky stává, když třeba rychle vstanu, a vždycky se zastavím, stuhnu a čekám co bude. A manža na mě kouká a taky čeká…Je to docela komický ![]()
Mahul , tak si užijte i divadlo. Ale tašku si raději vem ![]()
Taky budu dnes dělat smažák s hranolkama. A manžovi místo smažáku hovězí steak, to on má raději ![]()
Babulkyyy, uz sa tesime na novych kamaratov.
![]()
Adelka, juchuu, zaaaatkaa
![]()
Holky moc bych si přála to tady rozjet,ale nic se neděje ![]()
Zkoukla jsem romantický film,jdu sebrat a pověsit prádlo.Přemýšlím,jestli se mám vypravit do toho dm nebo ne.Vždycky si představím,jak mi někde praskne voda a nikam se mi nechce
![]()
Zjistila jsem,že se fakt bojím někam sama jezdit,tak jsem byla rozhodnutá zůstat doma,ale psala kamarádka s holčičkou,že nemají program a sjedou tam se mnou,tak vyrážím ![]()
Adel , z toho mám taky strach. Pořád si říkám, co bych dělala sama ve městě s prasklou vodou
. Asi bych musela někam „zalézt“ a počkat až mě manža vyzvedne
.
Ale s kamarádkou to bude v pohodě, tak si to tam užijte ![]()
Tak si myslím, že ta prasklá voda je asi teď v poslední době strašák nás všech. Taky si představuju, co bych někde dělala v mokrých kalhotách a že je to tak akorát na nastydnutí. ![]()
Adel , je fajn, že máš doprovod, tak dobře pořiď. ![]()
Je fakt, ze s tou vodou je to na nastydnuti. Cetla jsem ale, ze voda praska napred jenom u 10% tehotnych.
Vy se mate, delate dobroty, dala bych si, ale delat se mi nechce. I kdyz ted si rikam, ze az pojedeme na nakup, koupila bych veci na ten svestkovy kolac, co psala Zulok. Jak to bylo, rozlozit svestky na listove testo, pridat orechy, cukr a zalit rozslehanou slehackou s vajickem?
My jsme dopoledne vybirali kamna, nejak jsme dlouho vahali, ale nakonec se rohodli, ze se do toho pustime.
Dali jsme si zbytky k obedu, na vecer udelam rychle palacinky. Ted budeme pracovat na zahrade. Musim rezat ruze, uz je to posledni termin. Skoda, ze dnes neni tak pekne jako vcera.
Lusy, Zbynda me ted tak tyden taky vice zlobi, ja uz si rikam, jestli to neni spis tou moji naladovosti, ze ja toho tolik nesnesu a on citi moji nervozitu.
Adel , uzij si to a dobre nakup!
Zebrus , brzy se vyzdrav, at jste fit ![]()
Ta praskla voda je opravdu strasak
, nejradsi bych vsude jezdila autem, protoze predstava, ze jedu salinou nebo busem je skoro hruzostrasna
, i kdyz na druhou stranu si rikam, jestli vubec poznam, ze odtekla, kdyz muze odteci tak 1-2lzice tekutiny a kdyz prcek zacpe tu pididirku a nevytece nic vic, muzu to s klidem prejit
![]()
Do divadla nakonec nejdem, tak kuknu, co davaj v Tv nebo shlidnem nejakej film na DVD. Manzel se rozhodl pracovat, takze ho neuvidim do pozdniho vecera ![]()
Vcera vecer me znicehonic prepadla nervozita a strach z porodu, aby vse probehlo tak, jak ma a abych to zvladla…
Nikdy predtim jsem se tim nezabyvala a hazela to za hlavu, ale vcera jsem byla dobre vyklepana
![]()
Tak jste hodné, že jste mi kus sluníčka poslali. Už to ale vypadá, že se zas stěhuje někam jinam ![]()
I tak jsem neodolala lehké prochajdě, naši vzali Jířu do zoo, ale já jsem odmítla, neboť ústecká zoo je spíš pro horaly a já se takhle sotva vleču, tak si to necháme, až budu o meloun lehčí. Šla jsem alespoň pěšmo od nich a zastavila se na doufejme našem budoucím pozemku nafotit pár snímků, Loty mi mezitím slupla jedno pěkně vydařené Ovínko, takže doma proběhlo hloubkové čištění dutiny ústní - ble!
Mahul , tatínka u porodu plánujeme, leč jestli to stihne je zatím ve hvězdách. Od půlky dubna ale bude jezdit do Prahy autem a když to na mě přijde, tak do hodiny a půl by zvládal přijet - jen doufám, že nebudu mít nějaký bleskový porod! (ačkoliv je to asi sen každé z nás
) No už mám promyšlené veškeré varianty, předevčírem se mi dokonce zdálo, že mě do porodky vezl bývalý přítel, neb nikdo z rodiny nebyl k mání
to ale nevim, jak by manža rozdýchal, ani jsem mu to raději neříkala, myslím, že by pak měl taky noční můry! ![]()
Ahoj holky,
tak jsem zpátky a mám dost,ten poslední kus cesty jsem měla co dělat,abych došla.Koupila jsem Jiřulkovi ponožky a pleny a mimískovi koupel a šampon ![]()
No ale sama už pojedu fakt jen na ko do porodnice..
Born s tou vodou máš pravdu,že málokomu praskne,ale známe zákon schválnosti ![]()
Lucy varienty taky promýšlíme,ale kdoví,jak to nakonec bude
![]()
Mahul nedivím se,že tě přepadla nervozita,máš to za pár ![]()
Jdu hodit nohy nahoru,bolej mrchy.Zjistila jsem,že nemusím vařit,zítra a asi i v pondělí bude ta svíčková od tchýně a v úterý jdu na ko,přijde hlídat máma a přiveze dušenou mrkev ![]()
Ahoj,peknú sobotu všetkým
Born-ten recept na slivkový koláčik si pamätáš dobre,no,písala som ho ja,nie Zulok.Ak ho budeš robiť,pošli kúsok,tiež by som si dala .
Mahule-to poznám,tú paniku z pôrodu,ale neboj,nakoniec to nebolo vôbec strašné.Dá sa to vydržať a keď uvidíš Drobčeka,všetek strach a bolesť bude zabudnutá.
Adel-ja som nakúpila kozmetiku od výmyslu sveta a teraz ju vôbec nepoužívam.Kúpem iba v čistej vode a po kúpeli iba olivový olejček na suché miesta.Kozmetiku budem používať,až keď bude väčšia.
Už sa neviem dočkať,kto nás prekvapí s ďalším bábätkom.Nejako sa to zaseklo.Veď od 17.03. je už dávno.
Vy asi všetky čakáte na apríl,že?Že by sme iba my so Zulok boli marcové?
Zatím papa a držte sa.
Dala som do galérky tri nové Sofinkine fotky.
Stále ju fotím,tak Vás tými fotkami budem zaplavovať.
Papa
Jen zaplavuj Wenee, třeba to někoho nabudí k činům, že Mahulko a Adélko?
![]()
Sofinka je krásná, musíš být neskutečně šťastná mamča! Vzpomínám si na ten pocit hrdosti a štěstí - z tebe to jde taky hrozně cítit, tak si to moc užívej!