Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9351
20.3.09 10:49

Ahojte holky

Tak noc zase hrozná, Beník ji skoro celou prořval, ale horečku neměl, tak jsem z toho jelen. Měl tak 37, ale kroutil se, řval a nemohl spát. Ráno už byl ale v pohodě, vysmátej, teď si hraje, povídá si a teplotu nemá. Ani sirup už ráno nedostal. Ale raději jsme ráno jeli k doktorce a ta nic nenašla - nic v krku, poslouchala ho, prohmatávala břicho - nikde nic 8O . I na zuby se dívala a nic neříkala. Kaká v pohodě, sice míň, ale kaká. Tak nevím. Vyfasovali jsme ten pytlíček na moč, co měla Wenee a kdyby měl ještě přes víkend horečky, tak máme v pondělí donést moč. Když ten pytlík vidím, tak nechápu, jak se to sbírá u holčiček 8O , u kluků je to přece jenom jednodušší :lol:
Přemýšlíme, jestli se nepojedem jen na chvilku podívat na ten veletrh (na pár kočárů) :oops: , čekám na něj celej rok a Benda je přes den úplně v pohodě a řádí, ale bojím se . Ještě uvidíme…manža má stejně dost práce, tak to možná ani nepůjde

V čekárně Benda vrhal svůdný pohledy na starší holčičku :lol: , a ta se usmívala na něj - bude z něj asi velkej svůdník :lol:

Týnko , sousedka si „půjčuje“ Betynku, ale vrací ji, takže ji někde mám :lol: Maminku už jsem dlouho nekoupila, mohla bych ji koupit a pak dát na plot, ať si ji můžou přečíst i ostatní :lol: 8)
Krásný fotky, Adámek fakt krásně stojí, Benda zatím preferuje lezení, takže venku bych ho postavit nemohla :?

Evi , ať se salmonely rychle zbavíte :(

Evelín , to jsem si všimla u ségry, když se jí narodil druhej syn, že pořád okřikuje toho staršího a bylo mě ho líto. Ale nejspíš to taky budu dělat :cry: . Ale třeba to půjde i jinak :?: :?

Adel , taky jsem měla strach s těma čípkama :?

Januš , brzo se uzdravte :(

Verčo , ty kuličky měly v Tescu v akci, mamka koupila 2 balíky a jeden nám dala, Benda je miluje, pořád si je cpe do pusy :lol:

Mahul , jen dělej chytrou, my si rády necháme poradit od profesionála :wink:

Katy , takže taky novej kočárek, to je nějaká emiminová nákaza, či co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
20.3.09 13:10

Holky, co máte jedno mimi, já jsem s kočárkama bláznila i u prvního, páč postupem času jsem zjistila, že mi u kočárku chybí toto a toto. A najednou se objevil novej kočár co mněl všechno co jsem chtěla a tak, ale držela jsem se a teĎ jsem taky dá se říct v klidu. Moje kamarádka vystřídala u druhého dítěte asi 5 kočárků. :roll:

EVELIN:já si dávám pozor na to abych Radimka neokřikovala, on to zvládá úžasně dobře. Pořád se k Péťovi lísá a podává dudlík a všechny venku upozorňuje, že má v kočárku miminko. A že to není bráška, ale Péťa a že je to jeho kamarád a tak.

Když se Péťa narodil, tak po návratu z porodnice mi přišel Radimek hrozně velikej a tak jakoby už dospělejší, než před odchodem do porodnice :wink: . Nemyslím, že bych měla jednoho radši, než druhýho, ono to nejde dost dobře vysvětlit, ale ani na minutu jsem nikdy nepocítila, že by byl jeden ke mně blíž.
Mám štěstí, že Radim vzal Péťu takhle dobře, to je otázka jak vezmou starší děti ty mladší a podle toho se musíte zachovat.

Jo, jen pro příklad, ráno musím oblíkat Péťu a musím pomáhat i Radimkovi, který se jinak oblíkne sám, ale ráno prý potřebuje pomoc. Beru to, jako že mne zkouší, jestli pomůžu i jemu, když Péťovi. Taky jsednou na chatě venku začal brečet a čekal, jestli vylezu ven z chaty a půjdu za ním - jsou prostě roztomilí (ještě mi to řekl, že zkouší jestli přijdu i za ním, když jdu za Péťou :wink: .

VERU a ostatní jednomaminky, nebojte se ničeho, páč to stejně neovlivníte a když budete mít obavy už do předu, tak je to zbytečný stres pro vás i pro okolí a vždycky má maminka stejně ráda všechny svoje děti (asi se to srdíčko zvětšuje úměrně s přibývajícími ratolestmi :srdce:

Jsem se nějak rozepsala - pardon :oops: :oops: :wink:
Já jsem hrozná citlivka, no jo.
Jo a teda koukala jsem na seznam na stazík, tak všem vyhovuje odpoledne, no mě teda moc ne, ale budu se snažit přizpůsobit. (i když si myslím, že bude venku více maminek a může tam být plno ? 8O )
VERU: dá se to tam nějak zamluvit?? (teda podle toho kolik nás bude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
20.3.09 19:43

ahoj holky, tak jsme byli dneska u mudry, a Pája má virozu a vlezlo mu to na průdušky…takže musíme 4×denně inhalovat…ale je to boj, manža byl dneska v práci, tak sem to musela s Pájou zvládnout sama…mudra mi na to řekla, že ho mám přivázat(no jasně a pošlou na mě sociálku…).to fakt ne…nějak jsme to horko těžko zvládli, ale nevim. V pondělí jdem na kontrolu, a prý dobře, že jsme dneska přišli, kdybysme přišli dýl, poslali by nás prý do nemocnice :( včera jsme s manžou byli pro jídelní židle, v kika měli slevy, ale stůl sme si bohužel nevybrali :( ale dveře už máme všechny, tak to tu vypadá už jako v bytě :D Dneska jsem montovala 4 židle a málem sem u toho vyrostla, vůbec mi nešly sešroubovat, ale nakonec se mi to teda povedlo.

teď nevím kdo se ptal, ale žádné těhu příznaky nemam, jen když dlouho Páju nosim nebo pracuju, tak mě bolí břicho, ale jinak v klidu. S Pájou jsem měla za celý těhu jednu ranní nevolnost, tak jsem zvědavá, jestli si to teď pořádně užiju :D

Evi: páni salmonela, to je nemilé, přeju hodně štěstí, at to zvládáte

Tynko: krásný fotky, Adámek je velká šikulka

Mahul: s Pájou to máme stejně jako vy, když ho nosíme, vždy vyhodí směrovku kam chce a jde se… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
20.3.09 20:53

Ahoj holky,
tak koukám, že nemoci tu pořád řádí, pane jo, i salmonela, tak ať je brzy líp. U nás už je líp, Adýnek už má jenom trochu rýmu a kašlík, já už jsem na tom taky o dost líp, tak snad už bude dobře.
Dneska měl Adýs přes den jenom jeden spánek, po obědě, tak jsem zvědavá na noc :roll: :wink: . Snad bude v pohodě. Usnul už o půl sedmé, tak doufám, že ráno nebude budíček nějak přehnaně brzy… :?
terko - taky si teda nedovedu představit, že bych měla Adýse přivazovat 8O . Tak přeju hodně sil a pevné nervy na ty inhalace. A ať je Pája brzy fit. A ty se opatruj , těhulko :wink:
Týnko - super fotky, hlavně Adámek u kočárku :P
Tak já jdu dohánět nějaké resty, mějte se moc krásně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
20.3.09 20:53

Ahoj holky,
tak koukám, že nemoci tu pořád řádí, pane jo, i salmonela, tak ať je brzy líp. U nás už je líp, Adýnek už má jenom trochu rýmu a kašlík, já už jsem na tom taky o dost líp, tak snad už bude dobře.
Dneska měl Adýs přes den jenom jeden spánek, po obědě, tak jsem zvědavá na noc :roll: :wink: . Snad bude v pohodě. Usnul už o půl sedmé, tak doufám, že ráno nebude budíček nějak přehnaně brzy… :?
terko - taky si teda nedovedu představit, že bych měla Adýse přivazovat 8O . Tak přeju hodně sil a pevné nervy na ty inhalace. A ať je Pája brzy fit. A ty se opatruj , těhulko :wink:
Týnko - super fotky, hlavně Adámek u kočárku :P
Tak já jdu dohánět nějaké resty, mějte se moc krásně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
20.3.09 21:06

No koukám, že se mi to poslalo dvakrát 8O , to jsou věci…

Holky, chtěla jsem poprosit, někdy dřív sem někdo dával odkaz na stránku s různými dárky pro děti, kde to bylo nějak podle věku a i různé komentáře maminek…já hlava dubová jsem si to neuložila a teď to nemůžu najít :( , tak pokud to někdo máte po ruce, tak budu ráda za odkaz, dííííky.

Tak ještě jednou ahoj a dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
20.3.09 21:45

Ahojte, pri veceru!
My byli cely den pryc. Rano jsme vypadli na cviceni, pak jsme nakupovali nositko -nakonec jsme se rozhodli pro ergo, ktere nam vic sedelo, tak snad nebudem litovat. Pojistili jsme si to tim, ze po 7dnech jej muzem vratit a zaplatime pouze pujcovne :D .
zastavili jsme se ve meste na obede ve vegetarianske restauraci, tu si davkuju za odmenu, tak ta dneska probehla :lol: a hura na veletrh! ale zadna slava. Vicemene pouze kocarky (takze, Zebro, pokud budete vic fit, zajed se podivat :wink: , ale pokud se nepletu, jane jsem tam nevidela… ale mozna jsem si jen nevsimla..). Chtela jsem se kouknout na tandemy a nebyl tam skoro zadny :evil: . Hracky taky nic moc, v nadeji jsem doufala, ze bych neco mohla koupit.
Nakonec jsem mluvila se svagrovou kamaradky, ktera me presvedcovala, at tandem nekupuju, ze to zvladnem i bez nej, tak jsem z toho ted jelen 8O a nevim! No nakonec se s ni mozna domluvim, ze bych si kocar koupila u ni, dovazi veci z Anglie - mamas&papas a dala by mi nakupni cenu. Takze asi vyckame, ale rozhodnuta jeste nejsem.
Jeste jsem koupila slunecni bryle, tricko a cepicku pro Kubu.
Zitra jdu na celodenni skoleni, tak se tu opatrujte 8) .

Evi , srazeni teploty… to je celkem zajimava zalezitost, existuje spousta studii, u nas veskrz uslysis, srazet nad 38. Napr v Holandsku zase teplotu skoro nesrazi.
A spojitost s febrilnimi krecemi - trpi jimi asi 3%deti a pokud ma dite genetickou predispozici a zatez v rodine, ma vetsi sanci onemocnet. Je pravda, ze prudke snizeni teploty a pak zase vystoupani muze krece vyvolat - takze je to 8O zamotany kruh. Pokud dite krecemi trpi(nekdo je ma opakovane, nekdo treba jen jednou…), veskrze se doporucuje teplotu srazet drive- treba jiz 37.5st a podavat preventivne diazepam. Ale i podani leku nezaruci zcela 100% (pouze asi v 50%) vzniku kreci…
Takze jsem ti nakonec zamotala hlavu jeste vice,co??
Ale vlazne sprchy nebo zabalu se bat nemusis. Nesmi byt samozrejme ledova ale vlazna, mela by mit teplotu cca 25st. Zabaly se maji prikladat na hrudnik a bricho na 15minut.
Pokud budes chtit jeste neco, klidne pisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
20.3.09 21:46

Ahoj holkýýýý,

my jsme část dneška strávili s mamkou a Aďáskem v Liberci, prošli jsme si krámky a už mám koupené dárečky k narozeninkám, nechala jsem v Pompu litra, ale jsem spokojená :D :D :D A teďka ještě jak bude spokojený junior :wink: :wink: :wink:

A taky jsem zatáhla mamku do dětskýho obchůdku, abych obhlédla Janéčko i zblízka…no, a jsem ještě víc nahlodaná 8O :oops: :)Verčo, ještě se ti pořád jezdí se sporťákem dobře? :wink: :wink: :wink:

Mahul: Jen nám raď, my jsem za to mooooc rády :wink: :wink: :wink: Takhle z první ruky je to nejlepší 8) 8) 8)

Zebruš: To je dobře, že jste jeli k dr. … jistota je jistota… :wink: :wink: :wink: Mě napadají zuby… nemusí se ještě prořezávat ven, stačí, když se prořezávají do dásniček…to taky musí bolet…Adam většinou brečí tak do 22h, včera docela histericky skoro hodinu :? :? :? …

Jo a máme poprvé prokouslý ret :! 8O 8O Chytal zajíce a při tom si to rozkousl … no, pláče …

Jančo: Já jsem si myslela, že musela choroba přeskočit i na tebe, když se tak dlouho neozýváš…a je dobře, že si mohl vzít Tom dovču a být s váma doma..u nás by to takhle bohužel nemohlo být…naštěstí mě tenkrát choroba napadla, když měl R. volno…uff… Tak ať je brzy lííííp :wink: :wink: :wink:

Terko: Hlavně že nemusíte do nemocnice!!! A přívazovat dítko si nedovaedu představit, A. vyvádí je u čištění nosánku :roll: :roll: :roll:

Nj, tak já jdu ještě prohlížet kočárky, jsem děsná… ale nějak sei nemůžu pomoc a to bych se raději měla jít učit :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
20.3.09 23:03

Ahoj holky,
zběžně jsem dočetla a už jsem na cestě do postele :wink: a pro oči nevidím, takže jen k jednomu tématu:

Co se týče lásky ke dvěma a více dětem, mě od začátku „trápilo“, že jsem si během pár týdnů vypěstovala poměrně vyhraněný vztah ke každému miminku, oba miluju, ale každého úplně, ale fakt úplně jinak! Až mě to zaskočilo. (Není to myslím dáno pohlavím, spíš povahou a specifickými potřebami každého dítěte.) A včera jsem o tom četla moc hezký a podrobný článek v Mojí psychologii (odebírám ji), úplně mě to uklidnilo a pohladilo :oops: :D Píšou tam, že odlišný vztah k dětem je úplně normální, z těch a těch důvodů, a hlavně, že člověk nemá „určité penzum“ lásky, kterou může rozdat, tj. že na druhé, třetí… dítě už „nezbude dost“ :wink: a podobně. Ne ne, zbude dost na všechny děti!

No nic, všem marůdkům přeju brzké uzdravení (nás ta rýma snad konečně taky opustí, teď se zas drží Silvinky :roll: ) a vše přeju mooooc pěkný víkend! :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
21.3.09 00:15

RYNTYNTYNKo..jeejda, ved som zabudla pochvalit fesaaka vo vani.. :)

MAHULKO..daakujeeeeeeeem za tvoj vynikajuci prispevok..len tak daleeek..stale sa je co ucit :)

EVKA..teda to som voobec netusila, ze sa salmonella moze drzat cloveka taaak dlho..to je teda riadna pliaga..

ZEBRUSKO..jeej.konecne mu je lepsie..a nie je vyhadzany..nejake drobne vyrazky???

TERKO..jeejda, drzte sa. Nech je PAjovi co nasjkor dobre..teda ale to musi byt atzkee..ze inhalovat…
 Uff

SIMI..dakujeem, ze si uzrejmila tvoju lasku k detom.. cloveka to taak ukludnii :)

No a MAtusko dosatl od nas na narodeniny ten stan..ale teku velku obludu sme teda necakali..chihi

http://img3.rajce.idnes.cz/…P3187027.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
21.3.09 10:55

Ahoj holky,
koukám nikde nikdo 8O Já si ovšem musím postěžovat - Jára chytl tu naši rodinnou rýmu a je děsnej chudinka, chtěli jsme si od sousedky půjčit tepovač, že by J. vyčistil koberec v obýváku (je světlej, teda býval :roll: ) - a co si myslíte? Chudinka nemocnej musí ležet a kurýrovat se :evil: Hlavně že já jsem s rýmou chodila s dětma na 2h procházky a normálně fungovala celý týden :evil:

No nic :?

Zuli , stan je moooc krásný! Pěkné doupátko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.3.09 11:30

Ahoj holky,

přeju krásný víkend všem a marodům rychlé uzdravení! :wink:
My byli včera dopol v hudebce a odpoledne bylo hnusně a zima,tak jsem s Vítkem zůstala doma a manžel,když přišel z práce,vzal Jiřulku ven.Projel se na kole a koupili v cukrárně dorty 8)

Simi to je jasné,chlap,když má rýmu,tak je to těžká choroba :evil: :D

Zuločku stan krásnej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.3.09 15:08

Ahoj holky,

Stepana mame u babicky, tak oba s manzelem pracujeme :roll: Fakt uzasna sobota… Ale vecer, si pro malyho jedem a zitra snad vyrazime nekam na vylet, pokud s ena v te zime bude nekam chit jit…

Simi, vsak priste taky delej, jak jsi nemocna. Ja to tak taky delam. :wink:

Tech nemoci je uz fakt nejak moc :( Tak at rychle utecou!

Zuli, ten stan jsem ted videla na netu a z tech co tam nabizeli, mi tento prisel nejhezci :wink:

No nic, ja jdu zase psat :roll:

Jo a dneska jsme koupili posilovaci stroj na bricho, tak doufam, ze za mesic je ze me kocka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
21.3.09 15:32

dakujeemee za pochvalu stanu..je s jim sranda :lol:

SIMI.no to poznam..ked chlap ma rymu alebod aco opdobne..tak sa tavri, ze zomiera..sice bys a dalo najblizsie ked budes chora, ze s atak budes tvarit..ale ktovie, ci ti to pomoze :roll: itak na tebe zostane cela doamcnost a deti a vsetko.. :? s chlapmi to tak uz je..no..

EVELINKO..ty tu nedrazdi so strojom na brucho…ja sa odhodlavam uz hm..vyse polrika a prd :lol: :lol: drziim palceee nech sa ti dari cvicit :wink:

ADELKO..super, ze manzelik tak svetko obehal :D

no..u nas koencne krajsie pocasie..uvidime, co bude dalej..akosi vkuse upratujem a vzdy sa taak rychlo rozhadze..v pondelok cakame dalsiu navstevu..no , sice som upratala, ale uz tovidim, ze v pondelok budem musiet znovu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
21.3.09 17:56

Ahoj holky, všem marůdkům přejem rychlé uzdravení a posíláme veeelkou :huban: :huban: :huban:

ZULOCKU:super stan, tam se užije spousta legrace, to je jasný :wink:

EVELIN:stroj na břicho, to bych taky potřebovala a ještě kdyby cvičil sáááám, to by bylo něco. Já se taky odhodlávám, ale zatím jsem skončila u cvičení 2× týdně a pak doma občas sedy lehy atd…, ale nevím, jestli to bude mít nějaký účinek, doufám, že ano.

U nás je dneska krááásně 8) sluníčko svítí. Zítra, když bude hezky, tak pojedem na chatičku a opečem si na ohýnku buřtíky (sice nedělní oběd jak vyšitej… :-) ). Tak snad.

Joooo a musím se pochlubit, jak je můj manžel akční, dneska jsme se byli podívat na ten kočárek co se mi líbí a když jsme do něj šoupli Péťu, tak mi manžel povídá, jestli se m líbí barva a já se rozplívala :oops: 8) :lol: . No z obchodu jsme šli s novým kočárkem a holky je to úúúúžasný. Je to ten Chipolino Futura a mám ho místo golfek, pak mám Quinny zapp ještě po Radimkovi, tak tím jsem vyřízená co se kočárků týče. Mám z toho hroznou radost, tak jsem vám to musela napsat.

Ještě prodat X landera, ale dala jsem včera inzeráty a už se mi ozvaly 2 zájemkyně, tak snad to klapne.

RYNTYNTYNKO: super chlap ve vaně, jen co je pravda, fotky nádherný :wink:

MAHUL:jsem ráda za tvé příspěvky, jen piš 8)

TERKO: Inhalace, to musí být náročné, ale ještě že jste přišli včas, držím palce ať to jde dobře. :huban:

SIMI: Máš pravdu s tou láskou k dětem, každé je jiné a je dobře, když si to maminka uvědomí. Napsala jsi to moc hezky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí